VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín 11. 9.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Olomouc, , Zlín FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Harmonogram výzev.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Litovel
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Dřevohostice
Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Moravskoslezský kraj: Tradice, rozvoj, kvalita
AKTUÁLNÍ INFORMACE O REGIONÁLNÍM OPERAČNÍM PROGRAMU STŘEDNÍ MORAVA Bouzov, 8. října 2008.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Zlín, 8. září 2009.
Regionální operační program NUTS 2 Jihovýchod 2007 – 2013 červen 2007 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
IX. Konference Finance pro města a obce Libor Lukáš hejtman Zlínského kraje zástupce AKČR pro Regionální operační programy Využití Regionálních.
Regionální operační program NUTS II Severozápad 2007 – 2013 veřejné projednání
1 Fondy Evropské unie. 2 Stav čerpání z fondů EU ČR má k dispozici na programové období z fondů Evropské unie 26,7 miliardy eur. V přepočtu.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
Typy projektů realizovaných v rámci Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod 2007–2013 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Olomouc, 2. září 2009.
Monitorovací výbor RPS Ing. Jana Paláčková Ministerstvo pro místní rozvoj Sekce evropské integrace Řídící orgán SROP a JPD Praha Cíl 2.
Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
Mgr. Zdeněk Semorád, náměstek ministryně MMR pro evropské programy
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
AKTUALITY O REALIZACI ROP SČ 13/08/2009 Příbram JUDr. Ing. Tomáš Novotný, Ph.D.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Projekty realizované ROP SM krajem a ORP Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Evaluační aktivity Olomouckého kraje ve vztahu k vyhodnocení ROP SM Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Národní rozvojový plán květen 2003 Ing. Drahomíra Vrbská ředitelka odboru integrace a strukturálních fondů, MMR.
Postup realizace ROP Střední Morava Konference samospráv Olomouckého kraje Olomouc 27. února 2012.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
AKTUÁLNÍ VÝVOJ V ROP SČ 05/10/2010 Mnichovo Hradiště JUDr. Ing. Tomáš Novotný, Ph.D.
Zhodnocení ROP Střední Morava Ing. Hana Linhartová vedoucí oddělení metodiky Ú řad Regionální rady regionu soudržnosti Střední Morava.
Regionální operační program pro NUTS 2 Střední Čechy 2007 – /11/2008 Mladá Boleslav Ing. Jan Přikryl.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Zkušenosti a přínosy ROP Střední Morava pro rozvoj Olomouckého kraje Ing. Jiří Rozbořil hejtman Olomouckého kraje předseda Výboru Regionální rady regionu.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Seminář pro žadatele Výzva č. 32/ Fyzická revitalizace území 22. ledna 2013 Olomouc.
Vyhlášené oblasti podpory a doporučení pro zpracování projektů IPRÚ 19. května 2008, Rožnově pod Radhoštěm.
Podpora obcí s rozšířenou působností z ROP Střední Morava v programovém období Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko, Úřad Regionální rady Dopravní infrastruktura v ROP Datum: Místo: Prezentuje: Praha Jiří.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM.
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
Integrovaná strategie rozvoje Brněnské metropolitní oblasti pro uplatnění nástroje ITI – aktuality, harmonogramy Regionální stálá konference Jihomoravského.
Aktuální informace k Integrovanému regionálnímu operačnímu programu
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Regionální operační program NUTS II Jihozápad 2007 – 2013
Prioritní osa 3 - výzva č. 25 a 27
SEMINÁŘ K VYHLÁŠENÉ VÝZVĚ 02/2007 REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU STŘEDNÍ MORAVA Olomouc Zlín Uherské Hradiště 18.
SEMINÁŘ K VYHLÁŠENÉ VÝZVĚ 06/2008 REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU STŘEDNÍ MORAVA Olomouc 19. května 2008.
ROZŠÍŘENÍ KAPACITY PENZIONU BEST
Informace o výzvách SC 1.1 a SC 1.2. IROP
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ LIBEREC – JABLONEC NAD NISOU
Informace o vyhlášených výzvách
Transkript prezentace:

VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín

1 Programové období Finanční alokace ze zdrojů EU Cíl 1 Konvergence Celková alokace ČR750,6 mld. Kč ROP 18 %135,1 mld. Kč ROP Střední Morava 14,11 %18,7 mld. Kč Roční alokace Střední Morava2,7 mld. Kč Roční výše spolufinancování15%

Prioritní osy ROP Střední Morava 2 N á zev priorit ní osy V á ha priorit ní osy Alokace 2007 – 2013 (mil. Kč) Priorit ní os a 1: Doprava Priorit ní os a 1: Doprava38,8% Priorit ní osa 2: Integrovaný Priorit ní osa 2: Integrovaný rozvoj a obnova regionu rozvoj a obnova regionu39,4% Priorit ní osa 3: Cestovní ruch Priorit ní osa 3: Cestovní ruch18,5% Priori tní osa 4: Technická Priori tní osa 4: Technická pomoc pomoc3,3%617

3 Prioritní osy ROP Střední Morava Priority a oblasti podpory ROP NUTS II Střední Morava Priorita 1 Doprava Priorita 2 - Integrovaný rozvoj a obnova regionu Priorita 3 Cestovní ruch 1.1 Regionální dopravní infrastruktura 1.2 Veřejná doprava 1.3 Bezmotorová doprava 2.1 Rozvoj regionálních center 2.2 Rozvoj měst 2.3 Rozvoj venkova 3.1 Integrovaný rozvoj cestovního ruchu 3.2 Veřejná infrastruktura a služby 3.3 Podnikatelská infrastruktura a služby Priorita 4 Technická pomoc 2.4 Podpora podnikání 3.4 Propagace a řízení

4 Vyhlášení 1. výzvy jako první v rámci České republiky Vyhlášení výzvy pro příjem projektů v rámci Regionálního operačního programu regionu soudržnosti Střední Morava 1.1 Regionální dopravní infrastruktura 4.1 „Technická pomoc“ Vyhlášení k datu:6. září 2007 Ukončení příjmu projektů:30. října 2007

5 Prioritní osa 1 – Doprava Oblast podpory 1.1 Regionální dopravní infrastruktura Finanční alokace 2007 – mil. Kč Předpokládaná finanční alokace pro 1. výzvu1 684 mil. Kč

6 Jaké jsou očekávané typy projektů? stavební úpravy, modernizace a výstavba souvisejících úseků silnic II. a III. třídy, odstranění nebezpečných míst na silnicích II. a III. třídy, úprava frekventovaných silnic II. a III. třídy v blízkosti sídel s vazbou na zkvalitňování ŽP, realizace opatření snižující dopady provozu na silnicích II. a III. třídy na ekosystémy Kdo může žádat? kraje, obce – pouze ve vazbě na projekty předkládané kraji nebo organizacemi zřizovanými kraji v rámci této výzvy organizace zřizované či zakládané krajiKdo může žádat? kraje, obce – pouze ve vazbě na projekty předkládané kraji nebo organizacemi zřizovanými kraji v rámci této výzvy organizace zřizované či zakládané kraji

VÝBOR – 16 členů (členové zastupitelstev obou krajů) PŘEDSEDA – statutární zástupce ÚŘAD – výkonný orgán – odborné, organizační a technické zabezpečení činností MONITOROVACÍ VÝBOR – 28 členů (partnerství) Kontaktní místa pro žadatele (konzultace, příjem projektů, kontrola realizace projektů a předkládání žádostí o platby): Odbor územního pracoviště Olomouc (Jeremenkova 40b) Odbor územního pracoviště Zlín (J. A. Bati 5520) Vždy se jedná o územně příslušné pracoviště podle místa realizace projektu. 7 Orgány Regionální rady

-aktuální dokumentace ROP SM průběžně zveřejňována na -podmínky pro žadatele jsou zveřejněny pro 1. výzvu k předkládání žádostí rovněž na strednimovava.cz (odkaz VÝZVY) strednimovava.cz -další výzvy pro prioritní osy se předpokládají vyhlásit ve 4. čtvrtletí roku 2007 po schválení programového dokumentu Evropskou komisí 8 Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava

Libor Lukáš předseda Výboru Regionální rady a Monitorovacího výboru ROP Střední Morava DĚKUJI VÁM ZA POZORNOST!