M.C.TRITON, spol. s r.o. „Vzdělaný zastupitel“ Podpora volených představitelů měst a obcí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mgr. Irena Fadrhoncová.  Definice: právní norma je obecně závazné pravidlo chování, které je vyjádřeno zvláštní státem uznanou formou a jehož zachování.
Advertisements

1 Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI) Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
. Partnerství na venkově v Libereckém kraji 2004 – 06:  Leader + (1 MAS),  Leader ČR (5 MAS) 2007 – 13:  PRV – osa IV (6 MAS)  – op. III.4.1 (2.
Zkušenosti příbramské knihovny se soudním vymáháním Eva Zajíčková knihovnice Knihovna Jana Drdy Příbram.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
CENTRUM SPOLEČNÝCH SLUŽEB - ŘÍČANY. CENTRUM SPOLEČNÝCH SLUŽEB  Navázání na meziobecní spolupráci  Školství  Sociální služby  Odpadové hospodářství.
Výzkumné komunity / Privátní panely / Výzkum trhu Dárcovství očima Čechů a Slováků Radek Jiřičný Research Director
Finanční gramotnost: Zajištění na stáří, renta. 09 Zajištění na stáří DŮCHODY V ČESKU … „Co mají společnýho pařížský a ostravský důchodce? Oba si můžou.
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): Právní řád ČR a právní ochrana občanů N á zev sady: Výuka občanské nauky.
Pohled tisku, názory veřejnosti a vězeňské populace na sankční politiku v ČR Institut pro kriminologii a sociální prevenci Praha Republikový výbor pro.
Plánování sociálních služeb a transformace aneb Systémově, společně a statečně Šárka Hlisnikovská Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – 26.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Radoslava Benová Název materiálu:
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MATEŘSKÁ ŠKOLA, ŠKOLNÍ JÍDELNA A ŠKOLNÍ DRUŽINA BOUZOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Role dobrovolných svazků obcí (DSO) v ČR při centrálním zadávání 1 Ing. Lukáš Vlček starosta města Pacova předseda Regionální komise Svazu měst a obcí.
Mgr. Bedřich Myšička vrchní ředitel sekce ekonomické Sekce ekonomická 10. dubna 2014.
Projekt práce s nadanými studenty Drahomíra Pavelková, Alena Kolčavová Zlín,
VY_32_INOVACE_Roz_III_17 Práva a povinnosti členů rodiny Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MATEŘSKÁ ŠKOLA, ŠKOLNÍ JÍDELNA A ŠKOLNÍ DRUŽINA BOUZOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP.
Příprava Libereckého kraje na období Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů KÚ LK
Dokument KAP MSK - obsah
Zdravé město J I L E M N I C E Fórum, 11. dubna 2013.
ProŽeny Třebíčské centrum o.s..
Zákon o obcích 128/2000 Sb. + znění pozdějších předpisů
PROJEKT OP LZZ „IMPLEMENTACE AGE MANAGEMENTU V ČR“ CZ /5. 1
Mgr. Jaroslav Kepka Oddělení politiky a strategií ŽP 100 mil. Kč na vozidla s alternativním pohonem pro obce a kraje + Memorandum o spolupráci Mgr.
Dosavadní přínosy Kohezní politiky pro ČR
Vytvoření jednotného systému v oblasti finanční gramotnosti a prevence předlužení na úrovni územních samosprávných celků F I N G R A M.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
SEMINÁŘ AKTIVNĚ S BESIPEM
Matouš Bořkovec, ZŠ Mikoláše Alše
Setkání primátorů a starostů měst a obcí ČR
Veřejná správa, Regionální rozvoj Litoměřice Jan Jůna 2012
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA ČESKÁ LÍPA
Pracovní porada Pracovní list.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Osoblaha
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Ernest Seifert Název materiálu:
Inovační potenciál České republiky
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
Pracovní porada Pracovní list.
Vedoucí odboru strategického rozvoje města Vsetín
Téma : Veřejné zakázky Úvodní prezentace Ing. Jiří Boháček
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Autor: Mgr. Ludmila Dvořáková VY_32_INOVACE_02_Majetek
Výsledky průzkumu HK ČR k čerpání a využívání OP PIK 2014 – 2020
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_16_FUNKCNI_STYLY Název materiálu:
Město Valašské Meziříčí pro občany Chcete snížit náklady na domácnost
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.1.Bal.17_Báseň Datum: 25.
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
Obec Pstruží pro občany
DOTAČNÍ PŘÍLEŽITOSTI PRO ŠKOLY
Setkání primátorů a starostů měst a obcí ČR
Veřejná správa, Regionální rozvoj Litoměřice Jan Jůna 2012
Představení projektu.
MAP II. MAP Praha 12 pokračuje
Územní plán Liberec.
Sebehodnocení školy z pohledu zřizovatele (obce)
Práva a povinnosti členů rodiny
Dny nad Prahou výzva MMR, podprogram Podpora obnovy a rozvoje venkova
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
JARNÍ TRHY 2019.
8. setkání Řídícího výboru MAP rozvoje vzdělávání území SO ORP Nýřany
NNO a dobrovolnictví „Pomáháme těm co pomáhají… “ Jiří Tošner
IPs APIV_B Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Šablony I a jejich realizace
SPRÁVNÍ PRÁVO.
Příspěvek na konferenci Příspěvková organizace slabá místa - ekonomický pohled Lektor : Ing. Jiří Lorenc.
5. setkání Řídícího výboru MAP rozvoje vzdělávání území SO ORP Stod
Transkript prezentace:

M.C.TRITON, spol. s r.o. „Vzdělaný zastupitel“ Podpora volených představitelů měst a obcí

M.C.TRITON, spol. s r.o. Vzdělaný zastupitel  Projekt Svazu měst a obcí ČR  Spolufinancování z ESF, OP LZZ  Zkušenost s norským systémem vzdělávání politiků modifikován na podmínky ČR

M.C.TRITON, spol. s r.o. Projekt Vzdělaný zastupitel má 3 části Semináře pro zastupitelstvo E-learning pro zastupitele Právní poradenství pro zastupitele

M.C.TRITON, spol. s r.o. Jak může naše obec projekt využít? Na seminářích můžeme získat zkušenosti z jiných obcí Právní poradenství nám umožní zdarma konzultovat legislativní otázky E-learningové kurzy nabízí rozšíření našich znalostí

M.C.TRITON, spol. s r.o. Proč u nás semináře budeme realizovat  Získáme nové informace a zkušenosti s řízením obce a rolemi zastupitele  Ušetříme si čas a peníze = semináře jsou pro nás zdarma a lektor přijede za námi a v termínu, který si vybereme

M.C.TRITON, spol. s r.o.  Semináře mají charakter pracovní skupiny  Pracovní skupina by měla být složena z nových i zkušenějších zastupitelů  Lektor má zkušenost jako zastupitel, a v roli partnera semináře moderuje a facilituje  Semináře obsahují povinná a volitelná témata Jak semináře probíhají?

M.C.TRITON, spol. s r.o. Témata Povinná témata : Obec v systému veřejné správy Role zastupitele Zastupitel jako spolutvůrce místní komunity Komunikace

M.C.TRITON, spol. s r.o. Volitelná témata: Zastupitel jako…

M.C.TRITON, spol. s r.o. Co nám přinese účast na seminářích? 1.Navzájem si vyměníme zkušenosti 2.Utřídíme a rozšíříme si informace o systému veřejné správy a odborných tématech (hospodaření obce, správa majetku, investice, dotace, …) 3.Vytvoříme si příležitost diskutovat důležitá témata naší obce mimo veřejnost 4.Můžeme se před našimi občany prezentovat jako odpovědní a vzdělaní zastupitelé

M.C.TRITON, spol. s r.o. Klade na nás projekt nějaké finanční nároky?  Ne  Spolufinancování z ESF, OP LZZ  Pro obec pořádá SMO ČR zdarma  Lektor přijede do obce  Dostaneme příspěvek na občerstvení

M.C.TRITON, spol. s r.o. Organizační informace  Navržený termín: x.x.2011 od x hod. (do x.hod.)  Volitelná témata: x a x  Místo: x (např. zasedací místnost)

M.C.TRITON, spol. s r.o. Děkuji Vám za pozornost