NSK A SEKTOROVÉ DOHODY JAKO NÁSTROJE PRO PROVÁZÁNÍ POTŘEB ZAMĚSTNAVATELŮ A VZDĚLAVATELŮ Ilona Šimarová, Svaz průmyslu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Advertisements

Rozvojové programy pro VVŠ 8. února Rozvojové programy VVŠ Rozvojové programy 2012 Požadavky vysokých škol v centralizovaných projektech → finanční.
Sekce pro zaměstnanost Ministerstvo práce a sociálních věcí 1.
Rozvoj a zdokonalení integrovaného diagnostického, informačního a poradenského systému v oblasti vzdělávání a volby povolání Priorita 3 Rozvoj celoživotního.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Realizace projektu: –
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
Kulatý stůl II. Nový Šaldorf-Sedlešovice MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
- vše pro úspěšný nábor nových řidičů 1 REGIONÁLNÍ SEKTOROVÁ DOHODA ÚSTECKÝ KRAJ v oblasti autodopravy, výchovy a vzdělávání.
Zkušenosti města Valašské Meziříčí s rozvojovými projekty Město Valašské Meziříčí Zdeněk Studeník Praha
Workshop dne prezentace projektu. Problematika rovných příležitostí patří mezi prioritní oblasti v politice EU. Spadá se tedy i rovnost mužů.
Klíčová aktivita 2 Systém vzdělávání Mgr.Regina Jonášová Praha
Procesy ve veřejné správě Ivo Vašíček Proces veřejné správy Získávání zdrojů dané, poplatky, pokuty Vnitřní a vnější bezpečnost Správa zdrojů Údržba.
 2006  Ministerstvo průmyslu a obchodu Příprava aplikace zákona č. 179/2006 sb. o ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání do působnosti Ministerstva.
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Porovnání obsahu a zaměření OP RLZ a JPD Cíl 3 * Městská knihovna, Praha.
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně sociální fakulta, Jírovcova 24/1347, České Budějovice 1 Vzdělávání poskytovatelů sociálních.
Tematické setkání KAP Jihomoravského kraje Metodická podpora KAP pro intervenci Rozvoj škol jako center CŽU (dalšího profesního vzdělávání) Jana Bydžovská,
Zlín, Jana Vodáková Krajský akční plán rozvoje vzdělávání pro území Zlínského kraje Seznámení s výsledky analýzy potřeb ve ZK.
Tematické setkání KAP Ústeckého kraje Metodická podpora KAP pro intervenci Rozvoj škol jako center CŽU (dalšího profesního vzdělávání) Jana Bydžovská,
Příprava Libereckého kraje na období Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů KÚ LK
Modernizace OV Vzdělávání 4.0
2 Marketingové koncepce
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
Pravidla udělování autorizace podle zákona č. 179/2006 Sb.
TVORBA A AKTUALIZACE NÁRODNÍ SOUSTAVY KVALIFIKACÍ (NSK)
Dokument KAP MSK - obsah
Mgr. Jiří Starý Odbor strategického rozvoje
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
KONCEPT NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Science centrum Lázně Chomutov???
Vlastní hodnocení školy Vítejte na dnešní přednášce RNDr. Jiří Kuhn,
Vnitropodniková komunikace ve vybraném subjektu
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Propojení odborného vzdělávání s praxí ve firmách
Inf Počítač a lidé s handicapem
Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace
31 Základní typy zdravotnických systémů
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Náměty pro činnost Národního fóra
Základní informace o poskytovateli
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
Příspěvek na konferenci
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma:
Směrnice OECD pro nadnárodní podniky – význam a role
České školství v mezinárodním srovnání Stručné seznámení s vybranými ukazateli publikace OECD Education at a Glance 2010 Tisková konference 7.
MODERNIZACE ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
Aktuální právní úprava činnosti školy a nové úkoly zástupce ředitele
EQF a Národní soustava kvalifikací v České republice
DOTAČNÍ PŘÍLEŽITOSTI PRO ŠKOLY
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Kulatý stůl Rozvoj spolupráce SOŠ a členských firem HK
A co dál - aneb jak spolupracovat a komunikovat spolu i bez projektů
Mistrovská zkouška Jednání Sektorové rady
Centralizované rozvojové projekty 2017
Krajský metodický kabinet STROJÍRENSTVÍ
INFORMACE TAJEMNÍKA PROFESNÍCH UNIÍ
Střední škola obchodně technická s. r. o.
Klíčové aktivity projektu
IPs APIV_B Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Projekt „Plánování sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Profesionalizace sociální práce v ČR
Revize kurikulárních dokumentů pro všeobecné a
Tematické setkání KAP Olomouckého kraje
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
Hodnocení, realizace a kontrolní etapa
Vzdělávání a příprava na digitální budoucnost z pohledu Statutárního města Liberec Mgr. Šárka Prachařová.
SEKTOROVÁ DOHODA pro sociální služby
Transkript prezentace:

NSK A SEKTOROVÉ DOHODY JAKO NÁSTROJE PRO PROVÁZÁNÍ POTŘEB ZAMĚSTNAVATELŮ A VZDĚLAVATELŮ Ilona Šimarová, Svaz průmyslu

N ÁRODNÍ SOUSTAVA KVALIFIKACÍ  Základní kámen pro implementaci zákona č. 179/2006 Sb., který tvoří legislativní oporu nové cesty k dosažení celostátně uznávaných kvalifikací pomocí dalšího vzdělávání  Kvalifikační standard – stanovuje, co má držitel kvalifikace umět; je to soubor kompetencí.  Hodnotící standard – stanuje, jak ověřit požadavky kvalifikačního standardu; je to soubor kriterií a postupů pro zkoušku.  Autorizované osoby – mají autorizaci pro konkrétní kvalifikace, tj. oprávnění zkoušet uchazeče o tyto kvalifikace a udělovat jim osvědčení.

C O NSK NABÍZÍ ?  Záruky Standardy jednotlivých kvalifikací tvoří zaměstnavatelé  Transparentnost Předloží-li uchazeč o práci osvědčení o kvalifikaci NSK, zaměstnavatel podle standardu kvalifikace přesně uvidí, co všechno držitel kvalifikace musel prokázat u zkoušky.  Celkové zkvalitnění pracovníků v dané oblasti Začnou-li zaměstnavatelé u zaměstnanců vyžadovat osvědčení o kvalifikaci NSK, zvýší se kvalifikovanost pracovníků v dané oblasti, a zaměstnavatelé si mohou vybírat z kvalitnější nabídky pracovních sil.  Možnost aplikace do vlastních personálních systémů

NSK V ČÍSLECH ( STAV K 08/2014)  641 PK (ca. 350 PK je ve stavu rozpracování a schvalování nebo v tzv. zásobníku; plán cca PK celkem)  více jak realizovaných zkoušek z PK  908 autorizovaných osob (AOs)  889 firem/subjektů používajících NSK v personální praxi

S EKTOROVÁ DOHODA  společensko-politická dohoda  není právně vymahatelná  vyjadřuje zájem všech, kteří cítí daný problém a jsou ochotni se společně zapojit do jeho řešení  zahrnuje shrnutí problému, část strategickou, realizační a operativní  v současné době existuje 7 pilotních dohod

R EGIONÁLNÍ SEKTOROVÉ DOHODY  Cílem této aktivity je navržení způsobu řešení vytipovaného problému a nalezení efektivního naplnění navržených RSD. Jedná se o problémy, resp. bariéry na regionálním trhu práce, jejichž řešení lze dojednat prostřednictvím sociálního dialogu s příslušnými regionálními aktéry.  Výstupem této aktivity budou uzavřené regionální sektorové dohody, ve kterých bude vyjádřena shoda příslušných regionálních aktérů na způsobu řešení vybraných problémů a jejich vůle realizovat v této oblasti konkrétní domluvená opatření.  RSD je písemná úmluva o rozdělení rolí a spolupráci mezi klíčovými představiteli zaměstnavatelů, zaměstnanců, vzdělavatelů a zástupců krajské samosprávy a státní správy, kteří mohou společně přispět k řešení disproporcí regionálního trhu práce.

J IHOMORAVSKÁ RSD PRO SLÉVÁRENSTVÍ A MOŽNÁ OPATŘENÍ Napomoci k odstranění problému nedostatku kvalifikovaných pracovníků ve slévárenství  Podpora „technického myšlení“ na všech úrovních  Propojení škol a firem ze stejného oboru  Monitoring a koordinace  Popularizace nedostatkových oborů  Podpora škol vzdělávajících nedostatkové obory  Podpora dalšího vzdělávaní  Revize profesních kvalifikací dle NSK  Vytvořit síť Autorizovaných osob

D ĚKUJI ZA POZORNOST ! Ilona Šimarová Expert regionálního zastoupení za SP ČR Tel.: