Gender mainstreaming Proč a jak na to? Monika McGarrell Klimentová Praha, 5. 6. 2014.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Advertisements

Projekt „Rovnost na Vysočině v kontextu koncepce rodinné politiky Kraje Vysočina“ Ing. Soňa Krátká, regionální koordinátorka.
Genderový audit nástroj pro vyhodnocování prosazování genderové rovnosti na úrovni organizace orientován spíše na organizaci jako takovou než na dopady.
Vzdělávání, rovné příležitosti a nová politická kultura.
Potřeby a strategický rozvoj měst v evropském kontextu Oldřich Vlasák Poslanec Evropského parlamentu Předseda Svazu měst a obcí České republiky Konference.
Strategické plánování rozvoje územních celků a neziskové organizace Zuzana Guthová, Rosa - společnost pro ekologické informace a aktivity.
1 Grantové schéma Vyrovnávání šancí žen a mužů Národní vzdělávací fond.
Genderový audit Mgr. Tomáš Bitrich Společenská odpovědnost firem v Ústeckém kraji CZ.1.07/3.2.06/
Strategický plán Městské části Praha-Libuš postup zpracování, výstupy, metody.
Moravská asociace podnikatelek a manažerek PODPORA PODNIKÁNÍ JAKO MECHANISMU PRO SOCIÁLNÍ ZAČLENĚNÍ DOPORUČENÍ VZEŠLÁ Z MEZINÁRODNÍHO PARTNERSTVÍ TASE.
Genderové rozpočtování v právním řádu ČR a EU JUDr.Kristýna Outlá Tomáš Křivka Liberec.
Právní aspekty genderového rozpočtování v České republice JUDr. Kristýna Outlá Praha.
Katedra sociální politiky a sociální práce Centrum praktických a evaluačních studií SLUŽBY PRO ORGANIZACE CEPRES Centrum praktických a.
O. s. Fórum 50 % Usiluje o společnost s vyrovnaným zastoupením mužů a žen ve veřejném životě.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
SCLLD MAS Pobeskydí ve verzi návrhu Ostrava,
Evropská charta za rovnost žen a mužů na úrovni života ve městech a obcích Eva M. Hejzlarová, Fórum 50 %, o. s.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Národní tématická síť E Rovné příležitosti žen a mužů TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM EU A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČR.
Společná budoucnost Evropy a jejich měst Městská dimenze jako jedna z priorit kohezní politiky Oldřich Vlasák Poslanec Evropského parlamentu Předseda Svazu.
VZOR PREZENTACE – ZDŮVODNĚNÍ PROGRAMU ROZVOJE OBCE PRO ZASTUPITELE Příloha č. 2 k problémovému okruhu PO2 – Koncepční rozvojový dokument obce MANAŽERSKÝ.
Místní Agenda 21 Hodnocení místní udržitelnosti v ČR Ing. arch. Marie Petrová Hradec Králové, 18. února 2014.
W.P Ekonomický a sociální výbor Stanovisko ke sdělení Komise pro Radu, Evropský parlament, Ekonomický a sociální výbor a Výbor regionů „Posilování.
KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB. KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ metoda Komunitní plánování je metoda metoda – jak zpracovávat rozvojové materiály pro různé.
Zdravý kraj Vysočina a MA 21
GENDEROVÉ ROZPOČTOVÁNÍ OBCÍ JAK ZAČÍT? Jana Žehrová, ČZU Praha.
Kraje a rozvoj podnikání Praha, 28. března RNDr. Miloš Vystrčil.
Potřeby obcí a jejich financování v období Ing. Dan Jiránek XV. Celostátní finanční konference Praha, 29. listopadu 2012.
Základní struktura projektu Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice.
Studium pro školní metodiky prevence
Regionalistika 2 Strategické řízení a jeho využití ve veřejné správě v ČR.
Záměrem Moravskoslezského kraje je provést systémovou změnu v poskytování sociálních služeb Závěrečná konference k projektu „Podpora transformace pobytových.
MĚSTA 2020 aneb od strategie k projektům
Jan Hercik Katedra geografie Přírodovědecká fakulta UP v Olomouci DOPRAVNÍ POLITIKA A DOPRAVNÍ PLÁNOVÁNÍ.
Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Ing. Soňa Krátká
MUDr. Helena Šebáková RNDr. Pavel Jiříček , Na Bělidle 7, Moravská Ostrava,
Místní akční skupina Rakovnicko
Shrnutí závěrů prvního konferenčního dne. Komunitní plánování, komunitní služby – jejich dostupnost a financování v Jihočeském kraji Mgr. Petr Studenovský.
Strategie regionu, obce. Strategický plán rozvoje Má úzký vztah k územnímu plánu Měl by být flexibilní, slaďuje představy subjektů Vymezeny perspektivní.
Regionalistika 2 Základní nástroje a možnosti rozvoje území.
Personální plán pro podnikatelský plán
Informace o stavu přípravy střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období 2008 – 2011 informační seminář k PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
RODINNÁ POLITIKA Rodinná politika na úrovni krajů a obcí, Metodické „doporučení“ MPSV ČR, 2008) souhrn aktivit a opatření za účelem podpory rodiny podpora.
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY DO ROKU 2020 VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A SOUSTAVU NATURA 2000.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Ekonomické otázky funkčního komunitního systému sociálních a zdravotních služeb v obcích PRAHA 17. dubna 2015.
Komunitní a akční plánování v praxi Co je to zapojování veřejnosti.
VLÁDNÍ STRATEGIE PRO ROVNOST ŽEN A MUŽŮ V ČR NA LÉTA Radan Šafařík Oddělení rovnosti žen a mužů, Sekce pro lidská práva Úřad vlády ČR.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji a jeho návaznost na plány komunitní plány na místní úrovni setkání k zahájení tvorby Komunitního.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Rovné příležitosti ve veřejné správě PhDr. Eva Ferrarová, Ph.D. Odbor řízení lidských zdrojů Ministerstvo vnitra.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
ÚVOD DO STUDIA VYMEZENÍ ZÁKLADNÍCH POJMŮ Veřejné politiky Veřejné politiky.
Nástroje na podporu vyrovnaného zastoupení žen a mužů v politice: zkušenost České republiky Radan Šafařík Odd. rovnosti žen a mužů Sekce pro lidská práva.
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Místní Agenda hodnocení místní udržitelnosti v ČR a evropský kontext Ing. arch. Marie Petrová PS URROU, 11. prosince 2013.
MUDr. Stanislav Wasserbauer
Integrovaný plán rozvoje území Zlín pro období
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Strategie regionu, obce
REGIONÁLNÍ VEŘEJNÝ ZÁJEM
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Úloha kraje v síťování sociálních služeb
Role SVAZU při podpoře městské mobility
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Základní údaje Samostatná městská část od roku 1994 Rozloha 1 353,1 ha
Transkript prezentace:

