Regionální potravina Konzultační seminář Olomouc 24. 7. 2015.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
CEBRE Česká podnikatelská reprezentace při EU
Advertisements

PREZENTACE ZNAČEK KLASA A REGIONÁLNÍ POTRAVINA Seminář „Kvalitní a bezpečné potraviny“ , Země živitelka, České.
Revize Nového přístupu
Bezpečnost potravin v ČR, spolupráce s EU a spotřebiteli
Spotřebitelský poradní výbor a spotřebitelské organizace
Aktuální úkoly celní správy v oblasti práva duševního vlastnictví
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Aktuální stav opatření V.2 zřízení Celostátní sítě pro venkov Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Není značka jako značka
Inovační aktivity podniků v letech 2008–2010
Zpráva o činnosti za rok 2011 Valná hromada MAS Šluknovsko Hotel Slavie, Horní Podluží
Celostátní síť pro venkov
Legislativa potravin Hejmalová Michaela.
Kvalita potravin, příležitost pro české produkty
Bezpečnost potravin v ČR
4/6/20151 České potravinářství a reformovaná SZP EU v období Seminář, Pardubice 2012 Ing. Tomáš Kreutzer.
Praha, 1. června 2012 Ministerstvo zemědělství Regionální potravina tisková konference.
Mgr. Michal ŠAFRA DOHLED NAD OBECNOU BEZPEČNOSTÍ VÝROBKŮ (OBV) V RÁMCI DOVOZU ZE TŘETÍCH ZEMÍ Mgr. Michal ŠAFRA
CCV, s.r.o. Registr vinic a webové služby
Zajištění bezpečnosti potravin v České republice
Český systém kvality služeb Prezentace projektu Ministerstvo pro místní rozvoj ČR na podporu cestovního ruchu Velké Losiny –
1 Společné politiky EU Mezinárodní ekonomická integrace VŠFS LS 2004/05 MS prezenční přednáška
Ruce které umí. „BESKYDY originální produkt ® “ Značka je jednou ze tří nejstarších (2005) značek sdružených v Asociaci regionálních značek (sdružuje.
OSTRAVA 26. – 27. DUBNA 2012 ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI 10. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU Jana Bydžovská.
Rekordní počet přihlášených obcí v Královéhradeckém kraji - 50 Hodnotitelská komise10 členů Termín návštěv obcí – Čas na jednu obec90.
Půl na půl – rovné příležitosti žen a mužů Vzdělávání zaměstnavatelů v oblasti rovných příležitostí žen a mužů TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM.
Přístup k řešení bezpečnosti IT Nemochovský František ISSS Hradec Králové, dubna 2005.
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ REGIONÁLNÍ KOLA SOUTĚŽE O NEJLEPŠÍ STUDENTSKÝ INOVATIVNÍ PODNIKATELSKÝ.
Zapojení se do "evropských" procesů a diskusí o sociálním začleňování Sociální inkluze ve světle současného vývoje a nového programovacího období Seminář.
Inovace kurikula studijního programu Všeobecné lékařství. Reg.č. CZ.1.07/2.2.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Informace o výběrovém řízení FRVŠ 2010 Prof. Dr. Ing. Zdeněk Kůs Listopad 2009.
ÚSTAV ZEMĚDĚLSKÉ EKONOMIKY A INFORMACÍ V Praze 6. května 2015.
1 1 Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR KOMISE PRO SOCIÁLNÍ OTÁZKY ASOCIACE KRAJŮ ČR , Olomouc.
Regionální potravina a novinky v legislativě
Nejčastější závady v označování
Operační program ESPON 2013 Informační den Program ESPON 2013 Projektová partneři Mgr. Milada Hroňková Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 21. února 2011.
Diskuzní seminář „Perspektivy českého potravinářství“ Země živitelka 2015 Výstaviště České Budějovice 28. srpna 2015 České Budějovice MUDr. Viera Šedivá.
Regionální potravina v roce 2011 Ing. Jindřich Fialka Odbor potravinářské výroby a legislativy Sekce potravinářských výrob - Úřad pro potraviny - MZe 1.12.
Technologické inovační centrum s.r.o., Vavrečkova 5262, Zlín (budova 23)
Systém úřední kontroly v ČR. Úřední kontrola v ČR Úřední kontroly v celém potravinovém řetězci od prvovýroby až po prodej spotřebiteli provádějí příslušné.
AKTUÁLNÍ INFORMACE MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ („MZ“) – „Bílý dům“ Mgr. Aleš Kapucián Oddělení vědy a výzkumu (odbor VLP/1)
ORGANIZACE KRAJSKÉ SOUTĚŽE REGIONÁLNÍ POTRAVINA A ZKUŠENOSTI Z OLOMOUCKÉHO KRAJE Ing. Pavel Stonawský.
24. září 2016 Regionální potravina 2016 Mgr. Ing. Eva Trávníčková Státní zemědělské a potravinářské inspekce
Rozvoj venkova Olomouckého kraje Setkání aktérů venkova, Všechovice - Příleský mlýn,
Naučná stezka Petrovské studánky realizováno v rámci 2. výzvy MAS Šumperský venkov Fiche č.2: Vítá Vás vstupní brána Jeseníků II realizátor projektu: o.s.
Regionální potravina. Projekt Regionální potravina podpora malých a středních producentů potravin cílem je představit to nejlepší z potravinářské produkce.
Ing. Pavel Šolc Náměstek ministra průmyslu a obchodu Státní energetická koncepce 11 Ochrana práv spotřebitelů a zákazníků na energetickém trhu Konference.
Regionální potravina 2016 Činnost SVS Doc. MVDr. Milan Malena, Ph.D., MVDr. Milan Sehnal leden-březen 2016 Ústřední veterinární správa Státní veterinární.
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
DOPL Ň KY STRAVY Ing. Sylvie kršková, Státní zem ě d ě lská a potraviná ř ská inspekce.
Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 o výživových a zdravotních tvrzeních při označování potravin Workshop – ČASP, PK – Ing.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Organizace soutěže „Regionální potravina“ Jana Brázdilová Seminář – Význam a propagace regionálních potravin 2010.
Cena hejtmana Kraje Vysočina za společenskou odpovědnost.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Tel: U Nisy 745/ 6a , Liberec 3 - Jeřáb Tel: 
Přehled preferenčních kritérií
NÁRODNÍ ZNAČKA KVALITY KLASA
ODRAZILO SE NAŠE ZEMĚDĚLSTVÍ ODE DNA? Ing. Zdeněk JANDEJSEK, CSc.
Regionální potravina ve Středočeském kraji
Problematika potravinových odpadů v ČR
ZASTOUPENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
Úřad práce ČR a povolování práce zaměstnancům ze zahraničí
Uzavřené provozovny na webu Potraviny na pranýři
Ing. Pavel Vinkler, Ph.D., ředitel odboru podnikatelského prostředí
Legislativa (právní aspekty) chemických látek a přípravků II
Česká zemědělská a potravinářská inspekce
Typy potravin jdoucí napříč komoditami a doplňky stravy
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
Transkript prezentace:

Regionální potravina Konzultační seminář Olomouc

Regionální potravina Organizátor soutěže: Ministerstvo zemědělství ČR Realizátor soutěže: Státní zemědělský intervenční fond Partneři: Potravinářská komora Agrární komora ČR Informační centrum bezpečnosti potravin

Historie 1. ročník 2010: 6 kategorií, oprávněnost užívání loga po dobu 6 roků 2. ročník 2011: 9 kategorií, oprávněnost užívání loga na dobu 4 roků Další ročníky v tomto směru beze změn

Počet přihlášených výrobků a počet výrobců přihlášených do soutěže RokPočet výrobkůPočet výrobců

Počty oceněných výrobků v Olomouckém kraji RokPočet oceněných výrobků Celkem 42 výrobků získalo ocenění Regionální potravina Olomouckého kraje

Ministerstvo zemědělství ČR udělilo značku Regionální potravina již celkem 475 oceněným výrobkům. Přehled oceněných výrobků a další informace k Regionálním potravinám jsou uvedeny na:

Výrobek OK (Výrobek Olomouckého kraje)

Cíl Zviditelnit a podpořit místní speciality a jejich výrobce. Oceněné výrobky musí být vyrobeny a uváděny na trh v Olomouckém kraji. Organizátor soutěže: Agrární komora Olomouckého kraje pod záštitou hejtmana Olomouckého kraje

Historie Rok Počet přihlášených výrobkůPočet oceněných výrobků Soutěž byla vypsána v 10 kategoriích Od roku 2010 je soutěž součástí Regionální potraviny Olomouckého kraje Doposud bylo ocenění uděleno 138 výrobkům

Hodnocení výrobků Hodnotitelská komise Odborníci z Ministerstva zemědělství ČR, SZIF, Potravinářské komory ČR, Agrární komory ČR, Olomoucký kraj, SVS a SZPI Maximálně 8 členů, minimálně 5 členů Viz. Metodika pro udělování značky „Regionální potravina“

Hodnocení výrobků V každé kategorii může vyhrát jen jeden výrobek, který získá ocenění: Regionální potravina Olomouckého kraje Z ostatních hodnocených výrobků jsou navrženy výrobky, které získají ocenění: Výrobek OK

Přístup k hodnocení Do roku 2014 ‒ všechny přihlášené výrobky byly hodnoceny; pokud byly shledány nedostatky ve značení, dozorové úřady zajistily následně zjednání nápravy. V roce 2015 ‒ výrobky, které nebyly správně označeny, nebyly hodnoceny. Výrobci těchto výrobků byli nebo budou navštíveni dozorovými úřady ke zjednání nápravy.

Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1169/2011 o poskytování informací spotřebitelům Nařízení bylo publikováno v roce 2011 Účinnost Nařízení je od kromě článků 30–35, které popisují uvádění výživových údajů. Zde je účinnost od Nejvýznamnější změna v oblasti potravinářské legislativy za posledních 10 roků

Děkuji za pozornost.