Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/34.0963 Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_I_S1_10.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Advertisements

Internet Definice Historie Použití Programy pro práci s internetem
Zpracoval: Mgr. Tomáš Rajnoha
Princip fungování pošty Vnitřní členění zpráv Protokoly
Elektronická pošta Elektronická pošta ( ) je obdobou běžné pošty a umožňuje přijímat a distribuovat dokumenty v textové podobě na jednu nebo více.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Informatika Internet.
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Informační a komunikační technologie Číslo materiálu: EU Název: Elektronická pošta Autor: Mgr.
Ukládání dat, a spam INTERNET Ukládání dat, a spam.
Služby internetu (11. Maturitní okruh)
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mandys Jiří. Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Elektronická komunikace
Co je to Elektronická pošta, zkráceně je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické systémy. K širokému rozšíření u.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: březen.
ANOTACEPrezentace obsahuje informace o elektronické komunikaci, využití u. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci si vytvoří ovou.
Základy počítačových sítí elektronická pošta Základy počítačových sítí Lekce 5 Ing. Jiří ledvina, CSc.
European Computer Driving Licence Modul 7 – Služby informačních sítí Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_ 3.18 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi II. Internet – E. pošta Typ: DUM - kombinovaný.
European Computer Driving Licence Modul 7 – Služby informačních sítí Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně.
Internet ale velmi výrazně slouží i pro komunikaci, přičemž jednoznačně nejpoužívanějším komunikačním prvkem je . Význam slova lze přeložit.
Elektronická pošta Název školy
Elektronická pošta Pokročilé nastavení. Práce se skupinou Kontakty Zvolíme možnost Kontakty.
David Klíma- 1 - Elektronická pošta Slouží k přenosu zpráv po internetu Každý uživatel má - zavináč Klimad – uživatelské.
Elektronická pošta Autor: Eva Trávníčková, ZŠ Gabry a Málinky Štítná nad Vláří Informatika 5. ročník.
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Poštovní klient 3. ročník oboru Sociální péče Nový .
Výhody u Rychlost Spolehlivost Je to levné Může obsahovat přílohy.
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1
VY_I/2_INOVACE_70_ Miroslav Kaňok. OBSAH Způsoby práce s em Příklad registrace Příjem pošty Odeslání pošty Úkoly.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_233.
Elektronická pošta Informatika 5. třída.
E- MAIL Ing. Jiří Šilhán. E LEKTRONICKÁ POŠTA NEBOLI vývoj od počátku sítí – původní návrh pouze pro přenos krátkých textových zpráv (ASCII) základní.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci Číslo DUM: III/2/VT/2/2/35 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Mgr. Naděžda Fasurová, Ph.D.
 nejvíce využívaná služba internetu založená na www stránkách  poskytuje virtuální informační prostor, přístupný pomocí prohlížeče  výhodou www stránek.
Elektronická pošta, zkráceně (zkráceně také mail) je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické komunikační systémy.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_I_S1_03.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_I_S2_19.
Elektronická pošta Základní škola a Mateřská škola, Szkoła Podstawowa, Przedszkole Košařiska, příspěvková organizace Projekt: EU OP VK - CZ.1.07/1.4.00/
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_I_S1_05.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_I_S1_12.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_17_Obsah ové zprávy Téma: Obsah ové zprávy.
Jak funguje a jak jej používat?. Co to je? O je elektronická pošta, tj. způsob odesílání a přijímání zpráv pomocí počítače a sítě (místní.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_I_S3_10.
INTERNET Pro 5. ročník.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Co se všechno naučíme??? Synchronizace dat Google Disc
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Inf Elektronická komunikace
Škodlivý software, počítačové viry
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
CZ.1.07/1.4.00/ číslo a název klíčové aktivity III/2
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
Elektronická pošta.
(1) (Electronic Mail) je služba určená pro zasílání zpráv (pošty) mezi uživateli Každý uživatel, který chce přijímat poštu, musí mít zřízenou.
(6) byl původně určen pro zasílání pouze textových zpráv
Základy počítačových sítí elektronická pošta
Informatika Internet.
Transkript prezentace:

Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_I_S1_10 Popis výukového materiálu Název: , poštovní klient Autor:Pavel Lintemer Datum: Obor: L/01 Gastronomie Ročník:2. ročník Předmět:IKT – Informační a komunikační technologie Anotace výukového materiálu 1. Materiál je určen pro výuku předmětu IKT a je v souladu s ŠVP. 2. Materiál je prezentován žákům prostřednictvím dataprojektoru na učebně IKT s výkladem včetně názorných ukázek Cíl: žák chápe pojmy jako POP3, SMTP, IMAP, umí poslat , hromadný se skrytými účastníky

