Prezentace ke schvalovacímu mechanismu na MV a Koordinačního mechanismu mezi OPZ a IROP 24. únor 2015 Mgr. Jana Menšíková vedoucí samostatného oddělení.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Rozvojové programy pro VVŠ 8. února Rozvojové programy VVŠ Rozvojové programy 2012 Požadavky vysokých škol v centralizovaných projektech → finanční.
Advertisements

1. setkání Řídícího výboru MAP rozvoje vzdělávání území SO ORP Nýřany Nýřany
Projekt: Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území ORP Bystřice pod Hostýnem Informace o projektu.. Projekt „Místní akční plán rozvoje vzdělávání na.
Operační řízení útvarů Policie ČR s celostátní působností CZ.1.06/1.1.00/ Operační řízení útvarů Policie ČR s celostátní působností CZ.1.06/1.1.00/
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
Srpen 2013 Společné setkání Komunitní plánování v Děčíně Projekt „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně, CZ.1.04/3.1.03/ Listopad.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky v období Mgr. Jan Veselský, specialista pro absorpční kapacitu DSO ORP Příbram.
Programové období 2014 – 2020 a proces SEA Mgr. Zuzana Plešková Ministerstvo životního prostředí 14. února 2014.
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Zvyšování kompetencí vedoucích pracovníků Liberec 20. srpna 2012 Hodnocení.
Nejčastější chyby při administraci projektů OPPP a OPPI.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Příprava programového období EU 2014 – 2020 Olomouc, 25. června 2014.
Projekty Institucionálního plánu MENDELU v roce 2016 seminář pro řešitele projektů IP Brno,
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Mgr. Bedřich Myšička vrchní ředitel sekce ekonomické Sekce ekonomická 10. dubna 2014.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Dopracování projektu etapa změny, hlavní problémy, rizika Kroměříž
Nový celorepublikový nástroj územního plánování: –koordinuje územně plánovací činnost krajů a obcí –koordinuje resortní koncepce s průmětem do území Obsahuje.
Regionální politika EU v období Mgr. Oldřich Hájek.
IROP předpokládaná podoba implementace.
Základní informace k veřejné podpoře v OP LZZ Seminář pro žadatele 6. února 2009 Praha.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Jakub Krátký Praha, 5. května 2016.
Ministerstvo vnitra ČR, leden 2012 Centrální nákup v resortu MV.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora výzkumu, vývoje a inovací na MPO – program.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace.
Dokumentace k výzvě č.02/ Olomouc Zlín Uherské Hradiště Velké Losiny.
Řídící výbor MAP Českolipsko od hodin Program jednání: 1) MAP a harmonogram jeho zpracování 2) Volba předsedy ŘV 3) Statut řídícího výboru.
PROJEKT ISTI INFORMAČNÍ SYSTÉM TECHNICKÉ INFRASTRUKTURY VEŘEJNÉ SPRÁVY
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Mgr. Jiří Starý Odbor strategického rozvoje
Návrh způsobu řešení projektu a přípravy projektové dokumentace
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP Náměšť nad Oslavou
V. Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem EDUCA 2011 MY JOBS Porada ředitelů Liberec
Postup aktualizace Regionálního akčního plánu Zlínského kraje Ing
PODPORA KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNOVÁNÍ
Úřad práce České republiky
Role Úřadu Regionální rady
Integrace VISION a VIS Mail do NS-VIS – VIS Mail fáze II projekt spolufinancovaný z ročního programu Fond pro vnější hranice (FVH)
Regionální environmentální centrum ČR
Hlavní město praha a integrace cizinců
Seminář pro příjemce OPVK
Koordinační výbory Národního strategického referenčního rámce
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Příprava programového období 2014–2020
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Seminář s krajskými úřady
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
NEJČASTĚJŠÍ NEDOSTATKY V ŽÁDOSTECH O GP
Výzva pro samosprávné celky OPZ odbor regionální politiky duben 2017
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
METODICKÁ PODPORA ŘÍZENÍ KVALITY V ÚZEMNÍCH SAMOSPRÁVNÝCH CELCÍCH
MAP II. MAP Praha 12 pokračuje
Centralizované rozvojové projekty 2017
MAP rozvoje vzdělávání v SO ORP Neratovice
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Centralizované rozvojové projekty 2017
ministr práce a sociálních věcí
Projekt „Strategické řízení rozvoje elektronického zdravotnictví v resortu MZ“ a příprava resortních metodik rozvoje elektronického zdravotnictví v oblasti.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Fond pro bilaterální vztahy První otevřená výzva
Vyhodnocení naplňování Strategií komunitně vedeného místního rozvoje Místních akčních skupin působících na území Ústeckého kraje a Integrované strategie.
Tento projekt je spolufinancován EU: CZ /0.0/0.0/17_047/
Kontrola a hodnocení předložených žádostí o NFP
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
Transkript prezentace:

Prezentace ke schvalovacímu mechanismu na MV a Koordinačního mechanismu mezi OPZ a IROP 24. únor 2015 Mgr. Jana Menšíková vedoucí samostatného oddělení strategií a koncepcí Ministerstvo vnitra

VYPRACOVÁNÍ PODNĚTU K PŘÍPRAVĚ PROJEKTU (ŠABLONA) Identifikace potřeby projektu věcným útvarem Vazba na priority MV POSOUZENÍ PODNĚTU PROJEKTOVOU KANCELÁŘÍ (PK) Identifikace zdrojů Kontrola duplicit a vazeb na priority MV Nominace PM VYPRACOVÁNÍ PROJEKTOVÉHO ZÁMĚRU (ŠABLONA) Stanoviska PK a dalších zainteresovaných útvarů (SAK, OPe, EKO, UHA…) POSOUZENÍ PROJEKTOVÉHO ZÁMĚRU ÚTVARY MV SCHVÁLENÍ PROJEKTOVÉHO ZÁMĚRU PŘEDSEDOU KV Pokud nedojde ke schválení PZ, věcný útvar nemůže žádat Řídicí orgán o finanční podporu a projekt nemůže být realizován! VYPRACOVÁNÍ A ODESLÁNÍ ŽÁDOSTI O FINANČNÍ PODPORU Formální kontrola žádosti projektovou kanceláří ROZHODNUTÍ ŘÍDICÍHO ORGÁNU PM připraví PZ ve spolupráci s věcným útvarem PK předá PZ sekretariátu KV 2014+, jehož členové doporučí/nedoporučí PZ ke schválení předsedovi KV Ředitel projektu informuje o rozhodnutí ŘO PK, která informuje sekr. KV Legenda : Upraveno Pokynem MV č. 19/2013 Upraveno Nařízením k projektovému řízení MV č. Vnější řízení Proces schvalování projektů Ministerstva vnitra – zjednodušené schéma pro potřeby žadatele (dle Pokynu MV č. 19/2013 a Nařízení MV č. xx/2014)

Identifikace potřeby projektu Proces schvalování projektů Ministerstva vnitra (dle Pokynu MV č. 19/2013 a Nařízení MV č. xx/2014) Iniciační fázePříprava projektu PODNĚT K PŘÍPRAVĚ PROJEKTU Posouzení PODNĚTU SouhlasNesouhlas PROJEKTOVÝ ZÁMĚR (PZ) Identifikace zdrojů financování Stanoviska EKO, SAK, OPe… Pověření ředitele projektu ministrem vnitra ŽÁDOST O FINANČNÍ PODPORU Kontrola žádosti Posouzení ŽÁDOSTI ŘO Realizace projektu… SouhlasNesouhlas Stanovení dalšího postupu Schválení PZ v rámci KV Stanovení dalšího postupu Identifikace personálních zdrojů Nominace projektového manažera ROZHODNUTÍ O POSKYTNUTÍ DOTACE Věcný útvar Projektová kancelář (PK) Věcný útvar + PK Samostatné oddělení strategií a koncepcí (SAK) Oddělení systemizace, personální oddělení Koordinační výbor Ministr vnitra Řídicí orgán Legenda: Fáze posouzení: Podnět k přípravě projektu Projektový záměr (útvary MV) Fáze schvalování: Projektový záměr (KV 2014+, ministr) Žádost o finanční podporu Předání PZ vč. stanovisek sekret. KV Informaci o rozhodnutí předá ředitel projektu PK; PK sekret. KV 2014+

Provázanost schvalovacího procesu projektů MV s koordinačním mechanismem Řídicí orgán (ŘO) Rada vlády pro informační společnost (RV IS) Rada vlády pro informační společnost (RV IS) Rada vlády pro veřejnou správu (RV VS) Rada vlády pro veřejnou správu (RV VS) Společný Sekretariát RV IS a RV VS Společný Sekretariát RV IS a RV VS Výzva Věcný útvar (VÚ) KV RV se vyjadřují k výzvám a jejich harmonogramu Vypisuje výzvy Podnět k přípravě projektu (podnět) Projektový záměr (PZ) Projektová kancelář (PK) Žádost o finanční podporu (žádost) Vytvoří podnět Doporučí VÚ rozpracovat podnět do podoby PZ Schválí PZ PK zašle PZ na sekretariát KV PK ve spolupráci s VÚ vytvoří žádost a odešle ji na ŘO Útvar hlavního architekta Další útvary MV Stanoviska k PZ Stanovisko k PZ (ICT projekty) Sekretariát KV Koordinační útvar/věcný garant Sekretariát KV Koordinační útvar/věcný garant KÚ/VG komunikuje se sekretariátem RV VS a RV IS ve věci předkládání výzev a jejich harmonogramů KÚ/VG komunikuje s ŘO Rozhodnutí o poskytnutí finanční podpory ŘO zašle VÚ své rozhodnutí Předá PZ Útvar hlavního architekta (pro IROP)

