I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Advertisements

KROK ZA KROKEM K MODERNÍ ŠKOLE Registrační číslo: CZ.1.07/1.2.08/
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Smlouva o realizaci grantového projektu v rámci globálního grantu CZ.1.07/ Zvyšování kvality ve vzdělávání ve Středočeském kraji Operačního programu.
Informační schůzka ŠANCE – před - po 1. výzvě.
Projekt Nové přístupy k realizaci praktického vyučování ve Zlínském kraji Uherský Brod, Mgr. Petra Pilčíková Projektová manažerka.
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ a MŠ Pustiměř Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: Základní škola Bučovice, Školní 711 Číslo a název operačního.
PROJEKT ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VÝUKY V ELEKTROTECHNICKÝCH OBORECH Realizátor projektu: Střední škola technická Žďár nad Sázavou od Vyšší odborná.
Projekt Digitální škola - její pozice v systému projektů na OA Orlová.
Organizační struktura
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ………………………………………………………………… Číslo a název operačního programu:
PŘÍSTUP K VLASTNÍMU HODNOCENÍ ZE STRANY ZŘIZOVATELE ŠKOLY konference projektu „Cesta ke kvalitě“ 4. listopadu 2009 Hotel v Klášterní.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií INVESTICE DO ROZVOJE.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Základní problémy realizace eLearningového systému Roman Malo Ústav informatiky PEF MZLU v Brně.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/ Příjemce podpory: Vysočina Education Partner projektu: Kraj Vysočina Rozpočet projektu: ca ,- Kč.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Projekt: „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Systém dílčích kvalifikací - cesta k výučnímu listu Střední odborná škola a Střední odborné učiliště technické, Třemošnice, Sportovní 322.
Tento projekt je spolufinancován Evropským fondem pro regionální rozvoj, státním rozpočtem České republiky a státním rozpočtem Slovenské republiky Metodické.
Úvodní konference projektu Kreativní a kompetentní učitel CZ.1.07/1.3.06/ Třeboň, 7. září 2010.
Analýza potřeb v území Pardubického kraje Pracovní tým k platformě Kariéra a celoživotní vzdělávání Podpora kompetencí k podnikavosti, iniciativě a kreativitě.
Projekt Rovná šance Číslo projektu: CZ.1.07/1.2.08/ TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
Hodnocení kvality vzdělávání v Libereckém kraji Informace o průběhu projektu Ing. Petr Rychlovský.
"Budete-li dobře pečovat o své tělo, vydrží Vám po celý život" George Coevoet.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
12. listopadu 2008Ing. Petra Zlámalová I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Výzva.
Projekt,,Šablony v SZŠ Příbram“ OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 1.5 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Projekt je.
Projekt Metodika v anglickém jazyce CZ.1.07/1.3.50/
PROJEKT MÁLOTŘÍDKY SPOLEČNĚ PaedDr. Malenovská Lenka 24.listopadu 2009.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost P U B L I C I T A 17. března 2010 INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA.
Projekt ESF Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava, Michal Uhlař 1Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality.
I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociální fondem a státním rozpočtem ČR. Operační.
PŘÍPRAVA PROJEKTŮ NA SŠ Autor: Jana Bartoňová.  Fondy EU  Programové období  OP VK  Zkušenosti s projekty v OPVK +dokumenty  Benefit7  Programové.
II. Metodický výklad výzvy. Cíl oblasti podpory 1.1 Podpora výuky cizích jazyků a v cizích jazycích ve školách a školských zařízeních. Výzva č. 55 je.
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
NÁZEV PROJEKTU: Podpora počátečního vzdělávání zdravotnických oborů, jejich propagace ve vzdělávacím centru pro komunitní práci a rozvoj klíčových kompetencí žáků 
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Úvodní seminář Klíčová aktivita č. 3
INOVACE ŠVP ZAČLENĚNÍM PŘEDMĚTU FINANČNÍ HOSPODAŘENÍ
CLIL Název operačního programu: OP VK
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Plánování prvních kroků
Cesta rozvoje středních škol v Jihomoravském kraji
Aktuální stav dalšího vzdělávání a vize do budoucna
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Název operačního programu:
Hlavní manažér SP Kvalita I
Akční plánování v Ústeckém kraji z pohledu projektu P-KAP
Organizační struktura
NOVÉ FORMY VÝUKY VE ŠKOLÁCH JMK
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Vítejte na třetí místní konferenci
Model intenzivní podpory
Transkript prezentace:

I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í

CERTIFIKACE Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Zvyšování kvality ve vzdělávání Název výzvy: Kraj Vysočina – Výzva č.2 pro GP – oblast podpory 1.1

CERTIFIKACE Příprava zavedení jazykové certifikace na ZŠ a SŠ kraje Vysočina

CERTIFIKACE Žadatel a příjemce podpory: Vysočina Education Partneři bez finančního příspěvku: 1. České vysoké učení technické v Praze, Masarykův ústav vyšších studií 2.Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Délka trvání projektu: – Celkový rozpočet projektu: ,40 Kč Projekt je financován z Evropského sociálního fondu (85 %) a státního rozpočtu ČR (15%)

CERTIFIKACE Cíle projektu: Obecný cíl: Zavádění vyučovacích metod, organizačních forem a výukových činností, které zvyšují kvalitu výuky cizích jazyků Hlavní cíl: příprava na zavádění mezinárodních certifikací do výuky na vybraných ZŠ a SŠ kraje Vysočina. Specifické cíle: zkvalitnit obsah jazykové přípravy na vybraných školách zvýšit motivaci žáků na vybraných školách k učení se AJ naučit žáky pracovat s Evropským jazykovým portfoliem, které se formou sebehodnocení stává součástí celoživotního vzdělávání vytvořit a ověřit podpůrné metodické materiály využitelné pro přípravu žáků a k dosažení předpokládané jazykové úrovně (A1, A2, B1 a B2) a vytvořit metodiku pro začlenění podpory certifikace AJ do výuky

CERTIFIKACE Výstupy projektu: 1. Materiály pro vstupní diagnostiku žáků s návodem pro použití a vyhodnocení 2. Manuál "Cesta k certifikaci na škole" - soubor logistických a organizačních kroků, jak zavést certifikaci na školách, soubor informací pro žáky, učitele i o možnostech mezinárodní certifikace 3. Metodická příručka - bude obsahovat metodiku pro postup zapracování přípravy na certifikaci do učebních dokumentů, soubor pracovních listů pro přípravu na certifikaci ověřených ve vyučování během projektu 4. Žákovské jazykové portfolio jako prostředek sebehodnocení a sledování vlastního pokroku pedagogů proškolených v týmové práci, v přípravě standardizovaných zkouškových materiálů a užívání e-learningového prostředí otestovaných žáků, kteří budou umět pracovat s jazykovým portfoliem

CERTIFIKACE Klíčové aktivity 1.Úvodní odborný seminář „Jak začít – příprava na certifikaci“ 2.Školení učitelů AJ – Jak užívat webového rozhraní MOODLE pro účely projektu 3.Vstupní diagnostika žáků; analýza učebních materiálů 4.Tvorba a ověření metodiky; tvorba příručky: „Cesta k certifikaci na škole“ 5.Aktivní příprava na certifikaci a závěrečné testování

CERTIFIKACE Spolupracující školy Odborná literatura pro učitele V rámci 3.aktivity: ředitelé – 30 hod. – 6000,-Kč, Evropská jazyková portfolia pro všechny podpořené žáky, Učitelé „analytici a tvůrci metodických listů“: 72 hod., ,-Kč

Děkuji za pozornost a těšíme se na spolupráci Vedoucí projektu: Ing. Blanka Musilová Manažerka projektu: Ing. Milena Dolejská