Univerzita Karlova v Praze Lékařská fakulta v Plzni Oddělení OVAVT Jestliže chcete oživit systém Vaší výuky, „online learning systém“ Vám nabízí? Jednoduché.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ústav distančního vzdělávání OPF SU Karviná
Advertisements

Projekt „Učme se podnikat!“ Žadatel: LAG Podralsko o.s.
Využití cloudových služeb ve školství
Vzdělávací technologie kurzu podnikatelství pro techniky
Úřad vlády České republiky Modernizace elektronických knihoven Informačního systému ODok Úřadu vlády Úřad vlády České republiky.
Zkušenosti s CMS Moodle na OPF SU František Koliba prezentace: Petr Korviny.
Kamila Olševičová, Karel Mls Fakulta informatiky a managementu Univerzita Hradec Králové DisCo 2010, 23. – , Plzeň.
Matika krokem  Proč? - motivy vzniku
Virtuální vzdělávací prostředí na FaME UTB ve Zlíně Virtuální vzdělávací prostředí na FaME UTB ve Zlíně E-learn 2002 Žilina 5. – 6. února 2002 E-learn.
OLE-onlinelearning Studium odkudkoli a kdykoli
NAŠE DOSAVADNÍ ZKUŠENOSTI S PŘEDMĚTEM NOVÉ METODY VZDĚLÁVÁNÍ.
Modernizace studijních opor Představení LMS Moodle
Learning management system Zdeněk Jelínek. Learning management systém LMS- systém řízení studia – Learning management systém Je to soubor nástrojů pro.
Tvorba webových aplikací
HELPDESK Pomoc uživatelům s jejich IT problémy a zefektivnění práce servisních techniků.
ICT podpora komunikace nejen v distančním vzdělávání DisCo 2010, Plzeň, Jiří Jelínek Lukáš Novotný Fakulta managementu Jindřichův Hradec VŠE.
Představujeme službu Samepage
Tomáš Dlouhý – prezentace Y13ANW - Redakční systém WNC Tomáš Dlouhý Y13ANW – První prezentace
Moderní vzdělávací systémy vyšších a vysokých škol neuniverzitního typu Ing. Daniel CHOC CCA Group a.s.
KLÍČOVÉ KOMPETENCE Lucie Hučínová Výzkumný ústav pedagogický v Praze
OPEN LEARNING Moderní výuka odborných cizích jazyků 89% žáků cítí potřebu umět cizí jazyk pro svou budoucí práci, NIDV, červen 2012 Brno, 4. červen 2014,
E-learning ve výuce na SŠ
On-line forma výuky Cvičení z techniky a technického vzdělávání Zpracoval: Jan Drobný (209671)
Zkušenosti s distančními formami výuky na Slezské univerzitě
E-learningový kurz ÚK PdF bilance ročních zkušeností.
MoodleMoot.cz 2011, Ostrava, PragoData Consulting, s.r.o. 1 Moodle a okolní svět Ing. Marek Kocan.
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci nabízí distanční kurz s e-learningovou podporou DISTANČNÍ MINIMUM.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
ELearning na FIM UHK Fakulta informatiky a managementu Univerzita Hradec Králové.
Školní informační systémy
Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy eDoceo Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy Tomáš Hrdonka.
E-LEARNINGOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ TVŮRCŮ A UŽIVATELŮ JEDNOTNÉHO ZADÁNÍ.
Aneb proč to dělat složitě, když to jde jednoduše S Datronem proti proudu.
INFORMAČNÍ VÝCHOVA JAKO AKTUÁLNÍ DIMENZE PŘÍPRAVY UČITELŮ Rambousek Vladimír – Mošna František Pedagogická orientace 1999, č. 3, s ISSN
