Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: 19. 1. 2013 Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_32.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ILUSTRÁTOŘI DĚTSKÝCH KNIH
Advertisements

Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G
Krteček Narozen: 1956 v Praze, Povolání: svobodné, krtek
Zdraví Vás KRTEČEK.
Projekt MŠMT ČR EU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/
Zdeněk Smetana.
Josef Lada ( – ) autor: Kateřina Marková.
Zdeněk Miler ( – ) autor: Kateřina Marková.
VY_III/2_INOVACE_89_Eduard Petiška
Ilustrace oblíbené knihy
Ilustrátor Zdeněk Miler, autor Krtečka
ČEŠTÍ ILUSTRÁTOŘI.
VY_III/2_INOVACE_100_Zdeněk Miler
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_35.
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_34.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_28.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: 17.
Anotace Materiál je určen žákům 3.třídy k seznámení s učivem o ochraně přírody v nejvyšším pohoří naší vlasti, také v nejbližším okolí naší obce. Materiál.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_36.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_29.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2PRV2,3_26.
Anotace Materiál je vhodný ke společné práci žáků 3.třídy jako opakování učiva o kalendáři a o čase. Opakování může být motivováno některou hrou, doporučuji.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2PRV2,3_23.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_33.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_27.
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Hana Klomínská Datum: březen 2013 Název: VY_12_INOVACE_1.2.1_.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: 15.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2PRV2,3_10.
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška Ilustrace Heleny Zmatlíkové Anotace: Seznámení s ilustracemi Heleny Zmatlíkové Autor:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBOR: Český jazyk a literatura.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: 3/II Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBOR: Český jazyk a literatura.
ČESKÉ MODERNÍ POHÁDKY PŘEDSTAVITELÉ Mgr. Michal Oblouk.
Tento výukový materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám. Základní škola a Mateřská škola Veřovice, příspěvková organizace Kód materiálu:
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace Název : VY_32_inovace_10 Český jazyk a literatura – Na počátku prý stálo.
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška Josef Čapek a Karel Čapek Ilustrace Anotace: Seznámení s ilustracemi a dílem bratří.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_4.
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška Ilustrace Zdeňka Smetany Anotace: Seznámení s ilustracemi Zdeňka Smetany Autor: Mgr.
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška Ilustrace Ondřeje Sekory Anotace: Seznámení s ilustracemi Ondřeje Sekory Autor: Mgr.
 Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov  Autor : Mgr. Irena Nešněrová  Datum : říjen 2013  Název :VY_42_INOVACE_4.2.1.
Název školy : Základní škola a mateřská škola, Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Svoboda nad Úpou, okres Trutnov.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_25.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_21.
Pohádka (čtení souvislého textu) Jazyková výchova (český jazyk pro 1. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění.
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_10_ZDENEK_SMETANA Název materiálu:
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_34.
Anotace Materiál je vhodný ke společné práci žáků 2.a 3.třídy jako opakování učiva o zvířatech. Opakování může být motivováno některou hrou, doporučuji.
Anotace Materiál je vhodný ke společné práci žáků 2.a 3.třídy jako seznámení s učivem o chráněných rostlinách. Materiál slouží také k procvičení čtení.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_30.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_36.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_31.
Spisovatelé a ilustrátoři
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
AUTOR: Světlana Havránková
TÉMA: VLADISLAV VANČURA AUTOR: MGR. HANA GINTEROVÁ
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
Základní škola a Mateřská škola Choustník, okres Tábor
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Procvičovací list Jazyková výchova (český jazyk pro 1. ročník) Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující.
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_08_HELENA_ZMATLIKOVA Název materiálu:
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_25.
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_18_JOSEF_LADA Název materiálu: Josef Lada
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Název školy: Základní škola a mateřská škola,
Jakékoliv další používání podléhá autorskému zákonu.
Transkript prezentace:

Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_32 Téma: Zdeněk Miler Ročník: 2.a 3. Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/

Anotace Materiál je určen žákům 2.a 3.třídy k procvičení čtení s porozuměním a k rozšíření vědomostí, podporuje čtenářskou a informační gramotnost. Materiál je vhodný ke společné práci jako motivační, výkladový nebo opakovací. Materiál je vytvořen pro použití v hodinách českého jazyka, lze jej využít i při výtvarné výchově. Materiál je inovativní tím, že umožňuje použití na interaktivní tabuli. Pro zpestření výuky je obohacen o animované prvky. Součástí materiálu jsou internetové odkazy na ukázky díla. Materiál není kompletním výčtem informací, je pouze ilustrativní částí, která je podle autorky vhodná pro období prvního stupně.

Český malíř a ilustrátor

Zdeněk Miler  Od dětství rád kreslil a chtěl se stát výtvarníkem.  Byl to český režisér a výtvarník animovaných filmů pro děti, vytvořil 70 filmů.  Byl také ilustrátor knížek i učebnic.  Autor oblíbené postavičky Krteček.  Narodil se v roce Zemřel v roce Znáš některou knížku, kterou ilustroval Zdeněk Miler? Máš některou knížku v knihovničce?

Ilustroval například tyto knihy: Jak krtek ke kalhotkám přišel od Eduarda Petišky Jak krtek uzdravil myšku od Hany Doskočilové Odkaz na pohádku Krtek a metro Cesty formana Šejtročka od Václava Čtvrtka Krtek a autíčko od Eduarda Petišky Kubula a Kuba Kubikula od Vladislava Vančury A mnoho dalších …

Další odkazy na knihy ilustrované Zdeňkem Milerem: Kuřátko a obilí od Františka Hrubína O zvědavém štěňátku od Ivy Hercíkové Odkaz na pohádku Krtek a metro

Za své ilustrace získal řadu ocenění. Jeho krtečka znají děti skoro na celém světě. Krteček letěl i do vesmíru. Podívej se do své knihovny, najdi knížky s ilustracemi Zdeňka Milera a můžeš je donést do školy ukázat.

Zdroje:   