Gender mainstreaming Proč a jak na to? Monika McGarrell Klimentová Praha,

Co je to ten gender mainstreaming???

Gender mainstreaming Proces hodnocení důsledků jakékoliv ve městě plánované činnosti ve všech oblastech na všech úrovních na ženy a muže Moderní gender mainstreaming – pohlíží na ženy a muže jako na vnitřně diferencované skupiny  posuzování dopadu na potenciálně dotčené skupiny žen a mužů

Gender mainstreaming Reflektuje formálně zaručenou rovnost (de iure) versus faktická rovnost (de facto) Identifikuje existující nerovnosti a navrhuje opatření na jejich napravení Cílem je navrhnout takové politiky, které: Mají stejný přínos pro ženy a muže Přispějí k genderové rovnosti Nebudou prohlubovat existující genderové nerovnosti

Ženy v České republice… …51 % populace …61 % absolventů a absolventek VŠ …20 % zastupitelů a zastupitelek …7 % vedení 100 největších českých firem …24 % nižší mzdy než muži …18 % menší důchod než muži …v produktivním věku nižší míru zaměstnanosti (62,5 % vs. 80,2 % … ve věku 30 – 34 let třikrát nižší zaměstnanost než muži

Ekonomické důvody Hodnoty sociální spravedlivosti, rovnosti šancí Ženy a muži mají (?) stejná práva, povinnosti a možnosti  právo na stejnou pravomoc ovlivňovat společnost a vlastní životy Genderová rovnost – proč?

