Útočné herní dovednosti PhDr. Vladimír Süss, Ph.D. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a rozpočtem.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ů MS JUNIORŮ SOUL KRÁTKÉ SHRNUTÍ • zúčastnilo se na přelomu srpna a září 12 týmů, tři z Asie, Evropy a Jižní Ameriky, dva ze Severní Ameriky a Austrálie.
Advertisements

Přeložený materiál ISF Základním záměrem této prezentace je správné pochopení principů a mechanik – filozofie postavení při posuzování hry na metách. Základním.
Pravidla nadhazování 2010 Kapitola VI. - nadhazování
Systém 3 rozhodčích Hlavní zásady •inside – outside teorie –míč ve vnitřním poli, rozhodčí ve vnějším poli –míč ve vnějším poli, rozhodčí ve vnitřním.
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Výklad pravidel softballu
Softball.
THROW to 2nd Base. Dovednosti Catchera Catcher Leader týmu  Vedení týmu  Vztah s UMP a P Catcher Hardest worker  Blokování  Postavení na HP  Hry.
Předmět: Teorie sportovních her (KUT/SHT)
Zápis baseballového zápasu
Gymnázium, Havířov-Město, Komenského 2, p.o
PRAVIDLA SOFTBALLU Pravidla softballu odpovídají obsahu mezinárodních pravidel Official Rules of Softball , vydaných Mezinárodní.
Herní princip ve sportovní přípravě dětí Licence B
FYZIKA PRO IV. ROČNÍK GYMNÁZIA SPECIÁLNÍ TEORIE RELATIVITY
Podpora rozvoje cizích jazyků pro Evropu 21. stol.
Systematika fotbalu.
Pravidla „Upravená verze“ (Zpracováno pro použití v soutěžích řízených PVS)
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Gymnázium, Havířov-Město, Komenského 2, p.o Tato prezentace.
SOFTBALL 1.
SOFTBALL 2.
ANALYTICKÁ GEOMETRIE VZÁJEMNÁ POLOHA KUŽELOSEČKY A PŘÍMKY Tento digitální učební materiál (DUM) vznikl na základě řešení projektu OPVK, registrační číslo.
Eduard Hrazdíra KSH FSpS
Systém 2 rozhodčích. Hlavní zásady inside – outside teorie –míč ve vnitřním poli, rozhodčí ve vnějším poli –míč ve vnějším poli, rozhodčí ve vnitřním.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Gymnázium, Havířov-Město, Komenského 2, p.o Tato prezentace.
PRAVIDLA ČBA ZMĚNY PRO ROK PRAVIDLA 2015 ZMĚNY Změna nepřesného překladu ohledně zakončení pálky 1.10b) Pozměněna poznámka pravidla 3.06 týkající.
TATO PREZENTACE BYLA VYTVOŘENA V RÁMCI PROJEKTU: Z AOSTŘENO NA PŘÍRODU Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Historie krátkých sprintů
© Tom Vespa. Měkota 1) reakční rychlostní schopnost: a) jednoduchá: od podnětu do začátku pohybu (podněty mohou být dotykové - taktilní, sluchové - akustické,
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova 1.1 Brennball.
Starty Účelem startu je zajistit podmínky pro maximálně rychlé zahájení běhu Obr.11.
Mgr. Jan Charousek Liberec  Softbal je pálkovací hra dvou mužstev, která se střídají ve hře na pálce a ve hře v poli. Je to spojení kolektivního.
NÁZEV ŠKOLY: Gymnázium Lovosice, Sady pionýrů 600/6 ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_4C_20_Vědomostní soutěž TÉMA.
Výklad pravidel PhDr. Vladimír Süss, Ph.D. Univerzita Karlova v Praze Fakulta tělesné výchovy a sportu Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Iveta Votápková Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova Softball.
PRAVIDLA V MŠ – HRA NA AUTA Ivana Šůsová. Seřaď podle rychlosti Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
I. Vyučovací lekce Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a rozpočtem Hlavního města Prahy.
Systematika PhDr. Vladimír Süss, Ph.D. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a rozpočtem Hlavního.
Interpretace basketbalového učiva pro jednotlivé lekce Druhá lekce – základy součinnosti v útoku a v obraně (90 minut – interpretace učiva, praxe) Tento.
Moderní úderová technika
Brännball Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh:
Obor: Elektrikář Ročník: 1. Vypracoval: Bc. Svatopluk Bradáč
TECHNIKA PRSA – ČINNOST HORNÍCH KONČETIN DÝCHÁNÍ
Utkání PhDr. Vladimír Süss, Ph.D.
Chyby u sítě, překážení.
TENIS.
STARTOVNÍ SKOK Z BLOKU Lekce č. 21
TECHNIKA MOTÝLEK – delfínové vlnění Lekce č. 19
Hra na barevná auta I. Jaroslava Růžičková.
Tato prezentace byla vytvořena
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí
Vysoké učení technické v Brně
Vysoké učení technické v Brně
ZVÍŘATA VE VODĚ, NA ZEMI A VE VZDUCHU
Vybraná témata teorie tělesné výchovy
PEDAGOGICKÉ VEDENÍ STUDENTŮ Garant: Mgr. Anna Krátká, Ph.D
Systematika basketbalu
Hra na barevná auta III. Jaroslava Růžičková.
TECHNIKA PRSA POHYBOVÝ CYKLUS POD HLADINOU
Obor hodnot funkce Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Yvonna Vančurová. Materiál byl vytvořen v rámci projektu „Škola.
TECHNIKA ZNAK – poloha, činnost dolních končetin Lekce č. 15
Vybrané testy pro diagnostiku motorických schopností
TECHNIKA ZNAK – základní obrátka, „kotoulová˝ obrátka Lekce č. 18
TECHNIKA ZNAK – rotace, souhra Lekce č. 17
TECHNIKA KRAUL – poloha, činnost dolních končetin Lekce č. 5
TECHNIKA KRAUL – základní a kotoulová obrátka Lekce č. 9
TECHNIKA KRAUL – rotace, dýchání Lekce č. 7
LEKCE č. 12 PRSA TECHNIKA Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a rozpočtem Hlavního města Prahy.
Technika kraul – činnost horních končetin Lekce č. 6
Transkript prezentace:

