„MEZIMO“ Podpora znevýhodněné mládeže k posílení pracovní integrace, dalšího vzdělávání či odborné přípravy prostřednictvím mezinárodní mobility Projekt.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Advertisements

Závěrečná konference: „ INDIVIDUÁLNÍHO PROJEKTU MĚSTA CHEBU NA ZMĚNU SITUACE SOCIÁLNĚ VYLOUČENÝCH OBYVATEL MĚSTA, ZEJMÉNA OBYVATEL SÍDLIŠTĚ ZLATÝ VRCH“
2. část Zařízení zajišťuje praní prádla, úklid společných i bytových prostor. Zejména uživatelé pobočky jsou podporováni v nácviku péče o domácnost.
Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Rozvoj a zdokonalení integrovaného diagnostického, informačního a poradenského systému v oblasti vzdělávání a volby povolání Priorita 3 Rozvoj celoživotního.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Realizace projektu: –
Program podpory zaměstnanosti v Ústeckém kraji (Podpora) reg. č. CZ.1.04/2.1.01/E Ing. Radka Fantová projektová manažerka Mobil:
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
STRATEGIE SPOLUPRÁCE OBCÍ MAS BYSTŘIČKA PROJEKT SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV „MAS JAKO NÁSTROJ SPOLUPRÁCE PRO EFEKTIVNÍ CHOD ÚŘADŮ“
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. Vysoká škola podnikání, a.s. Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a.
Workshop dne prezentace projektu. Problematika rovných příležitostí patří mezi prioritní oblasti v politice EU. Spadá se tedy i rovnost mužů.
Fokus Praha o.s. Nová struktura vedení Fokusu Praha – rok 2005.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Porovnání obsahu a zaměření OP RLZ a JPD Cíl 3 * Městská knihovna, Praha.
Česká společnost pro rozvoj lidských zdrojů Lublaňská 57/5 | Praha 2 | | T | F | |
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Mámo, táto neseďte doma ! reg. č. CZ /0.0/0.0/15_010/ Bc. Radka Kaštovská.
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně sociální fakulta, Jírovcova 24/1347, České Budějovice 1 Vzdělávání poskytovatelů sociálních.
Aktivity a projekty Lísky na podporu spolupráce v regionu Pomáháme lidem porozumět přírodě a být dobrými hospodáři přírodního i kulturního dědictví.
Evropský sociální fond 1 Jiří Švarc Evropská Komise Generální ředitelství pro zaměstnanost, sociální věci a rovné příležitosti Oddělení pro Českou republiku,
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE SEMIRAMIS o.s. Mgr. Simona Krajíčková.
Proč je dobré požádat o prostředky ze šablon. Je to jednoduché Není to souboj o peníze – vyjdou na každou školu Žádost o podporu i zprávy o realizaci.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ.
PŘÍPRAVA PROJEKTŮ NA ZŠ Autor: Jana Bartoňová.  Fondy EU  Programové období  Zkušenosti s projekty v OPVK +dokumenty  Benefit7  Programové období.
Informační a poradenské centrum ZČU
Partnerství Jihomoravského paktu zaměstnanosti pro podporu pracovního uplatnění mladých dospělých CZ /0.0/0.0/16_055/
Dokument KAP MSK - obsah
SEMINÁŘ pro poskytovatele v rámci projektu: „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ 5. dubna 2017 Tato akce je financována.
Jak získat stážisty s finanční podporou EU?
Projekt CESTA KE ZMĚNĚ Registrační číslo: CZ /0.0/0.0/16_053/
Seminář Evaluace poskytovatelů „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z.
Projekt PRÁCE PRO KAŽDOU
SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ V KONTEXTU OP VVV
Členská schůze MAS Nepomuk,
S Europassem ukážete, co umíte
Jak ulehčit mladým rodičům – denní péče o děti z pohledu zaměstnavatelů a rodičovských iniciativ Rosa Hochschwarzer Zemské sdružení.
Mezinárodní vzdělávací projekt TESEUS
Analýza kvality života aneb proč, jak a pro koho …
Prezentace pro účely informační schůzky s cílovou skupinou
EVALUACE v OP RLZ PaedDr. Jaromír Krejčí Mgr. Jana Ostrýtová MŠMT.
Program podpory mladých lidí na trhu práce v regionu Děčínska a Šluknovského výběžku - CESTA Marcel Dittrich.
Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace
Schůze Spolku pro obnovu venkova ČR Praha 1. dubna 2014
PhDr. Dušan Bartůněk UK FTVS
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Proč je důležité podpořit rozvoj KP ve škole
Základní informace o poskytovateli
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Dětský klub Malý drak.
Program celoživotního učení Comenius
UK01-KA
MODERNIZACE ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
DOTAČNÍ PŘÍLEŽITOSTI PRO ŠKOLY
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Projekt PRÁCE PRO KAŽDOU
Představení projektu.
EURES = Evropské Služby Zaměstnanosti
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/
Ing. Alice Hříbalová - VP
ÚVODEM… PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ ZŘIZOVANÝCH LIBERECKÝM KRAJEM 12. prosince 2018 I Liberec.
Projekt Komplexní program podpory ke zvýšení zaměstnanosti žen na trhu práce v Ústeckém kraji PRÁCE PRO KAŽDOU Registrační číslo projektu.
IPs APIV_B Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Život bez střeva , Praha.
Projekt CESTA KE ZMĚNĚ II
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
Transkript prezentace:

„MEZIMO“ Podpora znevýhodněné mládeže k posílení pracovní integrace, dalšího vzdělávání či odborné přípravy prostřednictvím mezinárodní mobility Projekt „MEZIMO“ Podpora znevýhodněné mládeže k posílení pracovní integrace, dalšího vzdělávání či odborné přípravy prostřednictvím mezinárodní mobility „Tento projekt je spolufinancován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Zaměstnanost a státního rozpočtu České republiky“. Prezentace pro účely informační schůzky s cílovou skupinou

Úvod

 Jste ve věku let a máte problémy uplatnit se na trhu práce?  Máte zájem získat odborné dovednosti prostřednictvím zahraniční stáže v SRN?  Chcete si zvýšit kvalifikaci a zlepšit uplatnitelnost na trhu práce a to jak na národní, tak i evropské úrovni?  Potřebujete změnit stereotyp každodenního života?

Úvod  Toužíte poznat krásy německé kultury a získat spoustu nových zážitků v rámci volnočasových aktivit?  Potřebujete si prohloubit jazykovou vybavenost pro komunikaci v evropských jazycích?  Bojíte se být v cizí zemi sami bez opory a tím ztrácíte možnosti sebeuplatnění?  Chcete získat nové přátele a naučit se spolupracovat v týmu?

Úvod …pak je tento projekt určen právě vám, a proto nám dovolte, abychom vám ve stručnosti tento projekt představili…

Základní informace o projektu Název projektu „MEZIMO“ - Podpora znevýhodněné mládeže k posílení pracovní integrace, dalšího vzdělávání či odborné přípravy prostřednictvím mezinárodní mobility Název programu Operační program Zaměstnanost Tematický cíl Podpora zaměstnanosti a podpora mobility pracovních sil Specifický cíl Zvýšit kvalitu a kvantitu využívání sociálních inovací a mezinárodní spolupráce v tematických oblastech OPZ Číslo a název výzvy 03_15_032 Mezinárodní mobilita pro znevýhodněnou mládež Registrační číslo projektuCZ /0.0/0.0/15_032/ Zahájení realizace projektu Ukončení realizace projektu Doba trvání24 měsíců

Realizátor projektu

Partnerem projektu

Cíl

Cílová skupina

Harmonogram a aktivity projektu  05/2016 KA 01 - Oslovení cílové skupiny pro vstup do projektu  05/2016 – 07/2016 KA 02 - Výběr cílové skupiny do projektu  06/2016 – 04/2018 KA 03 - Průběžné individuální podpůrné poradenství  06/2016 – 04/2016 KA 04 - Vstupní diagnostika a psychologické rozhovory  09/2016 – 11/2017 KA 05 – Příprava zahraničních stáží ve spolupráci se zahraničním partnerem v ČR

Harmonogram a aktivity projektu  11/2016 – 12/2017 KA 06 – Příprava účastníků na zahraniční stáže  12/2016 – 12/2017 KA 07 – Přípravné návštěvy před realizací zahraničních stáží  01/2017 – 02/2018 KA 08 – Realizace zahraničních stáží  03/2017 – 04/2018 KA 09 - Individuální poradenství a koučink k integraci na trh práce či do dalšího vzdělávání  12/2016 – 04/2018 KA 10 – Evaluace projektu

Aktivity projektu  Odstraníme překážky, které vám mladým lidem brání uplatnit se na trhu práce  Zajistíme pro vás dvouměsíční zahraniční stáže v Německu, kde získáte nové odborné dovednosti u zahraničních zaměstnavatelů a získáte certifikát z absolvované zahraniční stáže  Podpoříme vás při hledání zaměstnání a v možnosti dalšího vzdělávání, poskytneme vám odbornou přípravu či možnost zvýšení kvalifikace  Nabízíme vám možnost změnit každodenní život, poznat krásy německé kultury a získat spoustu nových zážitků (kulturní památky, exkurze, sportovní akce, tradice…)  V rámci zahraniční stáže vám bude hrazená doprava, ubytování, pojištění a vypláceno stravné a kapesné

Aktivity projektu  Na zahraniční stáže budete velmi dobře připraveni díky intenzivnímu jazykovému a interkulturnímu vzdělávání  Během zahraniční stáže pro vás bude zajištěn česky mluvící mentor, který vám bude kdykoli k dispozici pro řešení vašich problémů a otázek  Pro každou zahraniční stáž vytvoříme skupinu 4 účastníků, díky které se naučíte spolupracovat v týmu  Sestavíme vám pracovní profil vašich osobnostních a profesních předpokladů pro vhodné pracovní uplatnění  Každému účastníkovi bude věnována specifická péče, individuální podpůrné poradenství a kaučink

Závěr Věříme, že vás tento projekt a jeho obsah zaujal a na závěr:  Na základě pohovorů a zjišťování motivace bude do projektu vybráno 20 uchazečů.  V projektu bude zrealizováno pět dvouměsíčních zahraničních stáží v Německu, jedna pro 4 účastníky projektu

Závěr Kontaktní osoby: Poradci pro individuální podpůrné poradenství

Tato prezentace byla vytvořena pro potřeby informační schůzky s cílovou skupinou, konaných na kontaktních pracovištích ÚP ČR – krajská pobočka v Ústí nad Labem, v Mostě a Litvínově „Tento projekt je spolufinancován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Zaměstnanost a státního rozpočtu České republiky“. Více informací najdete na oficiálních stránkách ESF ČR a na webových stránkách realizátora projektu