Gender mainstreaming ve městech a obcích Města hrají zásadní roli v dosažení genderové rovnosti, protože jsou v nejlepší pozici ovlivňovat každodenní život obyvatel a obyvatelek GR – přínos pro obyvatelstvo, ale také radnice (samosprávu) – zvyšuje kvalitu služeb, umožňuje transparentně a koncepčně plánovat Stárnutí populace

Gender mainstreaming – jak na to? Základním nástrojem jsou genderově disagregovaná data  genderové analýzy „nastěhování genderové rovnosti z kůlny na zahradě do domu“

Gender mainstreaming - jak Ženy a muži viditelní všech politických dokumentech na všech úrovních (dílčích politikách, opatření)  studenti a studentky, senioři a seniorky Odborné konzultace, školení v genderové problematice

Gender mainstreaming – faktory úspěchu Přijetí/záštita politickým vedením Podpora procesu na všech úrovních (manažerské pozice, vedení odborů) a alokace finančních prostředků Participace dotčených skupin na procesu plánování/přípravě politik/rozdělování zdrojů

Gender mainstreaming v obcích Směrem : DOVNITŘ -Obce jako zaměstnavatel -Genderová rovnost v rozhodovacích pozicích VEN - Služby poskytované obyvatelů a obyvatelkám - Plánování (strategické, územní), rozpočet

Gender mainstreaming DOVNITŘ Slaďování (kombinování) rodinného a pracovního života Vertikální a horizontální segregace, odměňování Antidiskriminační opatření Vzdělávání v genderové problematice (genderově senzitivní jazyk, poskytování služeb)

Zastoupení žen v zastupitelstvech a radách krajů a měst ČR 20 % žen v krajských zastupitelstvech 23 % žen v zastupitelstvem statutárních měst 26 % žen zastupitelstvech měst a obcí ??? starostek

Gender mainstreaming VEN Služby Cílem je nikoliv stejné služby pro ženy a muže, ale stejně kvalitní služby Plánování Umístnění aktivit Jejich propojenost a návaznost Kvalita prostředí Udržitelnost

Plánování z genderové perspektivy

Oblasti s dopadem na gender Péče (předškolní zařízení, pečovatelská služba) Doprava Design obytných zón Infrastruktura pro pěší Bezpečnost

Gender budgeting Nahlížení a plánování rozpočtů optikou genderového mainstreamingu Nástrojem překonávání nerovností a vyrovnávání příležitostí Možné aplikovat na celý rozpočet nebo určitou oblast (kultura, podpora spolků) Možné aplikovat metodou komunitního rozpočtování

Gender mainstreaming - Vídeň

Gender mainstreaming - UK

Gender mainstreaming – UK (RTPI) Jak se liší životní zkušenosti a role žen a mužů v dané oblasti? Jaké jsou potenciální dopady existence rozdílů? Jaké to má důsledky pro plánování? Jaká opatření by měla být implementována, aby byla zaručena genderová rovnost? Kdo bude zodpovědný za implementaci? Jak se bude měřit úspěch

Gender mainstreaming - Berlin

Gender mainstreaming (?) – Praha Aktualizace strategického plánu Participace odborníků/ic Hodnocení ex post Metropolitní plán (územní plánování) Priorita minimálních regulativů

Evropská charta za rovnost žen a mužů na úrovni života ve městech a obcích CEMR a Komise volených ženských představitelek místních a regionálních orgánů, SMO ČR the-charter/presentation.html 2005 – „Město pro rovnost“ Akční plán rovnosti

Díky za pozornost! Monika McGarrell Klimentová Praha,