Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Olomouc 15. 10. 2013 Zlín 16. 10. 2013 Informace o vyhlášené Výzvě č. 47/2013.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář pro žadatele k výzvě OP LZZ č. B6 – Zvýšení kvality řízení lidských zdrojů a optimalizace.
Advertisements

Rozvojové programy pro VVŠ 8. února Rozvojové programy VVŠ Rozvojové programy 2012 Požadavky vysokých škol v centralizovaných projektech → finanční.
Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 1. prosince 2015.
Předpoklady poskytnutí dotace Společný technický sekretariát Drážďany.
Rizika, specifikace administrace na konci programového období ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
Pracovní setkání zástupců mikroregionů Olomouckého kraje 10. setkání středa 8.října 2008 Radniční sál BOUZOV.
AKTUÁLNÍ VÝVOJ V ROP SČ 15. října 2015 Výroční konference – Senohraby Ing. Václav Chytil.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Přerov 29. června 2012 Informace o vyhlášené Výzvě č. 33/2012 Bc. Hana Strnadelová vedoucí.
Dotační fond LK Soutěže MŠMT Program a podprogramy - školství  Program č. 4 resortu školství, mládeže a zaměstnanosti  4.1 Podpora volnočasových.
SC 4.1 Navýšení kapacity a zkvalitnění předškolního, základního a středního vzdělávání a zařízení pro poskytování péče o děti do 3 let  Datum vyhlášení.
Kultura a památková péče v Pardubickém kraji v letech
Vyhlášené oblasti / podoblasti podpory výzva č. 03/ března 2008 Jeseník 18. března 2008 Olomouc 19. března 2008 Zlín 20. března 2008 Kroměříž.
STRATEGIE SPOLUPRÁCE OBCÍ MAS BYSTŘIČKA PROJEKT SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV „MAS JAKO NÁSTROJ SPOLUPRÁCE PRO EFEKTIVNÍ CHOD ÚŘADŮ“
KULTURNÍ DĚDICTVÍ, CESTOVNÍ RUCH Ing. Margit Beníčková, MMR ČR.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – oblast podpory 1.1 CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 24. dubna 2014.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor regionálního rozvoje.
Výzva č. 29 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání Mgr. Zuzana Plecitá PhDr. Eva Chvalinová,
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
Inkluzivní vzdělávání pro KPSVL Jakub Krátký Praha, 5. května 2016.
1 Seminář pro žadatele Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 2. výzva – oblasti podpory 1.1 a 1.2 a a 8. dubna 2009KrÚ JMK.
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Dopracování projektu etapa změny, hlavní problémy, rizika Kroměříž
Strategická východiska rozvoje dopravních sítí Ing. Tomáš Čoček, Ph.D. 1. náměstek - státní tajemník Ministerstvo dopravy ČR.
Implementace Fondu mikroprojektů v období Ostrava,
Sekce pro školy a neziskovky Gabriela Kaločová
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
Program RP04-16 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2016 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství.
09/04/2015 Rizika při realizaci projektů v závěrečném období ROP SČ.
Kompenzace nákladů na aktualizaci projektové žádosti ve vazbě na novou výzvu pro podoblast podpory Fyzická revitalizace území ROP Střední Morava.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Jakub Krátký Praha, 5. května 2016.
Dokumentace k výzvě č.02/ Olomouc Zlín Uherské Hradiště Velké Losiny.
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
Dotační programy Ústeckého kraje
Národní program podpory cestovního ruchu
Seminář pro žadatele IROP výzev Prostějov venkov o.p.s.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Podpora školství v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Místní rozpočtové jednotky
Členská schůze MAS Nepomuk,
Programový rámec: Integrovaný regionální operační program
Aktuální stav realizace Programu rozvoje venkova ČR
Opatření k jednodušší a rychlejší administraci projektů
„IOP – šance pro váš rozvoj“
Opatření 1.2 HASIČI PŘÍPRAVA PROJEKTU
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Podpora rozvoje dopravy s využitím ROP Střední Morava
hejtman Pardubického kraje
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Benefit7.
NEJČASTĚJŠÍ NEDOSTATKY V ŽÁDOSTECH O GP
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Podpora rozvoje venkova v ČR
SC 3.3 IROP - dokumenty územního rozvoje se zaměřením na územní studie krajiny Praha Mgr. Ondřej Pešek.
Informace k uzavřeným a plánovaným výzvám MAS Zubří země
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-18 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Kotlíkové dotace v Moravskoslezském kraji
1. výzva k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu „MAS Lípa pro venkov – IROP – Kulturní dědictví“ VAZBA NA VÝZVU.
„Budujeme region se společnou budoucností“
Fond pro bilaterální vztahy První otevřená výzva
Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích
Připravenost na nové plánovací období
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
PhDr. Ondřej Kočandrle, oddělení infrastruktury VaV
Transkript prezentace:

Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Olomouc Zlín Informace o vyhlášené Výzvě č. 47/2013

Výzva č. 47/2013 Oblast/ podoblast Název oblasti/podoblasti 2.1IPRM Zlín „Společensko – kulturní a vzdělávací centrum Zlín“ Vyhlášení výzvy: Ukončení výzvy: do 12:00 hod. 3.2Veřejná infrastruktura a služby Vyhlášení výzvy: Ukončení výzvy: do 12:00 hod.

3.2 Veřejná infrastruktura a služby Hlavní východiska pro vyhlášení výzvy:  Poslední výzva na cestovní ruch v rámci ROP Střední Morava  Změna podmínek oproti dříve vyhlášené výzvě:  samostatné finanční alokace pro jednotlivé aktivity  projektové žádosti budou hodnoceny v rámci jednotlivých aktivit samostatně  způsobilost výdajů - v rámci stanovených aktivit lze vybudovat návaznou/doplňkovou infrastrukturu CR či pořídit techniku bez finančního omezení - limitů

3.2 Veřejná infrastruktura a služby Hlavní východiska pro vyhlášení výzvy:  Projekty musí prokázat přímý dopad na cestovní ruch a vliv na zvýšení počtu návštěvníků území  Převažující cílovou skupinou musí být návštěvníci Definice cestovního ruchu dle Prováděcího dokumentu ROP Střední Morava: „Jedná se o aktivity, v rámci kterých cestují osoby do vzdálenějších míst mimo jejich obvyklé prostředí a pobývají v těchto místech po dobu ne delší než jeden rok za účelem rekreace, poznání, podnikání či jiným účelem. Tyto osoby jsou převažujícími uživateli výsledků projektů cestovního ruchu“.

3.2 Veřejná infrastruktura a služby Aktivita A: Infrastruktura pro aktivní a kulturně-poznávací formy CR, lázeňství a výstavnictví vč. návazné infrastruktury 58 mil. Kč Aktivita B: Rozvoj a obnova sportovních areálů využitelných primárně pro cestovní ruch vč. návazné infrastruktury 25 mil. Kč Aktivita C: Vybudování jednotného systému turistických okruhů, naučných stezek a/nebo navigačních tabulí v turistické destinaci 10 mil. Kč Aktivita D: Stavební úprava kulturní nebo technické památky, kulturní zajímavosti se záměrem využití pro CR vč. návazní infrastruktury 82 mil. Kč Celková finanční alokace pro výzvu:175 mil. Kč

3.2 Veřejná infrastruktura a služby Minimální výše dotace/1 projekt:2 mil. Kč Maximální výše dotace/1 projekt – aktivita A, B a D: 25 mil. Kč Maximální výše dotace/1 projekt – aktivita C:5 mil. Kč

3.2 Veřejná infrastruktura a služby Maximální procentní výše dotace – IS Benefit7: 85% ze způsobilých výdajů Předpokládaná procentní výše dotace - reálná výše dotace 70% ze způsobilých výdajů  Projekty nezakládající veřejnou podporu – maximální procentní výše dotace  Projekty zakládající veřejnou podporu – maximální procentní výše dotace Malý podnik:60% ze způsobilých výdajů Střední podnik:50% ze způsobilých výdajů Velký podnik (např. obec, město či kraj):40% ze způsobilých výdajů

