Rudolf Urban Univerzita obrany, Brno. n podsystém „LIBUŠE“ - „Plán lidských zdrojů“ n linka na výrobu vojenských průkazů n centrální archiv n podsystém.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podívejme se nejen na mobilní bezpečnost v širším kontextu Michal Rada Iniciativa Informatiky pro Občany.
Advertisements

© Radek Maca Státní informační politika ve vzdělávání SIPVZ w w w. e - g r a m. c z ICT plán školy možný přístup k jeho zpracování odbor 55 SIPVZ MŠMT.
managementu znalostí podle
Personální řízení a jeho úloha v podniku
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
PREZENČNÍ INFORMAČNÍ SEMINÁŘ PRO VEDOUCÍ ZAMĚSTNANCE.
IS V EKONOMICKÝCH SUBJEKTECH Ing. Jiří Šilhán. IS IS – data+lidi+HW, prvky + relace mezi uživateli, které splňují nějaké cílové chování – tak aby byly.
Personální informační systém
PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE SLUŽEB ICT VE ŠKOLE NÁLEŽITOSTI ICT PLÁNU ŠKOLY listopad 2006 (c) Radek Maca.
Postavení a úkoly manažera v oblasti řízení lidských zdrojů podniku
Národní soustava povolání a Národní soustava kvalifikací v praxi , Pardubice.
Informační technologie pro IZS a krizové řízení
PŘÍKLAD * SOUČÁST POMŮCKY
Analýza dopadu zákona č. 300/2008 Sb. do území JUDr. Kateřina Černá Ing. Václav Koudele.
- manažerská práce je závislá na lidských zdrojích - manažeři uskutečňují cíle podniku prostřednictvím svých spolupracovníků - personální management se.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
KOMUNIKAČNÍ A INFORMAČNÍ SYSTÉMY
Personální práce ( kap. 14)
Ing. Daniel Kardoš Fax: Systémová integrace je proces, který má potenciál zvýšit kvalitu zdravotnických informačních.
Praktická ukázka použití v podmínkách ZK Krajský rok informatiky Zlín, Pavel Novotný & Pavel Kopecký, Zlínský kraj.
Příprava a realizace kroků k využití strukturálních fondů EU v období 2007 – 13 Jiří Čunek 1.místopředseda vlády a ministr pro místní rozvoj.
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany Vzdělávání k problematice boje s korupcí.
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury ISVS Ing. Lubomír Moravčík
Informační systém pro řízení lidských zdrojů ve veřejné správě
Projekt realizace referenčního rozhraní Ing. Jan Pokorný Ministerstvo informatiky ČR ISSS, 5. dubna 2005.
Realizační tým ICZ duben 2005
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
ICT VE ŠKOLE LIDSKÉ ZDROJE listopad 2006 (c) Radek Maca.
Zavedení systému řízení pracovního výkonu provázaného do systému odměňování a vzdělávání zaměstnanců ministerstva, rozvoj manažerských dovedností Dodavatel:
 P1 - Strategické plánování  P2 - Systém managementu jakosti a legislativy  P3 - Řízení informací  P4 – Audity.
Přístup k řešení bezpečnosti IT Nemochovský František ISSS Hradec Králové, dubna 2005.
1 14.Postakviziční integrace-jaké kroky se mají učinit po podpisu kupní smlouvy Kateřina Čepeláková, E-72 Šk.rok:2009/2010.
Moderní personalistika Úvod
Moderní personalistika I. BLOK
Moderní personalistika I. BLOK
HR MANAGEMENT VE VYSOKÉM ŠKOLSTVÍ PERSONÁLNÍ ŘÍZENÍ NA MU
YOUR SYSTEM, spol. s r. o. Ing
Inovace výuky a její implementace v oborech Fakulty bezpečnostního inženýrstvíCZ.1.07/2.2.00/ Se zvyšováním technologické a technické úrovně průmyslu.
Moderní personalistika
Informační systémy v personálním řízení
Moderní personalistika DS 2009/ Hlavní úkoly moderní personalistiky   Zařazení správného člověka na správné místo (a ve správný čas)
Personální plán pro podnikatelský plán
Ing. Marek Šmíd, MBA Institut pro veřejnou správu Praha
Interaktivní personální portál
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty vojenského leadershipu Registrační.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty vojenského leadershipu Registrační.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Pro podporu začlenění České republiky do EU Microsoft s.r.o. „Informatická podpora procesů vzdělávání “
INFORMAČNÍ SYSTÉMY PRO KRIZOVÉ ŘÍZENÍ POUŽITÍ INFORMAČNÍCH SYSTÉMŮ PRO MODELOVÁNÍ A SIMULACE KRIZOVÝCH SITUACÍ - T3 ING. JIŘÍ BARTA Operační program Vzdělávání.
Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Projekt je.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
1 Architektura IS podporující manažerské řízení 9. MEZINÁRODNÍ KONFERENCE O INFORMATICKÉ PODPOŘE PERSONÁLNÍCH PROCESŮ V OZBROJENÝCH SILÁCH A STÁTNÍ SPRÁVĚ.
PROCESNÍ MODELOVÁNÍ AGEND VEŘEJNÉ SPRÁVY Rámcový návrh projektu.
Stalo se … příběh jednoho „průšvihu“ Ing.Tomáš Boubelík PhDr.Iva Moravcová Mgr.Oldřich Smola.
SIKP – Státní informační a komunikační politika Prezentace – aplikace vybraných zákonů ve společnosti NeXA, s.r.o. Eva Štíbrová Zdeňka Strousková Radka.
Přednáška Akce: Přednášející: Ing. Zdeněk Čežík | Konzultant managementu a podnikových procesů | TFM Výzvy Facility managera.
Integrační a migrační projekty KIVS. 2 Definice: KIVS v ČR je prostředím pro efektivní, bezpečné, garantované a auditovatelné sdílení dat mezi Informačními.
23. – 25. dubna 2007 S4U – Seminář o Univerzitním informačním systému 1 Hotel Tatra, Velké Karlovice Manažerská nadstavba IS Milan Šorm.
KOMUNIKAČNÍ A INFORMAČNÍ SYSTÉMY
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Multimediální podpora výuky klinických oborů RITM a MEFANET: Přehled aktivit a návrh meziuniverzitní spolupráce při vytváření vzdělávací sítě lékařských.
Informačních systémů veřejné správy
BEZPEČNOST NA KONTAKTNÍCH MÍSTECH Czech POINT
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Systém elektronické podpory obchodování (SEPO)
Česka spořitelna je členem Erste Group
Projekt KA3: ZPRACOVÁNÍ METODIK TVORBY NÁSTROJŮ PRO IMPLEMENTACI NÁRODNÍ STRATEGIE ELEKTRONICKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ (NSEZ)
Transkript prezentace:

Rudolf Urban Univerzita obrany, Brno

n podsystém „LIBUŠE“ - „Plán lidských zdrojů“ n linka na výrobu vojenských průkazů n centrální archiv n podsystém „Číselníků“

n radikální úpravy aplikací PIS podle nové legislativy (Zákon 221/1999 Sb. - „Zákon o vojácích z povolání“) n tvorba, nasazení a provozování modulu organizační struktury a tabulky počtů n implementace požadavků bezpečnosti, aktualizace bezpečnostní politiky PIS, bezpečnostních směrnic,... n tvorba, nasazení a provozování aplikace pro automatickou vazbu „osoba - systemizované místo“ n provoz a posílení nasazené výpočetní techniky a nasazeného komerčního programového vybavení n vybavení učebny na MO“A“ pro trvalé školení personalistů a osob spolupracujících s PIS n školení personalistů v aplikacích PIS n nasazení a provozování hlavních aplikací nového PIS na MO, GŠ a operační stupně, VA Brno

n Dosažení požadované úrovně bezpečnosti PIS n Nasazení PIS na další uzly, zejména na taktický stupeň AČR n Ukončení papírových evidencí VzP a přechod na PIS n Realizace dodávky HW z grantu USA n Nasazení a provozování „OFF-LINE“ PIS, což umožní nasazení i v lokalitách, kde není datová síť (CADS) n Dosažení požadované úrovně úplnosti a kvality dat v PIS n Migrace na vyšší verzi komerční SW (v souladu s resortem) spojená s upgrade HW n Zakomponování popisu funkční náplně

Univerzita obrany akcentuje jeden ze základních principů využívání informatické podpory rozhodovacích procesů a to: „cílevědomě formovat, prověřovat a rozvíjet informatickou gramotnost budoucích uživatelů informačních systémů rezortu obrany formou cílených vzdělávacích programů.“

n skupina radiokomunikačních systémů, n skupina telekomunikačních systémů, n skupina informačních systémů a programování, n skupina počítačových sítí a operačních systémů, n skupina bezpečnosti informací.

n předměty programového základu, n předměty aplikovaného základu (Základy elektrotechniky, Součástky v elektrotechnice, Elektronické obvody a elektronická měření, Výkonová elektrotechnika), n předměty profilující studijní obor (Antény a šíření rádiových vln, Rádiové vysílače a přijímače, Signály a systémy, Architektura a konstrukce počítačů, Programování vojskových úloh, Operační systémy a počítačové sítě, Řízení a bezpečnost KIS, Radiokomunikace, Telekomunikace, Vývoj a správa IS a OTS).

n předměty programového základu, n předměty aplikovaného základu (Součástky v elektrotechnice, Elektronické obvody, Elektronická a automatizovaná měření), n předměty profilující studijní obor (Moderní metody komunikačních a informačních technologií, Modelování bojové činnosti, Projektování komunikačních a informačních systémů, Řízení a bezpečnost KIS).

