MŮJ OBLÍBENÝ PŘEDMĚT DITA KAŠPEROVÁ 2.A SŠDVS. Matematika (V matematice se lze jen dohadovat, kdo a kde přišel s tou či onou teorií, jelikož se vývoj.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Diofantos z Alexandrie
Advertisements

Pythagoras 6.století př. n. l..
Cesta k moudrosti.
Úvod do Teorie her. Vztah mezi reálným světem a teorií her není úplně ideální. Není úplně jasné, jak přesně postavit herněteoretický model a jak potom.
Vývoj matematiky Zuzana Kroupová.
Archimédes byl řecký matematik, fyzik, inženýr, vynálezce a astronom. Je považován za jednoho z nejvýznamnějších vědců klasického starověku.
Vytvořila: Pavla Monsportová 2.B
SZŠ a VOŠZ Zlín® předkládá prezentaci Kabinet MAT Mgr. Vladimír Pančocha.
 Matematická logika je myšlení, uvažování třeba poskládání správných číslic v matematické řadě. Nebo různé myšlení to je logika.!  Uvažování správného.
Číslice starověkých kultur
ARCHIMÉDES 3.století př. n. l..
Vznik země Vypracoval:Roman Baszczynski Třída:8.A Formování země Formování země Vývoj vody a kyslíku na Zemi Vývoj vody a kyslíku na Zemi Vývoj a vznik.
Historie matematiky Petr Földeš.
Významné osobnosti fyziky a chemie
Matematické základy geoinformatiky
IV/ Geometrie - historie
Blaise Pascal 9.Červen 1623 Clermont – 19. Srpen 1662 Paříž
Periodizace dějin 6. ročník.
KEE/POE 8. přednáška Počítačové modelování Křivky Ing. Milan Bělík, Ph.D.
Elektronická učebnice - I
PYTHAGOROVA VĚTA Výuková prezentace.
Projekt OP VK č. CZ.1.07/1.5.00/ Šablony Mendelova střední škola, Nový Jičín Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR. Byl uskutečněn.
Archimédés.
Prezentace na téma vývoje bydlení člověka.
Archimédés Narozen: 287 př. n. let.. Syrakusy, Sicilie
CZECH SALES ACADEMY Trutnov – střední odborná škola s.r.o. EU PENÍZE ŠKOLÁM CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_04_18 Zpracovala:RNDr. Lucie Cabicarová.
VY_32_INOVACE_269 Název školy
1 Malý testík. Není to nic těžkého. Je to jen jednoduchá logika.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_245 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
I. Starověké středomoří
Algoritmus a jeho vlastnosti
Vypracovala: Pavla Monsportová 2.B
Bod, přímka, rovina, prostor
Vypracovala: Denisa Karasová. formálně známy jako Hind-arabské číslice dnes nejrozšířenější zápis čísel původ v Indii, 400 př. n. l n. l. do Evropy.
Metodické pokyny Materiál je určen pro 4. ročník 6letého a 2. ročník 4letého studia. Výklad slouží k odvození vět, které platí pro pravoúhlý trojúhelník.
Tereza Mikulincová Magdalena Novotná. Číslo je abstraktní entita užívaná pro vyjádření množství nebo pořadí. Číslice: o Arabské číslice tvoří dnes nejrozšířenější.
Desetinná čísla – dělení
Matematické Riskuj 2 Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Mgr. Martin Krajíc matematika 3.ročník analytická geometrie
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Matematický žebřík Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Virtuální realita.
Materiály jsou určeny pro výuku matematiky: 3. ročník, Ekonomické lyceum Učivo v elektronické podobě zpracovala Mgr. Iva Vrbová.
Pythagorova věta Pythagoras 570 př.n.l. – 510 př.n.l.
Fibonacciho posloupnost Fibonacciho posloupnost je nekonečná řada čísel, ve které je prvním číslem 0, druhým 1 a každé následující číslo je definováno.
 NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a příroda, Zeměpis.
Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní škola Číslo materiálu v sadě.
Goniometrie jako oblast matematiky (3). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Evropský sociální fond Gymnázium, Praha 10, Voděradská 2 Projekt OBZORY Číselné soustavy.
Autor: Mgr. Radek Martinák Válec – popis, povrch, objem Elektronické učební materiály - II. stupeň Matematika.
Autor: Mgr. Radek Martinák Kužel – popis, praktické využití Kuželové vrtáky Kornout do školy Kornout na zmrzlinu Kužely na silnici Ještěd Elektronické.
Počítání se smíšenými čísly Matematika – 7. ročník.
Autor: Mgr. Radek Martinák Jehlan – popis, povrch, objem Elektronické učební materiály - II. stupeň Matematika.
VY_32_INOVACE_AGEO_07 Analytická geometrie Kružnice.
Jak lidé měřili čas? od 2 minuty do 5:15
Úvod do starověku; Vznik písma
Koule – popis, praktické úlohy
PYTHAGORAS Šimon Úradník.
Patrik Dvořák Ondra Šimůnek
Vytvořil Aleš Veselý 9.A 7.Zš Kladno
Operační pamět počítače-RAM
Matematický žebřík Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Jitka Josefíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_05 Jednotky hmotnosti -
POČÍTÁME S DESETINNÝMI ČÍSLY
AUTOR: Mgr. Jitka Křížková, MBA NÁZEV: VY_32_INOVACE_1A_04
Archimedes ze Syrakus (?287 – 212 př. n. l.)
Procvičování – analytická geometrie v rovině
KOLEKCE ÚLOH PRO MATEMATICKÝ SEMINÁŘ trojúhelník z těžnic
Tuhé těleso Tuhé těleso – fyzikální abstrakce, nezanedbáváme rozměry, ale ignorujeme deformační účinky síly (jinými slovy, sebevětší síla má pouze pohybové.
Transkript prezentace:

MŮJ OBLÍBENÝ PŘEDMĚT DITA KAŠPEROVÁ 2.A SŠDVS

Matematika (V matematice se lze jen dohadovat, kdo a kde přišel s tou či onou teorií, jelikož se vývoj jednotlivých kontinentů od sebe lišil, je možné, že uvedené teorie, byly zjištěny mnohem dříve někde úplně jinde.)

Můj oblíbený předmět je věda, objevující se již v pravěku, kdy se pračlověk pokoušel počítat svůj úlovek, přes tyto začátky se matematice povedl velký vzestup až v Mezopotámii, kdy lidé používali těžší početní úlohy, jako jsou rovnice, zlomky, algoritmy, násobení, dělení a výpočet plochy.

Starověké Řecko, zde se začala rozvíjet nová matematika. Pythagoras svedl několik významných objevů, nejznámější z nich je Pythagorova věta…

Eukleidés se věnoval geometrii, nejznámější objev jsou Eukleidovy věty Archimédés – vymyslel mnoho matematických i fyzikálních zákonů, těžiště, těžnice, zabýval se výpočtem ploch, především kruhu a válce, výpočtem objemu válce, kužele, koule a také stanovil Archimédův zákon, který se používá dodnes

Další zlom nastal až ve středověku, kdy se do Evropy dostaly přes Indii a Blízký východ Arabské číslice, mimochodem s nimi počítáme dodnes…

Mikuláš Oresme – geometrické souřadnice, ovlivnil renesanční matematiky včetně Descarta, který přišel s teorií analytické geometrie Starší matematika mě zajímá více, dnes se matematika používá nejvíce k vyvíjení nových technologií, k programování a obecně chodu počítače a elektronických věcí, které denně požíváme.

Matematika mě okouzlila hlavně tím, že je ve všech zemích STEJNÁ! Je to kosmopolitní věda, u které nezáleží na jazyku, který ovládáte, ani na tom odkud jste… Většina lidí matematiku nemá ráda, ba jí dokonce nesnáší. Za to si vůbec neuvědomují, že bez ní by jejich život nebyl ani zdaleka tak jednoduchý a pohodlný. I přes tu nenávist, lidé stále kupují nové byty, či domy a zajímá je jakou mají rozlohu… Počítač, skoro každý z nás ho denně používá a přitom mu v paměti neutkví, že vlastně matematiku k životu potřebuje!

logo mezinárodního dne matematiky

ZDROJE INFORMACÍ vlastní hlava a znalosti Dita Kašperová