CO JE ? HAMISH2K. cs.wikipedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: HLAVNÍ VLASTNOSTI:  elektronická poštovní schránka  elektronický dopis  velmi rychlá komunikace  jednoduché zřízení  komunikace zdarma  možno digitálně podepsat

Každá ová schránka má svou „poštovní adresu“, ta se skládá ze 3 částí: např. CO JE ? HLAVNÍ VLASTNOSTI: Jméno schránky Určuje si ho sám uživatel. V rámci serveru je jedinečné. Oddělovací znak. Klávesové zkratky AltGr + V ; Alt Jméno serveru, kde je uložena schránka. Lze měnit POUZE po zakoupení vlastní domény

CO JE ? ZÁKLADNÍ POJMY Složky schránky: Doručená pošta – obsahuje došlé y Odeslaná pošta – obsahuje odeslané y Odstraněná pošta – obsahuje odeslané y Koncepty – obsahuje rozepsané y Spam – obsahuje nevyžádanou poštu (dle nastavených filtrů) Filtry - určují co se bude dít s došlou poštou (přesun do složky, odstranění) POP3 – server příchozí pošty (např.: pop3.seznam.cz) SMTP – server odchozí pošty (např.: smtp.seznam.cz) IMAP – protokol pro vzdálený přístup k ové schránce (např.: imap.seznam.cz)

CO JE ? Jak na novou zprávu v internetovém prohlížeči? Adresát: komu chcete odeslat 2. adresát : další komu chcete odeslat Adresát, který nebude vidět ostatním příjemcům Krátký popis zprávy Příloha u Text zprávy Odeslat

CO JE ? Co je to ový klient? Jedná se o program nainstalovaný na Vašem PC Poštu ukládá na pevný disk (při komunikaci přes POP3 resp. SMTP) Program většinou umožňuje pokročilou zprávu kontaktů, kalendář Oproti webmailu má lepší zprávu nevyžádané pošty a filtrování zpráv

CO JE ? Jaké známe ové klienty? Open sourcePlacené Mozilla ThunderbirdMicrosoft Outlook KMailLotus Notes EudoraOpera SeaMonkey PoštaThe Bat! MuttFox Mail

CO JE ? Popis ového klienta Složky u Další funkce klienta Hlavní okno, v závislosti na zvolené funkci se zobrazují y, kalendář, kontakty Klasické menu pro vytváření nových položek, možnost vyhledávání

Zadání úkolů 1.Najděte 3 české a 3 zahraniční bezplatné mail servery? 2.Kde jsou uložené y, když používáte protokol POP3 a kde při použití IMAPu? 3.Jak se říká nevyžádané poště? 4.Odešlete zkušební , tak aby nikdo z příjemců nevěděl, kolik lidí dostalo stejný ! Odpovědi zapište do souboru ve Wordu s názvem „ICT_I_S1_10“ Můžete použít program Výstřižky a vložit do Wordu výřez obrazovky!

Řešení úkolů 1.Najděte 3 české a 3 zahraniční bezplatné mail servery? České: Zahraniční: Kde jsou uložené y, když používáte protokol POP3 a kde při použití IMAPu? POP3 – zprávy jsou uloženy na harddisku Vašeho PC, v souboru, který vytvořil Váš poštovní klient IMAP – zprávy jsou uloženy na serveru a poštovní klient stahuje napřed hlavičky u, posléze na vyžádání celý zbytek zprávy, neustále probíhá synchronizace mezi oběma

Řešení úkolů 4.K čemu slouží „Filtry zpráv“ a co se v nich dá nastavit! Filtr zpráv zpracovává došlé a provádí s nimi např. tyto akce: Zprávu zahoď zpráva je úplně vymazána ze schránky (nejde o přesunutí do koše) Přesuň do složky zpráva je přesunuta do zvolené složky Přidej štítek zprávě se přiřadí vybraný štítek Přepošli na adresu zpráva je odeslána na určenou adresu (zpráva ve schránce nezůstane) Pošli kopii na adresu kopie zprávy je odeslána na určenou adresu (zpráva ve schránce zůstane) Upozorni em na adresu na uvedenou adresu přijde ová zpráva informující o nové poště Pošli začátek na mobilní začátek nově přijaté zprávy je odeslán na určené telefonní číslo Upozorni na mobilní na určené telefonní číslo je zaslána informace o nově přijaté zprávě Pošli automatickou odpověď odešle zprávu s vámi definovaným textem Použité zdroje: CENTRUM.CZ. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: 3.Jak se říká nevyžádané poště? SPAM – neotvírat, mazat…velké nebezpečí infekce PC

Řešení úkolů 5.Odešlete zkušební , tak aby nikdo z příjemců nevěděl, kolik lidí dostalo stejný ! 1. Zde napíšete vlastní adresu 2. Zde zadáte adresy, které nebudou vidět ostatním příjemcům 3. Krátký text („zkušební zpráva“) 4. Nějaký text