Systém dílčích kvalifikací - cesta k výučnímu listu Střední odborná škola a Střední odborné učiliště technické, Třemošnice, Sportovní 322.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslo operačního programu: CZ.1017 Název OP: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: AutoNet, nová kvalita výuky v autooborech na středních.
Advertisements

PROJEKT „Okna technickým oborům dokořán“ registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/ Projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
ESF V ČR OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Kurikulární projekty Učitelství praktického vyučování a odborného výcviku Bc. Studium kombinované 2010.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ………………………………………………………………… Číslo a název operačního programu:
Program konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Další vzdělávání v terciárním vzdělávacím sektoru Současnost a výhled do budoucna MŠMT Odbor vyššího odborného a další vzdělávání Mgr. Monika Měšťanová.
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI globální grant OP VK Ing. Monika Čermáková Bc. Michal Hnízdo Porada ředitelů škol a školských zařízení.
Projekt: Analýza dalšího profesního vzdělávání v Pardubickém kraji Návrhy a doporučení Kolektiv autorů: Institut rozvoje evropských regionů,o.p.s. Univerzita.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ a MŠ Pustiměř Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: Základní škola a mateřská škola, Šaratice, okres Vyškov Číslo.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Blansko, Bezručova 33 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.02/ Název projektu:Inovace a modernizace.
VÝHLED NA ROK 2009 Prioritní osa 1 – Počáteční vzdělávání Prioritní osa 3 – Oblast podpory 3.2 Podpora nabídky dalšího vzdělávání Pavlína Mikešová
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS (OP RLZ 3.2) ( RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. PaedDr. Jiří Mezuláník, CSc. Vysoká.
Kongresové dny 2010 Praha Národní vzdělávací fond, o.p.s. Středisko podpory poradenských služeb Ing. Zuzana Freibergová
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Další vzdělávání v ČR Konference UNIV 2 Kraje
Organizační struktura
Regionální individuální projekt Příležitost pro mladé v Olomouckém kraji reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU HODNOCENÍ KLÍČOVÝCH AKTIVIT.
Víme jak na to! Jiná cesta k výučnímu listu SOŠ a SOU řemesel Kutná Hora Další vzdělávání Dílčí kvalifikace UNIV 2 Kraje Budoucnost.
Konference projektu UNIV 2 KRAJE ve Zlínském kraji PhDr. Helena Marinková, Ph.D.
Vzdělávání uchazečů o zaměstnání v oblasti socioekonomických kompetencí CZ.1.04/2.1.00/ Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Drnovice Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP Vzdělávání.
UNIV 2 KRAJE středních škol Karlovarský kraj Střední odborná škola logistická a SOU Karlovy Vary - Dalovice PaedDr. Vladimíra Štrynclová - ředitelka.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji č. CZ.1.07/1.1.00/ Partner 19 Střední škola polytechnická,
Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/ Příjemce podpory: Vysočina Education Partner projektu: Kraj Vysočina Rozpočet projektu: ca ,- Kč.
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Obsah, metody a formy polytechnické výchovy v mateřských školách Seznámení s projektem Milan Podpera.
Podporujeme zájem o odborné vzdělávání Helena Úlovcová Národní ústav odborného vzdělávání Konference Budoucnost odborného školství, Praha,
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
Nová závěrečná zkouška 2 Individuální projekt národní.
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Ing. Jana Böhmová Informace o vyhlášené 5. výzvě globálního grantu Podpora nabídky dalšího vzdělávání v kraji Vysočina ORR, Krajský úřad Kraje Vysočina.
1 PODPORA DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ v Ústeckém kraji Ústí nad Labem Současnost a budoucnost dalšího vzdělávání.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1 Název projektu: Tvorba modulárního systému udělování zápočtů v bakalářském studiu za účelem motivace studenta formou.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
OPERA Č NÍ PROGRAM VZD Ě LÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 3 Seminář Seč 6. října 2015.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
Střední škola jako centrum celoživotního vzdělávání.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení Jana Bydžovská KULATÝ STŮL MŠMT – PŘEDSTAVENÍ INDIVIDUÁLNÍHO NÁRODNÍHO PROJEKTU
Podpora vzdělávání prostřednictvím OP Rozvoj lidských zdrojů a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Ing. Jan Vitula MŠMT.
European Qualifications Framework Evropský rámec kvalifikací Národní ústav pro vzdělávání :
UPLATNITELNOST A PODPORA TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ INOVATIVNÍMI METODAMI Projekty Národního ústavu pro vzdělávání Jana Bydžovská KONFERENCE SOŠ TŘINECKÝCH.
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ….
Situace na trhu práce Pardubický kraj.
Příjemce Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava
„Okna technickým oborům dokořán“
NÁZEV PROJEKTU: Podpora počátečního vzdělávání zdravotnických oborů, jejich propagace ve vzdělávacím centru pro komunitní práci a rozvoj klíčových kompetencí žáků 
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Prospěchová stipendia
Informační seminář Projekt Dejte práci šanci
Zkrácený název projektu: „Rozvoj kompetencí“
INOVACE ŠVP ZAČLENĚNÍM PŘEDMĚTU FINANČNÍ HOSPODAŘENÍ
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Organizační struktura
NOVÉ FORMY VÝUKY VE ŠKOLÁCH JMK
Stipendia na středních školách zřizovaných Pardubickým krajem
Podpora procesů uznávání
„Koncept“ – Koncepce dalšího vzdělávání
Transkript prezentace:

Systém dílčích kvalifikací - cesta k výučnímu listu Střední odborná škola a Střední odborné učiliště technické, Třemošnice, Sportovní 322

Systém dílčích kvalifikací - cesta k výučnímu listu Registrační číslo: CZ.1.07/3.2.13/ Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název prioritní osy: Další vzdělávání Název oblasti podpory: Podpora nabídky dalšího vzdělávání

Systém dílčích kvalifikací - cesta k výučnímu listu Termín: Rozpočet: ,84 Kč Partneři: KOVOLIS HEDVIKOV a. s. Třemošnice konzultant všech vzniklých vzdělávacích programů a materiálů pro všechny dílčí kvalifikace oboru strojní mechanik propagace projektu SaV Turkovice konzultant všech vzniklých vzdělávacích programů a materiálů pro všechny dílčí kvalifikace oboru strojní mechanik propagace projektu Internetové stránky projektu

Cíle Rozvoj vzdělanostní společnosti za účelem posílení konkurenceschopnosti ČR prostřednictvím modernizace systémů počátečního, terciárního a dalšího vzdělávání, jejich propojení do komplexního systému celoživotního učení a zlepšení podmínek ve výzkumu a vývoji. Cílem projektu je prohloubení nabídky dalšího vzdělávání a posílení informovanosti o nabídce dalšího vzdělávání.

Hlavní přínosy projektu vzdělávací materiály a studijní opory pro kurzy dalšího vzdělávání pro dané obory evaluace vlastním zkoušením získání odborných kompetencí včetně studijních materiálů osvědčení o konkrétní dílčí kvalifikaci až výuční list (podle úspěchů během studia) v době trvání projektu bezplatně rozšíření kvalifikace a uplatnění se na trhu práce finanční stránka

Cílové skupiny Cílová skupina I vzdělavatelé, kteří řídí výukový proces účastníka dalšího vzdělávání Cílová skupina II: účastníci dalšího vzdělávání dosáhli určitého stupně vzdělání vstoupili na trh práce let osoby s ukončeným minimálně základním vzděláním pracují v určitém oboru vedeni v evidenci úřadu práce zájem získat profesní kvalifikaci v oborech strojní mechanik nebo truhlář, či získat výuční list.

Klíčové aktivity 1.Tvorba a pilotáž vzdělávacích programů na základě analýzy potřeb dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji 2.Tvorba a pilotní ověření vzdělávacích materiálů a studijních opor pro kurzy dalšího vzdělávání včetně e-learningových programů a multimediálních pomůcek 3.Dílčí kvalifikace dle hodnotících standardů Národní soustavy kvalifikací

Výstupy – KA 1 Vzdělávací programy dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji pro profesní kvalifikace: Truhlář nábytkář Stavební truhlář Opravář strojů a zařízení Montér ocelových konstrukcí Zámečník Montér strojů a zařízení Kontrolor strojírenských výrobků Dělník ve strojírenské výrobě.

Výstupy – KA 2 8 modulárních studijních textů 8 filmů 8 sad testů 8 sad interaktivních pomůcek E-learningová podpora

Výstupy – KA 3 Minimální předpokládaný počet účastníků programu dalšího vzdělávání je 12 pro každou dílčí kvalifikaci.

Monitorovací indikátory Počet nově vytvořených/inovovaných produktů – 15 (120) Počet podpořených osob 144 (120) Počet úspěšně podpořených osob 120 (96)

Monitorovací indikátory Vzdělávací programy: Dělník ve strojírenské výrobě E Kontrolor strojírenských výrobků E Montér strojů a zařízení E Zámečník H Montér ocelových konstrukcí H Opravář strojů a zařízení H Stavební truhlář H Vzdělávací materiály Dělník ve strojírenské výrobě E 14 osob Kontrolor strojírenských výrobků E 13 osob Montér strojů a zařízení E 13 osob Zámečník H 21 osob Montér ocelových konstrukcí H 20 osob Opravář strojů a zařízení H 10 osob Stavební truhlář H 13 osob Truhlář nábytkář H 13 osob

Závěr Děkuji za pozornost RNDr. Jana Sýkorová SOŠ a SOU technické Třemošnice