Ovčin. Odbor pro Vzdělávání ČINovnic a činovníků Skupina dobrovolníků pod zpravodajkou VRJ pro vzdělávání – Funguje jako podpůrný, pracovní a poradní.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ŠKOLNÍ ZPRÁVY O PŘEDBĚŽNÝCH VÝSLEDCÍCH MZ V ROCE 2011 PRVNÍ Z KROKŮ VYUŽITÍ STÁTNÍ MATURITY PRO ZVÝŠENÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ NA SŠ.
Advertisements

Kancelář Rady vlády pro záležitosti romské komunity při Úřadu vlády Agentura pro odstraňování sociálního vyloučení v romských lokalitách České Budějovice.
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
Magistrát města Mostu Radniční 1/ Most IČ: DIČ: CZ Národní konference kvality 2014 Hradec Králové Kompetence.
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR.
A KTUALITY A NOVINKY VE VÝCHOVNÉM PROGRAMU J UNÁKA.
Problémy spojené se zaváděním CLIL do škol:
13. Koordinace projektů Realizace změn Koordinace projektů
AUTOEVALUACE ŠKOLY AUTOEVALUACE UČITELE Může to být cesta ke kvalitě?
Národní soustava kvalifikací = řešení situace na trhu práce.
Vedlejší specializace MARKETING (3MK)
AKVŠ – profesionalita – spolupráce Marta Machytková předsedkyně VV.
„RESTART ŠKOLNÍCH METODIKŮ“. Aktuální situace Koncepce státu  ICT koordinátor  Enviromentalista  Koordinátor ŠVP Kariérní řád.
Duben 2012 – říjen  KLŠVS, VMP  Klíče pro život  lodě a vybavení (slevy apod.)  krojové doplňky  žebříček výsledků závodů  Tři jezy.
POLYTECHNICKÁ VÝCHOVA A VZDĚLÁVÁNÍ V MŠ
Celostátní síť pro venkov
1 „Zájmy České republiky a přijetí společné měny“ Stav příprav v jednotlivých sektorech a úkoly pro další období Vladislav Flek vedoucí Organizačního výboru.
Didaktické prostředky
Neformální vzdělávání jako součást Strategie celoživotního učení ČR Martin Sycha
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
On-line forma výuky Cvičení z techniky a technického vzdělávání Zpracoval: Jan Drobný (209671)
Projekt Podpora učitelů ve zvyšování kvality jejich práce „PUČ“
Každá (základní) škola má mít přehled o svých vzdělávacích výsledcích.
MŠ DUHA Soběslav na cestě ke kvalitě ve vzdělávání Mgr. Krejčová Alena.
Krajský sněm ledna 2011 radnice, nám. Dr. E. Beneše, Liberec Volební program Jerry a Slůně |
Podpora inovací prostřednictvím spolupráce VŠ s podniky Ing. Eva Bosáková, CSc.
Celkový záměr Podpora a propagace informačního systému pro mládež (ISM) − vytvořit systém podporující trvale udržitelný rozvoj zájmového a neformálního.
Projekt SROP 3.3 – „Posílení kapacity místních a regionálních orgánů při plánování a realizaci programů v Karlovarském kraji“ Pedagogické a vzdělávací.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
P RVŠ1 Zhodnocení činnosti Předsednictva RVŠ v r
Pomáháme dětem, které neměly v životě štěstí.
Podpora vzdělávání na vysokých školách: Mezinárodní zkušenosti a doporučení Petr Pabian, Univerzita Pardubice, Telč, Podpora.
Základní problémy realizace eLearningového systému Roman Malo Ústav informatiky PEF MZLU v Brně.
Metodický výklad výzvy Mgr. Filip Týc. Obsah Aktivity Specifika výzvy Cílové skupiny Místo dopadu realizace Monitorovací indikátory
Kariérní systém učitelů PhDr. Jitka Miklová, MŠMT
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
Název projektu: PODPORA – PRAXE – PROFESE CZ.1.07/2.1.00/ Zahájení projektu: Ukončení projektu: PODPORA – PRAXE – PROFESE.
I. zasedání ŘV MAP Hlučínsko východ 25. Ledna 2016.
Koncept CSR na ČZU. Představení členů týmu  Monika Hezinová (ČZU)  Denisa Sládková (ČZU)  Štěpán Pospíšil (ČZU)  Dominika Petrová ( VŠE)  Filip Simon.
OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1 Název projektu: Tvorba modulárního systému udělování zápočtů v bakalářském studiu za účelem motivace studenta formou.
Co se stalo s výstupy z ULŠ 2009 aneb kecáme a neděláme?
Analýza potřeb v území Pardubického kraje Pracovní tým k platformě Kariéra a celoživotní vzdělávání Podpora kompetencí k podnikavosti, iniciativě a kreativitě.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Kurikulum G Mgr. Lucie Hučínová-Slejšková, PhDr. Stanislava Krčková.
Učitelé pro učitele UPROU ( ). UPROU  Tento projekt je spolufinancován Evropským sociální fondem (75%) a státním rozpočtem ČR (25%).  OP RLZ.
MKV – 400x na českých školách Zahájení projektu: Ukončení projektu:
NZZ – Nová závěrečná zkouška IPN Dana Kočková, NÚOV MŠMT,
Informace z okresu 2014 Výjezdní zasedání okresu
5 POTŘEBNÝCH SOUČÁSTÍ místní Agendy 21
PROGRAM ROZVOJE OBCE TUPESY NA OBDOBÍ 2017–2024 Úvodní informace
Místní plán inkluze + OP VVV
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Didaktické prostředky
KA 1 Podpora a rozvoj služeb v oblasti SPOD
Místní akční plány rozvoje vzdělávání
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
hodnocení a financování výzkumu, vývoje a inovací
Komplexní systém hodnocení
Aktuální stav dalšího vzdělávání a vize do budoucna
Gymnázium T. G. Masaryka, Litvínov
Vzdělávání v Junáku Jiří Fait - George.
Doporučení Rady EU 2009 – Evropský rámec pro zajišťování kvality v odborném vzdělávání a přípravě o Evropském rámci pro kvalitní a efektivní učňovskou.
Kariérové poradenství a podnikavost
Pracovní setkání středních škol
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
„Koncept“ – Koncepce dalšího vzdělávání
PS Vzdělávání NS MAS ČR pro IPo MAP
Transkript prezentace:

ovčin

Odbor pro Vzdělávání ČINovnic a činovníků Skupina dobrovolníků pod zpravodajkou VRJ pro vzdělávání – Funguje jako podpůrný, pracovní a poradní orgán zpravodajky – současně koncipuje a realizuje krátkodobější projekty ve vzdělávání Nyní 8 aktivních členů a několik vzdálenějších spolupracovníků

Z průběžné činnosti odboru Schvalování projektů lesních akcí Během ledna posuzoval odbor 41 projektů lesních akcí na rok V současné chvíli připravuje zpětnou vazbu na přijaté projekty, jejímž účelem je soustavně zvyšovat kvalitu projektů.

Z průběžné činnosti odboru Návštěvy na vzdělávacích akcích Odbor každoročně navštěvuje lesní akce. Na základě poptávky stran vzdělavatelů, popř. z dalších důvodů navštěvuje v průběhu roku také další vzdělávací akce.

Z průběžné činnosti odboru Spolupráce na předpisech ke vzdělávání odbor spolupracuje na vydání Pokynu ke vzdělávacím akcím Podílí se na tvorbě a úpravách dalších souvisejících předpisů (Pokyn k uznávání zahraničních kvalifikací, změny Řádu pro vzdělávání činovnic a činovníků J. aj.)

Z průběžné činnosti odboru Konzultace, řešení aktuálních situací, problémů V případě, že se objeví v rámci vzdělávání problémy (např. pochybnosti o kvalitě vzdělávací akce, regulérnosti zkoušek, stížnost na vzdělávací akci apod.), je odbor konzultačním orgánem pro zpravodajku a pomáhá najít řešení daného problému.

