KAMPUS ALBERTOV – BIOCENTRUM, GLOBCENTRUM ARCHITEKTONICKÁ SOUTĚŽ O NÁVRH 1. 8. 2016.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Střední zdravotnická škola, Brno, Jaselská 7/9
Advertisements

Zpráva o činnosti Čestné rady ČLK
Co by měl student vědět na začátku studia PEF MZLU v Brně
V 6. výzvě OPPA uspěl náš projekt v konkurenci 407 dalších projektů
INOVACE STUDIJNÍHO PROGRAMU FARMACIE NA FAF UK. Základní údaje o projektu Název projektuInovace studijního programu Farmacie na Farmaceutické fakultě.
Architektonická soutěž = nejčistší způsob zadání veřejné zakázky na architektonické autorské dílo a na dokumentaci s ním související Centrální prostor.
Architektonická soutěž
I. Odborné setkání studentů lékařských fakult na téma “Aktuality v diagnostice a léčbě interních onemocnění - kardiologie, kardiochirurgie, gastroenterologie,
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Filozofická fakulta Univerzity Karlovy, FULBRIGHTOVA STIPENDIA.
Obor S - Informační systémy ve stavebnictví
I Institut tvůrčí fotografie je součástí Filozoficko- přírodovědecké fakulty a později Slezské univerzity v Opavě od roku 1990.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Rozvoj výzkumu a vývoje na Ekonomické fakultě JU CZ.1.07/2.3.00/
SVOČ na Přírodovědecké fakultě OU Studentská vědecká a odborná činnost (SVOČ) je soutěž pro vysokoškolské studenty, kteří mají v jejím rámci.
Volba rektora Statut Čl. 11 Rektor 1.Volbu kandidáta na funkci rektora vyhlašuje senát tak, aby se konala nejméně 90 dní před uplynutím funkčního.
KONFERENCE ARCHITEKTŮ MĚST ČR Cheb Autorské právo v činnosti architektů Zuzana Císařová advokátka v Praze, členka Ústavu autorského práva,
INOVACE V PODNIKU Inovace předmětu v rámci studijního oboru
Elektrotechnické a elektronické systémy v dopravě (ESD)
PRACOVNÍ SKUPINA PRO VZDĚLÁVÁNÍ předseda: prof. Ladislav Lábus Valná hromada ČKA,
Pořádání odborných konferencí Tomáš Sochor Katedra informatiky a počítačů Ostravská univerzita Systém dalšího vzdělávání pracovníků.
 Slavomír Horák  IMS, UK FSV  Pracovitost, poctivost a serióznost  Zájem o Vaše problémy  Zahraniční zkušenosti Přijďte k volbám tuto středu, čtvrtek.
Výzkum ve FN HK Ing. Karel Antoš, Ph.D. Stáž CEPIN
ZAHÁJENÍ DOKTORSKÝCH STUDIÍ 2011/2012
Architektonické soutěže VALNÁ HROMADA ČKA,
INFORMAČNÍ SYSTÉMY Semestrální projekt 2013/2014 Podmínky udělení zápočtu Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení.
3. zasedání předsednictva Rady vysokých škol Praha, 16. března 2006 Česká konference rektorů Prof. Ing. Petr Sáha, CSc.
Program průmyslového výzkumu a vývoje IMPULS
vedoucí pracovní skupiny
Změna Státní energetické koncepce a priority České republiky k zajištění bezpečnosti zásobování elektřinou Ing. Tomáš H ü n e r náměstek ministra © 2008.
Geoaplikace roku Čtvrtý ročník soutěže o nejlepší využití geodat a geoinformačních technologií ve veřejné správě je mimořádně zaměřen na praktické uplatnění.
