27.9.2016 Vyhodnocení akce ALKOHOL. Prevence v rámci akce proběhlo na území celé ČR více jak 140 besed ve školách a školských zařízeních na téma užívání.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prázdniny 2013 – Pivovarníci odměňují zodpovědné řidiče Ing. Martina Ferencová Zastupující výkonná ředitelka
Advertisements

EU peníze školám Základní škola a Mateřská škola Tábor, Helsinská 2732 Název projektu: Moderní škola – naše budoucnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Kontrola dodržování podmínek prodeje tabákových výrobků
Odborná diskuze o prevenci konzumace alkoholu mladistvými v Plzni Ing.Aleš Průša.
MĚSTSKÁ POLICIE ROŽNOV POD RADHOŠTĚM Přehled činnosti za rok 2010.
MĚSTSKÁ POLICIE ROŽNOV POD RADHOŠTĚM Přehled činnosti za rok 2011.
Odpovědnost školy v oblasti rizik. Druhy odpovědnosti odpovědnost za škodu –škoda na zdraví, jiná nemajetková újma, škoda na majetku odpovědnost za přestupek.
TEST 1. Může Skrblík Ječmenovi proplatit pokutový blok jako výdaj tábora – střediska? Proč? 2. Byly splněny podmínky pro blokové řízení? 3. Může se Baghíra.
„Řídím, piju nealko pivo“ společný projekt Policie ČR a Českého svazu pivovarů a sladoven Ing. Martina Ferencová předsedkyně komise Společenské zodpovědnosti.
TEST 1. Čeho se dopustil Kapitán, když pustil družinu Jezevců nocovat do lesa? 2. Čeho se dopustil Koumák, když kluky zavedl do seníku? 3. Mělo by na celou.
1 Kulatý stůl k financování primární prevence rizikového chování Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.: +420.
Projekt: „Prevence konzumace alkoholu nezletilými v Plzni“
Minimální preventivní program školy
Prioritní oblasti prevence, speciálního školství a institucionální výchovy MŠMT - Prevence, speciálního školství a institucionální výchovy.
Osnova k právní úpravě odpadového hospodářství
Studium pro školní metodiky prevence
Prevence sociálně patologických jevů a MŠMT
I. Rok 2008 Celkem dopravních nehod Zjištěný alkohol DN s hmotnou škodou DN se zraněním alkohol a DN hmotná škoda4 918 alkohol.
Setkání s veřejností na téma bezpečnost městys Nehvizdy 5. ročník.
Metodický pokyn k primární prevenci sociálně patologických jevů u dětí, žáků a studentů ve školách a školských zařízeních 2007.
23. června 2015 PRÁZDNINY 2015 plk. Mgr. Martin VONDRÁŠEK první náměstek policejního prezidenta.
Vyhodnocení trestných činů za rok 2010 na ÚO Šumperk.
Alkohol v ČR MUDr. Ferdinand Polák, Ph.D. náměstek ministra pro zdravotní péči Ministerstvo zdravotnictví.
Služba pořádkové a dopravní policie KŘP Libereckého kraje.
Policejní prezidium Základní statistické údaje o trestné činnosti v roce 2011 plk. Mgr. Martin Červíček.
Vyhodnocení činnosti KŘP Stčk – vnější služba – 2015 Praha,
Prevence sociálně patologických jevů. Prevence  Prevence (z lat. praevenire, předcházet) znamená soustavu opatření, která mají předcházet společensky.
Výkon státního odborného dozoru v roce 2015 Ministerstvo dopravy.
Prázdniny 2016 Vyhodnocení opatření v Ústeckém kraji.
Národní politika BOZP a příprava Národního akčního programu BOZP pro období konference Společně bezpečně v EU – Partnerství v prevenci rizik.
Činnost dopravní policie v roce Dopravní přestupky řidičů motorových vozidel Celkem řešeno řidičů motorových vozidel na místě uloženo.
