Charakteristika společenských účesů

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Advertisements

Střední zdravotnická škola Mostecká Tábor DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
půjčovna svatebních a společenských šatů
Datum konání sobota 30. a neděle 31.ledna 2010 od 9:00 do 18:00 hodin Místo konání Adalbertinum ČSA 300/22 Hradec Králové Velký a malý sál Vstupné pro.
Datum konání pátek 4. a sobota 5.února 2011 od 9:00 do 18:00 hodin Místo konání Adalbertinum ČSA 300/22 Hradec Králové Velký a malý sál Vstupné pro veřejnost.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Vítejte v kadeřnickém salónu Jana, zde vám můžeme nabídnout. Všelijaké účesy, melíry, barvení, stříhání, holení a různé typy účesů. KADEŘNICKÝ SALÓN Jana.
Technika. TECHNICKÁ PŘÍPRAVA V tréninku techniky jde především o opakované provádění učeného pohybu, při kterém dochází k opravování a zpřesňování jeho.
Textový procesor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
Základní umělecká škola Sologubova 9/A, Ostrava – Zábřeh, příspěvková organizace Studijní zaměření: Výtvarný obor Návrh textu ŠVP.
 Taneční a pohybová škola pod vedením Mgr. Ilony Šulcové oslavila v loňském roce již 20 let svého trvání. Od r vychovala řadu tanečníků, z nichž.
VYUŽITÍ ICT PŘI TVORBĚ DUM
Chování domácností. Úvod n Jak a čím jsou domácnosti ovlivněny.
IveHale s.r.o..
VY_32_INOVACE_4.2.IVT4N,1,2.18/Če Gymn á zium, Český Tě ší n, př í spěvkov á organizace Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly II. CZ.1.07/1.1.32/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
Taktická příprava Michal Lehnert.
Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
Maňásek - hračka Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
STARÉ SPLAVY, BŘEZEN 2012 P O D P O R A T A L E N T O V A N Ý C H S T U D E N T Ů A Ž Á K Ů ( Absolventi gymnázií – potenciál pro rozvoj vědy )
Jak postupovat při tvorbě návrhu obálky do časopisu - Pomůcka pro studenty -
Specifika zpracování vzdělávacích obsahů vyučovacích předmětů: Čtení – globální a analyticko–syntetická metoda – vzhledem k vícečetnému postižení bylo.
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková ANOTACE: Tento modul slouží jako výukový materiál pro žáky 2. ročníku oboru Předškolní a mimoškolní pedagogika KLÍČOVÁ SLOVA:
Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly CZ.1.07/1.1.06/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Propedeutický seminář k bakalářskému projektu
 Nepopíratelný je pozitivní vliv pohybové činnosti na zdraví člověka. Ne každému však vyhovuje prestižní forma závodění. Existuje bezpočet pohybových.
Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
POSELSTVÍ ŘÍŠE FANTAZIE
Hladiny, obrázky, tabulka, logické operace
Představujeme vám LP catering & events s.r.o. moderní, dynamickou, stále rostoucí společnost působící na gastronomickém trhu nejen po celém Moravskoslezském.
Hodnocení pedagogické činnosti studenty 2005/2006.
Mobilní salón krásy
Příjemce Základní škola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Králové Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.05/ Název projektu Digitalizace výuky.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Technologie Ročník:II.
Office I. Miroslav Lorenc.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Virtuální AC/měření efektivity vzdělávání. Struktura virtuálního AC/DC Test znalostí Dilemata DialogSimulator Modelová situace off-line Sociogram Individuální.
Týden plný zážitků, her, srandy, kamarádů, modliteb, mší… Zakončeme prázdniny společně! Od 12 do 18 let
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje.
„ EU pen í ze středn í m š kol á m “ N á zev projektuModern í š kola Registračn í č í slo projektuCZ.1.07/1.5.00/ N á zev aktivity III/2 Inovace.
Animování snímků. Pravidla Žádný nápad není špatný. Buďte tvůrčí. Nebojte se riskovat. Kritika není povolena.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Střední škola uměleckořemeslná a oděvní.
POČÍTAČOVÉ PIRÁTSTVÍ. V naší prezentaci se budeme v první části zabývat druhy softwaru a tím co je pro jednotlivé druhy povoleno a co naopak zakázáno.
prodloužení trvanlivosti účesu.
SVĚTLANA HANUŠOVÁ NAĎA VOJTKOVÁ JIHLAVA Hlavní principy CLIL CLIL v zahraničí.
První světová válka ( ) změnila světový vývoj v módě.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_VERA_MERKLOVA_PECE_O_VLASY_MYTI_VLASU_A_POKOZKY_HLAVY_ PREZENTACE_1_04 Název školyStřední.
70. léta Móda 70 let je ve stylu sexuální revoluce.Do módy přicházejí minisukně. K dané módě se nosily dlouhé vlasy nebo účesy upravené tupým střihem.
VY_32_INOVACE_EV_8A_16M Škola: Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Využívání informačních a komunikačních technologií, etická.
Příprava dětí na přemístění z DOZP Mgr. Ingrid Hanzlíková, DiS. Praha 31. října 2013.
R OVNICE A NEROVNICE Kvadratické rovnice – Algebraické způsoby řešení I. VY_32_INOVACE_M1r0108 Mgr. Jakub Němec.
Móda krátkých vlasů 30. léta Třicátá léta jsou charakteristická ondulací železem a rozvojem termické preparace Josef Mayer- zdokonalení termické.
Tabulkový procesor Základní informace o kontingenčních tabulkách a grafech Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková.
Technika obsluhy – Vinárny
Společenská výchova – Estetika pracovního prostředí
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115
Dům dětí a mládeže Praha 5 č.účtu : /2010
POPIS Mgr. Michal Oblouk.
BEZBARIÉROVÉ KNIHOVNY
EU_52_sada1_18_ZPM_Ruční výroba mýdla_Cup
SECESE Poslední móda dlouhých vlasů u žen.
Móda krátkých vlasů: 60. léta
První světová válka ( ) změnila světový vývoj v módě.
40.- léta léta jsou charakteristická nástupem vodové ondulace.
Vlasy se ostříhaly plastickým střihem, seřezáváním směrem do obličeje.
70. léta Móda 70 let je ve stylu sexuální revoluce. Do módy přicházejí minisukně. K dané módě se nosily dlouhé vlasy nebo účesy upravené tupým střihem.
Kreslíme vektorovou grafiku (2)
Práce návrháře.
Transkript prezentace:

Charakteristika společenských účesů Každý účes, který zvolíme, musí doplnit výraz ženy a zdůraznit kladné rysy tváře. Při tvorbě společenských účesů můžeme vycházet z účesu denního, na který je zákaznice zvyklá. Nebo naopak můžeme vytvořit složitý účes s celkovou změnou tvaru. Společenské účesy zdobíme: příčesky, ozdobami z pravých vlasů, bižuterie, z živých i umělých květin, modistickými doplňky např. závoj, klobouček.

Svatební účes Důležitá je příprava: minimálně 2. účesy cvičně vyzkoušet před termínem svatby; Představa zákaznice, konzultace oblečení; Posoudit kvalitu vlasů s ohledem na trvanlivost účesu; Zákaznici navrhneme více variant, které zkušebně učešeme. S účesy zákaznice odchází domů. Tím zjistíme spokojenost, trvanlivost tvaru. Tím vytvoříme dokonalou představu zákaznice o vzhledu. Z jednotlivých variant vybereme nejvhodnější a nejslušivější účes. Přesně určíme nejhodnější technologii zpracování. Kvalitu vlasů upravíme předem podkladovou trvalou ondulací (3-4 týdny před termínem), barvením (14 dní před termínem). Svatební účes má vysoké nároky: na čistotu vypracování, musí vydržet minimálně 12-24 hodin.

Typy svatebních účesů

Typy svatebních účesů

Extravagance – nevšední svatební účesy

Plesové a divadelní účesy Většinou vycházíme z účesů denních, na které jsou zákaznice zvyklé (starší zákaznice s kratšími vlasy). Celkové změny provádíme častěji u zákaznic mladšího věku, které mají delší vlasy a odvahu experimentovat. Účesy pro divadelní příležitost by měly být upravené, vkusné a decentní (nevýstřední). Řadíme sem i účesy pro taneční, prodlouženou v tanečních kurzech.

Tvary plesových a divadelních účesů

Fantazijní účesy Specifické účesy, které češeme pro módní přehlídky; na umělecké fotografování; pro maškarní plesy, pro tvorbu reklamy; pro kadeřnické a kosmetické soutěže. Fantazijní účes by měl vyjadřovat estetické cítění kadeřníka. Důležitá je představivost. Kadeřník účes nejprve navrhne, nakreslí, promyslí zpracování, vyrábí ozdoby. Inspirací by mohly být i historické účesy.

Typy fantazijních účesů

Koktejlové účesy Účesy jsou určeny pro malou společenskou příležitost např. odpolední párty, firemní večírek, silvestrovskou zábavu. Základem je nenáročná úprava a nápad, ze kterého vychází tvar účesu. Účesy tvoříme podle věku zákaznice. U mladších zákaznic lue použít kreativní techniky např. zaplétaní vlasů do copánků, specifických tvarů. Účesy se zdobí jen drobnými doplňky, barevnými laky.

Koktejlový účes

Reprezentativní účesy Jsou určeny pro zákaznice, které pracují v náročných povoláních. Tato povolání vyžadují konzervativní a stále upravený vzhled. Jsou to účesy pro podnikatelské aktivity, pro recepční, letušky, političky. Kromě návrhu účesu navrhneme i variabilitu – změny tvaru účesu a naučíme zákaznici jednoduchou formou si účes sama upravovat.

Druhy reprezentativních účesů