Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

BEZPEČNOST NA ŽELEZNICI. Nepozornost a hazard Nepozornost a hazard stojí ročně život 18 dětí a dalších 20 jich je těžce zraněných. Zmizí tak zbytečně.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "BEZPEČNOST NA ŽELEZNICI. Nepozornost a hazard Nepozornost a hazard stojí ročně život 18 dětí a dalších 20 jich je těžce zraněných. Zmizí tak zbytečně."— Transkript prezentace:

1 BEZPEČNOST NA ŽELEZNICI

2 Nepozornost a hazard Nepozornost a hazard stojí ročně život 18 dětí a dalších 20 jich je těžce zraněných. Zmizí tak zbytečně celá jedna školní třída. „Kdybychom tímto projektem zachránili byť i jeden lidský život, stojí naše úsilí za to!“ Robert Drozda

3 Vývoj počtu MU v letech 2003 – 2014 Česká republika

4 Vývoj počtu MU – mladistvé osoby Česká republika

5 Vývoj střetu vlaku s osobami Česká republika

6 Vývoj střetu vlaku s mladistvými osobami Česká republika

7 Přecházení přes koleje Zákaz vstupu na koleje v místech veřejnosti nepřístupných – nepoužívejte černé stezky, služební přechody pro železničáře! Používej přechody pro cestující, podchody a nadchody. Pozor na přechod přes dvoukolejnou trať. Na přechod pro cestující na nástupiště vstupuj až po zastavení vlaku – hrozí, že si spleteš kolej – vstoupíš pod vlak. Nepoužívej sluchátka v uších v blízkosti železnice, ztrácíš tím sluchový kontakt s okolím - jedoucím vlakem.

8 Přecházení přes koleje

9

10

11

12

13

14

15

16

17 Nástup a výstup z vlaku Nevyskakuj z jedoucího vlaku. Nejsi cvičený kaskadér. Nenaskakuj do rozjíždějícího se vlaku. Za hodinu jede další. Neotvírej dveře během jízdy! Nevykláněj se z oken vlaku! Na nástupišti stůj za bezpečnostní čárou – s příjezdem vlaku vzniká rázová vlna. Z vlaku nevystupuj mimo nástupiště ani na druhou stranu než je nástupiště.

18 Nástup a výstup z vlaku

19

20

21 Bezpečnost na železničních přejezdech Nevstupuj ani nevjížděj na přejezd, bliká-li červené výstražné světlo! Na přejezdech s výstražnými kříži se rozhlédni jako na křižovatce! Na přejezdech se stopkou zastav a rozhlédni se! Nepřecházej trať mimo vyhrazené přejezdy a přechody. Vlaky jezdí mnohem rychleji než si myslíte. Dokonce už i u nás stošedesátkou! Není v silách strojvedoucího vlak před vámi zastavit. Na dvoukolejné trati v žádném případě nepřecházej před nebo za vlakem. Takových, co přešli, vlastně nepřešli, naposledy v životě již bylo mnoho.

22 Bezpečnost na železničních přejezdech

23

24

25

26

27

28

29 Zásah elektrickým proudem Nevystupuj na schůdky a střechy nákladních vagónů a lokomotiv. Nad tebou číhá smrt. Napětí 25 000 voltů v trolejovém vedení je 114 x vyšší než máte doma v zásuvce. Možná přežiješ, ale jako zjizvený mrzák. Hrozí ti zásah elektrického proudu i bez fyzického kontaktu (zabíjí již ze vzdálenosti 1,5 m).

30 Zásah elektrickým proudem

31

32

33 Předměty na kolejích Nepokládej žádné předměty na koleje. Hrozí vykolejení vlaku, smrt a zranění nevinných lidí. Úraz hrozí i samotnému pachateli z odraženého předmětu Neházejte předměty na vlak, hrozí vážné zranění nevinných lidí Nenič zabezpečovací zařízení na železnici krádežemi, ohrožuješ životy ostatních (stáváš se teroristou).

34 Předměty na kolejích

35

36 Desatero bezpečnosti na železnici Nepřecházej koleje mimo přechody pro cestující, nadchody, podchody, železniční přejezdy!!!

37 Desatero bezpečnosti na železnici Nenaskakuj a nevyskakuj z vlaku!!!

38 Desatero bezpečnosti na železnici Nevykláněj se z oken vlaku!!!

39 Desatero bezpečnosti na železnici Neotvírej za jízdy dveře vlaku!!!

40 Desatero bezpečnosti na železnici Nevystupuj na střechy vagónů a lokomotiv!!!

41 Desatero bezpečnosti na železnici Nehraj si na kolejích!!!

42 Desatero bezpečnosti na železnici Nepodceňuj vlaky na železničních přejezdech!!!

43 Desatero bezpečnosti na železnici Nevyhazuj předměty z vlaku!!!

44 Desatero bezpečnosti na železnici Nepokládej předměty na koleje!!!

45 Desatero bezpečnosti na železnici Nenič zabezpečovací zařízení na železnici krádežemi, ohrožuješ životy ostatních!!!

46


Stáhnout ppt "BEZPEČNOST NA ŽELEZNICI. Nepozornost a hazard Nepozornost a hazard stojí ročně život 18 dětí a dalších 20 jich je těžce zraněných. Zmizí tak zbytečně."

Podobné prezentace


Reklamy Google