Integrace cizinců v Jihomoravském kraji Zasedání Rady pro rozvoj lidských zdrojů 21. září 2010.
Činnost Policie ČR za I. pololetí r.2010 v dohledu nad sil. provozem plk. Mgr. Ing. Ivan Bílek Policejní prezidium ČR Praha 19. července 2010.
1 Informace o činnosti MŠMT v oblasti PPRCH Malenovice, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.: +420.
Mezinárodní policejní akce na železnici 24–BLUE.
Zdravotní plán Města Jihlavy Ing. Soňa Krátká Koordinátorka PZM a MA
Prázdniny nehod (- 423, tj. - 3,2%) 140 osob usmrceno (- 30, tj. -17,6%) 598 osob těžce zraněno (- 48, tj. – 7,4%) osob zraněno lehce.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
DOPRAVNÍ NEHODOVOST NA ÚZEMÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE ZA ROK
Mezioborovým vzděláváním ke zvýšení bezpečnosti seniorů 29. října 2015 Republikový výbor pro prevenci kriminality.
Činnost služby dopravní policie v I. čtvrtletí r.2010 plk. Ing. Leoš Tržil ŘSDP PP ČR Praha 15. dubna 2010.
Policie České republiky Krajské ředitelství policie Jihomoravského kraje odbor služby dopravní policie.
ORGÁNY PRÁVNÍ OCHRANY A SANKCE
KŘP Středočeského kraje prezentace vnější služby Praha,
Setkání s veřejností na téma bezpečnost
„Řídím, piju nealko pivo“ společný projekt Policie ČR a Českého svazu pivovarů a sladoven Ing. Martina Ferencová předsedkyně komise Společenské zodpovědnosti.
Činnost Policie ČR v dohledu nad silničním provozem, rozbor činnosti dopravní policie za rok plk. Ing. Leoš Tržil ŘSDP PP ČR Praha.
Když nejsou pravidla, povinnosti a zákony dodržovány.
BILANČNÍ TISKOVÁ KONFERENCE ZA ROK 2014
Mezinárodní policejní akce na železnici 24–BLUE
Stručná informace o plnění Národní strategie BESIP 2020
Akční plán Strategie boje proti sociálnímu vyloučení na období
Analýza činnosti služby pořádkové policie „Léto 2014“
Tisková konference ÚO Děčín Krajské ředitelství Ústeckého kraje
Preventivní, léčebná a represivní opatření přijatá městskou konferencí KADEMF v r prosadit nápis na všech dveřích prodejen a provozoven o neprodávání.
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Prázdniny vyhodnocení plk. Ing. Tomáš LERCH.
Vyhodnocení bezpečnostních opatření PČR na úseku požívání alkoholických nápojů nezletilými a mladistvými osobami „MLÁDEŽ - LÉTO 2010“
plk. JUDr. Jaromír TKADLEČEK
„Řídím – piju nealko pivo 2012“ červenec a srpen - vyhodnocení
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Alkohol v silničním provozu plk. Ing. Tomáš LERCH
Časová osa opatření Analýza bezpečnostních rizik
Přehled o činnosti a výsledcích útvarů služby pořádkové policie za 1
Tisková konference vedoucího odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje.
Hazard Alkohol a Děti 2018.
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Vývoj dopravní nehodovosti za období leden až září roku 2013 a technický stav vozidel plk.
Policejní prezidium ČR I. náměstek policejního prezidenta plk. Mgr
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Vývoj dopravní nehodovosti za období leden až říjen roku 2013 plk. Ing. Tomáš LERCH
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Vývoj dopravní nehodovosti za I. čtvrtletí roku 2014 a Velikonoce plk. Ing.
Tisková konference vedoucího odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje.
Dopravní nehodovost v Pardubickém kraji 2018
Transkript prezentace:

Vyhodnocení akce ALKOHOL

Prevence v rámci akce proběhlo na území celé ČR více jak 140 besed ve školách a školských zařízeních na téma užívání alkoholu a návykových látek dětmi a mladistvými prostřednictvím Pražského deníku a dalších regionálních médií byla prezentována problematika podávání alkoholu dětem a mladistvým rozvinula se užší spolupráce se stávajícími i novými partnery na téma plošného řešení prevence podávání alkoholu dětem a mladistvým (Český svaz pivovarů a sladoven, obchodní řetězce, Zapsaný ústav společenské zodpovědnosti, poradenství pro vychovatele na internátech a domovech mládeže.) Vyhodnocení akce ALKOHOL l Policejní prezidium ČR 2

Prevence besední činnost pro žáky a studenty zaměřená na trestně právní odpovědnost, na zdravotní dopady konzumace alkoholu a návykových látek projekty na úseku BESIP zaměřené na zodpovědnou konzumaci alkoholu, řízení motorových vozidel a cyklistiku („Řídím, piju nealko pivo“, „Řídím bez opice“, „Dojeď bezpečně“.) projekty přeshraniční spolupráce v Ústeckém kraji zaměřené na problematiku autokriminality pod vlivem OPL – podpořeno z projektů EU. podpora sportovních aktivit a zdravého životního stylu „Kdo sportuje nezlobí“, „DD CUP“ Vyhodnocení akce ALKOHOL l Policejní prezidium ČR 3

Prevence strategické a koncepční záměry na následující čtyřleté období „Jednou z priorit policie v oblasti prevence pak je a i nadále bude problematika prevence kriminality v oblasti bezpečnosti silničního provozu (řízení pod vlivem alkoholu a jiných návykových látek, těžké ublížení na zdraví, těžké ublížení na zdraví s následkem smrti)“ primární prevence ve školách a školských zařízení, spolupráce s MŠMT ČR nastavení preventivních opatření ve spolupráci s Českým svazem pivovarů a sladoven, Zapsaným ústavem společenské zodpovědnosti a obchodními řetězci v problematice nepovoleného prodeje alkoholu dětem a mladistvým Vyhodnocení akce ALKOHOL l Policejní prezidium ČR 4

Vyhodnocení akce ALKOHOL l Policejní prezidium ČR 5 Akce ALKOHOL měsíce říjen, listopad a prosinec 2015 celkem 5082 příslušníků Policie ČR celkem 2202 pracovníků orgánů státní správy a samosprávy (ČOI, OSPOD, HZS ČR, Celní správa, živnostenské úřady)

Akce ALKOHOL 3986 zkontrolovaných restaurací, barů, zábavních podniků, … celkem zkontrolováno osob Vyhodnocení akce ALKOHOL l Policejní prezidium ČR 6

Zjištěná porušení zákona Počet zjištěných přestupků1223 … z toho v blokovém řízení471 … z toho oznámených spr. org.738 … ostatní Vyhodnocení akce ALKOHOL l Policejní prezidium ČR 7 Z toho přestupků souvisejících548 s alkoholem479 s tabákem14 s omamnými a psychotropními látkami55

Zjištěná porušení zákona Počet zjištěných trestných činů souvisejících19 s alkoholem5 s omamnými a psychotropními látkami14 Počet trestných činů - agrese, vandalismus, násilí, …8 Počet ostatních protiprávních jednání586 z toho trestných činů57 z toho přestupků494 z toho ostatních správních deliktů Vyhodnocení akce ALKOHOL l Policejní prezidium ČR 8

Zjištěná požití alkoholu a OPL Počet zjištěných požití alkoholu osobami mladšími 18 let660 z toho do 15 let22 chlapci11 dívky11 z toho od 15 do 18 let638 chlapci375 dívky263 Počet zjištěných požití OPL osobami mladšími 18 let Vyhodnocení akce ALKOHOL l Policejní prezidium ČR 9

Některé vybrané případy říjen – Středočeský kraj – chlapci ve věku 16 let naměřena hodnota 3,25‰ říjen – Praha – mladistvé dívce naměřena hodnota 2,16‰ listopad – Středočeský kraj – mladistvé dívce naměřena hodnota 1,95‰ listopad – Olomoucký kraj – dívce ve věku 17 let naměřena hodnota 1,94‰ prosinec – Moravskoslezský kraj – mladistvému chlapci naměřena hodnota 1,9‰ prosinec – Zlínský kraj – chlapci ve věku 16 let naměřena hodnota 1,76‰ Vyhodnocení akce ALKOHOL l Policejní prezidium ČR 10

plk. Mgr. Martin Vondrášek první náměstek policejního prezidenta Vyhodnocení akce ALKOHOL l Policejní prezidium ČR 11 Děkuji za pozornost