Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.1.3 Věta jednoduchá a souvětí Název sady: Český jazyk a literatura.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Advertisements

Procvičovací cvičení – věta a souvětí
VY_32_INOVACE_Čj-Ml 6.,7.08 Anotace: Prezentace je zaměřena na shodu podmětu s přísudkem. Žáci si procvičí učivo na několika cvičeních. Vzdělávací oblast:
Stavba věty jednoduché
Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_12_INOVACE_27_CJL_NP2 Ročník: II. Český jazyk a literatura Vzdělávací oblast:
Název šablony: Inovace a zkvalitn ě ní výuky prost ř ednictvím ICT 32/ Č J , Beranová Vzdělávací oblast: Český jazyk a literatura Název výukového.
Věta jednoduchá a souvětí
Vraclav 52, e:mail: Tel.: www: zsvraclav.cz Základní škola a Mateřská škola Vraclav, okres Ústí nad Orlicí Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
 Obsahuje jednu uzavřenou myšlenku  Obsahuje jedno sloveso ve tvaru určitém (= 1 přísudek)  Může být : HOLÁ (obsahuje jen podmět a přísudek) nebo ROZVITÁ.
Základní škola a Mateřská škola Vraclav, okres Ústí nad Orlicí Vraclav 52, e:mail: Tel.: www: zsvraclav.cz Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_471_4TR_CJ Autor: Mgr. Iveta Grocholová.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Věra Tománková Název DUM: VY_32_Inovace_ Present simple, present continuous II. Název sady: Project.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Jiřina Homolová Název DUM: VY_32_Inovace_ Věta jednoduchá a souvětí Název sady: Český jazyk 6. ročník.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_ Okrasné a užitkové rostliny Název sady: Člověk a jeho svět.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.1.7 Mnohovýznamová slova Název sady: Český jazyk a literatura 3.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.1.2 Rýmování Název sady: Český jazyk a literatura 3. ročník Číslo.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.7 Krajina v okolí domova Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Fojtíková. Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.7 Využití krajiny Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_ Násobení a dělení v oboru do 1000 Název sady: Matematika 3.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_ Voda Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu:
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_ Rostliny Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu:
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_ Dělení se zbytkem Název sady: Matematika 3. ročník Číslo projektu:
VY_32_Inovace_ Svět kolem nás Člověk a jeho svět 3. ročník
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_ Vzduch Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Fojtíková. Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_ Základní skladební dvojice Název sady: Český jazyk a literatura.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.3.9 Násobení 9 Název sady: Matematika 3. ročník Číslo projektu:
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_ Sčítání a odčítání v oboru do 1000 s přechodem Název sady:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Urbášek Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Urbášek Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Vlasta Fitzová Název DUM: VY_32_Inovace_2.3.8 Slovní úlohy – zápis a výpočet Název sady: Matematika 2.ročník.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Urbášek. Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.4 Obec Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu:
ANOTACE Materiál je určen pro žáky 3. a 4. ročníku. Patří do vzdělávací oblasti Jazyk a jazyková komunikace. Žáci procvičují pádové otázky a doplňují.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_ Slovesa Název sady: Český jazyk a literatura 3. ročník Číslo.
VY_32_Inovace_ Opakování sčítání s přechodem přes 10,
Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3
VY_32_Inovace_4.1.3 Věta jednoduchá a souvětí
VY_32_Inovace_4.3.4 Násobení a dělení 4 Matematika 3. ročník
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
VY_32_Inovace_ Písemné odčítání v oboru do 100
Anotace: prezentace slouží k seznámení se slovesy
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Bc. Naďa Prejzová VY_32_Inovace_ Dělení 9
VY_32_Inovace_4.3.7 Násobení a dělení 7 Matematika 3. ročník
VY_32_Inovace_ Základní skladební dvojice
VY_32_Inovace_ Test 1.pololetí Matematika 3. ročník
VY_32_Inovace_ Sčítání a odčítání v oboru do 1000 bez přechodu
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
VY_32_Inovace_2.3.2 Sčítání do 20 s přechodem přes 10 s číslem 8
VY_32_Inovace_4.3.6 Násobení a dělení 6 Matematika 3. ročník
Český jazyk 6. ročník ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Mgr. Jiřina Homolová
VY_32_Inovace_4.1.2 Rýmování Český jazyk a literatura 3. ročník
Název školy: Speciální základní škola, Louny,
VY_32_Inovace_ Násobení a dělení 10 Matematika 3. ročník
VY_32_INOVACE_01_Český jazyk_8.ročník 11_Skladebné dvojice
VY_32_Inovace_2.3.5 Sčítání do 20 s přechodem přes 10 s číslem 5
VY_32_Inovace_4.3.1 Opakování učiva 2.ročníku (1)
VY_32_Inovace_4.3.8 Násobení a dělení 8 Matematika 3. ročník
VY_32_Inovace_ Písemné sčítání v oboru do 100
VY_32_Inovace_4.2.8 Využití krajiny
VY_32_Inovace_4.2.7 Krajina v okolí domova
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police n. M.,
Předmět: Český jazyk Ročník: V
VY_32_Inovace_ Základní skladební dvojice
Český jazyk a literatura 3. ročník
EU peníze školám Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor
VY_32_Inovace_4.1.3 Věta jednoduchá a souvětí
Transkript prezentace:

Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.1.3 Věta jednoduchá a souvětí Název sady: Český jazyk a literatura 3. ročník Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Anotace: Materiál je určen k seznámení s větou jednoduchou a souvětím. Prezentace byla vytvořena pro práci s interaktivní tabulí nebo dataprojektorem a obsahuje animaci.

Věta jednoduchá - se skládá jen z jednoho přísudku, podmětů může mít více. V sobotu maminka uklízí. V sobotu maminka i babička uklízí. Po dvoře pobíhal náš pes. Po dvoře pobíhal náš pes a náš kohout.

Souvětí – se skládá ze dvou nebo více vět jednoduchých Zdeněk se učí matematiku a Milan si čte. Chlapci hráli fotbal a děvčata hrála vybíjenou. Pepík jezdil na kole a spadl. Měsíc plul po obloze a hvězdičky krásně svítily. Tatínek poznal, že má Anička teplotu. Vydra je šelma a žije u vody.

Poznáš větu jednoduchou a souvětí? Maminka dostala tři krásné tulipány. Maminka měla narozeniny a dostala krásné tulipány. Dva tulipány byly žluté a jeden tulipán byl oranžový. Tatínek se zastavil u stánku s květinami a koupil mamince tulipány. Na naší zahradě vyrostly krásné tulipány, bledule a narcisky. Voní tulipány?

Poznáš větu jednoduchou a souvětí? Prázdniny skončily, začal nový školní rok. Jana se těší na prázdniny, protože pojede k moři. Sestřička mi změřila teplotu. Helena píše úkoly a Kamilka se dívá na televizi. Ve škole se děti učí nebo si hrají. Naše kočička si ráda hraje s klubíčkem vlny. Maminka si oblékla nový svetr a kalhoty. Přišel podzim, vítr fučel, lilo jako z konve.

Tvoř věty k obrázku. Vytvořil jsi větu jednoduchou nebo souvětí?

Použité zdroje a materiály: Obrázky z galerie Klipart Archiv autora