Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zpráva o činnosti Státního úřadu inspekce práce za rok 2012 Mgr. Ing. Rudolf Hahn generální inspektor.
Advertisements

Rejstřík škol a školských zařízení Seminář pro ředitele škol zřizovaných LK.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
JEDNÁNÍ MONITOROVACÍ SKUPINY projektu Podpora procesů v soc. službách dne
Registrace poskytovatelů sociálních služeb v Jihomoravském kraji.
Sociálně odpovědné zadávání veřejných zakázek Sdružení příjemců evropských dotací, z.s.
Elektronické tržiště ve městě – přínosy praktického využití Město Cheb Bc. Jiří Kurucz.
Zadávání veřejných zakázek. Osnova 1. Zadávání veřejných zakázek 2. Příprava výběrového řízení 3. Dotazy.
Mgr. Jiří Šimon Odbor práva veřejných zakázek a koncesí Praha, Nová směrnice EU pro zadávání veřejných zakázek v kontextu společensky odpovědného.
Seminář pro žadatele IROP Ing. Helena Mertová Zadávání a kontrola veřejných zakázek červen 2016.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. Vysoká škola podnikání, a.s. Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a.
Seminář pro zájemce o veřejné zakázky v rámci projektů Úřadu práce v Mostě RESTART – MOST PODPORA zaměstnanosti v sociálně vyloučených lokalitách Mostecka.
Workshop dne prezentace projektu. Problematika rovných příležitostí patří mezi prioritní oblasti v politice EU. Spadá se tedy i rovnost mužů.
Zadávání veřejných zakázek. Osnova 1. Zadávání veřejných zakázek 2. Problémy v zadávaní 3. Dotazy.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Seminář pro zájemce o veřejné zakázky v rámci projektu Úřadu práce v Mostě MIKROREGIONY MOSTECKA: Budoucnost patří kvalifikovaným.
Seminář pro žadatele k 37. výzvě IROP „Energetické úspory v bytových domech II" Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Žadatel je povinen při výběru dodavatele projektu postupovat dle závazných podmínek v kapitole 9. Zadávání zakázek žadatelem/příjemcem dotace před podpisem.
Zadávání a kontrola veřejných zakázek Mgr. Barbora Dedková - Specialista na administraci VZ Seminář pro SC 2.1 ZVÝŠENÍ KVALITY A DOSTUPNOSTI SLUŽEB VEDOUCÍ.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 19. září 2012 Ing. Michaela Stříbrná.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP obecná část Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazná.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazná postupy pro.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha OM OP LZZ D9)
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
FINANČNÍ GRAMOTNOST ÚŘAD PRÁCE ZPRACOVALA: MGR. IVA NOVOTNÁ SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, ČESKÁ KAMENICE, JAKUBSKÉ NÁM. 113, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE.
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ZE ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OPŽP Josef Jemelka Oddělení veřejných zakázek OPŽP Státní fond životního prostředí ČR.
Název projektu: Moderní škola Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola: Základní škola, Česká Lípa, Školní 2520, p.o. Číslo klíčové aktivity:
Ing. Zdeňka Šilhová Institut pro veřejnou správu Praha INTERAKTIVNÍ PERSONÁLNÍ PORTÁL PRO POTŘEBY ZAMĚSTNANCŮ VE VEŘEJNÉ SPRÁVĚ KONFERENČNÍ VZDĚLÁVACÍ.
05/10/2010 Mnichovo Hradiště Mgr. Jaroslav Gramel Veřejné zakázky spolufinancované z ROP Střední Čechy Jak předejít chybám?
Ministerstvo vnitra ČR, leden 2012 Centrální nákup v resortu MV.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora výzkumu, vývoje a inovací na MPO – program.
Seminář pro zájemce o veřejné zakázky v rámci projektů Úřadu práce v Mostě Práce na Mostecku pro každého Rodina a práce na Mostecku.
Veřejná podpora, veřejné zakázky (příklady z praxe) Ing. Josef Žid.
ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OP VK Seminář pro příjemce 29. října 2012.
Vyhláška č. 326/2006 Sb., o atestačním řízení pro elektronické nástroje Mgr. Martin Plíšek.
Informační a poradenské centrum ZČU
Seminář pro žadatele IROP
Dokument KAP MSK - obsah
Jak získat stážisty s finanční podporou EU?
AKREDITACE K USKUTEČŇOVÁNÍ VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU dle novely zákona č
Povinná elektronická komunikace v zadávacích řízeních
Vytvoření jednotného systému v oblasti finanční gramotnosti a prevence předlužení na úrovni územních samosprávných celků F I N G R A M.
NEZAMĚSTNANOST Úřad práce.
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ZE ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OPŽP
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Seminář pro příjemce OPVK
Veřejné zakázky a nejčastější pochybení
Aktivity a činnosti úseku služeb v oblasti dalšího vzdělávání
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
jako forma kontroly ve veřejné správě
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP Závazné postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů EU, nespadajících pod aplikaci zákona.
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ZE ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OPŽP
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Blanka Valdecká, TOO ČMKOS, Seminář pro SIBP
DOTAČNÍ PŘÍLEŽITOSTI PRO ŠKOLY
Seminář pro žadatele k 13. výzvě IROP „Revitalizace vybraných památek"
Řízení rizik podvodu a korupce při zadávání veřejných zakázek
Finanční plán stavební zakázky
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Projekt Komplexní program podpory ke zvýšení zaměstnanosti žen na trhu práce v Ústeckém kraji PRÁCE PRO KAŽDOU Registrační číslo projektu.
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Kontrola a hodnocení předložených žádostí o NFP
Úvodní přednáška pro 1. ročník
Seminář pro žadatele k 36. výzvě IROP „Stanice IZS"
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
Transkript prezentace:

Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího vzdělávání v Libereckém kraji

Rekvalifikace z pohledu úřadu práce Rekvalifikací se rozumí získání nové kvalifikace a zvýšení, rozšíření nebo prohloubení dosavadní kvalifikace, včetně jejího udržování nebo obnovování. Za rekvalifikaci se považuje i získání kvalifikace pro pracovní uplatnění fyzické osoby, která dosud žádnou kvalifikaci nezískala.

Výchozí právní normy  Zákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti  Vyhláška č. 519/2004 Sb., o rekvalifikaci uchazečů o zaměstnání a zájemců o zaměstnání a o rekvalifikaci zaměstnanců  Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách  Zákon č. 179/2006 Sb., o ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání  Vyhláška č. 176/2009 Sb.

Rekvalifikace uchazečů o zaměstnání a zájemců o zaměstnání Rekvalifikací uchazečů (zájemce) o zaměstnání se rozumí taková vzdělávací aktivita, která: zvýší šance na trhu práce a umožní uplatnění na trhu práce zahrnuje oblast teoretické i praktické přípravy kopíruje potřeby trhu práce.

Kdo může provádět rekvalifikaci a)zařízení s akreditovaným vzdělávacím programem b)zařízení s akreditovaným vzdělávacím programem podle zvláštního právního předpisu, c)škola v rámci oboru vzdělání, který má zapsaný v rejstříku škol a školských zařízení nebo vysoká škola s akreditovaným studijním programem podle zvláštního právního předpisu d)zařízení se vzdělávacím programem podle zvláštního právního předpisu

Účastníci rekvalifikace Uchazeči o zaměstnání Zájemci o zaměstnání

Finanční prostředky ze státního rozpočtu České republiky Finanční prostředky z Evropského sociálního fondu Zdroje financí

Veřejné zakázky Úřad práce realizuje rekvalifikace prostřednictvím dodavatelů – vzdělávacích zařízení, škol Na všechny rekvalifikace jsou vyhlašována výběrová řízení Výběr způsobu zadávání veřejné zakázky závisí na velikosti zakázky

Druhy výběrových řízení Dle metodiky: Do Kč – přímé oslovení dodavatele Do Kč – zakázka malého rozsahu Do Kč – zakázka malého rozsahu, podlimitní zjednodušené řízení Nad Kč – nadlimitní zakázka

Možnosti zapojení Dle zdrojů financování:  APZ  ESF (projekty RIP, NIP) Realizované činnosti:  Rekvalifikace  Poradenské činnosti Možnosti zapojení:  Dodavatel  Subdodavatel

Výzvy k předložení nabídek I. Zakázky malého rozsahu:  Dle rozsahu oslovení 3 – 5 uchazečů  Údaje o výzvě vyvěšeny na ne_zakazky, ne_zakazkywww.esfcr.cz  Termín pro podání nabídek je min. 10 kalendářních dní  Nabídky musí být zpracovány dle požadavků výzvy

Zjednodušené podlimitní řízení:  Do Kč  Řídí se zákonem 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách  Zadávací dokumentace  Oslovení 5 uchazečů  Údaje o výzvě vyvěšeny na y, – centrální adresa ywww.esfcr.czwww.ISVZ.cz  Termín pro podání nabídek je min. 15 kalendářních dní  Nabídky musí být zpracovány dle požadavků výzvy Výzvy k předložení nabídek II.

Výzvy k předložení nabídek III. Nadlimitní řízení:  Nad Kč  Řídí se zákonem 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách  Zadávací dokumentace  Údaje o zadávacím řízení jsou vyvěšeny na y, – centrální adresa ywww.esfcr.czwww.ISVZ.cz  Termín pro podání nabídek je min. 52 kalendářních dní  Nabídky musí být zpracovány dle požadavků zadávací dokumentace

Obsah výzvy/zadávací dokumentace I. Základní údaje o zadavateli Předmět veřejné zakázky Předpokládaná hodnota zakázky Podmínky a požadavky pro předložení nabídky Požadavky na prokázání kvalifikace Způsob zpracování nabídkové ceny Lhůta a místo k podání nabídky Způsob hodnocení nabídek Smlouva o realizaci veřejné zakázky Místo plnění veřejné zakázky Termín realizace veřejné zakázky Další podmínky a vyhrazená práva zadavatele

Přílohy Výzvy: Titulní list nabídky ČESTNÉ PROHLÁŠENÍ o splnění kvalifikačních předpokladů NABÍDKA ZABEZPEČENÍ REKVALIFIKACE KALKULACE NÁKLADŮ REKVALIFIKACE NABÍDKA ZABEZPEČENÍ PORADENSKÉ ČINNOSTI KALKULACE NÁKLADŮ PORADENSKÉ ČINNOSTI Formulář zpracování nabídkové ceny Smlouva o realizaci zakázky – závazný vzor Dohoda o provedení rekvalifikace Dohoda o provedení poradenské činnosti Obsah výzvy/zadávací dokumentace II.

Dotazy Jak jsou financovány případné náklady školy za rekvalifikační kurzy a mzdy učitelů, kteří se budou aktivně podílet na rekvalifikacích? Osvědčily se a dobře fungují tyto kurzy někde v ČR? Jak tyto kurzy správně životaschopně připravit?

KONTAKT: Mgr. Eva Friedrichová tel.: Děkuji za pozornost