Cílem projektu Školní a webové informační centrum je nabídnout žákům učivo základní školy zpracované v elektronické podobě. Učivo budou mít žáci k dispozici.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Národní projekt Úspěšný ředitel Model vzdělávání vedoucích pracovníků škol a školských zařízení.
Advertisements

Projekt Informační a vzdělávací portál Libereckého kraje I CZ.1.07/1.1.00/ I Školení pro uživatele portálu.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Realizace projektu: –
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
7. setkání zástupců krajů Mgr. Marcela Stratilová pracovník pro EV, oddělení mládeže a sportu, KÚOK.
Projekt: Cesta rozvoje středních škol v JmK CZ.1.07/1.3.10/ název operačního programu: OP VK číslo prioritní osy: 7.1 název prioritní osy: Počáteční.
Setkání partnerů projektu Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje Reg.č. CZ.1.07/1.1.00/ Dne 23.září 2013 Ústí nad Labem.
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Zvyšování kompetencí vedoucích pracovníků Liberec 20. srpna 2012 Hodnocení.
Projekt “Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb”. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. Vysoká škola podnikání, a.s. Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a.
Fokus Praha o.s. Nová struktura vedení Fokusu Praha – rok 2005.
Využití informačních technologií při řízení obchodního řetězce Interspar © Ing. Jan Weiser.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky Výuka cizích jazyků s akcentem na kombinované studium a.
Klíčová aktivita 2 Systém vzdělávání Mgr.Regina Jonášová Praha
HRUBÁ MZDA VČETNĚ PŘÍPLATKŮ VY_32_INOVACE_14_1_5 HRUBÁ MZDA VČETNĚ PŘÍPLATKŮ Autor: Ing. Jana Rauscherová CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Virtuální kolega Attavena, o.p.s. Prezentace projektu a návrh implementace jeho nabídky: do systému vzdělávání.
Aktivity a projekty Lísky na podporu spolupráce v regionu Pomáháme lidem porozumět přírodě a být dobrými hospodáři přírodního i kulturního dědictví.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1.4 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách „Škola porozumění“ Základní škola Kladno,
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S2_07.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE SEMIRAMIS o.s. Mgr. Simona Krajíčková.
Registrační číslo: CZ.1.07/2.4.00/ O PROJEKTU Cílem projektu E-SYNERGIE je vytvořit funkční vědeckovýzkumnou, aplikační, komunikační a vzdělávací.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Radoslava Benová Název materiálu:
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Publicita projektu
 OP VVV, MŠMT ČR  Průběžná výzva – 3 vlny (r. 2016, 2018, 2020)  Úroveň reflektující potřeby území = Prolnutí s výstupy z MAP (2. vlna)  Alokace –
INDIVIDUALIZACE VZDĚLÁVÁNÍ A ŠVP Vzdělávání ředitelů středních škol Kraje Vysočina Téma: Prezentuje: Ing. Josef Crha, ředitel SŠT Žďár nad.
Projekt Statutárního města Jihlavy - Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava
Tematické setkání k TVORBĚ INDIVIDUÁLNÍCH VZDĚLÁVACÍCH PLÁNŮ
Rozvoj žákovských kompetencí pro 21. století
Dokument KAP MSK - obsah
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Maturitní zkoušky 2014 ke dni
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem EDUCA 2011 MY JOBS Porada ředitelů Liberec
PODPORA KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNOVÁNÍ
Vytvoření jednotného systému v oblasti finanční gramotnosti a prevence předlužení na úrovni územních samosprávných celků F I N G R A M.
Ucelené řešení pro řízení lidských zdrojů, ekonomiky a logistiky
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
EVALUACE v OP RLZ PaedDr. Jaromír Krejčí Mgr. Jana Ostrýtová MŠMT.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Inf Počítač a lidé s handicapem
Podpůrná opatření prvního stupně
Hlavní město praha a integrace cizinců
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Název projektu: Moderní škola
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
KAP, 25. září 2017, Krajský úřad SK
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Individuálně vzdělávací plán
Gymnasium Jižní Město Praha
Vzdělávací projekt v prostředí příspěvkové organizace kraje
MODERNIZACE ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
Aktuální právní úprava činnosti školy a nové úkoly zástupce ředitele
Co dělá Olomoucký kraj pro podporu polytechnického vzdělávání?
Digitální gramotnost Informatické myšlení
Další rozvoj a zvyšování kvality U3V na TUL
Konference ke čtenářské gramotnosti Spolupracující partneři
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 2_35
KNIHOVNA UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI
MAP rozvoje vzdělávání v SO ORP Neratovice
Model intenzivní podpory
Úvodní přednáška pro 1. ročník
IPs APIV_B Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Ochrana spotřebitele v počátečním vzdělávání Praha
Šablony I a jejich realizace
Model intenzivní podpory
Model intenzivní podpory
STŘEDOŠKOLSKÁ ODBORNÁ ČINNOST
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Transkript prezentace:

Cílem projektu Školní a webové informační centrum je nabídnout žákům učivo základní školy zpracované v elektronické podobě. Učivo budou mít žáci k dispozici v učebnách Školního a webového informačního centra a na webovém portálu Vedle učiva budou zpracované materiály obsahovat testy, návrhy projektů, seminárních prací a odkazy na další doplňkovou literaturu. Datum zahájení realizace projektu: Datum ukončení realizace projektu:

Celková výše finanční podpory: ,01Kč Celková částka z ESF: ,71 Kč Osobní náklady: ,50 Kč Zařízení: ,78 Kč Z toho křížové financování: ,12 Kč Služby (tvorba www portálu): ,73 Kč Publicita projektu: ,00 Kč

 Vybavení školního informačního centra –  Vytvoření webového portálu –  Vytvoření výukových materiálů –  Propagace projektu –

Školní a webové informační centrum je umístěno ve dvou nově zrekonstruovaných učebnách školy. Na rekonstrukci se finančně podílela škola a její zřizovatel - město Třebíč. Do první učebny jsme umístily 16 žákovských počítačů s LCD monitorem, jeden administrátorský počítač, dataprojektor, tiskárnu, skener a ozvučení. V druhé učebně je jeden počítač a interaktivní tabule s ozvučením. Všechny počítače jsou připojeny k internetu a jsou na nich k dispozici vytvořené výukové materiály.

Jednou z hlavních aktivit při realizaci projektu je vytvoření webového portálu, na kterém mají žáci k dispozici učivo základní školy v elektronické podobě. Konkrétně se jedná o český jazyk, matematiku, fyziku, chemii, zeměpis, přírodopis, dějepis, německý jazyk, anglický jazyk, informatiku, environmentální výchovu a výchovu k občanství. Všechny předměty jsou dále děleny na jednotlivé ročníky a výukové lekce. Současně vznikl i terminologický slovník, ve kterém jsou vysvětleny některé odborné termíny z výukových materiálů.

Webový portál je navržen tak, aby co nejlépe vyhovoval požadavkům učitelů a žáků. Samotná tvorba byla neustále konzultována se všemi členy realizačního týmu a byla zohledněna většina připomínek a podnětů. Každý člen realizačního týmu postupně vytváří výukové materiály z jednoho předmětu a ty následně vkládá na webový portál. Rozsah a podoba vytvořených výukových materiálů z jednotlivých předmětů se liší podle aktuálních potřeb učitelů a žáků.

 na stránkách školy  v regionálním tisku  na propagačních předmětech  označení učeben ŠWIC  informační tabule u vchodu do budovy školy

Vytvořené propagační předměty  blok s kroužkovou vazbou (500x)  propisovací tužka (700x)  igelitová taška (700x)

 Počet nově vytvořených/inovovaných produktů V elektronické podobě bude zpracováno učivo celkem 12 předmětů vyučovaných na II. stupni základní školy. Bude sestaven terminologický slovník obsahující hesla použité v jednotlivých lekcích.  Počet osob poskytujících služby Služby spojené s činnostmi ŠWIC poskytuje 11 osob.  Počet podpořených osob celkem – dětí, žáků Celkem bude podpořeno 500 žáků základní školy.

 Na vytváření projektu se podílel tým učitelů, kteří na pravidelných schůzkách diskutovali o svých připomínkách a návrzích.  Projektový záměr byl průběžně konzultován s oddělením grantových programů Kraje Vysočina, aby byl zajištěn soulad s pravidly OPVK.  Následně byl sestaven rozpočet a harmonogram realizace projektu. V harmonogramu je zohledněna dostatečná časová rezerva pro případ nečekaných komplikací při realizaci dílčích úkolů.

 V realizačním týmu je celkem 11 osob (38 % z celkového počtu pedagogických pracovníků a 20 % z celkového počtu zaměstnanců).  Hlavní manažer projektu 10hod/měsíc Kontrolní činnost, tvorba dokumentů souvisejících s realizací projektu, zpracování monitorovacích zpráv, správce rozpočtu, správa prostředků informačních a komunikačních technologií.

 Manažer projektu 2 (ředitel školy) 7 hod/měsíc Kontrolní činnost, tvorba dokumentů souvisejících s realizací projektu, zpracování monitorovacích zpráv, příkazce operací, uzavírání smluv.  Manažer projektu 3 pracovníci - 10 hod/měsíc Kontrolní činnost, tvorba dokumentů souvisejících s realizací projektu, zpracování monitorovacích zpráv, správa prostředků informačních a komunikačních technologií.

 Konzultant lektor 5 zaměstnanců - 24 hod/měsíc Vytváření výukových materiálů a jejich umisťování na webový portál, zajištění chodu ŠWIC.  Konzultant/lektor 2 4 pracovníci - 29 hod/měsíc Vytváření výukových materiálů a jejich umisťování na webový portál, zajištění chodu ŠWIC.

 Účetní projektu 24 hod/měsíc Vedení účetnictví a zpracování monitorovacích zpráv.

 je v souladu s dlouhodobým záměrem školy zvyšovat kvalitu a efektivitu vzdělávací služby veřejnosti  je účinným prostředkem k dosahování vzdělávacích cílů ŠVP  výrazně posiluje proces získávání klíčových kompetencí žáků a profesní růst pedagogů  umožňuje prostřednictvím webového portálu žákům i rodičům snadnější přístup k informacím a učivu v elektronické podobě i v době mimo vyučování

 pomáhá řešit speciální vzdělávací potřeby žáků, žáků cizinců a vzdělávání žáků dlouhodobě nemocných  se velkou mírou podílí i na propagaci a medializaci práce školy  realizace projektu dává řediteli školy možnosti personální práce se zaměstnanci, rozvíjí týmovou spolupráci učitelů a rozšiřuje jejich portfolio

Prezentaci vytvořil Mgr. Karel Dolák – ředitel školy Mgr. Vítězslav Bártl – projektový manažer