Praxe 2015 Birmingham ONDŘEJ DRAHORÁD. Výběrové řízení Výběrové řízení na naší škole probíhalo ve dvou krocích: Nejdříve všichni, kdo měli zájem o praxe.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Birmingham – ERIKA BOUCHARECHASOVÁ
Advertisements

Birmingham Anna Kolářová
Praxe v Birminghamu 2015 s Erasmus+. Výběrové řízení 1. přihláška (cca 130 uchazečů) 2. zúžený výběr uchazečů (zhruba 60) 3. ústní pohovor.
ZAHRANIČNÍ PRAXE 2015 ERASMUS+. VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ RÁMEC ŠKOLY (ŠKOLA SI UDĚLALA SAMA SVOJE VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ) VYPLNĚNÍ PŘIHLÁŠEK – DOSTUPNÁ NA WEBU (KAŽDÝ.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
2. část Zařízení zajišťuje praní prádla, úklid společných i bytových prostor. Zejména uživatelé pobočky jsou podporováni v nácviku péče o domácnost.
Praxe v EU Claudia Mónica Gutiérrez. Výběrové řízení 1. kolo – přihláška k dispozici online na stránkách školy (130 studentů) 2.kolo – výběr z cca 60.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Občanská výchova Název materiálu VY_32_INOVACE_20_ Volba povolání Autor Motejlková Věra.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
CHARITATIVNÍ AKCE ZŠ ČSA PRO DĚTI Z DĚTSKÉHO DOMOVA VELKÉ HERALTICE.
ROTARY INTERNATIONAL DISTRICT 2240 Prezentace rodinných výměn pro kluby DISTRICT 2240 RI, 2010.
DĚTSKÝ DOMOV, ZŠ a SŠ Žatec. Moje škola Moje třída Naše škola je spojena z DĚTSKÝM DOMOVEM. Do naší školy převážně chodí děti z Dětského domova, ale i.
„MEZIMO“ Podpora znevýhodněné mládeže k posílení pracovní integrace, dalšího vzdělávání či odborné přípravy prostřednictvím mezinárodní mobility Projekt.
Ústav vs. Komunitní služba Domov Háj. Objekt Pětipatrová budova. Rodinný dům. Je běžné žít na ubytovně nebo v hotelu? Napořád? ústav komunitní služba.
Praxe Portsmouth Výběrové řízení  Přihlášky- průměry známek z předchozích ročníků, známky z angličtiny, absence, motivace k přihlášení se na stáž.
VZNIK PRACOVNÍHO POM Ě RU Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Helena Baculáková Název: VY_32_INOVACE_01_B_08_VZNIK PRACOVNÍHO.
Odborná praxe Anglie 2015 Portsmouth Erasmus+ Šimon Blaschka.
Zahraniční praxe 2015 Birmingham Kateřina Pášová.
Erasmus+ Praxe v EU Anglie – Birmingham Tereza Černá 2015.
Brigáda Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Slohová cvičení Administrativní útvary Zpracujte pozvánku na školní akademii, ples, sportovní den… Nezapomeňte na uvedení pořádající organizace, názvu.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Katedra podnikové strategie Analýza vnitropodnikového komunikačního systému ve vybraném podniku.
Dobrovolnické centrum 1. Základní údaje Dobrovolnické centrum Oblastní nemocnice Příbram, a.s., vzniklo 1. prosince V centru máme v průměru kolem.
Autor práce: Denisa Vydrová Vedoucí práce: Ing. Petra Solarová, Ph.D. Oponent práce: Ing. František Martíšek České Budějovice, červen 2016.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Číslo projektu: CZ01-KA Rotenburg (wümme) Barbora Černoušková – Číslo projektu: CZ01-KA
Veronika Kratochvílová
Birmingham Anna Marie Nešpůrková, P3A 16. Dubna května 2016
Birmingham Alžběta Reinhardová – Č. euro p.
Lucie Pichlerová Právnická fakulta
Jízdní řády VY_32_INOVACE_19
DUBLIN ILONA ANDRIYASHYN M3A.
– CZ01-KA Ambrožová Jitka
Veronika Hrubá Velká Británie, Birmingham-Solihull,
MÁ SMYSL POŘÁDAT KONFERENCE?
Vnitropodniková komunikace ve vybraném subjektu
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
ENA LJUBOJEVIĆOVÁ DUBLIN CZ01-KS
Bojíte se francouzštiny?
Julianna Cubera IRSKO - DUBLIN – číslo projektu: CZ01-KA
Zahraniční praxe BIRMINGHAM
Název školy: Základní škola speciální Litvínov, Šafaříkova 991
Adéla Kupčeková Portsmouth –
Krystýna Cirhanová studentka sekundy Angličtina v Egyptě-2015
Pracovní porada Pracovní list.
Praxe v Portsmouth 2015 Adéla Pálková.
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_09 sociální role
ZOOKURZ Sexta 2016/17.
Pracovní porada Pracovní list.
Algoritmizace - opakování
Algoritmizace - opakování
Vznik pracovního poměru
Psychologie práce a organizace Otázky na pracovním pohovoru a CV Matěj Stříteský
Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Marketingová komunikace ve vybrané společnosti
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Žákovský parlament Vypracovali: Vojtěch Halík, Anna Adámková, IX.A
SOS-Kinder- und Jugendhilfen
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Organizace práce na prodejně
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Věcné učení Vláda, parlament, politické strany
Věcné učení První pomoc
Srdečně vítejte ve světě financí.
Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Vzdělávání a příprava na digitální budoucnost z pohledu Statutárního města Liberec Mgr. Šárka Prachařová.
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_09_DEN_ZEME Název materiálu: Den Země
Transkript prezentace:

