Kontingenční tabulky. Úvod Kontingenční tabulky jsou jedním ze základních nástrojů pro práci s Excelem i pro jakékoliv smysluplné zpracování a vyhodnocování.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzdělávání v eGonCentru ORP Boskovice
Advertisements

• Větší přehlednost dat • Grafické znázornění • Zakonzervování dat (podobně jako pdf) 2.
Databáze Dotazy.
Základní škola a mateřská škola Bzenec
Tabulkové procesory (MS Excel)
Kontingenční tabulky a grafy 2013 O. Kánský. Zpracovávaná tabulka Chceme sledovat celkovou cenu Do tabulky chceme zahrnout: období – sloupec měsíc prodejce.
Informační technologie 2 Informační technologie Jarní semestr 2005.
Vzhled prezentace - šablony
ZAČÍNÁME PRACOVAT S WORDEM 2007
Databáze Sestavy.
Grafy v Excelu.
Analýza dat Jiří Slabý Nástroje pro analýzu dat SQL SERVER - součást Small Business serveruSQL SERVER - součást Small Business serveru Kontingenční tabulkyKontingenční.
Google formuláře.
Kontingenční tabulky a grafy
Tabulkový procesor.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
MS ACCESS - FORMULÁŘE Databázové systémy.
Excel úpravy grafu, karta Návrh
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Softwarové aplikace Oldřich Trenz CO JE MICROSOFT ACCESS je databázový nástroj pro tvorbu jednoduché aplikace typu seznam CD až po náročný,
Excel– Zásady Ing. Bohumil Bareš.
Struktura kriminality v roce 2000 Kriminalita je součástí každé společnosti a v posledním desetiletí zaznamenáváme nárůst většiny forem trestné činnosti.
Excel – Grafy Ing. Bohumil Bareš.
Databáze Tabulky. Vytvoření a návrh nové tabulky Tabulku lze vytvořit: na kartě Vytvořit klikněte ve skupině Tabulky na položku Tabulka. importem dat.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Školení Excel – základní jednoduché funkce Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme.
Jak vložit tabulku Excel do Wordu
TVORBA SLOUPCOVÝCH SPECIÁLNÍCH GRAFŮ Elektrárenská společnost ČEZ loni vykázala podle auditovaných výsledků čistý zisk 6,434 miliardy korun, což byl 12procentrní.
Vytvoření grafu v programu Excel 3. Osnova Vytvoření grafu Úprava grafu Konečná úprava.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT35.05 Téma: Excel Číslo projektu:
EXCEL 2010 Popis prostředí – 3. část. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309,
Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J. Jarkovský, L. Dušek, M. Cvanová III. Kontingenční tabulky v Excelu.
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Tabulkový procesor 3.
Vytvoření tabulek a grafů na V této prezentaci krok za krokem ukážeme, jak exportovat data do Excelu či do jiného programu. A dále.
MS Excel 2 Martin Kotlík Brno, 20. ledna 2015 Obsah předchozího semináře 1 1.Popis programu Excel 2.Základní dovednosti 3.Typy vkládaných dat 4.Formát.
EXCEL FILTROVÁNÍ DAT ING. BOHUSLAVA VITEKEROVÁ IKT MS Office
Grafy v Excelu.
VŠB –TUO ATŘ Manažerská grafika Grafy v MS Excel 2003 Podešva Petr
Tabulkový procesor MS EXCEL III. TVORBA GRAFŮ, SEZNAMY, FILTROVÁNÍ DAT Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová.
ACCESS SESTAVY Ing. Jana Horáková IKT MS Office
Mgr. Karel FischerÚprava prezentace1 Změna použité šablony Ke změně šablony mohu použít jednu ze tří možností: a)Formát \ návrh snímku b)V panelu nástrojů.
B USINESS INTELLIGENCE. C O JE BI? BI je sada procesů, aplikací a technologií, jejichž cílem je účinně a účelně podporovat rozhodovací procesy ve firmě.
Kontingenční tabulka Mgr. Jan Vavřík
Databáze MS ACCESS 2010.
Databáze MS ACCESS 2010.
Využití sestavy Zobrazení a typy Části sestavy Vytvoření sestavy Ovládací prvky.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 8 GRAF I – spojnicový graf Autor: Bc. Pavel Šiktanc Co se všechno naučíme??? Vytváření grafu z jednotlivých.
Seznamy (databáze) v tabulkových kalkulátorech (Microsoft Office Excel, Open Office Calc, …)
Snímek 1 PowerPoint2OP381 Manažerská informatika 1 2OP381 Manažerská informatika 1 Microsoft PowerPoint 2016 – 1. část
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_10B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
Název školy:Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:VY_32_INOVACE_NAV2-17.
Vytvoření sestavy Access (14). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Tabulkový procesor Základní informace o kontingenčních tabulkách a grafech Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková.
Tabulkový procesor Práce s listy, adresace buňky, definice řady Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, Růžena Hynková. Dostupné z.
KIV/ZD cvičení 8 Tomáš Potužák.
Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J
Informatika – Práce s listy
Popisná statistika I tabulky četností
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola, Chvalkovice
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP CZ.1.07
KIV/ZD cvičení 6 Tomáš Potužák.
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně
Vytvoření formuláře Access (11).
Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J
Vytváření grafů, úpravy
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_18-19
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
Transkript prezentace:

Kontingenční tabulky

Úvod Kontingenční tabulky jsou jedním ze základních nástrojů pro práci s Excelem i pro jakékoliv smysluplné zpracování a vyhodnocování dat. Př. 1 Kolik je v seznamu aut určité značky a kolik dohromady stojí.

Základní návod Výsledek

Úpravy tabulky Zobrazení procent nebo přírůstků v kontingenční tabulce Př.2 Kolik procent z celkové tržby činila tržba v jednotlivých měsících Jednoduchá kontingenční tabulka

Úpravy tabulky Zobrazení procent

Úpravy tabulky Zobrazit přírůstky v jednotlivých měsících proti předchozím měsícům

Vlastní pole hodnot Počítaná pole Př.3 Každý obchodník, který získal v celém sledovaném období zakázky za pět a více milionů korun, dostane bonus 3% z celkových tržeb.

Vlastní pole hodnot Počítaná pole

Vlastní pole hodnot Počítaná pole

Skupinová pole v kontingenční tabulce použitá pro shlukování dat Př.3 Jaká byla tržba za jednotlivé měsíce?

Skupinová pole v kontingenční tabulce použitá pro shlukování dat Nejdříve vytvoříme základní kontingenční tabulku

Histogram Zobrazit, jak vysoké byly tržby - a to tak, aby bylo vidět, kolik tržeb bylo v různých pásmech od-do. Kliknout do některé z hodnoty v Popisky řádku a pak na Skupinové pole. Základní kont. tabulka

Histogram Vznikne nová tabulka a z ní vytvoříme graf

Počítaná pole Př.4 Sledovat tržby podle kontinentů

Počítaná pole

Pomocí filtru zajistíme, že se zobrazí jen kontinenty

Průřez Sledování celkové ceny aut podle značek pomocí kontingenční tabulky a ještě segmentování podle barev. nejprve vytvoříme kontingenční tabulku

Průřez

Časová osa Časová osa má smysl v kontingenčních tabulkách, které chceme filtrovat dle času. Př. Z tabulky prodejů vytvořte kontingenční tabulku omezenou pouze na prodeje realizované v druhé polovině ledna 2012

Časová osa Pro podrobnější členění přepneme na dny

Časová osa

Ploché zobrazení kontingenční tabulky Vytvoříme „normální“ kontingenční tabulku

Ploché zobrazení kontingenční tabulky V Nástroje kontingenční tabulky / Návrh / Rozložení sestavy vyberu Zobrazit ve formě tabulky:

Ploché zobrazení kontingenční tabulky Ve stejné kartě v Souhrny klikneme na Nezobrazovat souhrny.

Ploché zobrazení kontingenční tabulky Ve stejné kartě v Souhrny klikneme na Nezobrazovat souhrny.

Kontingenční tabulka pro nesouvislá data Průvodce kontingenční tabulkou a grafem přidáme na Panel nástrojů rychlý přístup Soubor /Možnosti/Panel nástrojů Rychlý přístup/Všechny příkazy/ Průvodce kontingenční tabulkou a grafem

Kontingenční tabulka pro nesouvislá data