Nástroje pro tvorbu a údržbu územně analytických podkladů (ÚAP)Nástroje pro tvorbu a údržbu územně analytických podkladů (ÚAP) Nová geodata 2012Nová geodata.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Objednatel Cíl projektu Dokumentace Technologie Aktualizace a správa dat Publikace dat DIGITÁLNÍ MAPA PRAHY Petr Šebesta.
Advertisements

Spisová služba pro organizace zřízené Olomouckým krajem
Datové a webové služby katastru nemovitostí uživatelům GIS
Podpora terénních prací v projektu NIKM - národní inventarizace kontaminovaných míst, automatizace úloh Roman Bukáček, Jiří Chroust, Petr Pala, Jiří Zvolánek,
Účelová katastrální mapa GeoData června 2012.
Digitální mapa veřejné správy Plzeňského kraje (DMVS PK) + ortofoto Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
ÚZEMNÍ PLÁN OBCE A ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY OBCÍ
ÚČELOVÁ KATASTRÁLNÍ MAPA Ing. Tomáš Cajthaml 11. června 2010.
Výzva 08 – Rozvoj eGovernmentu ve Středočeském kraji Porada tajemníků úřadů obcí III. a II Praha.
GEOPORTÁL ZEMĚMĚŘICKÉHO ÚŘADU
Digitální mapa veřejné správy - Portál ÚAP MSK Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
Marta Toušková Útvar rozvoje hl. m. Prahy Setkání geodetů 2013 Ukončení projektu Digitální mapa Prahy a zadání Digitální mapy veřejné správy hl. m. Prahy.
Plzeňského a Karlovarského kraje
Digitální mapa veřejné správy Portál DMVS a ÚKM Jůzl2 Základní informace o DMVS  DMVS zajišťuje  garantovaná, jednotná data pro konzistentní.
Digitální mapa veřejné správy Plzeňského kraje (DMVS PK) Seznámení s projektem Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského.
Digitální data katastrálních map jako součást územně analytických podkladů Seminář k digitalizaci katastrálních map Praha,
Sítě 2000 Okresní úřad Hodonín geografický informační systém.
Digitální mapa Prahy.
DMVS Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS -Účelová katastrální mapa realizace 2011, investice cca 9 mil. -Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP.
Legislativní řešení registru územní identifikace, adres a nemovitostí Vladimír Weis ISSS 2006 Hradec Králové –
Krajský rok informatiky Zlín Tvorba nepodkročitelného standardu GIS pro územní plánování v Libereckém kraji Ing. arch. Jana Děrdová, Ing.
Geoinformační technologie Geografické informační systémy (GIS) Výukový materiál pro gymnázia a ostatní střední školy © Gymnázium, Praha 6, Nad Alejí 1952.
Úvodní stránka - partner v digitálním světě Poskytování dat pro ÚAP úloha navazující na EMS.
Zkušenosti se ZABAGED 1 Zlínský kraj RNDr. Ivo Skrášek, GIS.
ISKN informační systém katastru nemovitostí
MISYS ČVUT v Praze Geografické informační systémy Zpracoval: J.Marák.
EGovernment Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS.
GIS Plzeňského kraje a projekty v rámci Digitální mapy veřejné správy Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Technické řešení Mapových služeb Portálu veřejné správy Jiří Kvapil.
Digitální mapa veřejné správy Plzeňského kraje aktuální stav 01/2012 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Digitální mapa veřejné správy Plzeňského kraje Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
Seminární práce z předmětu SIPOL
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 10.
Vytváření registru územní identifikace a adres v ČR Ministerstvo práce a sociálních věcí Odbor informatiky Mgr. Karel Lux vedoucí oddělení koncepce