3.2 Veřejná infrastruktura a služby Oprávnění žadatelé:  kraje podle zákona č. 129/2000 Sb.  obce podle zákona č. 128/2000 Sb.  dobrovolné svazky obcí  organizace zřizované nebo zakládané kraji a obcemi  nestátní neziskové organizace  občanská sdružení  obecně prospěšné společnosti  církevní právnické osoby  nadace  zájmová sdružení právnických osob, kdy alespoň 1 PO, která je členem tohoto sdružení, je kraj nebo PO založená nebo zřízení krajem za účelem rozvoje CR

3.2 Veřejná infrastruktura a služby Aktivity: A.Infrastruktura pro aktivní a kulturně-poznávací formy CR, lázeňství a výstavnictví vč. návazné infrastruktury  modernizace, stavební úpravy a rozšiřování stávající infrastruktury, možná výstavba i nové infrastruktury  infrastruktura pro aktivní formy CR:  rozvoj venkovské turistiky, vč. hippo-, agro-, eko-,  rozvoj pěší turistiky, např. naučné stezky, gastronomické cesty, vinařské stezky, spojení naučných stezek s historickými/přírodními památkami  rozvoj vodní turistiky (rekreační plavba)

3.2 Veřejná infrastruktura a služby Aktivity: A.Infrastruktura pro aktivní a kulturně-poznávací formy CR, lázeňství a výstavnictví vč. návazné infrastruktury  infrastruktura pro kulturně - poznávací formy CR:  infrastruktura, která se váže k lidovým tradicím (folklor, řemesla)  infrastruktura a zázemí pro významné kulturně - společenské akce  infrastruktura pro lázeňství – rozšíření stávající nebo vybudování nové lázeňské infrastruktury  lázeňské objekty  rozšíření sítě vycházkových tras  služby a kulturní/sportovní vyžití  v rámci výše uvedených aktivit lze podpořit návaznou infrastrukturu: parkoviště, komunikace vedoucí k objektům CR atd.

3.2 Veřejná infrastruktura a služby Aktivity: B.Rozvoj a obnova sportovních areálů využitelných primárně pro cestovní ruch vč. návazné infrastruktury  u stávajících sportovních areálů využívaných primárně pro CR:  modernizace a stavební úpravy doplňkové infrastruktury  rozšiřování doplňkové infrastruktury (parkoviště, odpočívadla)  výstavba nové doplňkové infrastruktury (parkoviště, odpočívadla)  infrastruktura pro zimní sporty  infrastruktura pro letní aktivity

3.2 Veřejná infrastruktura a služby Aktivity: C.Vybudování jednotného systému turistických okruhů, naučných stezek a/nebo navigačních tabulí v turistické destinaci  jednotný systém turistických okruhů, naučných stezek a navigačních tabulí  budování doplňkové infrastruktury (odpočinková posezení, přístřešky)  v rámci výše uvedených aktivit lze podpořit návaznou infrastrukturu: parkoviště, komunikace vedoucí k objektům CR atd.

3.2 Veřejná infrastruktura a služby Aktivity: D. Stavební úprava kulturní nebo technické památky, kulturní zajímavosti se záměrem využití pro CR vč. návazní infrastruktury  modernizace, stavební úpravy, rozšiřování stávající infrastruktury  kulturní památky:  architektonicky cenné objekty,  tradiční kulturní a historické památky, objekty lidové architektury  zámky, hrady  technické památky:  historické dílny, staré pivovary a továrny  plavební kanály, mlýny a hamry  mosty, úzkokolejné železnice  kulturní zajímavosti:  muzea, skanzeny  v rámci výše uvedených aktivit lze podpořit návaznou infrastrukturu: parkoviště, komunikace vedoucí k objektům CR atd.

