DĚTSKÝ DOMOV, ZŠ a SŠ Žatec. Moje škola Moje třída Naše škola je spojena z DĚTSKÝM DOMOVEM. Do naší školy převážně chodí děti z Dětského domova, ale i.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
DĚTSKÝ DOMOV, ZÁKLADNÍ ŠKOLA, STŘEDNÍ ŠKOLA, DUCHCOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE.
Advertisements

Období vzniku: duben _inovace_FG.9.48 Autor : Vladimír TesaříkČlověk a svět práce, finanční gramotnost, nové auto.
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): Právní řád ČR a právní ochrana občanů N á zev sady: Výuka občanské nauky.
Mapování potřeb regionů ve vztahu k činnosti středisek výchovné péče a zařízení ústavní a ochranné výchovy POHLEDEM PRACOVNÍKŮ ORGÁNŮ SOCIÁLNĚ PRÁVNÍ OCHRANY.
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou AUTOR: Bc. Hana Králíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_11- 09_Národní divadlo TÉMA: Národní divadlo ČÍSLO PROJEKTU: CZ.
Slovní úlohy Procenta těžšíjednodušší
Domov pro osoby se zdravotním postižením Všebo ř ice Z ř izovatel: Ústecký kraj Adresa: Pod Vodojemem 312/3C, Ústí nad Labem Vznik: v roce 1995.
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc. Lucie Chojnová NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_Význam a funkce rodiny TÉMA SADY: Občanská výchova.
Základní škola a Mateřská škola generála Pattona Dýšina, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Kateřina Palečková NÁZEV: VY_32_INOVACE_5C_19 TÉMA: ČESKÝ JAZYK.
Věta se skládá ze slov Název školyZákladní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod AutorMgr. Marie Hanzlíková Datum NázevVY_32_INOVACE_15_Slovní.
9. Mateřská škola, Písek, Alšova Identifikační údaje o škole Právní subjekt:Základní škola Josefa Kajetána Tyla a Mateřská škola Písek, Tylova 2391.
Vztahy a pravidla soužití - škola. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport,
Základní škola a Mateřská škola Dobrá Voda u Českých Budějovic, Na Vyhlídce 6, Dobrá Voda u Českých Budějovic EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
JAN ÁMOS KOMENSKÝ 28.BŘEZNA LISTOADU 1670.
Petr s Pavlem byli na lyžařském výcviku. Oba si pěkně zalyžovali a navíc bylo i hezké počasí. Sjezdovky byly upravené a mimo ně bylo až 60 cm sněhu.
Jan Palach Tomáš Jílek.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
41 Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 4/06 Název materiálu: Hudební forma
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE  4/09
SLABIKÁŘ DĚTSKÝCH PRÁV VY_32_INOVACE_01_10
Slovní úlohy o společné práci
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Název školy: Základní škola speciální Litvínov, Šafaříkova 991
Název školy: Speciální základní škola,Louny, Poděbradova 640,příspěvková organizace Autor: Mgr.Jana Zelinková Název.
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_09 sociální role
Výlet do Prahy V říjnu jsme jeli na výlet do Prahy.
ZOOKURZ Sexta 2016/17.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Základní informace o poskytovateli
Název projektu: Moderní škola
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Když slova nestačí Prezentace.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Výchova ke zdraví VY_32_INOVACE_20_20_zdravý životní styl.
AUTOR: Mgr. Jitka Zajíčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_14_VV_17
Autor: Mgr. Eva Procházková Název : VY_32_INOVACE_23_Požár Téma: Požár
REFORMA DŮCHODŮ KDU-ČSL
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
9. Heterogenní a homogenní skupiny
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_16_FUNKCNI_STYLY Název materiálu:
Filozofické disciplíny
Autor : Mgr. Venuše Nováková Název materiálu:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Slovní úlohy o společné práci stejný čas
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL kód:
Děti jsou naše budoucnost
VY_52_INOVACE_07_ Hospodářská zvířata
MŠ,ZŠ,SŠ pro sluchově postižené Valašské Meziříčí
Manufaktury a první stroje
Metody Reuvena Feuersteina
Slovní úlohy o společné práci
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Mgr. Dominika Pudilová manažer projektu
Domy na půl cesty ve středočeském kraji
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Věcné učení První pomoc
Mgr. Jarmila Dvořáková, MBA
Úvodní přednáška pro 1. ročník
VY_32_Inovace_4.2.3 Cesta do školy
Zákoník práce 2 – Vznik a zánik pracovního poměru
Slovní úlohy o společné práci − 3
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_09_DEN_ZEME Název materiálu: Den Země
Martina Jančová Klára Kautská Jana Petrásková Petra Solarová Prylová
Transkript prezentace:

DĚTSKÝ DOMOV, ZŠ a SŠ Žatec

Moje škola Moje třída Naše škola je spojena z DĚTSKÝM DOMOVEM. Do naší školy převážně chodí děti z Dětského domova, ale i děti z rodin. Naše škola je malá, a proto sem nechodí tolik dětí jako na jiných školách.

DĚTSKÝ DOMOV A MOJE ŠKOLA Naše škola je rozdělena tak že v jedné třídě jsou dvě nebo tři třídy, například : 9. a 4. ročník. Také jsme spojeny s Dětským domovem, tam chodíme ze školy na oběd. V Dětském domově žije asi přes 80 dětí. Máme jednu hlavní budovu a po celém Žatci je ještě 5 okolních rodinných skupin.

A něco málo o mně Jmenuji se Aneta Křížová, je mi 15 let a v DD jsem 7 let ještě s mojí nejlepší kamarádkou Pájou. Moc se mi tu líbí, jezdíme na různé akce. Většinou v létě jezdím na kopce, ale jsme byli na výletě v Praze na Matějské pouti, na takovéhle akce jezdíme pořád.

DĚTSKÝ DOMOV Náš Dětský domov již existuje už 80 let. Dětský Domov vznikl v prosinci r V domově žilo 25 dětí z Volyně ve věku 6 – 20 let. Zakladatelkou byla učitelka p. Terezie Tomášková. Výchovná činnost s těmi to dětmi byla obtížná. Poznaly útrapy války, byly plaché, bojácné, s předsudky. Navíc neznaly český jazyk. Na druhou stranu to byly děti skromné, pracovité a snaživé.

O několik let později V r vedení domova vzneslo návrh na řešení stísněných prostor vybudováním přístavby Stavba byla zahájena až na jaře r a k užívání předána dne Stav dětí se snížil na 45. Tento počet byl uznán za kapacitu domova, tedy 3 výchovné skupiny po 15 dětech.

Sloučení r.1998 Rozhodnutím MŠMT se s účinností od sloučila příspěvková organizace Dětský domov Žatec, Pražská 808 s příspěvkovou organizací Dětský domov se speciálními školami Žatec, Volyňských Čechů 1015.

Zakončení DD V září r byla otevřena první rodinná buňka. Tento projekt zpracovala a zařídila ve spolupráci s MěÚ a ředitelkou DD Mgr. Jaroslavou Kohoutovou a vychovatelkou Janou Chadtovou. A tak se začala nová éra - děti se dostaly zase o něco blíž k životu běžné rodiny. Byt v panelovém domě v Šafaříkově ulici se stal domovem pro 9 dětí. Do života jim prakticky pomáhaly 2 denní vychovatelky a dvě noční tety. Na vlastní kůži začaly děti pociťovat rozdíl mezi klasickým dětským domovem, kde již bylo jídlo uvařené, prádlo vyprané, vyžehlené, …. a životem v bytě, podobném rodinnému životu. Postupně zjišťovaly, co jsou to nákupy, hospodaření s penězi a vůbec – kolik znalostí a úsilí člověka stojí jeden běžný den mimo dětský domov. Děti pomalu chápaly, co všechno obnáší život, jak se musí člověk postarat a snažit sám. Zkrátka obrovský rozdíl a také značná příprava na samostatný život po 18. roce života… a v neposlední řadě veliká snaha tet vychovatelek zprostředkovat dětem co nejvíce zkušeností a odevzdat maximum dovedností a znalostí. Tento způsob ústavní výchovy se ukázal být sice o mnoho náročnější na práci a profesionalitu vychovatelek, ale o to více šťastnější pro děti. Už se ze školy nevracely "do děcáku", jak samy říkávaly, ale "domů". Následně byla otevřena další rodinná buňka ve Studentské ulici. A třetí byt 4+1 se podařilo získat na sídlišti Jih v Jabloňově ulici.

Naše foto z kronik !!