 kolektivní halový sport, který se hraje na hřišti o rozměrech 40x20 metrů a lehkým dutým míčkem z plastu. V jednu chvíli je z každého.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Seznámení s BLMF Prezentace je určená pro nové týmy - získají prvotní přehled o BLMF.
Advertisements

FLORBAL pro trenéry navazuje na seminář „Florbal pro pedagogické pracovníky“ Lektor: Tomáš Hradil.
Management sportovního klubu © Nymburk 2012
Struktura soutěží ČSA  STK ČSA  STK LM ČSA  Komise rozhodčích  Přestupní komise.
Beach Centrum Club o.s. Nabídka spolupráce Sezóna
SK Joudrs Praha je mladý, ambiciózní sportovní klub, který již pět let patří mezi špičkové softballové kluby v České republice. Členskou základnu našeho.
Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2012
PROJEKT GUTOVKA DOVEDNOSTI - BRUSLENÍ – MINILIGA ZAČÍNÁME :00 KLUZIŠTĚ GUTOVKA PRAHA 10 POPRVÉ NEDĚLE OD 18:00 A PAK JIŽ PRAVIDELNĚ.
FIRMA SVOBODA DEMOLICE, ZEMNÍ PRÁCE, RECYKLACE Svoboda Park.
aneb plážová házená v Mostě.
FC Slovan Rosice, o.s. Mgr. Petr Čejka.
Schůze rodičů hráčů FBC Plzeň
Seznámení s BLMF Pro: Schůze zástupců týmů Datum: Autor: Výbor BLMF.
ČLENSKÁ SCHŮZE Plán činnosti sportovního klubu MAESTRO CLUB Kolovraty na rok 2009.
FLORBAL.
Začali to Finové Do České republiky se florbal dostal třemi různými cestami. Vůbec první setkání s florbalem v České republice se událo díky výměnnému.
Herní princip ve sportovní přípravě dětí Licence B
Fotbal.
Je kolektivní halový sport…
Basketbal Basketbal, česky též košíková, je kolektivní míčový sport, ve kterém se dva týmy s pěti hráči na hřišti snaží získat co nejvíce bodů vhazováním.
Moje první Prezentace!!.
Florbal.
HOKEJOVÝ KLUB VSK TECHNIKA BRNO
Nabídka reklamních ploch
Benjamínci TJ SOKOL Dub nad Moravou
Nabídka sportovního soustředění žákům základních škol Florbalového klubu FBŠ EVVA Bohemians.
AC SPARTA PRAHA. Tournament of companies Fotbalový turnaj firem  Fotbalový turnaj na Strahově  Pořadatel: AC Sparta Praha  Místo: PRE Tréninkové centrum.
Florbal Patrik Převrátil.
Fotbalová přípravka SOKOL JESTŘABÍ LHOTA. Úvod Fotbalová přípravka má již v klubu Sokol Jestřabí Lhota dlouholetou tradici a je neméně důležitou kategorií.
Prezentace oddílu kopané Oslovení sponzorů
Extraliga juniorů a juniorek Co je cílem ? Extraliga juniorů a juniorek – kvalitativně a prezentačně druhé nejlepší soutěže po Extraligách mužů.
PRAVIDLA VOLEJBALU pro malé sportovce
HC LUBENEC 2013/2014 Vedoucí týmu: P.Strunz.
Házená Kateřina Horáková.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Lounské gymnázium se může pyšnit nejen odchovem mnoha lounských florbalových reprezentantů, nýbrž i velmi úspěšným družstvem děvčat, která v nedávné době.
Řízení sportovního tréninku
Lední hokej Je kolektivní hra. Jde o jeden z nejrychlejších sportů na světě. Hraje se na 3 třetiny po 20 minutách. Na hru dohlížejí 2 hlavní rozhodčí.
Soutěžení ve SH Předmět: Teorie sportovních her (KUT/SHT) Přednáší: Doc. PhDr. D. Tomajko, CSc.
JOSEF KAZATEL, IX. A MOJE ZÁJMY. ROZDĚLENÍ ZÁLIB DLE OBLÍBENOSTI.
Sady 5. května Plzeň
Podnikatelský záměr: Turnaj v malé kopané. Základní info: turnaj v amatérské malé kopané dvoudenní turnaj přínos pro Olomoucký kraj a město Olomouc, široké.
FC Slovan Rosice, o.s.. Činnost klubu v roce 2015 Informace v číslech: ● Počet týmů – 11 ● Členská základna – 247 členů ● Roční rozpočet – ,-
Dívčí složka volejbalu v Příbrami TJ BANÍK PŘÍBRAM VOLEJBALOVÝ KLUB POD SVATOU HOROU.
Korfbal Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Netradiční sportovní hry Téma: Korfbal - pravidla Jméno autora: Mgr. Tomáš Vacek Vytvořeno.
SPORTOVNÍ KLUB JIHLAVA ROK ZALOŽENÍ 1910 ROK ZALOŽENÍ ČLENŮ ČLENŮ 17 ODDÍLŮ 17 ODDÍLŮ TRADICE TRADICE KOLÉBKA SPORTŮ – FOTBAL, HOKEJ,
17. ŘVH FAČR Praha, Struktura použití členských příspěvků.
Vítejte v klubu HC Bobři Valašské Meziříčí
Dalibor Wijas Jiří Vodička Filip Navrátil
Interkros Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh:
Florbal Matěj Pírek 5.B Hluchak.
FC Slovan Rosice, z.s..
FLORBAL.
NEPROFESIONÁLNÍCH KLUBŮ
Program MŠMT VIII v roce 2017
Otakar Mestek, Michal Blažej
HOKEJBALPROTI DROGÁM SK KELTI 2008 Roman Novák
Nábor mladých fotbalistů
Sportovní klub Strupčice
VOLEJBALOVÝ ODDÍL TJ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU
Badmintonové centrum mládeže Středočeského kraje
Reorganizace mládežnických soutěží od sezony 2009/2010
SK Benátky nad Jizerou z.s.
Badmintonové centrum mládeže Středočeského kraje
Aplikace managementu ve sportovním klubu (min
SOUTĚŽE PŘÍPRAVEK Mgr. Pavel Hudeček 1. Krajská Grassroots konference.
Badmintonové centrum mládeže Středočeského kraje
KOLEKTIVNÍ SPORTY MATEMATIKA.
Zralostní model SK Florbal Benešov: komentář 2018
Soutěže mládeže organizované Olomouckým KFS
Transkript prezentace:

 kolektivní halový sport, který se hraje na hřišti o rozměrech 40x20 metrů a lehkým dutým míčkem z plastu. V jednu chvíli je z každého týmu na hřišti pět hráčů v poli a jeden brankář, hráči se snaží pomocí florbalových holí vstřelit soupeři gól.  Florbal zažívá velký boom, počty registrovaných hráčů tohoto dynamického a moderního sportu neustále rostou. Ve srovnání s ostatními sporty má třetí největší hráčskou základnu v ČR.  Klíčovým orgánem registrovaného florbalového dění v České republice je Česká Florbalová Unie (ČFBU) sdružující více než registrovaných členů.

 Klub v Litomyšli byl založen v roce  U vzniku stáli pan Vojtěch Jakubík st., Filip Holub, Vojtěch Jakubík ml., Ladislav Štancl.  Cílem bylo vybudovat životaschopný sportovní klub, který bude vychovávat mladé sportovce a povede je ke kolektivnímu myšlení, radosti ze sportu a k úspěchu.

 V první sezóně 2007/2008 byli do soutěže přihlášeni pouze muži. Hráli Pardubickou ligu, ze které postoupili z 1. místa do 3. ligy.  Na začátku této sezóny byl uskutečněn nábor a byla utvořena družstva mladších žáků, dorostu a žen.  V sezóně 2008/2009 nastupovala do soutěží družstva mužů, žen a dorostu.  V sezóně 2009/2010 byla do soutěží přihlášena družstva mužů, dorostu a mladších žáků. Mužům se podařilo postoupit do 2. ligy.

 Mládežnická základna klubu se stále rozšiřuje a její aktuální stav pro sezónu 2011/2012 je následující: Muži - 2.liga Dorost - 2. liga dorostenců Starší žáci - přebor starších žáků Mladší žáci - liga mladších žáků Přípravky - bez účasti v soutěži  Celková hráčská základna je v současné době přes 100 registrovaných hráčů.

 V loňské sezóně 2010/2011 hospodařil klub s rozpočtem Kč.  Výdaje klubu:  Startovné a kauce v soutěžích Čfbu  Pronájem haly na tréninky a domácí utkání  Náklady na pořadatelství soutěžních utkání (odměna a cestovné pro rozhodčí, hala)  Materiální vybavení pro tréninky mládeže (rozlišovací dresy, míčky, kužely,…)

 Přípravka – dva tréninky týdně po 60 minutách.  Mladší žáci – dva tréninky týdně po 90 minutách.  Starší žáci – dva tréninky týdně po 90 minutách.  Dorost – dva tréninky týdně po 90 minutách.  Muži – 3 tréninky týdně po 90 minutách (dva tréninky jsou hrazeny z rozpočtu klub a třetí si hradí hráči).

 Mladší žáci – 10 turnajů, kdy na každém turnaji odehrají 4 zápasy.  Starší žáci – 10 turnajů, na každém turnaji odehrají 2 zápasy hrané na 3x12 minut čistého času.  Dorost – 10 turnajů, na každém odehrají 2 zápasy hrané na 3x15 minut čistého času.  Muži – 22 zápasů hrané na 3x20 čistého času.

 Vývěsní skříňka na náměstí v Litomyšli.  Webové stránky klubu:  Plakáty na domácí utkání družstev.  Klubové noviny – měsíčník plný informací.  Facebook – Florbal Litomyšl.

 Mgr. Ladislav Štancl – předseda klubu  Vojtěch Jakubík ml. – sekretář klubu  Filip Holub – člen vedení klubu

 Ve výchově mládeže je prioritou vést děti k týmovému přemýšlení, základům pohybových návyků, tréninkovému rytmu a především k radosti ze sportu.  Od dorostu klademe důraz na taktickou průpravu hráčů tak, aby do týmu mužů přicházeli vyspělí, technicky i myšlením zdatní hráči.  V mužích je prioritou udržet 2. ligu a připravovat kvalitně hráče jak po fyzické, tak technické a psychické stránce.