Obce a územně analytické podklady v procesu územního plánování ISSS 2007 – Hradec Králové Vojtěch Zvěřina.
Portál ÚAP MSK (Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP) Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
Oddělení správy GIS RNDr. Jiří HIESS Ing. Lubomír JŮZL říjen 2005
Digitální mapa veřejné správy - DMVS.  Memorandum  o spolupráci, přípravě a realizaci projektu DMVS podepsáno na ČÚZK  Ministerstvo vnitra,
GIS prostoru haldy a.s. NH Ostrava
Aktuální informace k DMVS Ing. Ivan Ivanov Informace k DMVS.
Zpřístupnění geodat v rámci veřejné zprávy prostřednictvím Webových mapových služeb (WMS) Josef Havaš, INTERGRAPH ČR.
Portál územního plánování v praxi
Územně analytické podklady správních obvodů obcí s rozšířenou působností v území Jihomoravského kraje třetí / čtvrtá úplná aktualizace Územně analytické.
Digitální mapa veřejné správy Ministerstvo vnitra ČR Pavel Bureš, Eva Kubátová Konference 3IN e-governmentu, Brno, říjen 2009.
Seminář o datech a službách resortu zeměměřictví a katastru Jak Plzeňský kraj využívá data resortu ČÚZK Představení služeb Geoportálu Plzeňského kaje Plzeň.
ZEMĚMĚŘICKÝ ÚŘAD Letecké měřické snímkování a ortofotografické zobrazení území ČR Plzeň Petr Dvořáček.
Územní identifikace a adresy v RÚIAN Jiří Formánek.
GeoData územního plánování JMK Mapový portál odboru územního plánování a stavebního řádu Krajského úřadu Jihomoravského kraje Od roku 2006 je v provozu.
Geoportál – příspěvek ČÚZK pro naplňování směrnice INSPIRE Petr Dvořáček – Zeměměřický úřad Ivana Valdová – Český úřad zeměměřický a katastrální Workshop.
Základní registr územní identifikace a nemovitostí Zbyněk Havelda Úřad pro veřejné informační systémy Seminář sdružení Nemoforum.
23. dubna 2013 Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu aplikační modul geoportálu Jihomoravského kraje „Nástroje.
Digitální technická mapa Plzeňského kraje Služby DTM DMVS PK Setkání partnerských obcí DTM DMVS Plzeň Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
PORADA KÚ A ÚÚP ÚAP + info z porady MMR Ing. Morche Lukáš.
Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 20. března 2012 Výzva č. 08 k předkládání žádosti o finanční podporu v rámci.
PRACOVNÍ PORADA PRO POŘIZOVATELE ÚPD ÚAP 13. listopadu 2009 ÚAP Mgr. Tomáš Vaško OÚPSŘ KÚLK.
Datové centrum sociálních služeb v Libereckém kraji Interaktivní softwarový program určený pro poskytovatele sociálních služeb, zadavatele a také pro.
6. prosince 2007Vojtěch Zvěřina MISYS - ÚAP Prezentace na Krajském úřadě Jihomoravského kraje.
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
24 let DTM Plzně Techmania SC Ing. Stanislav Štangl.
Nástroje pro tvorbu a údržbu územně analytických podkladů (ÚAP)
Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s úřady územního plánování Územně analytické podklady obcí AKTUALITY Jana Hurníková, Milan Pachta.
PŘEDÁNÍ ÚAP ORP předání
Přesnost map M1: , M1: ve vztahu k ZÚR JMK /3
Společný pohled správců technické infrastruktury na projekty DTM – ČEZ Distribuce, CETIN, innogy Konference DTM Plzeň 14. –
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Rozvoj GIS na Karlovarském kraji
Geoportál DMVS Karlovarského kraje výdej dat ÚAP návod
Evidence závazných stanovisek – webová aplikace
Územně analytické podklady
DTM Kraje Vysočina.
Transkript prezentace:

Nástroje pro tvorbu a údržbu územně analytických podkladů (ÚAP)Nástroje pro tvorbu a údržbu územně analytických podkladů (ÚAP) Nová geodata 2012Nová geodata , Brno