Svět výchovy a vzdělávání v reflexi současného pedagogického výzkumu
ZKUŠENOSTI S CHEMICKOU OLYMPIÁDOU VE STŘEDOČEESKÉM KRAJI 1979 – 2013
ARCHITEKTONICKÉ SOUTĚŽE
KAMPUS Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem.
ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Jan Kofroň Klub inovačních firem AIP ČR Brno,
INFORMAČNÍ SYSTÉMY CVIČENÍ: Semestrální projekt Podmínky udělení zápočtu Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení.
SLOŽENÍ PŘEDSTAVENSTVA Ivan Plicka předseda Pavel Hnilička 1. místopředseda Jaroslav Šafer 2. místopředseda.
Modernizace výuky praktických dovedností studentů FZV a LF UP v Olomouci doc. PhDr. Jana Marečková, Ph.D. a kol. Tento projekt je spolufinancován Evropským.
MELODIE Úvod Tato internetová prezentace navazuje na první část, která byla zpracována v roce Jedná se o pokračování zajímavých budov a objektů,
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
PRACOVNÍ SKUPINA NOVÉ METODICKÉ TRENDY UDRŽITELNOSTI
INOVACE STUDIJNÍHO PROGRAMU FARMACIE NA FAF UK. Základní údaje o projektu Název projektuInovace studijního programu Farmacie na Farmaceutické fakultě.
Jednání řídícího výboru - Modernizace KNL
Ekonomická fakulta Úvodní soustředění 1. ročníků 2013/2014.
MORPHOLOGY 2015 Olomouc 6. – 8. září Schůze výboru a plenární schůze ČAS v Olomouci 1. Vzpomínka na zesnulé členy (doc. Linc) 2. Výroční zpráva.
Prof. Ing. Cyril Höschl, Dr.Sc.. Cyril Höschl se narodil v Klatovech. Cyril Höschl se narodil v Klatovech. Vystudoval v Praze na Vysoké.
Strategický plán města Vodňany Setkání představitelů partnerských měst na téma plánování rozvoje Vodňany
1. lékařská fakulta Univerzity Karlovy v Praze špičková, otevřená, přátelská.
KAMPUS ALBERTOV – BIOCENTRUM, GLOBCENTRUM II. KOLO – PŘEDLOŽENÉ NÁVRHY ARCHITEKTONICKÁ SOUTĚŽ O NÁVRH.
Zahájení doktorského studia oborů Řízení a ekonomika podniku Ekonomická informatika
Seminář pro žadatele – výzva IGA 2014 Komise IGA PEF ČZU v Praze.
MELODIE.
Polytechnické vzdělávání se zaměřením na tvorbu ŠAP/PA 22. března 2017
Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ČVUT Nabízíme nové studijní zaměření Fyzika a technika termojaderné fúze Nové studijní zaměření, které FJFI ČVUT.
Bakalářský studijní obor OPTIKA A OPTOMETRIE garantuje KPO
prof. Ing. Vojtech Dirner, CSc.
DSP Speciální pedagogika Marie Vítková
Architektura a život ČVUT & FAKULTA ARCHITEKTURY
Pohár vědy (Science cup)
CleverTech v rukou CPPT. …očima CleverTechnologies, s. r. o. R
Cisco Networking Academy
doc. PhDr. Soňa Jandová, Ph.D. /
Statutární město Ostrava
Doktorské studijní programy v biomedicíně
Hlavní řešitel: prof. Ing. Jiří Kraft, CSc.
Popularizace vědy: Matematika a logika jako klíčové faktory úspěchu
Studijní prezenční obory
Konference Dopravní Infrastruktura Litomyšl 2019
Ukázka prezentace LF MU v jednotném vizuálním stylu MU
Transkript prezentace:

KAMPUS ALBERTOV – BIOCENTRUM, GLOBCENTRUM ARCHITEKTONICKÁ SOUTĚŽ O NÁVRH

KAMPUS ALBERTOV – BIOCENTRUM, GLOBCENTRUM Univerzita Karlova v Praze již několik let intenzivně připravuje dostavbu svého areálu na Albertově. Stavba dvou multidisciplinárních vědeckých pracovišť, Biocentra a Globcentra, je společným projektem tří velkých fakult Univerzity Karlovy: Matematicko-fyzikální, Přírodovědecké a 1. lékařské fakulty Dostavba Kampusu Albertov představuje po stu letech první velkou stavbu univerzity ve středu města.

KAMPUS ALBERTOV – BIOCENTRUM, GLOBCENTRUM BIOCENTRUM GLOBCENTRUM

KAMPUS ALBERTOV – BIOCENTRUM, GLOBCENTRUM Od architektonické soutěže UK očekávala splnění čtyř základních požadavků:  Kampus Albertov musí být krásný  Kampus Albertov nestavíme pro sebe, ale pro naše děti a vnuky  Kampus Albertov přiláká na UK špičkové vědce i studenty  provozní náklady se nesmějí stát v příštích desetiletích pro UK břemenem

KAMPUS ALBERTOV – BIOCENTRUM, GLOBCENTRUM Soutěžní porota V každé architektonické soutěži je složení odborné poroty jedním z klíčových bodů. Porota sestavená ze zkušených profesionálů ve svém oboru, kteří spolu otevřeně komunikují a respektují svou odbornost, zaručuje výběr nejlepšího návrhu a pro mnohá architektonická studia je i výzvou pro účast v soutěži.

KAMPUS ALBERTOV – BIOCENTRUM, GLOBCENTRUM prof. Ing. arch. Ladislav Lábus, Hon. FAIAIng. arch. Josef Pleskot Ing. Ladislav Bukovský Ing. arch. Dalibor Hlaváček, Ph.D.Ing. arch. MgA. Michal Fišer Ing. arch Pavel Hnilička, Dipl. NDS ETHZ in Architektur V nezávislé části poroty zasedli:

KAMPUS ALBERTOV – BIOCENTRUM, GLOBCENTRUM Ing. arch Jan Sedlák Prof. MUDr. Tomáš Zima, DrSc., MBA doc. RNDr. Jan Konvalinka, CSc. Ing. Jiřina KurzováIng. Miroslav Dvořák V závislé části poroty zasedli:

KAMPUS ALBERTOV – BIOCENTRUM, GLOBCENTRUM Průběh architektonické soutěže o návrh  bylo oficiálně zahájeno I. kolo architektonické soutěže o návrh  do soutěže se zaregistrovalo celkem 190 ateliérů, z toho 59 zahraničních  v I. kole bylo odevzdáno 33 návrhů, ze kterých porota ve spolupráci s odborníky do II. kola doporučila 6 soutěžních návrhů  ve II. kole soutěže bylo odevzdáno všech 6 postupujících návrhů včetně 3D modelů

KAMPUS ALBERTOV – BIOCENTRUM, GLOBCENTRUM Vyhodnocení architektonické soutěže o návrh Po posouzení všech 6 postupujících návrhů porota rozhodla o udělení 1. a 2. ceny, 3. cena udělena nebyla. Dále porota rozhodla o udělení mimořádných odměn návrhům:  č.1 - Ehl Koumar Architekti, DELTAPLAN, Praha  č.3 - AiD team, Praha  č.5 - MS plan, Praha

KAMPUS ALBERTOV – BIOCENTRUM, GLOBCENTRUM architektonické studio Atelier M1 architekti Praha 2. cenu obdržel soutěžní návrh č. 6

KAMPUS ALBERTOV – BIOCENTRUM, GLOBCENTRUM architektonické studio ZNAMENÍ ČTYŘ – ARCHITEKTI Praha 1. cenu obdržel soutěžní návrh č. 4

Kampus Albertov: vstupenka do 21. století Kampus se po svém dokončení stane moderním centrem studia a výzkumu pro naše studenty a učitele, bude lákat studenty vědce ze zahraničí a vytvoří podmínky pro to, aby UK zůstala špičkovou evropskou univerzitou i ve 21. století.

KAMPUS ALBERTOV – BIOCENTRUM, GLOBCENTRUM Děkuji za pozornost a prosím o vaše dotazy. Tomáš Zima rektor UK a předseda poroty SoN