Průzkum spokojenosti pracovníků Národní lékařské knihovny se systémem DAWINCI Filip Kříž, Lenka Maixnerová, Ondřej Horsák

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
prostřednictvím online konta na
Advertisements

prostřednictvím online konta na
V ERZE 20 SYSTÉMU A LEPH ŠKOLENÍ KLIENTA. S TRUKTURA SYSTÉMU Typy bází: Bibliografická – obsahuje bibliografické záznamy  KNA01 ostrá báze Administrativní.
Ing. Petr Štefan Kp-sys s.r.o. CPVŠK Praha
Fyzické fondy knihoven
E-knihy EBSCO v NLK.  Trvalý nákup 3 titulů  Hinman's Atlas Of Urologic Surgery (2012) Hinman's Atlas Of Urologic Surgery (2012)  Paediatric Respiratory.
Přihlášení do klienta na školení : POKUS - POKUS
Elektronické dodávání dokumentů prostřednictvím modulu ADAM v SVK Hradec Králové Pavel Hušek, Hana Hornychová SU Aleph , NK Praha.
Prostřednictvím online konta na VÝPŮJČKA NOVIN PREZENČNÍ – DO STUDOVEN.
Životní cyklus EIZ POŘÍZENÍ PŘIZPŮSOBENÍ PŘÍSTUP OHODNOCENÍ SPRÁVA PROZKOUMÁNÍ OBNOVA? TRIAL.
Projekt ININ 2 Jednoduchý systém pro generování a vyhodnocování testů v Excelu Martin Šimeček Pavla Maršíková Martin Langer 2009, kruh ININ.
PRŮVODCE VYHLEDÁVÁNÍM V KATALOGU ALEPH. Obsah n Vstup do katalogu Vstup do katalogu n Vyhledávání a prohlížení Vyhledávání a prohlížení –Obecné zásady.
, InforumJiří Šilha, LANius s.r.o. Nové možnosti komunikace knihovních systémů firmy LANius s.r.o. Client-server varianta systému CLAVIUS ®
KP-Win SQL přehled nových funkcí programu
Výuka pro studenty U3V Služby knihovny pátek
integrovaný knihovnický systém Aleph
Prodejní ceny Možnosti cenové politiky v Řízení zásob Autor: Ing.Robert Naar Skalský Dvůr
Zakládání dodavatele 1. i 2. úrovně - obsah 1.Obsah 2.Obecné zásady 3.Seznam dodavatelů – jak rozeznat, jestli má ústav připojený svůj záznam dodavatele.
Zpřístupnění plných textů vědeckých publikací v prostředí systému Medvik Helena Bouzková, Filip Kříž, Lenka Maixnerová, Eva Lesenková, Ondřej Horsák, Adéla.
SETKÁNÍ UŽIVATELŮ KNIH. SYS. TINLIB / T SERIES Městská knihovna Chrudim listopadu 2003.
Seriály v souborném katalogu ČR Dana Vyorálková. Testovací import import báze ZP – kontrola na UNIMARC a duplicity – opravy –chybných sigel –chybně uvedených.
REKS - Regionální knihovnický systém Školení pro dobrovolné knihovníky 4. března 2008.
Referát č. 17 Tabulkový procesor
Ostrava Vsetín Seriály v Souborném katalogu ČR Danuše Vyorálková.
Setkání Uživatelů systému T Series Ústřední knihovna UTB ve Zlíně června 2005.
Excelent v EKOSu Ing. Daniela Dufková. Excelent v EKOSu Ing. Daniela Dufková.
Setkání Uživatelů systému Uživatelů systému T Series T Series Moravská galerie v Brně 14. listopadu 2007.
Základní dokumenty knihovny Zřizovatel knihovny: právní subjekt – obec – schvaluje zastupitelstvo jako organizační složku obce nebo je knihovna součástí.
Meziknihovní služby Ludmila Kohoutová Národní knihovna ČR Komise pro služby, Brno
ACM Digital Library PhDr. Ivana Reznerová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Vyhledat záznamy: rok sběru, ústav,RIV, typ dokumentu J Košík, tisk Vyhledat záznamy podle systémových čísel Vyhledat své neodeslané záznamy.
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Tabulkový procesor 3.
Jak mohu kontrolovat své aktuální výpůjčky z Knihovny PA ČR a termíny jejich vrácení.
Oprava chybného znaku v souborech xml. Když hlásí webová kontrolní služba pro IS VaVaI (kontrola před odesláním dat do RIV) upozornění, že máte v souboru.