3.2 Veřejná infrastruktura a služby Nezbytné podmínky:  projekty MUSÍ prokázat dopad na CR a vliv na zvýšení počtu návštěvníků území  žadatel MŮŽE v rámci výzvy předložit POUZE 1 PŽ  lze podporovat úpravu památek, které NEJSOU v seznamu památek podporovaných v rámci IOP  lze podporovat i budování návazné/doplňkové infrastruktury CR  komunikace vedoucí k objektům CR vč. parkovišť atd.  zajištění propagace v návaznosti na uvedené aktivity  nevhodné jsou aktivity zaměřené POUZE  na obměnu stávajícího vybavení stejné kvality a technologické úrovně  na opravy a údržbu

3.2 Veřejná infrastruktura a služby Nezbytné podmínky:  podporovány NEBUDOU projekty, které jsou podporovatelné v rámci Programu rozvoje venkova (PRV):  projekty zaměřené na kulturní dědictví na území obcí do 500 obyvatel  kulturní památky  památkové rezervace  památkové zóny  podporovány NEBUDOU projekty, u nichž cílová skupina zasahuje „velké území“ a má „nadregionální dopad“  Aquaparky  golfová hřiště  kongresová centra a výstaviště Tyto projekty byly financovány v rámci specifické výzvy prioritní osy 3 Cestovní ruch!

3.2 Veřejná infrastruktura a služby Relevantní socioekonomické přínosy  zvýšení zaměstnanosti (nová pracovní místa) – základní, střední bez nebo s maturitou, vyšší odborné a bakalářské, vysokoškolské  zlepšení dostupnosti (úspora času)  rozvoj CR v regionu – sportovně rekreační infrastruktura  rozvoj CR v regionu – doprovodná turistická infrastruktura  rozvoj CR v regionu – infrastruktura poznávací turistiky  zlepšení stavu infrastruktury pro kulturu – míra zlepšení současného stavu  bezbariérové úpravy

3.2 Veřejná infrastruktura a služby Hodnocení projektových žádostí  projektové žádosti budou hodnoceny samostatně v rámci jednotlivých aktivit,  v případě, že v rámci jedné projektové žádosti bude kombinováno více aktivit, bude tato projektová žádost zařazena do aktivity podle převažující velikosti způsobilých výdajů,  v případě nedostatečného počtu kvalitních projektových žádostí v rámci některé z aktivit může VRR snížit finanční alokaci aktivity ve prospěch jiné aktivity.

Nejčastější chyby  NESOULAD mezi Benefitem a ostatními přílohami  NESPRÁVNĚ uveden typ účetní jednotky  CHYBNĚ vyplněn rozpočet  nejsou uvedeny měrné jednotky (m2, m3, ks) a jednotkové ceny  chybí členění rozpočtu na jednotlivé SO nebo logické celky  CHYBNĚ vyplněné monitorovací indikátory:  výchozí a plánovaná hodnota stejná, tudíž rozdíl roven nule  chybně nastavené indikátory ve vztahu k jednotkám  CHYBNĚ zadaná velikost podniku

Nejčastější chyby  NEDODRŽENÍ podmínek v harmonogramu – mezi datem ukončení fyzické realizace a datem ukončení projektu max. 22 pracovních dnů  SCHÁZÍ v čestném prohlášení jméno, datum a podpis oprávněné osoby

Odpovědnost žadatele  Statutární zástupce:  Podepisuje žádost  V případě vyřazení projektové žádosti  zaslán dopis o vyřazení z dalšího procesu administrace  V případě schválení projektové  zaslán dopis o schválení k dopracování / oznámení o schválení k financování  V kopii zaslán v případě výzvy na doložení nedostatků v projektu  Hlavní kontaktní osoba – komunikace s ÚRR, zaslány výzvy k doplnění nedostatků zjištěných v žádosti

Odpovědnost žadatele  Hlavní zodpovědnost za posouzení, zda projekt zakládá či nezakládá veřejnou podporu, nese žadatel  Zodpovědnost za údaje uvedené v žádosti a jejích přílohách nese žadatel, ne zpracovatel, což žadatel stvrzuje podpisem v čestném prohlášení

DĚKUJEME VÁM ZA POZORNOST Úřad Regionální rady regionu soudržnosti Střední Morava Jeremenkova 40b Olomouc Evropská unie a Evropský fond pro regionální rozvoj jsou partnery pro váš rozvoj.