Jaroslava Nietscheová, prom. práv. Vodní zákon ve vazbě na ochranu před povodněmi a úloha manipulačních řádů vodních děl Praha.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mgr. Emílie Trakalová Novela vyhláška č. 432/2001 Sb. Milín, 30. listopadu - 2. prosince 2011.
Advertisements

Provoz a údržba vodních toků
Zákon č. 184/2006 o odnětí nebo omezení vlastnického práva k pozemku nebo ke stavbě (zákon o vyvlastnění) Zákon upravuje podmínky a)odnětí nebo omezení.
Odstraňování staveb, terénních úprav a zařízení
Právní úprava ochrany vod
Nástroje územního plánování
Struktura stavebního zákona č. 183/2006 Sb. ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ Předmět úpravy, Základní pojmy ČÁST DRUHÁ VÝKON VEŘEJNÉ SPRÁVY HLAVA I ÚVODNÍ.
Činnost veřejné správy. Nejčastější členění činnosti s bezprostředními právními důsledky X činnosti organizační činnosti s bezprostředními právními důsledky.
Technická normalizace v České republice 1.Tvorba českých technických norem 2.Mezinárodní spolupráce 3.Postavení českých technických norem.
Hospodářská úprava lesa Legislativa Bezpečnost osob a majetku.
Živnostenské podnikání živnostenské úřady
ZVLÁŠTNÍ PRAVOMOCI STAVEBNÍHO ÚŘADU
Krizové řízení Krizovým řízením se rozumí souhrn řídících činností věcně příslušných orgánů zaměřených na: - analýzu a vyhodnocení bezpečnostních.
Stavební uzávěry Krajský úřad Plzeňského kraje
Osobní údaje při registraci domén Praha září 2007 Mgr. Martina Šnajderová, DiS. Úřad pro ochranu osobních údajů.
PŽP 9 Právní úprava ochrany vod. Ochrana vod v mezinárodním právu Z důvodu regionálního či lokálního významu předmětu ochrany ve světovém měřítku nejsou.
Dešťové kanalizace a využití § 1 odst. 4 Za jakých podmínek může vodoprávní úřad stanovit, že se zákon o vodovodech a kanalizacích vztahuje i na kanalizace.
Ing. Václav Jirásek Povodí Labe, státní podnik ELLA - INTERREG III.B - CADSES Královéhradecký kraj Aldis, Hradec Králové,
Řízení o přestupcích.
Právo na informace Tereza Danielisová,
Minimální zůstatkový průtok (MZP)
Aktuální stav projednávání novely vodního zákona č. 254/2001 Sb.
KONFERENCE PROTIPOVODŇOVÁ OCHRANA – PREZENTACE VÝSLEDKŮ PILOTNÍHO PROJEKTU „ATLAS LABE NA ÚZEMÍ KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE“ Projekt je spolufinancován Evropskou.
PRÁVNÍ ÚPRAVA OCHRANY VOD Filip Dienstbier, 2006.
Právní úprava ochrany lesa
NATURA 2000 Právní rámec v ČR Prameny právní úpravy Část čtvrtá zákona č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny, v platném znění Vloženo.
Uzavírání veřejnoprávních smluv (zákon č. 500/2004 Sb., správní řád)
Koncepce environmentální bezpečnosti a snižování rizika katastrof
Právní předpisy obcí Krajský úřad Zlínského kraje, únor 2015
Výklad č. 84 č.j. 2551/ Společná řízení  k § 115 odst. 11 vodního zákona a § 140 správního řádu.
Ochrana kulturních památek Stát chrání kulturní památky jako nedílnou součást kulturního dědictví lidu, svědectví jeho dějin, významného činitele životního.
STAVEBNÍ DOZOR Stavební úřady vykonávají soustavný dozor nad zajišťováním ochrany veřejných zájmů, ochrany práv a oprávněných zájmů právnických a fyzických.
Hospodaření s majetkem obcí a krajů. Úvodem právní úprava obsažená v OZř a KZř je velmi kusá široký prostor pro uplatnění obecných předpisů (občanský.
Organizační zabezpečení práva životního prostředí JUDr. Jana Dudová, Ph.D.
Územní správa a samospráva RNDr. Oldřich Hájek, Ph.D.
Kanalizace – kdy bude??? Povolovací, přípravný a realizační proces kanalizace Martin Exner, starosta obce Nová Ves Nová Ves
Národní plány povodí Aktuální stav přípravy a souhrn programu opatření.
Povodňová ochrana Ing. Eva Valterová odbor životního prostředí a zemědělství oddělení vodního hospodářství tajemník krajské povodňové komise KRAJSKÝ ÚŘAD.
V ODOHOSPODÁŘSKÉ AKTUALITY Ing. Daniel Pokorný ředitel odboru státní správy ve vodním hospodářství a správy povodí Ministerstvo zemědělství ČR 21. – 22.
P O V O D N Ě a O B C E Zákon č. 254/2001 Sb., o vodách a o změně některých zákonů (vodní zákon), ve znění pozdějších předpisů.
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2016 Leden 2016.
KONCEPCE ENVIRONMENTÁLNÍ BEZPEČNOSTI Základní dokumenty Bezpečnostní strategie NATO Mezinárodní strategie pro snižování rizika katastrof OSN.
Zpracování Krizového plánu správního obvodu ORP Nový Bydžov Zpracování Krizového plánu správního obvodu ORP Nový Bydžov Oddělení OOB a KŘ HZS Královéhradeckého.
1 FINANCOVÁNÍ JSDHO Ing. Marta Spálenková vedoucí oddělení krizového řízení.
MĚSTSKÝ ÚŘAD VALAŠSKÉ KLOBOUKY STAVEBNÍ ODBOR DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ 13. A 20. BŘEZNA 2013.
Zneškodňování odpadních vod v malých obcích
Vodohospodářské aktuality
Veřejnoprávní smlouvy
Havarijní plán kraje.
Integrovaný záchranný systém České republiky – Ústeckého kraje
Územní studie Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje
Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Kraje Vysočina
Rozumné a dosažitelné návrhy prvků společných zařízení
ZVLÁŠTNÍ PRAVOMOCI STAVEBNÍHO ÚŘADU
Metodický pokyn k § 23a vodního zákona
STAVEBNÍ DOZOR Stavební úřady vykonávají soustavný dozor nad zajišťováním ochrany veřejných zájmů, ochrany práv a oprávněných zájmů právnických a fyzických.
Závazná stanoviska orgánů územního plánování po novele stavebního zákona Štiřín
Stavební právo.
Místní poplatky Školení obcí Olomouckého kraje listopad 2017 Novela zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích (dále jen „ZMP“) s účinností od 1. 7.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
ROČNÍ SEMINÁŘ PRO VODOPRÁVNÍ ÚŘADY SKALSKÝ DVŮR
Obrana státu Zajišťování obrany České republiky (část 1)
Program Prevence před povodněmi I. až IV. etapa
Právní problematika břehových porostů
Vrchní vodoprávní dozor rok 2016
Novinky v předškolním vzdělávání
Právní aspekty domovních a malých ČOV
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2017
Stavební legislativa – možnosti zefektivnění přípravy staveb
Příprava občanů k obraně státu …
Transkript prezentace:

Jaroslava Nietscheová, prom. práv. Vodní zákon ve vazbě na ochranu před povodněmi a úloha manipulačních řádů vodních děl Praha

Vodní zákon ve vazbě na ochranu před povodněmi a úloha manipulačních řádů vodních děl V České republice existují stovky tisíc vodních děl, z toho téměř vodních nádrží. Byly vybudovány v dávné minulosti i zcela nedávno.

Vodní zákon ve vazbě na ochranu před povodněmi a úloha manipulačních řádů vodních děl Vodní nádrže: mají velký vliv na své okolí jsou většinou víceúčelové právní vztahy k nim jsou upraveny vodním zákonem č. 254/2001 Sb.

Vodní zákon ve vazbě na ochranu před povodněmi a úloha manipulačních řádů vodních děl Vlastníci vodních děl jsou povinni dodržovat podmínky za nichž byly povoleny dodržovat schválený manipulační a provozní řád udržovat je v řádném stavu (§ 59 odst. 1 VZ)

Vodní zákon ve vazbě na ochranu před povodněmi a úloha manipulačních řádů vodních děl Vodní nádrže slouží také ochraně před povodněmi podle účelu k němuž byly vybudovány v rozsahu své kapacity.

Vodní zákon ve vazbě na ochranu před povodněmi a úloha manipulačních řádů vodních děl Povodeň je přírodní úkaz – živelní pohroma nelze jim zabránit lze jen omezovat jejich škodlivé následky důsledek morfologických podmínek

Vodní zákon ve vazbě na ochranu před povodněmi a úloha manipulačních řádů vodních děl Za přirozenou povodeň nikdo neodpovídá Náklady na vlastní opatření na ochranu před povodněmi nese každý sám (§ 86 odst. 2 VZ) Každý je povinen uposlechnout příkazu povodňových orgánů a spolupracovat (§ 63 odst. 3 VZ)

Vodní zákon ve vazbě na ochranu před povodněmi a úloha manipulačních řádů vodních děl Vlastníci vodních děl manipulují na vodních nádržích v mezích schváleného manipulačního řádu dbají pokynů vodohospodářského dispečinku [ § 84 odst. 1 písm. f) VZ ]

Vodní zákon ve vazbě na ochranu před povodněmi a úloha manipulačních řádů vodních děl Při povodni mohou být mimořádné manipulace na vodních nádržích nad rámec schváleného manipulačního řádu provedeny jen se souhlasem povodňového orgánu [§ 84 odst. 1 písm. g) VZ ]

Vodní zákon ve vazbě na ochranu před povodněmi a úloha manipulačních řádů vodních děl Manipulační řády – vyhláška č. 216/2011 Sb. navrhují vlastníci schvalují vodoprávní úřady rozhodnutím (§ 115 odst. 17 VZ) Vodoprávní úřad může uložit vlastníkovi povinnost zpracovat návrh (§ 59 odst. 3 VZ)

Vodní zákon ve vazbě na ochranu před povodněmi a úloha manipulačních řádů vodních děl Vodoprávní úřad může: stanovit podmínky pro zpracování manipulačního řádu stanovit lhůtu pro jeho zpracování uložit povinnost doplnění, úpravy (§ 59 odst. 3 VZ)

Vodní zákon ve vazbě na ochranu před povodněmi a úloha manipulačních řádů vodních děl Povodňové orgány obce s rozšířenou působností v době nebezpečí povodně nebo při povodni mohou nařídit mimořádnou manipulaci nad rámec schváleného manipulačního řádu po dohodě se správcem povodí [§ 79 odst. 2 písm. k) VZ]

Vodní zákon ve vazbě na ochranu před povodněmi a úloha manipulačních řádů vodních děl Vlastníci vodních nádrží smí provést manipulace: jen podle manipulačního řádu [§ 59 odst. 1 písm. a) VZ] mimořádné manipulace nad rámec schváleného manipulačního řádu jen se souhlasem povodňového orgánu obce nebo kraje [§ 84 odst. 1 písm. g) VZ] při ohrožení vodního díla varují ohrožené osoby [§ 84 odst. 2 písm. c) VZ]

Vodní zákon ve vazbě na ochranu před povodněmi a úloha manipulačních řádů vodních děl Z toho plyne, že vlastník vodního díla je vázán povolením stavby - jeho podmínkami schváleným manipulačním řádem [§ 59 odst. 1 písm. a) VZ]

Vodní zákon ve vazbě na ochranu před povodněmi a úloha manipulačních řádů vodních děl vodoprávní úřad povodňový orgán orgán krizového řízení - může nařídit konkrétní jiné manipulace [§ 59 odst. 4 VZ, §79 odst. 2 písm. k) VZ, § 77 odst. 9 VZ]

Vodní zákon ve vazbě na ochranu před povodněmi a úloha manipulačních řádů vodních děl Vlastník vodního díla je povinen uposlechnout rozhodnutí vodoprávního úřadu (§ 73 odst. 2 zák. č. 500/2004 Sb.) příkazu povodňového orgánu (§ 63 odst. 3 VZ) nařízení orgánu krizového řízení (§ 23 odst. 2 zák. č. 239/2000 Sb.)

Děkuji za pozornost