Útočné herní dovednosti PhDr. Vladimír Süss, Ph.D. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a rozpočtem Hlavního města Prahy.

Spojené s činností pálkaře 1.Odpal 2.Sebeobětovací ulejvka 3.Útočná ulejvka 4.Slap 5.Clonění 6.Běh na první metu

Odpal Cílem je odpálit nadhoz švihem co s největší razancí tak aby jej polaři nechytili přímo v letu a aby umožnil pálkaři zisk minimálně první mety

Odpal Držení pálky

Odpal Základní postoj

Odpal Okamžik kontaktu s míčemDokončení pohybu

Sebeobětovací ulejvka Cílem je provést zkrácený odpal pomocí ztlumení nadhozu pálkou. Tak aby polaři byli nuceni autovat běžícího pálkaře a ne běžce postupujícího po metách. Provedení Otočením nebo překročením Ramena a pálka kolmo k nadhazovači Poloha pálky na horním okraji odpalovací zóny

Útočná ulejvka Cílem je provést úmyslně zkrácený odpal pomocí ztlumení míče pálkou, tak aby pálkaři umožnil zisk první mety. Rozhodujícím faktorem je umístění míče v poli a rychlost pálkaře Provedení odlišné pro pálkaře praváka a leváka

Slap Cílem této herní činnosti je pomocí krátkého švihu pálkou odpálit míč k zemi tak, aby buď pomalu se kutálel ke spojce nebo naopak aby se odrazil vysoko a dlouho letěl po odrazu zpět k zemi. Cílem pro pálkaře je zisk první mety.

Clonění Cílem je udržet polaře ve svém původním postavení a ztížit činnost zadáka. Způsob provedení: a.Prošvihnutím b.Naznačením ulejvky ČINNOST MUSÍ VYPADAT VĚROHODNĚ

Běh na první metu Cílem je po ukončení činnosti v pálkařském území co nejrychleji běžet na první metu, tak aby jej polaři nestihli vyřadit (vyautovat)

Běh na první metu Přímo na první metu Vně pole ve druhé polovině běhu Nezastavovat na 1. metě Skluz využívat pouze proti autu dotykem Před metou sledovat signál kouče Po přeběhnutí sledovat míč

Spojené s činností běžce Vyběhnutí a návrat na metu Běh na další metu Zakončení na metě

Vyběhnutí a návrat na metu Návrat volně Návrat na metu skluzem (po hlavě, po nohou) Při každém nadhozu Podle pravidel

Běh na další metu Přímý běh pouze na následující metu Běh s „náběhem“ na další metu

Zakončení na metě Přeběhnutím mety – pokračování na další metu - 2 – 3 m za metu Skluzem – přímý po nohou - přímý po hlavě - hákovací Z klusu – pouze v případě mrtvého míče

Startovní postoj Před metou Za metou Baseballové

Před metou

Za metou (running start)

Baseballové

Starting difference

Starting difference (SB, hit and run) (Worlds´ Championship 1998, Canada cup 2000,2001) Za metouPřed metoubaseballové Minimum-0,12 0,04 Maximum0,12 Průměr0,04 0,06 SD0,03 0,04 n453618

Herní kombinace (HK) Sebeobětovací ulejvka Nátlaková hra Odpal a běh Krádež mety

Děkuji za pozornost