Z průběžné činnosti odboru Připomínkování materiálů pro NJ, VRJ apod. Zpravodajka připravuje pro VRJ a NJ materiály související s projekty ve vzdělávání. Odbor zpravidla tyto materiály připomínkuje nebo spoluutváří.

Současné projekty ovčinu

Nová čekatelská zkouška V lednu 2013 bylo zahájeno přechodné období, kdy lze současně realizovat původní i novou podobu ČZ založenou na kompetencích Příprava podpory nové formy zkoušky (metodika k NČZ, další podpora zavádění NČZ, monitorování zavedených změn)

Současné projekty ovčinu Publikace, metodiky k VZ publikace k VZ určené zejména pro uchazeče je hotová Chceme zpracovat další kompetence vůdce a připravit metodiku pro vzdělavatele v roce 2013 se budeme soustředit na metodiku k ověřování postojových kompetencí (autorství, vyhledávání autorů, nastavení konceptu pro metodiku, oponentury textů atd.)

Současné projekty ovčinu SkautIS a vzdělávání agenda vzdělávání bude postupně převáděna do prostředí SkautISu odbor bude spolupracovat v oblasti strategických rozhodnutí a nastavení (systém zavádění změn apod.)

Současné projekty ovčinu E-learning Obohatí formy vzdělávání v Junáku a možnost přístupu ke vzdělávání stran činovníků Rok 2013 – pilotní testování, dotváření prostřední, tvorba prvních pilotních el. kurzů Další roky – možnost využít e-learning pro jednotlivé vzdělávací akce, organizační jednotky popř. oddíly odbor spolupracuje na nastavení e-learningu a jeho využívání v rámci organizace současně bude vytvářet koncepci tzv. ústředních e-kurzů a koordinovat jejich tvorbu.

Současné projekty ovčinu Koncepce změn ve vzdělávání a strategie Junáka Odbor spolupracuje s pracovní skupinou NJ na tvorbě koncepce změn ve vzdělávání v Junáku. Zároveň sleduje tvorbu strategie Junáka a v oblasti vzdělávání plánuje zapojení.

Současné projekty ovčinu Hodnocení kvality kurzů Napojení na tým a projekt Hodnocení kvality Spolupráce na hodnocení kvality kurzů, připomínkování kritérií a podoby HK, komunikace s kurzy, podpora zavádění HK do praxe

Současné projekty ovčinu ÚLŠ setkání vzdělavatelů s cíli: – zapojit je do tvorby podoby skautského vzdělávání, – informovat je o aktuálním dění, – nabídnout jim prostor pro sdílení zkušeností apod. koná se přibližně jednou za dva roky

Současné projekty ovčinu Inovace manažerských kvalifikací během roku 2013 je plánovaná inovace hospodářské a organizační zkoušky tak, aby odpovídala současným potřebám i kompetenčnímu pojetí vzdělávání.

Současné projekty ovčinu Web pro činovníky spolupráce na koncepci budoucí podoby Křižovatky Chceme, aby nabídla potřebné informace, zdroje popř. komunikační platformy vzdělavatelům i uchazečům o vzdělávání. Do budoucna podíl na tvorbě obsahu webu

Současné projekty ovčinu Vyhodnocování změn ve vzdělávání Chceme vytvořit nástroj/systém, který umožní pravidelně hodnotit změny ve vzdělávání, jejich účinnost a efektivitu (nová VZ, nová ČZ, obecně kompetenční přístup…) Na základě výstupů z tohoto hodnocení iniciovat odpovídající kroky a aktivity.

Koho hledáme? Ovčin je otevřen novým spolupracovníkům. Hledáme vzdělavatele, kteří se chtějí podílet na některém z výše uvedených projektů nebo obecněji na kvalitě podpory skautského vzdělávání. Forma spolupráce je na vzájemné domluvě, prvotní je chuť do věci. Ptej se u Rozárky či dalších členů ovčinu nebo piš na