V skupině předmětů profilujících studijní obor jsou vytvořeny ještě moduly, které umožňují specializaci studentů do oblastí : n komunikačních technologií (Radiokomunikace, Telekomunikace, Managament komunikačních technologií, Integrované sítě), n informačních technologií (Architektura, konstrukce a diagnostika HW, Operační systémy a počítačové sítě, Programování vojskových aplikací, Datové sklady a data mining), n bezpečnostních technologií (Administrativní a fyzická bezpečnost, Kryptografické techniky, Bezpečnost KIS, Managament bezpečnostních technologií).

n teoretické základy a metodické postupy jednotlivých činností řízení lidských zdrojů v zaměstnavatelských subjektech, n širší psychologické, pedagogické a sociologické teoretické souvislosti řízení lidských zdrojů v zaměstnavatelských subjektech, n právní normy, odborná nařízení a metodické pokyny, upravující průběh pracovně právních a služebně právních vztahů v organizacích státní a veřejné správy, n hlavní cíle státní politiky zaměstnanosti a zákonitosti fungování trhu práce, n hlavní cíle a způsoby realizace personální politiky a personální strategie resortu obrany,

n hlavní zásady vedení osobní evidence a personální administrativy vojenského i civilního personálu resortu obrany, n zásady katalogizace povolání podle informačního systému o typových pozicích, n teoretické základy vytváření pracovních úkolů a tvorby organizačních struktur, n zásady vedení a koučování malých pracovních týmů, n zásady hodnocení práce a tarifikace typových pracovních pozic, n hlavní metodické postupy při plánování a kalkulaci adresných a neadresných nákladů práce, n základy personálního výkaznictví a statistiky.

n vést osobní evidenci a personální administrativu, n zpracovávat administrativní podklady pro personalistické rozhodovací procesy na úrovni zaměstnavatelského subjektu, n zpracovávat evidenční a statistické personalistické výkazy v rámci personalistického informačního systému, n plánovat a řídit vzdělávání zaměstnanců, evidovat a analyzovat efektivnost využití nákladů na vzdělávání, n plánovat, evidovat a analyzovat personální náklady zaměstnavatelského subjektu, n využívat personalistický informační systém.

Studenti se naučí připravovat podklady pro rozhodování velitelů v personálních záležitostech v podmínkách informatické podpory personalistických rozhodovacích procesů. Jsou vybaveni základními dovednostmi v oblasti vedení elektronické i písemné formy osobní evidence vojenského a civilního personálu rezortu obrany a naučí se respektovat standardy informační bezpečnosti a ochrany osobních údajů v informačních systémech.

n teoretické základy a metodické postupy jednotlivých činností řízení lidských zdrojů v zaměstnavatelských subjektech vrcholové úrovni řízení, n hlavní zásady a metodické postupy tvorby personálních plánů, n hlavní zásady a metodické postupy kalkulace a plánování personálních nákladů, n hlavní zásady a metodické postupy plánování a řízení průběhu kariér zaměstnanců, n metodické postupy systemizace a tarifikace funkčních míst a zpracování katalogu pracovních pozic,

n zásady a metodické postupy zpracovávání vnitropodnikových norem-pracovních a mzdových řádů, n hlavní zásady a metodické postupy hodnocení a odměňování zaměstnanců a jejich motivace a stimulace, n odborné metodické postupy vytváření pracovních úkolů a tvorby organizačních struktur, organizačních změn a redukce počtu zaměstnanců, n metodické postupy personálního auditu, controllingu a benchmarkingu, n metody a techniky psychologických a sociologických výzkumů v řízení lidských zdrojů, n zásady vedení a koučování pracovních týmů.

Univerzita obrany je otevřenou státní vzdělávací institucí, která nabízí možnosti vzdělávání v oblasti informačních technologií a personálních informačních systémů i pro potřeby ministerstva vnitra, vězeňské a celní správy jako i dalších složek veřejné správy.