Webové stránky zámku. Zámek Červená Lhota Zámek Červená Lhota leží v jižních Čechách, zhruba 20 kilometrů od Jindřichova Hradce, stojí uprostřed rybníka.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Renesanční architektura v Čechách
Advertisements

Modelářská činnost ve Věznici Horní Slavkov
Zámek Hluboká Obr.1.
Cestovní kancelář Háj tour
JÁNSKÉ KOUPELE Jakub Rebl.
Cestovní kancelář Czech tour. Historie zámku Zámecká prohlídka O cestovní agentuře DopravaFotogalerie Informace o zájezdu.
Hlavní město Praha Beznosková Šárka INFORMACE UBYTOVÁNÍ ZAJÍMAVOSTI
Místo, které bych chtěl navštívit
Kostelec nad Černými lesy
Cestujeme po České republice
Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Zámek Červená Lhota se nachází v Jižních Čechách asi 20 km na SZ od města Jindřichův Hradec.
Zámek Schönbrunn Vídeň Rakousko.
VELHARTICE.
Strom po celý rok Jaro Léto Podzim Zima Adam Škoda Kalendář.
Městys Český Šternberk, něm. Böhmische Sternberg, se nachází ve Středočeském kraji, okres Benešov v podhradí stejnojmenného hradu, asi 20 km východně.
Klenot Prahy … … Karlův most
Hrady a zámky.
Zámek Červená Lhota se nachází v Jižních Čechách asi 20 km na SZ od města Jindřichův Hradec.
Naše město Zruč nad Sázavou.
Česká republika: Rybníky Hospodářský zeměpis
Dobřichovice a okolí. Dobřichovice – z historie Patřili rytířskému řádu křižovníků První písemná zmínka je z roku 1253 Karel Havlík postavil turbínu a.
Podzimní a zimní měsíce
VY_32_INOVACE_3D.7.13 Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 7. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
Bozkovské dolomitové jeskyně
Historie a konec krkonošské Petrovy boudy. manuální posun.
Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Tato prezentace je hrazena z projektu: Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Kubásková Petra Prezentace 5MB
Bechyně …tip na výlet.
Romantická architektura v Čechách
Sedlčany Sedlčany a okolí.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Mgr. Petra Pláničková Název:VY_32_INOVACE_401_PODZIM Téma: PODZIMNÍ MĚSÍCE, ZAČÁTEK.
Tato prezentace je hrazena z projektu: Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
TÁBOR Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ.
Stromy po celý rok Veronika Prouzová.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_50_Měsíce v roce AUTOR: Mgr. Zdeňka Buchtelová ROČNÍK, DATUM:
VY_32_INOVACE_ZCR_ M/01 Hotelnictví Ročník: 3. 4.
Heřmanův Městec Vlastivědné zajímavosti, které bychom měli znát.
Výlet do Vídně Vojta Krejčí.
Jihočeský kraj. Jihočeský kraj leží převážně na jihu Čech, ale okolím Dačic zasahuje i na Moravu. Na západě sousedí s Plzeňským krajem, na severu se Středočeským.
Základní škola T. G. Masaryka Blatná, okres Strakonice Jméno: Tereza Fořtová Vedoucí práce: Mgr. Blanka Posavádová Školní rok: 2012/2013.
Třeboň Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
PARDUBICKÝ KRAJ. Národní hřebčín Kladruby ● je nejstarším velkým hřebčínem na světě ● v několika objektech jsou umístěna stáda starokladrubských běloušů.
Výlet Akademie třetího věku, Totem RDC obor Historie místopis, pod vedením lektora pana Jiřího Oudese, začal na Dešenickém nádraží.
Název školy: Svobodná základní škola,o.p.s. Autor: Ivana Makovičková Název materiálu: VY_12_INOVACE_14_ČTENÁŘSKÁ GRAMOTNOST_KARLŮV MOST Název: KARLŮV MOST.
Produkty pro cestovní ruch k využití nestátními vlastníky památkových objektů Tomáš Brabec Oživlé památky.
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
Hrady a zámky aneb Jak se žilo dříve Moravskoslezský kraj Mgr. Prchalová Zdeňka SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná Určeno pro 7.tř. ZŠS.
Základní škola a Mateřská škola Dobrá Voda u Českých Budějovic, Na Vyhlídce 6, Dobrá Voda u Českých Budějovic EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek.
Vypracoval: Josef Truhlář Dne
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže,
Život Karla IV.- ,,Otce vlasti“
Romantická architektura v Čechách
Zámek Schönbrunn Vídeň Rakousko.
DUM I. / 10. měsíce Bc. Zdeněk Klíma.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Blondýnka a kvíz.
S heslem roku: Dohnat a předehnat Ameriku
Předmět: prvouka Ročník: 2. Tematický celek: Čas 2.část
Svitavské památky– dům U Mouřenína
Autor : Mgr. Venuše Nováková Název materiálu:
Klenot Prahy … … Karlův most !! Stereo Zvuk
Procvičování měsíců v roce
ČESKÝ ŠTERNBERK.
Dny − days Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Nikola Bachtíková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
LITOMYŠL velkolepé renesanční zámecké sídlo ve stylu italské renesance
Transkript prezentace:

Webové stránky zámku

Zámek Červená Lhota Zámek Červená Lhota leží v jižních Čechách, zhruba 20 kilometrů od Jindřichova Hradce, stojí uprostřed rybníka na pevném skalnatém ostrově. Zámek je přístupný přes kamenný most spojující hráz s ostrovem.

Návštěvnost je jedním z nejnavštěvovanějších zámků v České republice. V minulých letech ho navštívilo přibližně návštěvníků a dalších , kteří se rozhodli nenavštívit zámecké interiéry, ale přijeli do jeho nejbližšího okolí.

Historie První písemná zmínka je z roku Tvrz však v údolí Dírenského potoka na žulovém skalním útesu gotická vznikla už ve 14. století. Přehrazením potoka hrází se skála změnila v ostrov. V roce 1530 se majiteli tvrze stali rytíři Kábové z Rybňan. Zámek před přestavbou

Jan Kába z Rybňan nechal starou gotickou tvrz přestavět na pohodlnější renesanční zámeček, zvaný od té doby Nová Lhota.

Pojmenování Červená Lhota se objevuje až od počátku 17. století, podle barvy zámku (vyšlo z pověsti).

Zajímavost Antonio Bruccio, majitel zámku v dobách třicetileté války nejenže nechal postavit kamenný most vedoucí k zámku na místě staršího dřevěného, ale také se pokusil založit v nedaleké Deštné lázně. Svého času byly tyto lázně velmi oblíbeným místem, soutěžícím v popularitě i s Karlovými Vary. Dozvukem bývalé slávy je v dnešní době také již pozapomenutá značka minerální vody Deštenky.Karlovými Varyminerální vody

Expozice Expozice představuje autentický byt posledních majitelů, knížat Schönburg- Hartenstein, v podobě, jakou měl po roce 1910, kdy byla dokončena nejmladší přestavba zámku. Jednotlivé funkce místností logicky rozdělují patro na část reprezentační, společenskou, soukromou a hostinskou.

Během padesátiminutové prohlídce můžete vidět: Dittersův salonek, hostinskou ložnici, toaletní pokoj, věžní pokoj, předsíň, ředitelnu, pracovnu, jídelnu, salon, budoár, dámskou ložnici, garderobu, pánskou ložnici, pánskou šatnua Kamarýtovou ložnici.

Otevírací doba duben9: :00 = pouze o víkenech květen9: :00 denně kromě pondělí16:00 červen až srpen9: :00denně kromě pondělí17:00 září9: :00denně kromě pondělí16:00 říjen9: :00pouze o víkendech16:00 listopad až březen zavřeno Prohlídka zámku trvá 50 minut. Sklepení je zpřístupněno pouze o víkendech v červenci a v srpnu. Prohlídka trvá 15 minut. Polední pauza pokladny je v červenci a srpnu od 12:00 do 12:30, v ostatních měsících od 12:00 do 13:00. Provozní doba půjčovny lodiček je stejná jako návštěvní doba zámku.

Qvíz V které části České republiky se zámek nachází? A) Morava B) jižní Čechy C) severní Čechy

Správná odpověď Je za b) jižní Čechy

Z jakého roku je první písemná zmínka o zámku? A) 1520 B) 1613 C) 1465

Správná odpověď Je za c) 1465

Kdo nechal zámeček přestavět na renesanční? A) Jan Kába B)Karel IV. C)Karel Čapek

Správná odpověd Je a) Jan Kába

Z jaké doby je podoba dnešní expozice? A) 1820 B) 1910 C) 2001

Správná odpověď Je b) 1910

V jakém období je na zámku zavřeno? A) Květen až Červenec B) Červenec až Srpen C) Listopad až Březen

Správná odpověď Je c) Listopad až Březen

The end….. autor: Štěpánka Nerglová