01 |01 | 01 Integrovaný operační program Geoportál JMK Mapy.kr-jihomoravsky.cz

01 | Cíle projektu: Zefektivnění procesů při poskytování údajů o území, zejména údajů v digitální podobě. Vytvoření nástrojů pro ukládání a správu sledovaných jevů a údajů o území, údajů o stavu a vývoji území, hodnotách území, limitech a záměrech na provedení změn v území. Vytvoření nástrojů pro ukládání a správu metadat k sledovaným jevům a údajům o území. Založení systematické správy pasportů údajů o území. Zajištění přímé vazby na projekt DTM a převzetí odpovídajících standardů tohoto projektu. Efektivní a kvalitní zpřístupnění ÚAP obcí (pro správní území ORP) a krajů v rozsahu a způsobem umožňujícím dálkový přístup. Cílové skupiny: úřady územního plánování a krajské úřady, poskytovatelé údajů o území, veřejnost Předpokládané výstupy: Portál ÚAP obsahující mapové kompozice k prohlížení, služby k řízené distribuci a možnost efektivního vyhledávání na základě metadat. Očekávané přínosy: Zefektivnění procesů při poskytování údajů o území, zejména údajů v digitální podobě. Vytvoření a efektivní správa databází informací o území. Vytvoření metadatového systému. Zpřístupnění výstupů ÚAP. Náležitosti žádosti: Studie proveditelnosti. Členění projektu, indikátory: Existence služeb vyhledávacích, prohlížecích a služeb stahování dat ( – Nově plně elektrizované agendy místní veřejné správy). 01 | 02 Integrovaný operační program Nástroje pro tvorbu a údržbu územně analytických podkladů (ÚAP)

01 |01 | 03 Integrovaný operační program Harmonogram a současný stav | Design, technická specifikace a detailní harmonogram (srpen 2012) | Vývoj (září-listopad 2012) | Instalace a konfigurace (listopad 2012) | Testování (prosinec 2012) | Akceptace (prosinec 2012) HW - TCK: AS - Geoportál stávající řešení bude rozšířen o nové rozhraní pro data ORP UAP AS - Migrační server stávající aplikační migrační server AS - ZIP ukládání, správa a import ZIP souborů AS – GMSC aplikační server pro editačního Smart klienta DB stávající databázový server Nástroje pro tvorbu a údržbu územně analytických podkladů (ÚAP)

01 |01 | 04 Integrovaný operační program Použité aplikace – aplikace a procesy GeoMedia WebMap GeoMedia Professional GeoMedia SDI Pro Výdejní modul Metadatový modul Administrátorský modul Modul harmonizace dat Nástroje pro tvorbu a údržbu územně analytických podkladů GeoMedia Smart Client – editační modul pro data ORP ÚAP Migrační linka dat ORP ÚAP (shapefile, dgn, textový dokument - pasport) Datový model Využití stávajícího datového modelu včetně metadat Rozšíření o data ORP ÚAP (model): schémata pro migraci včetně historie pro dvouleté období schémata pro publikaci verzování dat Migrace a validace dat Umožněna registrovaným uživatelům Varianta 1 - nahrání souborů shapefile ve formátu datového modelu nebo dgn, (pasport) ORP ÚAP Zápisy o průběhu importu do logu Varianta 2 - využití editačního modulu GeoMedia Smart Client nad datovým modelem ORP ÚAP Validace dat bude zplatněna vyplněním základních metadatových údajů daného jevu Nástroje pro tvorbu a údržbu územně analytických podkladů (ÚAP)

