Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2887 Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2887 Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“"— Transkript prezentace:

1 Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“ OP VK Výukový materiál Název DUMu: VY_32_INOVACE_20_2_Procvičování čtení na téma Farma Číslo skupiny:1 Autor: Mgr. Alena Valachová Vzdělávací obor/Předmět/Téma::Jazyk a jazyková komunikace/Český jazyk a literatura/Jazyková výchova Druh učebního materiálu: prezentace Metodický list: ne Anotace: procvičování čtení zábavnou formou na téma Farma, čtení s porozuměním, využití mezipředmětových vztahů s Prvoukou a Matematikou, využití interaktivní tabule Ověřeno ve třídě: I. C Datum ověření: Prohlášení: Prohlašuji, že při tvorbě výukového materiálu jsem respektoval(a) všeobecně užívané právní a morální zvyklosti, autorská a jiná práva třetích osob, zejména práva duševního vlastnictví (např. práva k obchodní firmě, autorská práva k software, k filmovým, hudebníma fotografickým dílům nebo práva k ochranným známkám) dle zákona 121/2000 Sb. (autorský zákon). Nesu veškerou právní odpovědnost za obsah a původ svého díla. Prohlašuji dále, že výše uvedený materiál jsem ověřil(a) ve výuce a provedl(a) o tom zápis do TK. Dávám souhlas, aby moje dílo bylo dáno k dispozici veřejnosti k účelům volného užití (§30 odst. 1 zákona 121/2000 Sb.), tj. že k uvedeným účelům může být kýmkoliv zveřejňováno, používáno, upravováno a uchováváno. Datum: Podpis:

2 Procvičování čtení na téma
FARMA

3 KDO BYDLÍ NA FARMĚ? K _ Á _ _í K B _ R _ N K _ _ OU R K _ Á _ A
K _ Z _ L J _ H _ Ě P _ A _ E K _ Ů _ A K _ B _ L A H _ _ A S _ _ P _ C _ K _ O C _ N K _ CH _ A K _ _ OU T H _ Í _ Ě

4 ZVÍŘÁTKŮM SE ZTRATILY HÁČKY VE JMÉNECH. DOPLNÍŠ JE?
kacer, hrebec, vepr, kocka, kure, králíce, jehne, stene, kote, kachne, hríbe, krůte

5 POZNÁŠ, KDO JSEM ? Jsem líný, tlustý, rád jím a válím se.
Rychle běhám, utáhnu i těžký náklad. Jsem veliká, jím trávu, dávám mléko. Snáším vajíčka a ráda se hrabu v zemi. Když mě ostříhají, můžeš mít i ty svetr. Mám dlouhé uši,rád chroupu mrkev.

6 VÍŠ, JAK SE OZÝVÁME? Poznáš nás?
HAF HUDRY MŇAU IHA KOKO KYKYRÝ PIPI ROCH GAGA VRKÚ KÁČ

7 NAJDEŠ CHYBY VE VĚTÁCH? Na dvoře zaštěkala kočka.
Prasátko se šlo napást na louku. Kůň nabral plot na rohy. Ovečka snesla vejce. Kráva plavala na rybníku. Kuře vypilo plnou misku mléka.

8 VYBER SPRÁVNÉ SLOVO. Kůň má hustou ( břízu, hřívu, křídu).
Kozel má ostré ( nohy, tuhy, rohy). Kohout má na hlavě( hřebínek, řemínek, kamínek). Vepř má tlustou ( růži, kůži, nůši). Kůň má tvrdá (kopyta, koryta, kuřata).

9 KDO JÍ RÁD TRÁVU? PODTRHNI slepice, kráva, štěně, kozel, tele, hříbě, krůta, pes, králík, beran, kočka, kobyla, kocour, kachně, ovce, kohout, koza, býk, kuře, kráva, vepř, krocan, kotě, sele

10 SLOVA SE SPOJILA, ODDĚL JE.
kohoutslepicekuřekrálíkbýk krávateleberanovcejehně kozelkozakůzlepesfena štěněkocourkočkakotě houserhusahousehříbě

11 VYSTUPUJEME I V POHÁDKÁCH.
O pejskovi a _______________ ________________ a loupežníci O kohoutkovi a ______________ O zvědavém _____________ __________________ Modroočko O chytrých _____________

12 VÍŠ, JAK SE NÁM ŘÍKÁ? Vylušti si to!
20 12 15 17 13 9 11 18 14 11 10 16 19 17 Í = Ř = T = K = U = A = Z = Ž = I = O = Á = V =

13 Jsme UŽITKOVÁ ZVÍŘATA. Dáváme lidem maso, mléko, vejce, kůži, vlnu.
VYLUŠTILI JSTE? Jsme UŽITKOVÁ ZVÍŘATA. Dáváme lidem maso, mléko, vejce, kůži, vlnu.

14 KDO - CO - DÁVÁ? KACHNA KRÁVA SLEPICE OVCE KRÁLÍK MASO VEJCE MLÉKO
KŮŽE SRST KACHNA KRÁVA SLEPICE OVCE KRÁLÍK

15 PŘEČTI VĚTY. SPOČÍTEJ SLOVA VE VĚTÁCH.
Mléko nám dává nejen kráva, ale i koza. Z ovčího mléka se dělají sýry. Pro maso chováme všechna užitková zvířata. Jíme slepičí vajíčka. Ovce nám dává vlnu. Zpracováváme kůži z vepře, krávy, kozy. Ze zvířat využíváme i kopyta, rohy, kosti.

16 VÍŠ, KDO K SOBĚ PATŘÍ? kozel pes býk houser kohout kačer beran vepř
slepice kozel kachna pes kobyla býk kočka houser ovce kohout fena kačer koza beran husa vepř kráva hřebec prasnice kocour

17 VÍŠ, JAKÉ MÁME MLÁDĚ? slepice hříbě kachna štěně kobyla kůzle kočka
sele ovce tele fena kotě koza kuře husa kachně kráva jehně prasnice house

18 NAJDEŠ NÁS? JSME SCHOVANÍ VE VĚTÁCH.
TO JE ŘÍDKÉ JAKO TĚSTO NA LÍVANCE. V LESE LEZL BROUK. JE KULATÝ JAKO ZELNÁ HLÁVKA. TO JE ALE SLABÝ KLUK. MÁTE LETNÍ OBUV? NOHOU SE KOPE.

19 NAŠLI JSTE NÁS? TO JE ŘÍDKÉ JAKO TĚSTO NA LÍVANCE. V LESE LEZL BROUK.
JE KULATÝ JAKO ZELNÁ HLÁVKA. TO JE ALE SLABÝ KLUK. MÁTE LETNÍ OBUV? NOHOU SE KOPE.

20 VYLUŠTI SI ČTYŘSMĚRKU PRASNICE, PES, SELE, TELE, SLEPICE, FENA, KUŘE, BÝK, HUSA, EDA, KRÁLICE Z E Ř U K V P S A N F Í T L I C Á B Ý D H R

21 VYLUŠTILI JSTE? zbylo vám 8 písmen Z V Í Ř Á T K A

22 Texty, čtyřsměrka, doplňovačky, rébusy vlastní Obrázek – pes
Obrázek – kočka obrázek – kachna

23 Obrázek – kůň Obrázek – kráva Obrázek – slepice
Obrázek – kráva Obrázek – slepice

24 Obrázek – kohout Obrázek – ovce Obrázek – králík Obrázek – prase
Obrázek – ovce Obrázek – králík Obrázek – prase


Stáhnout ppt "Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2887 Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“"

Podobné prezentace


Reklamy Google