Placená parkoviště – u městských lázní (ul. Jiráskova), Dolní náměstí, u Městského úřadu (Hlásenka), před Albertem (Na Příkopě), před Masarykovým gymnáziem.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Modré zóny Radka Soukupová
Advertisements

Legislativní rámce DvK v Č R 9. konferencia SPA - „Parkovanie v mestách“ 12. – Tatranské Matliare.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Ing. Jiří Nouza náměstek primátora hl. m. Prahy Zóny placeného stání.
Škroupovo náměstí – podzemní garáže na místě parku?
Czech POINT Tereza Šístková xsist02.
ČSN Odstavné a parkovací plochy silničních vozidel,
ČÁST B – ÚZEMNÍ STUDIE Definice dle stavebního zákona č. 183/2006 Sb. a jeho prováděcích vyhlášek - § 30 (1) Územní studie navrhuje, prověřuje a posuzuje.
petr horský 20/06/2012 Bratislava
Peníze - půjčky Splátkový prodej Úvěrová karta Spotřebitelský úvěr
Komunikace občana s úřadem Projekt „IS eSMO “ Ing. Dušan Havlík Siemens Business Services spol. s r.o.
Mezinárodní lídr v oblasti skladové logistiky EPS - Agenda Workshopu.
Ekonomická gramotnost
Ing. David Slavata, Ph.D. Trh nemovitostí
ČLOVĚK JAKO OBČAN V DEMOKRATICKÉM STÁTĚ OBČAN A JEHO OBEC Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka,
Evidence obyvatel.
Simac Parking František Vaške, ISSS Hradec Králové,
Dopravní a liniové stavby Vývoj měst, místní komunikace
Umístění maloobchodní sítě - maloobchodních provozoven
Interoperabilita elektronického odbavování cestujících
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) II. část Právnická fakulta MU Brno říjen 2011 zpracoval: Petr Průcha.
Typy projektů realizovaných v rámci Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod 2007–2013 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice.
Situační prevence -parkoviště- ● Cílem projektu je snížení majetkové kriminality – krádeže motorových vozidel a věcí z nich. ● Cílovou skupinou jsou majitelé.
MARKETINGOVÝ MIX.
Pozemní komunikace v intravilánu ČSN „Projektování místních komunikací“, 2006 Změna Z1 – 2010 – Přechody a místa pro přecházení, rozhledové.
Doprava v klídku.
Právní procesy.
Teorie optimální velikosti města
ZÁKLADY DOPRAVNÍHO INŽENÝRSTVÍ
Nízkoemisní zóna KLIMKOVICE 1 Úvod. Nízkoemisní zóna KLIMKOVICE 2 Úvod.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Doprava v klidu – parkování vozidel Podklad ke cvičení Převzato a upraveno dle Zákonů.
Začínáme podnikat aneb podnikatelský plán v praxi Lucie Vaigertová Střední škola KNIH, o.p.s.
Deregulace nájemného v bytech RPG Deregulace nájemného v bytech RPG.
MIKROEKONOMIKA TYPOLOGIE PODNIKŮ.
ANOTACE OBJASNIT POJMY OBEC, MĚSTO, ZASTUPITELSTVO, RADA, STAROSTA, MĚSTSKÝ ÚŘAD. VÝUKOVÝ MATERIÁL.
Úloha, možnosti a omezení samospráv při řešení problematiky parkování ve vztahu k celkovému pojetí veřejného prostoru Ing. Libor Šíma odbor rozvoje a financování.
A U T O Š K O L A P R O F I H a v í ř o v. Upravené značky A U T O Š K O L A P R O F I H a v í ř o v.
Návrh městského mýtného systému v Hradci Králové Karel Michal Kamenický Dušan.
Bečov nad Teplou 23. září Charakteristika města 1399 městská práva V současnosti cca 1000 obyvatel Poloha na spojnici lázeňských měst Karlovy Vary.
Brněnské komunikace a. s. Útvar dopravního inženýrství Strategie parkování ve městě Brně SPOLEČNÉ PRINCIPY ŘEŠENÍ PARKOVÁNÍ V BRNĚ REZIDENTNÍ PARKOVÁNÍ.
Obytný soubor Za Školkou
Informace o platběnávrat do mapy PŘEDPLATNÉ PLATBA SMS.
Zóny placeného stání na území hlavního města Prahy – květen 2015 Ing. Libor Šíma odbor rozvoje a financování dopravy MHMP
CEFIF Založení FF „Fyzické osoby“ Dana Batelková Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Batelková.
Informace o platběnávrat do mapy PŘEDPLATNÉ PLATBA SMS PLATBA MOBILNÍ APLIKACÍ.
Zpracovali: Ing. Alena Zitová, Ing. Alena Nechutová (SOŠ Nové Město na Moravě) * Žákovský minipodnik 1.
Integrovaný plán rozvoje města Vsetín regenerace bytových domů Seminář pro veřejnost
Veřejná doprava pro všechny Město Beroun. Poloha města Beroun.
Bakalářská práce Vedoucí práce: Autor práce:
Struktura obchodní faktury
Určeno pro:  žáky 4.ročníku středních škol Vzdělávací obor:
VY_62_INOVACE_ – Vedení účtů a platební styk Autor
SH ČMS účetní závěrka 2016 Metodický pokyn č. 4/2016.
ANKETA - parkovaní osobních vozidel ve městě Brandýs nad Labem - Stará Boleslav Výsledky ankety Autor: Občanské sdružení občanů Brandýs nad Labem Stará.
Ekonomika provozu a podnikání Ekonomika podnikání
Název školy: Základní škola Městec Králové
Informace z úseku regulace NLZP
Výchova k občanství 9.ročník
Živnostenský zákon a rejstřík II. – III. r./ Hotelnictví a turismus
ZÓNY PLACENÉHO STÁNÍ Novinky v ceníku pro ZTP
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie
PŘEDPLATNÉ PLATBA SMS PLATBA MOBILNÍ APLIKACÍ Informace o platbě
EVROPSKÁ REGULACE B2B.
Základy podnikání živnostenské podnikání, postup při ohlášení živnosti
Informace o platbě návrat do mapy PŘEDPLATNÉ PLATBA SMS
Základy podnikání živnostenské podnikání, postup při ohlášení živnosti
Živnostenský zákon a rejstřík Občanská nauka 1. M
Sociologická analýza postojů a názorů obyvatel MČ
Návrh opatření pro zlepšení dopravy v krnap
MĚSTSKÝ ÚŘAD.
Transkript prezentace:

Placená parkoviště – u městských lázní (ul. Jiráskova), Dolní náměstí, u Městského úřadu (Hlásenka), před Albertem (Na Příkopě), před Masarykovým gymnáziem (Tyršova), Smetanova (u Jednoty, u věžáku) Bez omezení – Žerotínova (evropské dotace), za Albertem (Na Příkopě), za budovou OSSZ (v zadní části Dolního náměstí), parkoviště u SBD (na ulici Štěpánská) Narůstající problémy pro obyvatele „kolonky“

Neregulovat a ponechat volné stání ve městě, udělat vodorovné značení a tvrdě vyžadovat jeho respektování Výhoda : zdarma Nevýhoda: pokles příjmů města, snížení prostředků na investice do parkování, nelze zajistit vyšší komfort (preferenci) pro obyvatele města

Provést regulaci dopravy formou rezidentního stání Výhody: preference obyvatel dané zóny, zpoplatnění parkování návštěvníků ve vymezených zónách středu města – běžné v jiných městech Nevýhody : problém návštěv, zásobování, opravárenské služby (doba omezená na nakládku a vykládku zboží), parkování u kurtů po 16 hod.

Rezidentní parkovací karta pro občany s trvalým pobytem ve vymezené oblasti ve Vsetíně (tyto oblasti jsou označeny dopravní značkou IP12 s dodatkovou tabulkou „PRO DRŽITELE PLATNÉ PARKOVACÍ KARTY ZPS“ a modrým pruhem.) parkování na neomezenou dobu výhradně s vozidlem a v lokalitě, jejichž údaje jsou uvedeny na parkovací kartě Podmínky pro získání rezidentní parkovací karty: Občanský průkaz s trvalým pobytem ve vymezené oblasti (popř. nájemní smlouva) Osvědčení o registraci vozidla Abonentní parkovací karta určena podnikatelům se sídlem či provozovnou ve vymezené oblasti abonentní karta přenosná – vystavena na obchodní jméno držitele, opravňuje k parkování po dobu neomezenou s libovolným vozidlem v lokalitě uvedené na kartě Podmínky pro získání abonentní parkovací karty: Živnostenský list nebo výpis z obchodního rejstříku, popř. vyrozumění o zápisu provozovny do živnostenského rejstříku či jiný doklad o existenci sídla nebo provozovny ve vymezené oblasti města Jedná-li se o abonentní kartu nepřenosnou je potřeba předložit osvědčení o registraci vozidla

Od druhé poloviny roku 2013 by byly ve středu města postupně zřizovány zóny placeného stání. Zóny by byly určeny pro parkování rezidentů s parkovací kartou.zóny placeného stání Zóna by umožňovala i krátkodobé parkování návštěvníků placené prostřednictvím SMS.

Tyto parkovací lokality jsou určeny pro krátkodobé, střednědobé a dlouhodobé parkování občanů a návštěvníků města. Jsou označeny dopravnímu značkami IP13c s dodatkovou tabulkou, která informuje o provozní době placeného parkování a úrovni tarifu (barevný pruh). Parkovné lze platit pouze prostřednictvím SMS. Cena SMS bude vyšší než cena parkování na hromadných veřejných parkovištích např. u věžáku: Navrhovaná provozní doba: pondělí – pátek 8.00 – 16.00

Kolonka – vymezená ul. Smetanova a Žerotínova Ul. Dukelská Ul. Zahradní, Havlíčkova (na parkovištích ve vlastnictví města) Štěpánská (po žel. přejezd)

Při navrženém systému by po 16té h. v Kolonce nemohl nikdo kromě rezidentů zaparkovat návštěvy – docházková vzdálenost od parkovišť mimo zónu. zásobování, opravárenské služby – doba omezená pouze na zastavení (nakládka, vykládka zboží) nebude umožněno parkování u tenis kurtů, fotbal. hřišti a provozovnám v Kolonce po 16,00 h Rezidentní karta pouze pro osoby s trvalým pobytem v lokalitě (nájemní smlouva, vlastnictví bytu) Bezplatné parkování pouze pro jedno vozidlo na bytovou jednotku, každé další za poplatek Rezidentní systém neznamená nárok na parkovací místo (může nastat situace, kdy rezident v zóně nezaparkuje) Při navrženém systému by po 16té h. v Kolonce nemohl nikdo kromě rezidentů zaparkovat návštěvy – docházková vzdálenost od parkovišť mimo zónu. zásobování, opravárenské služby – doba omezená pouze na zastavení (nakládka, vykládka zboží) nebude umožněno parkování u tenis kurtů, fotbal. hřišti a provozovnám v Kolonce po 16,00 h Rezidentní karta pouze pro osoby s trvalým pobytem v lokalitě (nájemní smlouva, vlastnictví bytu) Bezplatné parkování pouze pro jedno vozidlo na bytovou jednotku, každé další za poplatek Rezidentní systém neznamená nárok na parkovací místo (může nastat situace, kdy rezident v zóně nezaparkuje)

Cíl – zjistit názor obyvatel daných lokalit na záměr zavedení systému rezidentních, resp. abonentních karet Spolupráce s domovníky, zástupci vchodů 3 otázky: Chcete zavést rezidenční parkování v centru města? Optimální výše ceny rezidentní karty za 1 rok? Maximální počet rezidenčních karet na bytovou jednotku? Sběr vyplněných anketních lístků na Informacích MěÚ Vsetín nejpozději do Prosíme o označení lístků číslem popisným domu