01 |01 | 05 Integrovaný operační program

01 |01 | 06 Integrovaný operační program Garantem řešení projektu je Jihomoravský kraj, Katastrální úřad pro Jihomoravský kraj a ČÚZK. Cíle projektu: Aktualizovat digitální vektorové mapové dílo ÚKM, na kterém je KM vedena na plastové fólii. Cílové skupiny: Kraje, obce, zřizované a zakládané organizace kraje a obcí, veřejnost. Předpokládané výstupy: ÚKM na území kraje, na kterém dosud není DKM, KMD nebo KM-D. Začleňování aktualizovaných souborů vektorizovaného obrazu KM, vedené na plastové fólii (analogové mapy), do doby dokončení RUIAN. Zároveň bude vytvořena navazující efektivní technologie zapracování změn polohopisu KM do vektorové orientační mapy parcel, která zajistí průběžnou aktualizaci ÚKM a jenž bude součástí RUIAN. Tato technologie pokryje požadavky krajů a bude zajištěn soulad se spuštěním ZR a DMVS. Pořízení PK stavu jako volitelného doplňku ÚKM v případě, že na území byla již ÚKM vytvořena, přičemž PK stav není součástí datového fondu ÚKM ani předání z Kraje do rezortu ČÚZK. Očekávané přínosy: Je podkladem pro vytvoření díla s obsahem KM jako součásti DMVS jako jednotného referenčního podkladu, využitelného pro agendy veřejné správy, nad kterou se budou zobrazovat územní prvky a územně evidenční jednotky z RUIAN. Díky ÚKM, která spolu s ostatními mapovými složkami DMVS zajistí pokrytí celého území kraje lze uplatňovat standardní metody a postupy, přičemž jedině o kompletní datové sady lze opírat rozhodování. V rámci naplnění DMVS se jedná o jednotný referenční podklad. Je impulsem pro rozvoj řešení založených na principech GIS. Náležitosti žádosti: Studie proveditelnosti včetně detailní analýzy dostupných DKM, KMD a digitalizovaných KM obcí. Členění projektu, indikátory: Vybudované datové úložiště ÚKM naplněné Účelovou katastrální mapou pokrývající celé území kraje ( Podíl registrů místní veřejné správy napojených na centrální registry). Uzavřený smluvní vztah na aktualizaci ÚKM. Aktualizovaná ÚKM do okamžiku spuštění RUIAN. Účelová katastrální mapa

01 | | Ortofoto základní velikost výsledného pixelu ortofotomapy bude pro celé území kraje maximálně 12,5 cm - Barevné a infračervené snímkování území bude provedeno současně - Při snímkování budou ukládány souřadnice středu snímkování (dGPSú a budou registrovány hodnoty úhlů vnější orientace (IMS) - Střední kvadratická chyba analytické aerotriangulace (AAT) v poloze a výšce bude do 15 cm - Dílo bude v souřadnicovém systému S-JTSK | DTM zpracováno s výškovou přesností v rovinách: 1 – 3 m a s výškovou přesností v členitém terénu: 5 – 7 m - doplněno o povinné charakteristické hrany (hřbetnice, údolnice…) - doplněno o zaměření povinných hran inženýrskotechnických staveb | Využití krajiny z analýzy ortofotomapy 2012 (LandUse) členěno na 20 tematických kategorií, zpracovatel Geodis Brno, spol. s r.o. | Šikmé snímkování 2012 Tento datový sklad obsahuje referenční (podkladové) i tematické datové sady. 01 | 07 Informační systém Jihomoravského kraje Další datové sady pořizované JMK

01 |01 | 08 Informační systém Jihomoravského kraje Využití krajiny tématická kategorie Jehličnatý les Listnatý les Paseka Řídký les, křoviny, park Liniové stromové porosty Otevřená plocha, zemědělská plocha Sad Zahrádkářská kolonie Vesnická zástavba Městská zástavba Hustá městská zástavba Velmi hustá městská zástavba Panelové sídliště Velká budova Průmyslový areál Nepropustný povrch Most Lom, výsypka, písek Skála Vodní plocha, tok

01 |01 | 09 Informační systém Jihomoravského kraje

01 |01 | 10 Informační systém Jihomoravského kraje Ortofoto