Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Počítání se smíšenými čísly Matematika – 7. ročník.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Počítání se smíšenými čísly Matematika – 7. ročník."— Transkript prezentace:

1 Počítání se smíšenými čísly Matematika – 7. ročník

2 Počítání se smíšenými čísly Se se smíšenými čísly počítáme tak, že je nejdříve převedeme na zlomky a poté využíváme znalosti počítání s nimi.

3 Počítání se smíšenými čísly Se se smíšenými čísly počítáme tak, že je nejdříve převedeme na zlomky a poté využíváme znalosti počítání s nimi.

4 Počítání se smíšenými čísly Se se smíšenými čísly počítáme tak, že je nejdříve převedeme na zlomky a poté využíváme znalosti počítání s nimi.

5 Počítání se smíšenými čísly Se se smíšenými čísly počítáme tak, že je nejdříve převedeme na zlomky a poté využíváme znalosti počítání s nimi.

6 Počítání se smíšenými čísly Se se smíšenými čísly počítáme tak, že je nejdříve převedeme na zlomky a poté využíváme znalosti počítání s nimi.

7 Počítání se smíšenými čísly Sčítat smíšená čísla lze i snáze. Sečteme nejdříve celky, poté samostatně zlomky. Pokud je ve výsledku čitatel větší než jmenovatel, převedeme zlomek na smíšené číslo a přičteme.

8 Počítání se smíšenými čísly Odčítat smíšená čísla lze také snáze. Alespoň někdy. Pokud je první zlomková část větší než druhá odečteme nejdříve celky, poté samostatně zlomky.

9 Počítání se smíšenými čísly Odčítat smíšená čísla lze také snáze. Alespoň někdy. Pokud je první zlomková část menší než druhá rozdělíme jeden celek a přidáme ho ke zlomkové části, poté odečteme celky a nakonec i zlomky.

10 Vydělte zlomky: Počítání se smíšenými čísly

11 Vydělte zlomky: Počítání se smíšenými čísly

12 Vydělte zlomky: Počítání se smíšenými čísly

13 Vypočtěte: Složené zlomky

14 Počítání se smíšenými čísly Se se smíšenými čísly počítáme tak, že je nejdříve převedeme na zlomky a poté využíváme znalosti počítání s nimi.

15 Počítání se smíšenými čísly Se se smíšenými čísly počítáme tak, že je nejdříve převedeme na zlomky a poté využíváme znalosti počítání s nimi.


Stáhnout ppt "Počítání se smíšenými čísly Matematika – 7. ročník."

Podobné prezentace


Reklamy Google