VY_32_INOVACE_ PRV.2R.1B.03 HOSPODÁŘSKÁ ZVÍŘATA.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_ 08_ Rozmanitost přírody Domácí zvířata (SADA ČÍSLO 2)
Advertisements

Kamila Kopecká Denisa Brusová DOMÁCÍ ZVÍŘATA. Kamila Kopecká Denisa Brusová DOMÁCÍ ZVÍŘATA.
Řád: SUDOKOPYTNÍCI.
JARO Eva Řičářová ZŠ Křížanská
Domácí zvířata – druhy, chov
SAVCI 3. A 4. TŘÍDA.
HOSPODÁŘSKÁ ZVÍŘATA – 2. ROČNÍK
Hospodářská zvířata.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_59_Domácí zvířata AUTOR: Zdeňka Buchtelová ROČNÍK, DATUM:
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
ANOTACE Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
Hospodářská zvířata Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ilona Trojánková. Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace GEPARD 1-domácí zvířata
Hospodářská domácí zvířata – savci
Savci.
Tomáš Mirovský Přírodní společenství Louky.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Brabcová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_281 Ročník: 2.
UŽITEČNÁ ZVÍŘATA V ČR.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lada Burgetová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
SUDOKOPYTNÍCI 1. Hmotnost těla se opírá o prst (ostatní zakrněly) 2. Prsty ukončeny rohovitými kopýtky 3. Většina býložravých druhů.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Pec pod Sněžkou, okres Trutnov Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Milena Brádlová; datum: 24.
ZVÍŘATA A JEJICH MLÁĎATA
VY_32_INOVACE_36_Domácí zvířata Základní škola Jindřicha Pravečka Výprachtice 390 Reg.č. CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Žaneta Fiebigerová.
SAVCI Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/ Vypracovala: Soňa Koukalová ZŠ a MŠ Mladoňovice
Hospodářská zvířata - sudokopytníci. Pořadové číslo projektu:III/2 – Autor: Mgr. Kamil Tabášek Období:květen 2013 – říjen 2013 Ročník:9. Tematický.
EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_12_INOVACE_ ČLOVĚK A JEHO SVĚT NA I. STUPNI ZV-LMP (ČaS/I) Téma: Domácí zvířata - savci Vzdělávací oblast:
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Napište do rámečků názvy mláďat. hříbě kotě sele štěně jehně kůzle.
Pes domácí Pes Fena Štěně Pes štěká: „Haf, haf.“ Hlídá, pomáhá, zachraňuje, vyhledává, bývá přítelem a společníkem.
Domácí zvířata a jejich mláďata VY_32_INOVACE_12_03 Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce.
ZŠP a ZŠS Uherský Brod projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Rozumová výchova Č. DUMu: VY_32_INOVACE_15_domácí zvířata Jméno autora:Elena Guryčová.
Anotace Materiál je vhodný ke společné práci žáků 2.a 3.třídy jako opakování učiva o zvířatech. Opakování může být motivováno některou hrou, doporučuji.
Ekosystém okolí lidských obydlí Hospodářská zvířata
Anotace :Výuka předmětu Člověk a příroda Autor : Mgr. Zuzana Šimotová
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou,
Č. DUMu VY_32_INOVACE_02_12_Zvířata
Ptáci stálí a stěhovaví
Jméno autora: Mgr. Blanka Vanišová
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
VY_32_INOVACE_ PRV.2R.1B.04 Domácí ptáci.
VY_32_INOVACE_ PRV.1R.1B.11 Dopravní prostředky.
Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_52_INOVACE_01_PRVOUKA
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_26_DOMÁCÍ ZVÍŘATA TÉMA: DOMÁCÍ ZVÍŘATA
Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_12_INOVACE_36_ Domácí zvířata
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Název školy ZŠ a MŠ Březno Název: Autor: Mgr. Petr Pištěk
Vypracovala Daniela Kubů ZŠ a MŠ Malý Újezd
III/2 INOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY PROSTŘEDNICTVÍM ICT
VY_32_INOVACE_ PRV.1R.1B.18 Hádejte ovoce.
VY_52_INOVACE_07_ Hospodářská zvířata
Zvieratá okolo nás Cieľ: Opísať hlavné znaky vonkajšej stavby tela králika, poznať kde žije, čím sa živí. Predstavy a pojmy: Hlava, krk, trup, predné.
VY_32_INOVACE_ PRV.2R.1B.04 Domácí ptáci.
Hospodářská zvířata.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ,Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková org.
Název školy: ZŠ a MŠ Zvole Autor: Mgr. Jana Němcová
EKOSYSTÉM OKOLÍ LIDSKÝCH OBYDLÍ
DUM I. / 4. domácí zvířata Bc. Zdeněk Klíma.
VY_32_INOVACE_06 06 Hospodářská zvířata autor: Mgr. Jana Kobylková
Zoologická zahrada U kasy najdete občerstvení (k za koupení je např. párek v rohlíku) Cena zoo: dítě (do 15ti let) 120kč dospělí 180kč vyrobili:
Člověk a jeho svět, 2 Název školy, adresa:
VY_32_INOVACE_ PRV.1R.1B.14 Hlavní znaky ptáků.
Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_06_Zvířata a jejich mláďata
Transkript prezentace:

VY_32_INOVACE_ PRV.2R.1B.03 HOSPODÁŘSKÁ ZVÍŘATA

Název aktivity Hospodářská zvířata Vzdělávací obory (předměty) Prv Ročník 2. Metodický návod Žáci se za pomocí prezentace seznámí s hospodářskými zvířaty, s jejich rodinami a také s tím, jaký užitek nám jednotlivá zvířata přinášejí. Seznámí se také se základní stavbou těla hospodářského zvířete, s místem, kde žije a s potravou, kterou se krmí. Využité formy a metody práce rozhovor frontální forma výuky prezentace Pomůcky Interaktivní tabule Zdroj citací, informací, podkladů. http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:FoodMeat.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Ultra-fine_fleece.JPG http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Mleko.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Sow_with_piglet.jpg http://en.wikipedia.org/wiki/File:Flock_of_sheep.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Dunkelfuchsstute-Ciara16.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Irish_Goat.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Cow_with_calf.jpg http://sk.wikipedia.org/wiki/S%C3%BAbor:Cow_portrait.jpg http://en.wikipedia.org/wiki/File:Little_Piggies.jpg http://en.wikipedia.org/wiki/File:Hereford_bull_large.jpg http://en.wikipedia.org/wiki/File:Nokota_Horses_cropped.jpg http://sk.wikipedia.org/wiki/S%C3%BAbor:Geit_met_sik.jpg http://en.wikipedia.org/wiki/File:Take_ours!.jpg Autor  Mgr. Petra Vérostová Metodická pomůcka může být používána pro účely vzdělávání. 15.4.2013 Kontakt ZŠ Bosonožská 9, p. o. 62500 Brno verostova@zsbos9.cz

Užitek hospodářských zvířat Hospodářská zvířata člověk chová a stará se o ně, protože z nich má užitek. Víte, jaký ? Maso Mléko Kůži Vlnu Užitek hospodářských zvířat

Hospodářská zvířata Která zvířata považujeme za hospodářská ? Tur domácí Ovce domácí Koza domácí Prase domácí Kůň Hospodářská zvířata

hlava ocas krk trup přední zadní končetiny končetiny Stavba těla

Samec Samice Mládě Kráva Tele Býk Tur domácí

Tur domácí Jaký užitek z něj máme ? Maso Mléko Kůži Vejce Vlnu Masu říkáme hovězí a telecí. Čím se živí a kde ho chováme ? Živí se v létě trávou a v zimě senem. Chováme v kravínech, v létě na pastvinách. Tur domácí

Samec Samice Mládě Ovce Jehně Beran Ovce domácí

Ovce domácí Jaký užitek z ní máme ? Maso Mléko Kůži Vejce Vlnu Masu říkáme skopové a jehněčí. Čím se živí a kde ji chováme ? Živí se trávou a v zimě senem Ovce domácí

Samec Samice Mládě Kůzle Kozel Koza Koza domácí

Koza domácí Jaký užitek z ní máme ? Maso Mléko Kůži Vejce Vlnu Čím se živí a kde ji chováme ? Živí se trávou a v zimě senem. Koza domácí

Samec Samice Mládě Kanec Sele Prasnice Prase domácí

Prase domácí Jaký užitek z něj máme ? Maso Mléko Kůži Vejce Vlnu Masu říkáme vepřové. Čím se živí a kde jej chováme ? Krmí se šrotem z obilí. Žijí ve chlévech. Prase domácí

Samec Samice Mládě Hříbě Hřebec Klisna Kůň

Kůň Jaký užitek z něj máme? Maso Mléko Kůži Vejce Vlnu Dříve se kůň využíval pro práci na poli a v lese. Dnes k jízdě. Čím se živí a kde jej chováme ? Krmí se krmnou směsí a v létě se pase na pastvinách. Chováme jej ve stájích. Kůň