Souborný katalog ČR Dana Vyorálková. Souborný katalog ČR Co je souborný katalog Kde najdete Souborný katalog ČR Co hledat v Souborném katalogu ČR Jak.
Integrovaný regionální knihovní systém 3. generace Ing. Petr Štefan, Kp-sys s.r.o. Pardubice.
Setkání Uživatelů systému T Series Ústřední knihovna UTB ve Zlíně června 2005.
KLIENT školení pro pokročilé Duben Klient - program Nahrání klienta, sériové číslo Poplatky od června, celoroční? –(v červnu bude splátka za rok.
filtrování a řazení dat, podmíněné formátování,
Dana Sigmundová Jak najít a získat dokumenty (nejen) v knihovnách MU ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
Dana Sigmundová Databáze ProQuest 5000 ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
VYHLEDÁVÁNÍ V GUI Uchování rešeršních termínů Selekční termíny, zadané uživateli v GUI ve funkci Hledání (Find) nebyly při přechodu na jinou bázi zachovávány.
Verze 22 systému Aleph školení klienta 1. Struktura systému Typy bází: Bibliografická – obsahuje bibliografické záznamy – KNA01 ostrá báze Administrativní.
Tutoriál Holdings Management Poznámky – Vytváření, editace a propojování se zdroji support.ebsco.com.
MS EXCEL Charakteristika
Využití sestavy Zobrazení a typy Části sestavy Vytvoření sestavy Ovládací prvky.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Elektronická monitorovací zpráva BENEFIT7.
ŠKOLENÍ Výpujční systém Určeno pro dobrovolné knihovníky TŘEBÍČ.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Elektronická monitorovací zpráva v BENEFIT7 Základní dokument – EMZ v BENEFIT7 platnost k
Přehled regionálních periodik do r databáze periodik (novin, časopisů, sborníků, ročenek, výročních zpráv), která vycházela na území Královéhradeckého.
Knihovna AV ČR - evidence výsledků výzkumu v AV ČR Jana Doleželová, Zdeňka Chmelařová 1. ASEP – představení systému sběru dat v AV ČR 2. Systém ARL 3.
K NIHOVNA KDS Proč jít nebo nejít do Evergreenu. K NIHOVNA KDS Katolický domov studujících – domov mládeže a školní jídelna cca svazků pro žáky.
Seznamy (databáze) v tabulkových kalkulátorech (Microsoft Office Excel, Open Office Calc, …)
Zkušenosti se zpřístupněním českých e-knih (Flexibooks) Mgr. Tereza Šorejsová, Mgr. Daniela Nová Seminář E-knihy I v NTK.
ZKUŠENOSTI S KIS DAWINCI V NÁRODNÍ LÉKAŘSKÉ KNIHOVNĚ Filip Kříž, Ondřej Horsák, Lenka MaixnerováFilip Kříž, Ondřej Horsák, Lenka Maixnerová 2011.
Masarykova univerzita v Brně Fakulta sociálních studií Ústřední knihovna Registrace externích čtenářů Blanka Farkašová
Seminář pro účastníky SK ČR Praha, MKP, PhDr. Eva Svobodová - Národní knihovna ČR Souborný katalog ČR v roce 2007 Rok po schválení nové.
Vznik a provoz společného katalogu s vyžitím evergreenu Eva Cerniňáková (Knihovna Jabok) Seminář Evergreen v Českých knihovnách Praha, SKIP.
Hotel Tatra, Velké Karlovice 23. – 25. dubna 2007 S4U – Seminář o Univerzitním informačním systému 1 Záznamník učitele Bc. Jana Večeřová.
Městská knihovna Tábor a Souborný katalog ČR
Registr digitalizace Registr digitalizace Helena Dvořáková
Hromadná korespondence 2 OpenOffice
Návod na tvorbu vzoru 1. Základní údaje..
Souborný katalog ČR - včera, dnes a zítra
Evidence osob a správa externistů
Spolupráce se Souborným katalogem ČR
Microsoft Excel 2016 – k čemu a jak?
Seriály v Souborném katalogu ČR
Spolupráce se Souborným katalogem ČR v Knihovně UPM
ACM Digital Library Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE
Transkript prezentace:

Průzkum spokojenosti pracovníků Národní lékařské knihovny se systémem DAWINCI Filip Kříž, Lenka Maixnerová, Ondřej Horsák

Otázky Mini anketa mezi pracovníky NLK 1.Které 3 věci vás v DW nejvíce uspokojují? 2.Které 3 věci vám v DW nejvíce vadí?

" Klady si uvědomujeme zejména po výpadku el. proudu, když opět můžeme použít automatizovaný knihovnický systém "

" Přemýšlela jsem o tom, co mám napsat a došla jsem k závěru, že jsem si na DaWinci již tak zvykla, že už nevidím žádné klady ani zápory (Jak po šesti letech manželství) "

Hodnocení

Modul Katalog Jsem s DaWinci spokojen/á Zatím nejlepší systém, s kterým jsem pracoval (mám zkušenost s Tinlib a Clavius) zaslání vybraného záznamu či souboru komukoliv adresně do working složky nastavení prohlížeče – možnost kombinace různých sloupců (polí a podpolí) – někdy pouze limituje obrazovka využívání autorit spolehlivost, rychlost

Modul Katalog export do Excelu zaslání prohlížeče jinému uživateli export do XML možnost globálních oprav indikátorů možnost práce v záložkách v biblio v tabulce stromu možnost snadného prokliknutí na nadřazené, podřazené, asociované, jiné deskriptory jednoduché stěhování holdingů pod jiný biblio záznam

Modul Výpůjčky zasílání upozornění na mobil formou SMS automatické generování vyrozumění možnost vygenerování čtenářského poplatku před datem vypršení registrace (už se nemusí ručně přepisovat datum)

Modul Výpůjčky Systém – Nekontroluje se číslo průkazu a čárový kód při ukládání záznamu čtenáře Produktivita – zdlouhavé hledání konkrétního přírůstku u časopisů [velké množství holdingů] – Při zadávání objednávky chybí kolonka na poznámku [čtenářskou] – objednávky do skladu - automatizace upozornění skladníka na nové objednávky, zrychlení postupu pro tisk žádanek – výpůjční lístek – při další výpůjčce v jednom dni tiskne znovu všechny výpůjčky z daného dne

Modul Výpůjčky - záhady vyrozumění - při vracení dokumentů čtenářem DaWinci někdy nehlásí, že by dokument byl požadován dalším čtenářem Někdy nesouhlasí datum předpokládané návštěvy s datem vrácení publikace. Naposledy bylo datum předpokládané návštěvy dokonce již datem uplynulým. funkce „Dvojnásobná výpůjční doba“ - lze použít pouze jednorázově a za předpokladu, že s kartou čtenáře není manipulováno, při jakékoli manipulaci ve smyslu výpůjček dojde k automatickému resetu na standardní jednoměsíční výpůjční dobu

Modul Katalog - systém filtrování záznamů v prohlížeči – často nelze provést filtr (zejména složitější) – time out časté výpadky protokolu Z pouze při stahování záznamů z jedné báze DW do druhé (nepadá při stahování z bází externích knihoven)

Modul Katalog - produktivita při hledání ignorovat mezeru na začátku nebo na konci dynamický prohlížeč Search - lepší by bylo samostatně nastavitelný a trvalý chybí možnost založení více workingů nemožnost jednoduše přidat globální opravou pole/podpole s určitou hodnotou nemožnost kopírování údajů přímo z prohlížeče nemožnost práce v jednom programu souběžně s více záznamy najednou

"Archivní" task-y

Děkujeme za pozornost