Regionální potravina 2010 v Královéhradeckém kraji Ing.Petra Škopová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Soutěž o „Nejlepší realizované společné zařízení roku 2009“
Advertisements

PREZENTACE ZNAČEK KLASA A REGIONÁLNÍ POTRAVINA Seminář „Kvalitní a bezpečné potraviny“ , Země živitelka, České.
Nabídka partnerství v rámci projektu „Dobrovolní hasiči roku 2014“ Motivační program s oceněním a finančními dary 1Nabídka partnerství ankety Dobrovolní.
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
_ Setkání koordinátorů Počátky Mgr. Jan Martinec.
Soutěž Obec přátelská rodině P etr Nečas ministr práce a sociálních věcí 15. května 2008.
MAS Krajina srdce …a péče o krajinu.  Fiche č. 3: Zlepšení estetického vzhledu obcí  Podpořeno 23 projektů v intravilánu obcí  Zaměření projektů: -
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Projekt BIOŠKOLY ZAVÁDĚNÍ BIOPOTRAVIN DO ŠKOL A PŘEDŠKOLNÍCH ZAŘÍZENÍ veřejná zakázka Ministerstva zemědělství ČR realizátor projektu: Country Life.
Celostátní síť pro venkov
PRACOVNÍ SETKÁNÍ ZÁSTUPCŮ OBCÍ ORP HRADEC KRÁLOVÉ Dolní Přím, 5. února 2009 Ing. Jana Rejlová, administrátorka POV.
Projekt UNDP-GEF Název: Zachování biologické rozmanitosti trvalých travních porostů v pohoří Karpat v České republice prostřednictvím cíleného využití.
Projekt UNDP-GEF Název: Zachování biologické rozmanitosti trvalých travních porostů v pohoří Karpat v České republice prostřednictvím cíleného využití.
PRAVÉ VALAŠSKÉ Regionální ochranná známka Ing. Kateřina Sobotková MAS Rožnovsko
HANÁ Systém regionálního značení. Proč podporovat místní produkty? výrobky za to stojí výjimečnost díky vazbě na region (kultura, tradice, příroda) kvalita:
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Praha, 1. června 2012 Ministerstvo zemědělství Regionální potravina tisková konference.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
CO CO je to SKLIZENO ? Samoobslužná prodejna s opravdovými potravinami PROČ PROČ vzniklo SKLIZENO ? jako odpověď na vzrůstající poptávku zákazníků po potravinách.
Koncept farmářských prodejen
1 HK ČR, E x p o r t n í s e m i n á ř Hradec Králové 6. září 2011 Služby poskytované exportérům sítí složek HK ČR.
Franchise Days Prague 2012, , Corinthia Hotel Prague Farmářské potraviny v kamenných prodejnách.
VENKOVSKÁ TRŽNICE Informační systém pro zvýšení akceschopnosti venkovanů - 12 partnerských MAS - 2 projekty spolupráce (Opatření IV.2.1., PRV ČR)
Projekt Zvýšení kvality vzdělávání na Středním odborném učilišti obchodním Prostějov prohloubením spolupráce s regionálními zaměstnavateli a rozvojem kariérového.
Zajištění bezpečnosti potravin v České republice
- Socioekonomická sféra -
Společný regionální operační program PRIORITA 4 Cestovní ruch Opatření 4.1 Rozvoj služeb pro cestovní ruch Podopatření Podpora regionálních a místních.
VÝROČNÍ KONFERENCE,,Operační program Rybářství příležitost pro produkční rybáře“
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Rekordní počet přihlášených obcí v Královéhradeckém kraji - 50 Hodnotitelská komise10 členů Termín návštěv obcí – Čas na jednu obec90.
Chceme konkurenceschopné a stabilní zemědělství a potravinářství? Ing. Miroslav Toman, CSc. prezident Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.
ÚSTAV ZEMĚDĚLSKÉ EKONOMIKY A INFORMACÍ V Praze 6. května 2015.
Regionální potravina a novinky v legislativě
Nejčastější závady v označování
Diskuzní seminář „Perspektivy českého potravinářství“ Země živitelka 2015 Výstaviště České Budějovice 28. srpna 2015 Marian Jurečka ministr zemědělství.
TÝDNY VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH V LIBERECKÉM KRAJI 2010 pod záštitou MUDr. Přemysla Sobotky předsedy Senátu Parlamentu České republiky a senátora za Liberecko.
Regionální potravina v roce 2011 Ing. Jindřich Fialka Odbor potravinářské výroby a legislativy Sekce potravinářských výrob - Úřad pro potraviny - MZe 1.12.
ORGANIZACE KRAJSKÉ SOUTĚŽE REGIONÁLNÍ POTRAVINA A ZKUŠENOSTI Z OLOMOUCKÉHO KRAJE Ing. Pavel Stonawský.
Návrh opatření ke zlepšení pozice firmy na trhu. Cíl práce stanovit postavení firmy IMPRESS Znojmo, a.s. na trhu zjistit postavení plechovky mezi ostatními.
„Váš kraj, Váš rozpočet“. Projekt „Váš kraj, Váš rozpočet“  Běžná praxe: občané mají možnost vyjádřit se k návrhu rozpočtu až ve fázi, kdy je návrh rozpočtu.
Regionální potravina. Projekt Regionální potravina podpora malých a středních producentů potravin cílem je představit to nejlepší z potravinářské produkce.
Regionální potravina Konzultační seminář Olomouc
Předběžná studie proveditelnost - shrnutí Závěrečná konference přeshraničního projektu Slavice,
Zájmové sdružení právnických osob OK4Inovace Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín
Příprava a organizace atletických soutěží Přípravná etapa cca 12 – 1 měsíc před konáním Realizace soutěže Závěrečná etapa cca do 1 měsíce po ukončení soutěže.
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
Organizace soutěže „Regionální potravina“ Jana Brázdilová Seminář – Význam a propagace regionálních potravin 2010.
BILLA PODPORUJE ČESKÉ DODAVATELE Jaroslaw Szczypka, CEO BILLA spol. s r. o.
Artisan Foods of Meath Návštěva České republiky Říjen 2005.
Marketingová analýza společnosti Pivovar Ferdinand s. r. o.
Centrum Veronica Hostětín Potravinová soběstačnost
Zemědělci a potravináři se ode dna musejí odrážet společně
Výrobní činnost hotelu
Marketingový plán podniku
CZECH SALES ACADEMY Hradec Králové – VOŠ a SOŠ s.r.o.
Tel: U Nisy 745/ 6a , Liberec 3 - Jeřáb Tel: 
Svítání na lepší časy. Odrazilo se naše zemědělství ode dna?
Svítání na lepší časy. Odrazilo se naše zemědělství ode dna?
Program obnovy venkova Jihočeského kraje
„Váš kraj, Váš rozpočet“
REGIONÁLNÍ POTRAVINA KRAJE VYSOČINA 2012
Regionální potravina ve Středočeském kraji
Využití regionálních surovin jako zdroje antioxidantů pro zvýšení zdravotní prospěšnosti potravin (projekt NAZV, Qj ) Farmářská burza –
MARKETINGOVÝ PLÁN PRO ROK 2009
Změny v soutěži Vesnice roku
10. ročník Veletrhu odborného vzdělávání
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
SCLLD v MAS Sdružení SPLAV
Transkript prezentace:

Regionální potravina 2010 v Královéhradeckém kraji Ing.Petra Škopová

Účel soutěže a organizační zajištění Cílem je představit široké laické i odborné veřejnosti regionální potraviny prezentující specifika kraje Zadavatel projektu: Ministerstvo zemědělství České republiky Realizátor projektu: Regionální agrární komora Královéhradeckého kraje Administrátor projektu: Královéhradecký kraj

Organizace soutěže Výzva potravinářům v Deníku a v rozhlase (ČR HK a Blaník) Přijímání přihlášek a jejich kontrola v sídle Regionální agrární komory. Přihláška a pravidla soutěže uveřejněny na Termín přijímání přihlášek: Termín vyhodnocení výrobků: Hodnotitelská komise složena z 9 členů. Propagace výrobků – červenec až listopad 2010

Přihlášené výrobky Přihlášeno 27 potravinářů s 46 výrobky Možnost přihlásit max. 5 výrobků od 1 výrobce do 1kategorie. Kategorie a počet přihlášených výrobků: I. Mléko a mléčné výrobky 4 II. Pekařské a cukrářské výrobky 19 III. Masné výrobky 7 IV. Alkoholické a nealkoholické nápoje 6 V. Ovoce a zelenina 3 VI. Ostatní 7

Vyhodnocení nejlepších I.kategorie: Mléko a mléčné výrobky 1. Bílý jogurt řeckého typu - Mlékárna BOHEMILK a.s. 2. Niva 50 % t.v.s. - Niva s.r.o. 3. Žernovský bochník - ZD Žernov II. kategorie: Pekařské a cukrářské výrobky 1. kolekce HRADECKÉ PRALINKY - Cukrářství u Rudolfa 2. Chléb PORLICO - PEKÁRNA LIČNO 2. Orlický chléb - PEKÁRNA LIČNO 3. Sváteční koláčky - PEKÁRNA LIČNO III. Kategorie: Masné výrobky 1. Selská paštika TORO - CHOVSERVIS a.s. 2. Piccolo šunka - CHOVSERVIS a.s. 3. Tlačenka - ZEPO Bohuslavice

Vyhodnocení nejlepších IV. kategorie: Alkoholické a nealkoholické 1. Jablečný mošt 100 % - Podorlická sodovkárna s.r.o. 2. Rampušák - kvasnicový ležák - Staročeský pivovárek, s.r.o. 3. Novopacké pivo – Kryštof - Pivovar Nová Paka a.s. V. kategorie : Ovoce a zelenina 1. Dobrovodské kysané zelí bílé 500 g - ZD Podchlumí 2. Všestarská cibule - VITAL Czech s.r.o. 3. Bolehošťské kysané zelí - AGROSPOL Bolehošť a.s. VI. kategorie: Ostatní 1.Rokytnický med lesní květový - Včelí farma Rokytník 2.Rokytnický med javorový květový - Včelí farma Rokytník 3. Med s mateří kašičkou - Milan Pleva

Mediální podpora

Filmový spot - Cinestar

Tisková inzerce

Ochutnávky – Rychnov nad Kněžnou – prodejní trhy Země Živitelka České Budějovice 2.9. – Hradec Králové – prodejní trhy 3.9. – PRIM Chomutice – chovatelský den – Královéhradecké krajské dožínky – slavnostní vyhlášení – Chovatelský den Mžany Říjen – ochutnávky v SM Terno Hradec Králové

Slavnostní vyhlášení

Hodnocení soutěže Málo času na přípravu projektu Neproběhla diskuze s Agrárními komorami, které podobné soutěže pořádají již několik let – opakovali se stejné chyby Nová soutěž ohrožuje konání tradičních krajských soutěží Pozitivní je, že Mze je ochotno vynaložit na tuto podporu prostředky V budoucnu se více zaměřit na podporu tvorby prodejních míst pro regionální potraviny – nedostupnost pro zákazníka je největší překážka růstu prodeje těchto výrobků Vyjasnit si koho a proč chceme vlastně podporovat. Malí výrobci nemohou zásobovat více řetězců a velké firmy takovouto podporu příliš nevyužijí.

Potravina a potravinář roku Královéhradeckého kraje

Vznik soutěže Soutěž vznikla na základě návrhu Výboru pro životní prostředí a zemědělství Královéhradeckého kraje v roce 2005, kraj vyčlenil na tento samostatný projekt cca 1,5 mil. Kč – od r. 2006

Cíle projektu  Zviditelnit místní potravináře půlroční kampaní  Zvýhodnit postavení místních potravinářů při vyjednávání s obchodníky  Popularizovat české zemědělství a potravinářství  Zachování výroby převážně na venkově pomůže zachovat i pracovní místa a tvorbu HDP na venkově  Dlouhodobá marketingová podpora KHK potravinářů  Zlepšení orientace zákazníků při výběru potravin  Posílení spotřebitelské hrdosti na kvalitní místní potraviny  Podpořit preferenci zákazníka pro nákup místních potravin  Ekologický cíl – preference domácích potravin omezí mezinárodní dopravu a tím sníží spotřebu nafty a devastaci silnic a dálnic

Pravidla soutěže  Hlasování probíhá formou hlasování na internetových stránkách soutěže,pomocí hlasovacích lístků – denní tisk, prodejní akce a přes SMS  Hlasující má možnost přidělit po jednom hlasu maximálně 3 ze soutěžních produktů  Hlasování probíhá průběžně od cca 15. května do cca 4. září  Do seznamu pro losování o ceny jsou zařazeni hlasující, kteří splní podmínky hlasování a uvedou požadované kontaktní údaje.

Ceny pro vítěze  Možnost používat označení Potravina nebo potravinář na výrobků – časově neomezeno  Vítězové mají další prostor v médiích – medailonky vítězů – celokrajské vydání Hradeckých deníků a MFD  Diplom a věcné ceny

Ceny pro hlasujícíspotřebitele - Myčka nádobí - Kombinovaný sporák - Kombinovaná lednice - Elektrická pečící trouba na chleba - Elektrický parní hrnec na vaření - 20 potravinových balíčků, každý v ceně 2000,-Kč - 5 poukázek COOP Terno každá v ceně 1000,- Kč

Výsledky 5. ročníku 2010 Přihlášeno 40 potravinářů s 91 výrobkem. V soutěži hlasovalo 5728 hlasujících, kteří odevzdali hlasů svým oblíbeným výrobkům. Vítězové:  1.Mlýnské a pekárenské výrobky Pekárna Lično, Ličenský chléb, 1250 hlasů – vítěz 2006,2008, 2009  2. Mléko a mléčné výrobky ZD Žernov, Čerstvý kozí sýr s kořením, Čerstvý kozí sýr přírodní shodně 202 hlasů. První vítězství v soutěži.  3. Maso a masné výrobky ZEPO Bohuslavice,a.s., Tlačenka ZEPO, 358 hlasů. Tato tlačenka zvítězila také v roce 2008 i  4. Lahůdky a cukrářské výrobky Hovorkovy hořické trubičky, 589 hlasů. Obhájil vítězství z roku 2009 i  5. Zelenina, ovoce a ostatní výrobky Rokytnický med lesní květový, Včelí farma Rokytník, 572 hlasů. Vítěz z roku 2008  6. Alkoholické a nealkoholické nápoje Podorlická sodovkárna Rychnov n.K., Mošt jablečný, 408 hlasů. Vítězství také v roce 2007, 2008, 2009

Jak dál…..?  Regiopotravina má centrální vedení, dostatečný rozpočet, ale nevnímá tolik rozdíly v krajích  Krajské soutěže – menší rozpočty, delší tradice, mají blíže k regionálním potravinářům i lokálním zákazníkům  Obě formy by si měli svou pozici udržet a odlišit je pravidly nebo termínem realizace

Kontakty Regionální agrární komora Královéhradeckého kraje – Ing.Petra Škopová –