Botanické a zoologické zahrady Mgr. I. Vališková CZ.1.07/1.4.00/21.3770.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ekologická výchova v Zoo Ostrava
Advertisements

Základní škola Rosice, okres Chrudim
Najdi na slepé mapě České republiky města podle zadání.
Základní škola Rosice, okres Chrudim Rosice 97, Rosice; IČO: ; tel.: ; Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Význam ZOO a botanických zahrad
Nekupujme si jejich životy
Vzdělávací oblast: Český jazyk – gramatika Autor: Vlasta Lindovská
ČLOVĚK A PŘÍRODA Přírodopis
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Návštěva ZOO Brno Únor 2014 První část …… Návštěvu zoologické zahrady v Brně-Bystrci jsme uskutečnili 13. února 2014 Při prohlídce areálu se zvířaty.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_218_2TR_CJ Autor: Mgr. Miroslava Ondrová.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_232_2TR_CJ Autor: Mgr. Miroslava Ondrová.
Přizpůsobivost živočichů a rostlin
Název školy: Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny Autor:Mgr. Dana Zischková Název:VY_32_INOVACE_42_ZIMA Téma: Výklad na téma ZIMA Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Název školy: Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny Autor:Mgr. Dana Zischková Název:VY_32_INOVACE_47_JARO Téma: Výklad učiva o jaru Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Anotace: Česká republika: doprava Vzdělávací oblast: Zeměpis 8. ročník Autor: Mgr. Kosík Lukáš Jazyk: český Očekávaný výstup: Žák vypíše do sešitu nejdůležitější.
Ochrana přírody Za předpokladu použití psacích potřeb a mapy České republiky.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Afrika – celkový přehled
Autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová VY_32_INOVACE_23_Liberec Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení.
Anotace: Materiál je určený pro žáky 4. ročníku, pro výuku vlastivědy- tématu Česká republika, podtématu města. Jedná se o prezentaci na interaktivní.
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_02-05 ZEMĚPIS NA II. STUPNI ZV-LMP (Z) Téma:
Botanické a zoologické zahrady
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVANÝ V RÁMCI PROJEKTU MODERNÍ ŠKOLA Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.400/ ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Mgr. Milena RÁČKOVÁ Název:VY_32_INOVACE_523_ČESKÁ REPUBLIKA Téma: OPAKOVÁNÍ – KRAJE.
Základní škola Frýdlant nad Ostravicí, Komenského 420, příspěvková organizace Název projektu:Učíme obrazem Šablona:III/2 Název výstupu:Zoologické zahrady.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Základní škola Hostěradice, okres Znojmo, příspěvková organizace Název: Kraje ČR Číslo: EU DUM 6_03 ICT Vytvořila: Mgr. Pavlína Kociánová Projekt:
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
Podnebné pásy Mgr. Iveta Vališková
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
AUTOR: Mgr. Ladislava Kobzová
Srovnej kraje podle velikosti rozlohy VY_32_INOVACE_03
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
BAROKO STOLETÍ Mgr. Iveta Vališková
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
ZŠ Hladké Životice okres Nový Jičín, příspěvková organizace
VY_52_INOVACE_40_Členění území ČR
Společenstva lesů - stromy
ZNÁME TŘI DRUHY PŘÍDAVNÝCH JMEN
Město na obrázku se jmenuje
PŘÍRODNÍ SPOLEČENSTVA
ROSTLINY Člověk a jeho svět (Prvouka pro 3. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Vyjmenovaná slova po L Jazyk a jazyková komunikace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
CHRÁNĚNÉ ROSTLINY A ŽIVOČICHOVÉ
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Základní škola a mateřská škola, Šaratice, okres Vyškov
Vyjmenovaná slova po B Mgr. Iveta Vališková
VLASTIVĚDA vypracovala: Mgr
Pravěk v českých zemích Mgr. Iveta Vališková
Autor: Mgr. Marcela Holubová
KRTEK OBECNÝ Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č.
PODSTATNÁ JMÉNA III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Lokalizace ČR - vybraná města 2.
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
ZDRAVÁ VÝŽIVA III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170
ZŠ Brána Nová Paka Přírodopis, 6. – 9. tř. Autor: Ing. Michal Koťátko
ZŠ Hladké Životice okres Nový Jičín, příspěvková organizace
Název školy : Základní škola a Mateřská škola Prysk ,okres Česká Lípa ,příspěvková organizace Autor: Eva Vavřinová Název materiálu : VY_52_INOVACE_09.
Vyjmenovaná slova po V Mgr. Iveta Vališková
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
ŽIVOČICHOVÉ Člověk a jeho svět (Prvouka pro 3. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Fáze měsíce Název školy Základní škola a mateřská škola Libchavy
Transkript prezentace:

Botanické a zoologické zahrady Mgr. I. Vališková CZ.1.07/1.4.00/

Botanická zahrada V botanické zahradě se pěstují rostliny domorodé i cizokrajné. Hlavní význam botanických zahrad: – pro studijní a vědecké účely – pro ochranářské účely – pro odpočinek, relaxaci, estetický účinek (zpřístupněno veřejnosti) Známé botanické zahrady – v Praze v Troji, v Liberci, v Teplicích, v Olomouci…

Zoologická zahrada a její význam ZOO jsou zařízení s významnou rolí ve výchově citového vztahu člověka ke zvířatům a mají vliv na postoje člověka k přírodě jsou místem vědeckého výzkumu jsou zdrojem většiny biologických informací o zvířatech, o jejich vzájemných vztazích, komunikaci, chování, strategii rozmnožování, péči o mláďata… poskytují útočiště i zraněným zvířatům z volné přírody vytvářejí prostředí pro záchranu druhů, které jsou v přírodě ohrožené v některých případech jsou jedinou možností, jak zajistit, aby daný druh nevyhynul Zoologické zahrady jsou ve velkých městech, jako je například: - Praha, Brno, Liberec, Dvůr Králové, Olomouc, Ostrava, Plzeň, Ústí nad Labem…

Ukázky zvířat, která známe ze ZOO Tygr bengálský

Žirafa Rothschildova

Ukázky zvířat, která známe ze ZOO Slon indický

Plameňáci

Ukázky zvířat, která známe ze ZOO Surikata

Ukázky zvířat, která známe ze ZOO Člunozobec africký

Ukázky zvířat, která známe ze ZOO Gepard

Ukázky zvířat, která známe ze ZOO Mangusta liščí

Ukázky zvířat, která známe ze ZOO Velbloud dvouhrbý

Ukázky zvířat, která známe ze ZOO Pelikán bílý

Ukázky zvířat, která známe ze ZOO Gaviál indický

DUM Botanické a zoologické zahrady III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Škola: ZŠ a MŠ, Dětenice, okres Jičín Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Iveta Vališková Použité zdroje:

Anotace Cíl: Materiál je určen pro základní seznámení s učivem o Botanických a zoologických zahradách Formát, velikost: prezentace Microsoft Office PowerPoint, 7,05 MB Metodické doporučení : Nejprve žáci pracují ve skupinách, kde se pokouší sami význam zahrad vyvodit a zapsat. Pak zhlédnou prezentaci a porovnají se svými závěry.