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
Junior Achievement je mezinárodní vzdělávací nezisková organizace. Česká kancelář Junior Achievement byla založena panem Tomášem Baťou v roce Jejím.
CMS Moodle Petr Korviny Témata příspěvku úvod o CMS Moodle úvod o CMS Moodle tvorba kurzu tvorba kurzu správa kurzu (z pohledu lektora,
2OP381 Manažerská informatika 1
Obchodní akademie Chrudim. Další vzdělávání ve spolupráci s úřadem práce.
ELearning na Obchodně podnikatelské fakultě Slezské univerzity v roce 2005 Petr Korviny, František Koliba
IDEA Web Systém 5.0 Pavel Bezstarosti IDEA spol. s r.o
E-learning na Pedagogické fakultě MU z hlediska potřeb studentů a učitelů Tamara Váňová, KAJ PdF MU.
Informační systém UNIV 2 Kraje Ing. Marek Kocan , UNIV 2 KRAJE, Ostrava, PragoData Consulting, s.r.o.
SIMPLE freehosting UNIVERZITA PARDUBICE Fakulta elektrotechniky a informatiky projekt pro ISPWE.
E-learningové aktivity na MU Luděk Matyska
Modul č. 2: Tutor DiV Kurz: Distanční minimum (kód skupiny DMPRA0509) Tutor: Mgr. Monika Všetulová Olomouc,
Tvorba e-learningových kurzů v LMS Moodle
Kurz Adobe Dreamweaver CS6 v LMS Moodle
Inovace výuky a její implementace v oborech Fakulty bezpečnostního inženýrstvíCZ.1.07/2.2.00/ Se zvyšováním technologické a technické úrovně průmyslu.
1 Inovace vzdělávacího procesu založeného na získávání kompetencí prostřednictvím výstupů z učení ve studijních oborech PODNIKÁNÍ
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
E-learning z druhé strany: pohled studentů Jiří Zounek Ústav pedagogických věd FF MU A. Nováka Brno
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Fenix II - IS nové generace Michal Varga.
Základní problémy realizace eLearningového systému Roman Malo Ústav informatiky PEF MZLU v Brně.
© 2004 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained herein is subject to change without notice e-Education Andrea Barešová Account.
DIDAKTIKA FYZIKY I. 8 ICT ve Fy Josef Trna PdF MU©2009.
Mgr. Naděžda Fasurová, Ph.D.
1 Prezentace Přírodopis lehce a zábavně – elektronická učebnice přírodopisu pro ZŠ
Městský úřad Nový Bydžov eGon centrum ORP Nový Bydžov Ing. Martin Kořínek Bc. Ondřej Neuman.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
Znalostní a vzdělávací databáze pro energetiku Praha, Květen 2009 INERGO, a.s. Praha CDFE, o.p.s. Praha INERGO výukový server.
IS jako nástroj moderního personálního managementu Vít Červinka
Bohumil Havel MoodleMoot.cz 2016
as4u advanced system for you
Individualita žáků a její rozvíjení
Vytuněný Moodle – rozšíření LMS Moodle pro vzdělávání zaměstnanců
Multimediální podpora výuky klinických oborů RITM a MEFANET: Přehled aktivit a návrh meziuniverzitní spolupráce při vytváření vzdělávací sítě lékařských.
Ekonomika malých a středních podniků
VIKBA32 Informační vzdělávání
SIPVZ – úvodní modul P ICT a změny ve výuce (2 h) metodické poznámky.
Transkript prezentace:

Univerzita Karlova v Praze Lékařská fakulta v Plzni Oddělení OVAVT Jestliže chcete oživit systém Vaší výuky, „online learning systém“ Vám nabízí? Jednoduché vytvoření výukových kurzů ze stávajících zdrojů. Obsah kurzu může být využit u různých výukových skupin, a může využívat výukové materiály i z dalších výukových prostředí (Blackboard, WebCT etc.). Aktivní zapojení studenta do kurzu. Přihlašování a autorizace studentů je jednoduché a bezpečné. Intuitivní online ovládání pro studenty a jednoduchá správa pro učitele. Aktivní podpora skupiny vývojářů pomoci vyřešit problémy a vytvářet nové moduly. Dostupnost.

Univerzita Karlova v Praze Lékařská fakulta v Plzni Oddělení OVAVT Jestliže jste učitel nebo se zabýváte vzděláváním, určitě jste slyšel o možnosti elektronické výuky …. Vzdělávání v 21. století Dynamické vzdělávací prostředí pro e-Learning

Univerzita Karlova v Praze Lékařská fakulta v Plzni Oddělení OVAVT Představuji Moodle! Moodle je alternativou komerčním online výukovým systémům a distribuuje se zdarma pod hlavičkou „open source“ licencování. Uživatelé systému mají kompletní přístup ke zdrojovým kódům a mohou je měnit dle potřeby. Modulové nastavení zobrazení kurzu umožňuje jednoduše vytvářet a měnit vznikající kurzy dle realizace výukových cílů. Moodle je intuitivní, interaktivní prostředí, ve kterém je možné jednoduše vytvořit výukový kurz. U studentů se vyžadují pouze základní dovednosti ovládání webového prohlížeče a mohou začít s výukou. modulární objektově orientované dynamické výukové prostředí

Univerzita Karlova v Praze Lékařská fakulta v Plzni Oddělení OVAVT Podpora studentů zahrnuje Konstruktivní pohled studentů spojený s aktivním přístupem v kurzu přináší nové pojetí výuky a učitel může svojí přítomností analyzovat, sledovat, spolupracovat, podílet se, a vytvářet si pohled, co všechno studenti již ovládají, přesněji řešeno sleduje jejich odborný růst. Je konec prostému papouškování informací. Některé z těchto konstruktivních pedagogických principů zahrnují: Pro studenty se mění pohled na svět při jejich požadavcích na práci. Studenti se učí od jiných studentů stejně jako od učitele. Studenti se učí lépe vnímat své okolí. Dovoluje kreativně formulovat a sestavovat nové myšlenky.

Univerzita Karlova v Praze Lékařská fakulta v Plzni Oddělení OVAVT Naplnění kurzu výukovým obsahem je jen jedna z částí, kterou by měl „Learning management system“ (LMS) umět. LMS musí vést studenty rozmanitými cestami. LMS zahrnuje: Přístup k informacím o účastnících v kurzu. Schopnost účastnit na dílčím úkolu při skupinové práci. Časově si rozplánovat svojí práci v kurzu. A samozřejmě o mnoho více …např. přístup k bodovému systému kurzu, odevzdávání souborů, sledování logů …... Posluchač ovládá LMS

Univerzita Karlova v Praze Lékařská fakulta v Plzni Oddělení OVAVT Studenti mohou vybírat z 34 jazyků pro přihlášení Studenti se mohou do svého kurzu přihlašovat v kterýkoli čas, odkudkoli a mohou volit jazykové prostředí pro komunikaci. Moodle podporuje 34 jazykových mutací. Jednoduchost a přehlednost – 24/7/365 odkudkoli

Univerzita Karlova v Praze Lékařská fakulta v Plzni Oddělení OVAVT K lednu 2004 mělo registrováno prostředí Moodle přes 1150 organizací v 81 zemích ( Toto číslo se každý měsíc zvyšuje o 10 %. Moodle je ideální online vzdělávací řešení pro: Kdo používá Moodle? K-12 Schools Odborné školy Univerzity Státní úřady Podniky Obchodní společnosti Nemocnice Knihovny Úřady práce

Univerzita Karlova v Praze Lékařská fakulta v Plzni Oddělení OVAVT Kdo Vám může pomoci při používání Moodle? Stovky dobře informovaných open-source uživatelů jsou spokojeni s vývojem Moodle. Seznamte se s komunitou vývojářů!

Univerzita Karlova v Praze Lékařská fakulta v Plzni Oddělení OVAVT Proč nezkusit Moodle právě teď? Použijte Moodle: Jazykové mutace Moodle: Co jsou Open Source programy: Ukázková verze programu: Podpora týmu vývojářů: