Kulatý stůl II. Nový Šaldorf-Sedlešovice 3. 9. 2015 MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Advertisements

Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi D.R.A.K., o.s.
1 Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI) Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČR - Pevný bod ve světě podnikání Okresní hospodářská komora Vyškov Představení – komory a aktivit v regionu 1. dubna 2016 seminář SOCIÁLNÍ.
Setkání k tvorbě Integrované strategie území MAS OS Aktivios na období Letiny
Integrovaná strategie rozvoje území MAS Hrubý Jeseník pro roky Shrnutí dosavadních výstupů.
Projekt: Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území ORP Bystřice pod Hostýnem Informace o projektu.. Projekt „Místní akční plán rozvoje vzdělávání na.
Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ (EChÚ)
Regionální politika Oldřich Hájek. Obsah přednášky: Další typologie nástrojů lokálního rozvoje a RP Podle charakteru a zaměření Podle charakteru a zaměření.
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
KONCEPT A MOŽNOSTI PODPORY SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ Svatava Škantová MPSV 7. října 2015, Praha.
Srpen 2013 Společné setkání Komunitní plánování v Děčíně Projekt „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně, CZ.1.04/3.1.03/ Listopad.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
CENTRUM SPOLEČNÝCH SLUŽEB - ŘÍČANY. CENTRUM SPOLEČNÝCH SLUŽEB  Navázání na meziobecní spolupráci  Školství  Sociální služby  Odpadové hospodářství.
Návrh věcného záměru zákona o podpoře a řízení cestovního ruchu Výroční konference cestovního ruchu turistického regionu Východní Morava Holešov, 25. leden.
Předcházení odpadům z pohledu Svazu měst a obcí ČR Pohled obcí a měst jako původců komunálních odpadů Praha, Svaz měst a obcí České republiky.
Operační program Průmysl a podnikání Programové dokumenty OP – Průmysl a podnikání Národní rozvojový plán ostatní operační programy Socioekonomická.
2. setkání pracovních skupin „Sociální věci a zdravotnictví“
Projekt „MAS jako nástroj spolupráce pro efektivní chod úřadů“. Prezentace ke konání 2. kulatého stolu dne v Medlově.
STRATEGIE SPOLUPRÁCE OBCÍ MAS BYSTŘIČKA PROJEKT SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV „MAS JAKO NÁSTROJ SPOLUPRÁCE PRO EFEKTIVNÍ CHOD ÚŘADŮ“
NSK A SEKTOROVÉ DOHODY JAKO NÁSTROJE PRO PROVÁZÁNÍ POTŘEB ZAMĚSTNAVATELŮ A VZDĚLAVATELŮ Ilona Šimarová, Svaz průmyslu.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
Procesy ve veřejné správě Ivo Vašíček Proces veřejné správy Získávání zdrojů dané, poplatky, pokuty Vnitřní a vnější bezpečnost Správa zdrojů Údržba.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Porovnání obsahu a zaměření OP RLZ a JPD Cíl 3 * Městská knihovna, Praha.
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
Role dobrovolných svazků obcí (DSO) v ČR při centrálním zadávání 1 Ing. Lukáš Vlček starosta města Pacova předseda Regionální komise Svazu měst a obcí.
Odbor dozoru a kontroly veřejné správy Hodnotící zpráva k výsledkům kontrol ÚSC (2010 – 2011) Ing. Marie Kostruhová.
SCLLD LAG Podralsko Zpracování SCLLD bylo podpořeno z Operačního programu Technická pomoc Registrační číslo projektu: CZ.1.08/3.2.00/ Strategie.
Desatero problémů Chrudimi otevřena 1. etapa obchvatu doprava rozdělena Pce - Žďár i Pce - Vysové Mýto po obchvatu vybudování okružní křižovatky.
Příprava Libereckého kraje na období Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů KÚ LK
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů
Situace na trhu práce v JmK a veřejná služba
Meziobecní spolupráce dobrovolných svazků obcí – moderní fenomén rozvoje veřejné správy pro 21. století Projekt Center společných služeb (CSS) realizovaný.
Inovace jako nedílná součást programů financovaných z ESIF
Dokument KAP MSK - obsah
Bezpečnostní systém ČR
SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ V KONTEXTU OP VVV
Vytvoření jednotného systému v oblasti finanční gramotnosti a prevence předlužení na úrovni územních samosprávných celků F I N G R A M.
Podpora v nezaměstnanosti
Centrum společných služeb
Regionální politika Mgr. Oldřich Hájek.
Členská schůze MAS Nepomuk,
Globální grant Operační program Rozvoj lidských zdrojů
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA ČESKÁ LÍPA
Cíle Pardubického kraje v oblasti cestovního ruchu
Akční plán Strategie MAS, Programové rámce, Fische
Podmínky výchovně vzdělávacího procesu ve školní TV
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Aktualizace strategické vize Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Brno, 5. prosince 2011.
Návrhy možných inkluzivních opatření pro MAP ORP Litvínov
AKTUALIZACE REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE ZLÍNSKÉHO KRAJE
Pozemkové úpravy.
ve Strategii rozvoje lidských zdrojů Jihomoravského kraje
Koncepce rozvoje cyklistické dopravy v Olomouckém kraji
Chytrá řešení od společnosti E.ON
METODICKÁ PODPORA ŘÍZENÍ KVALITY V ÚZEMNÍCH SAMOSPRÁVNÝCH CELCÍCH
Technická Evidence Zdravotnických Prostředků 1
Principy fungování spolku BISON
PPP!!! VŠ - PARTNERSTVÍ PROJEKTOVÉHO PROSTŘEDÍ VYSOKÝCH ŠKOL
Centralizované rozvojové projekty 2017
Dny nad Prahou výzva MMR, podprogram Podpora obnovy a rozvoje venkova
Komora sociálních podniků
2. setkání platformy: .d Tvorba Školské inkluzivní koncepce Libereckého kraje Manažer aktivit projektu: Bc. Jakub Lang
Akční plán - plánované společné aktivity
Projekt „Plánování sociálních služeb v Plzeňském kraji“
- ČESKY SEVER Sociální podnik a OPZ •.
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
Transkript prezentace:

Kulatý stůl II. Nový Šaldorf-Sedlešovice MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů

Sdružení místních samospráv Nevládní apolitická organizace Působnost v celé ČR, od roku 2008 V JMK 89 obcí Jedná s vládou ČR

Poslání SMS Prezentace a prosazování potřeb menších obcí a měst –připomínkování nejrůznějších legislativních návrhů –hájení zájmů venkova a jeho obyvatel –spolupráce v boji proti korupci ve veřejné správě

Základní cíle Hájení společných zájmů a práv obcí a měst Poskytnutí platformy obcím a městům pro řešení problémů a otázek, které se dotýkají samospráv

MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů

Dodatek ke strategii MAS Dokument „Strategie spolupráce obcí (SSO) na platformě MAS je dodatkem Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Znojemské vinařství. Dodatek vznikl jako jeden z výstupů projektu „ MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivnější chod úřadů“. Dodatek doplňuje a upřesňuje strategii MAS v oblasti spolupráce obcí.

Dodatek ke strategii MAS Jedním z hlavních cílů projektu je zkvalitnit v různých aspektech výkon veřejné správy v území, v prostředí obcí a menších měst zapojených do MAS. Pomyslným jízdním řádem tohoto procesu je Strategie spolupráce obcí, která je označena jako Dodatek Strategie MAS.

Specifické cíle a opatření SSO MAS Specifický cíl 1: Snížit administrativní zátěž obecních úřadů Specifický cíl 2: Zlepšit situaci v oblasti regionálního školství Specifický cíl 3: Zlepšit situaci v oblasti odpadového hospodářství Specifický cíl 4: Zlepšit situaci v oblasti zaměstnanosti Specifický cíl 5: Zlepšit situaci v oblasti dopravy Specifický cíl 6: Rozvíjet cestovní ruch na území MAS

SC1: Snížit administrativní zátěž obecních úřadů Vzhledem k tomu, že není v moci MAS ovlivnit množství administrativy, kterou je každý obecní úřad zatížen, zaměříme se na ty oblasti, kde prostřednictvím meziobecní spolupráce existuje potenciál pro časovou, finanční a personální úsporu. Specifický cíl 1Opatření 1.1.Zajištění výměny zkušeností 1.2.Poskytování účetních služeb 1.3.Poskytování právních služeb

SC 2: Zlepšit situaci v oblasti regionálního školství Ve specifickém cílu zlepšení situace v regionálním školství se v meziobecní spolupráci zaměříme na budování platformy spolupráce mezi obecními úřady jakožto zřizovateli škol a vedením škol na straně druhé. Specifický cíl 2Opatření 2.1.Síťování a spolupráce škol 2.2.Sdílení školních psychologů 2.3.Zajištění financování mimoškolních aktivit 2.4.Využití kapacit škol pro celoživotní učení

SC 3: Zlepšit situaci v oblasti odpadového hospodářství V odpadovém hospodářství se spolupráce obcí soustředí na hledání finančních úspor a také vzájemnou informovanost a následný koordinovaný postup v návaznosti na připravované novinky v legislativě. Specifický cíl 3Opatření 3.1.Zajistit výhodnou cenu za svoz komunálního odpadu pro obce v MAS 3.2.Společný projekt na vybudování kompostáren a pořízení domácích kompostérů 3.3.Zřízení sběrného dvora pro MAS 3.4.Vzdělávání a osvěta

SC 4: Zlepšit situaci v oblasti zaměstnanosti Meziobecní spolupráce na téma zvýšení zaměstnanosti v regionu by se měla soustředit na zefektivnění způsobu identifikace potřeb zaměstnavatelů a tomu přizpůsobovat nabídku trhu práce na straně druhé. Specifický cíl 4Opatření 4.1.Vytvoření regionálního paktu zaměstnanosti 4.2.Zakládání sociálních podniků 4.3.Poskytování servisu místním podnikatelům 4.4.Realizace aktivit pro nezaměstnané a znevýhodněné osoby

SC 5: Zlepšit situaci v oblasti dopravy Obecní spolupráce v oblasti dopravy bude zaměřena na koordinaci a efektivní využití zdrojů. Specifický cíl 5Opatření 5.1.Společný lobbing 5.2.Společný postup při obnově chodníků, silnic II. a III. třídy 5.3.Koordinovaný přístup k budování cyklostezek 5.4.Koordinovaný přístup k budování dopravních terminálů

SC 6: Rozvíjet cestovní ruch na území MAS V oblasti rozvoje cestovního ruchu se obecní spolupráce zaměří na společnou propagaci regionu jako celku a vzájemné „předání“ turisty mezi obcemi. Specifický cíl 6Opatření 6.1.Vytvoření moderního informačního systému 6.2.Podpora podnikatelů v oblasti cestovního ruchu 6.3.Společná propagace zainteresovaných obcí

Děkujeme za pozornost Realizační tým: –Bc. Michaela Augustová –Bc. Alžběta Nesnídalová, DiS. –Ing. Hana Zvariková