Koordinační mechanismus OP Z a IROP ve dvou úrovních Národní úroveň Rada vlády pro veřejnou správu a Rada vlády pro informační společnost Vazba akcentována společným předsedou RV, sekretariátem a společným řídícím výborem pro eGovernment Implementační úroveň upravuje spolupráci ŘO OPZ a ŘO IROP detailněji bilaterálními dohodami mezi resorty a řídící dokumentací OP U OPZ Programové partnerství a role věcných garantů a Monitorovací výbor OPZ U IROP Monitorovací výbor IROP a role věcných garantů

Schéma Rad vlády se společným řídícím výborem a sekretariátem

Role RV VS a RV IS v rámci programového období RV IS: „projednává (programy), harmonogramy výzev a výzvy pro oblast eGovernmentu a ICT a může se vyjádřit k jednotlivým projektům zásadního významu, které jsou spolufinancovány ze strukturálních fondů a jiných finančních mechanismů EU, a to zejména z hlediska jejich přínosu pro veřejnou správu ČR v souladu s naplňování základních platných strategických materiálů v oblasti ICT. Dále se vyjadřuje k projektům financovaných z rozpočtu, a to po předložení předběžné studie proveditelnosti vč. Analýzy přínosů a nákladů (CBA) a souhlasném stanovisku útvaru hlavního architekta eGovernmentu Ministerstva vnitra.“ RV VS: „projednává harmonogramy výzev a výzvy pro oblast veřejné správy, výzvy zaměřené na efektivní veřejnou správu, eGovernment a ICT (včetně projektů financovaných z rozpočtu, a to po předložení studie proveditelnosti či projektového záměru vč. cost- benefit analýzy a souhlasném stanovisku útvaru hlavního architekta eGovernmentu Ministerstva vnitra) a může se vyjádřit k jednotlivým projektům zásadního významu, které jsou spolufinancovány ze strukturálních fondů a jiných finančních mechanismů EU, a to zejména z hlediska jejich přínosu pro veřejnou správu České republiky v souladu s naplňování základních platných strategických materiálů v oblasti veřejné správy,

Ministr vnitra Rada vlády pro informační společnost RV IS Rada vlády pro informační společnost RV IS Rada vlády pro veřejnou správu RV VS Rada vlády pro veřejnou správu RV VS Strategický rámec rozvoje veřejné správy ČR pro období (SR VS) Společný Sekretariát RV IS a RV VS v rámci MV Společný Sekretariát RV IS a RV VS v rámci MV Koordinační útvar/věcný garant OPZ IROP CEF ISF OVM odpovědné za dílčí problematiky VS (např. Úřad vlády, Ministerstvo spravedlnosti apod. ) Útvar hlavního architekta RV IS se vyjadřuje k výzvám (a jejich harmonogramu) pro oblast eGov a ICT RV VS se vyjadřuje k výzvám veřejné správy (a jejich harmonogramu) RVIS i RV VS koordinují implementaci SR VS v relevantních oblastech sekretariát zajišťuje administrativní činnost společně pro RV IS i RV VS komunikuje s KÚ/VG Koordinační útvar/věcný garant Komunikuje s ŘO OP (i ve vazbě na NSK apod.) Komunikuje se sekretariátem RV VS a RV IS ve věci předkládání výzev a harmonogramů Komunikuje s OVM, odpovědnými za dílčí problematiky VS Jako věcný garant se podílí na nastavení harmonogramu výzev, plánu čerpání a naplňování monitorovacích indikátorů; se podílí na garanci věcného obsahu zaměření výzev k předkládání projektů s ohledem na naplňování plánovaných hodnot monitorovacích ukazatelů, plánu čerpání a milníků implementace;  se podílí na nastavení technických parametrů výzev  spolupracuje při posuzování projektových záměrů;  účastní se výběrové komise;  se podílí na vyhodnocení výzev;  se podílí na hodnocení přínosů projektů a spolupracuje na evaluacích OPZ, IROP a další Další zainteresova né orgány př. NSK, RSK)

Schéma programového partnerství PO4 OPZ