Praxe 2015 Birmingham ONDŘEJ DRAHORÁD

Výběrové řízení Výběrové řízení na naší škole probíhalo ve dvou krocích: Nejdříve všichni, kdo měli zájem o praxe v Anglii, museli vyplnit dotazník, ve kterém měli napsat jaká je jejich motivace, silné stránky a co si myslí, že jim praxe v zahraničí přinesou. Ve druhé fázi bylo cca 60 studentů vybráno na pohovor s učiteli AJ a třídními učiteli. Na základě tohoto pohovoru bylo vybráno 21 studentů a dva náhradníci.

Jazyková příprava  Ještě před odjezdem na praxe musela naše skupina absolvovat jazykovou přípravu, která probíhala pod vedením našich učitelů angličtiny nad rámec výuky v rozsahu cca 50 hodin. V polovině jsme se učili obchodní výrazy a formální používání angličtiny a ve druhé polovině naopak každodenní slovní zásobu a výrazy používané v běžném životě.  Druhou částí jazykové přípravy byl společně strávený víkend na Mísečkách, kde jsme měli několik hodin angličtiny denně a zbytek času jsme strávili teambuildingovými aktivitami.

Doprava  Do Anglie jsme letěli letadlem s přestupem v Amsterdamu. Na letišti v Birminghamu na nás už čekala Yvonne z agentury Placement Praktikum, která nám zařizovala ubytování a pracovní umístění v Birminghamu. Yvonne nám rozdala obálky s dokumenty, instrukcemi, jízdními řády a dalšími potřebnými věcmi a řekla nám něco málo o městě.  K dopravě po městě jsme používali hlavně autobusy, na které jsme měli předplacenou měsíční jízdenku. Ze začátku jsme měli problém se v jízdním řádu autobusů vyznat, ale brzy jsme si zvykli.

Praxe  Já jsem pracoval ve firmě The Grange, která se zabývá prodejem airsoftového a paintballového vybavení a také organizací různých roleplayingových akcí a airsoftových bitev.  Moje pracovní úkoly ve firmě byly různé. První týden jsem pracoval na překladu webového obchodu společnosti. Překládal jsem jak zákaznickou sekci, tak také sekci administrativy a názvy veškerého zboží. Na konci týdne jsem ve firmě pomáhal při inventuře.  Ubytován jsem byl na Solihull College (ubytování internátového typu – bydlel jsem sám na pokoji, který měl společnou kuchyň a společenskou místnost s dalšími 4 pokoji). Stravování jsem měl formou self-cateringu.

 Ve volném čase jsme se vydali na několik výletů například do Stratfordu nebo Oxfordu. Ve zbytku volného času jsme sledovali právě probíhající MS v hokeji, chodili do restaurací nebo do kina.  Veškeré své pracovní aktivity jsme museli dokumentovat formou pracovního deníku, který jsme zasílali ke kontrole zpátky do ČR. Dostali jsme také za úkol zapisovat si anglické výrazy, které neznáme nebo výrazy, které jsme často používali a vytvořit z nich jakýsi slovník.  Hrobka Shakespeara ve Stratfordu

Dokumenty  Vzhledem k tomu, že celá naše praxe byla financována z grantu EU, musela být řádně zdokumentována. Dokumenty o praxi byly tyto:  Europass Mobility – dokument s podrobnými údaji o obsahu a výstupech praxe  Závěrečná zpráva – zpráva ve které jsme měli my sami zhodnotit naši praxi a ubytování.  Reference od zaměstnavatele.  Placement Evaluation – dokument, ve kterém nás naši zaměstnavatelé zhodnotili.

Financování  Praxe byla kompletně financována z grantu EU prostřednictvím programu Erasmus+.  Z těchto peněz jsme měli zaplacené letenky, pojištění, ubytování a cestování MHD.

Zhodnocení praxe  Celkově hodnotím praxi jako velice podařenou. Největším přínosem byly nabyté pracovní zkušenosti, prohloubení jazykových znalostí a poznání odlišné kultury. Já osobně bych si praxi rád prodloužil o další měsíc.  Všichni lidé na mém pracovišti i v mém okolí mě překvapili tím, že byli velice vstřícní a ochotní. Měli trpělivost a pokud jsem něčemu nerozuměl vždy mi poradili. Hlavně proto mě mé pracovní umístění velice potěšilo a lidi z The Grange jsem si oblíbil.