Odborné sociální poradenství Poradna KLÍČ. Historie 2012 - Pilotní projekt „Klíč“, odborná práce s 21 rodinami (problémový rozvod, výchovné problémy dětí,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Azylové domy. poskytují pobytové služby na přechodnou dobu osobám v nepříznivé sociální situaci spojené se ztrátou bydlení.
Advertisements

Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi D.R.A.K., o.s.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
Spolupráce Odboru sociálně-právní ochrany dětí Magistrátu města Karviné s poskytovateli sociálních služeb.
Mgr. Břetislav Košťál, DiS. ambasador projektu "Na vlastní kůži" Deinstitucionalizace a reforma péče o duševní zdraví v ČR Konference Na vlastní kůži 19.4.
Město Kadaň Nastavení multidisciplinární spolupráce OSPOD Kadaň v procesu standardizace SPOD.
Spolupráce OSPOD se školami a školskými zařízeními TENTO PROJEKT JE FINANCOVÁN Z EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU PROSTŘEDNICTVÍM OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ.
Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Klíč.
Formy a druhy sociálních služeb. Sociální služby Činnost zajišťující pomoc a podporu osobám za účelem sociálního začlenění nebo v rámci prevence před.
Mapování potřeb regionů ve vztahu k činnosti středisek výchovné péče a zařízení ústavní a ochranné výchovy POHLEDEM PRACOVNÍKŮ ORGÁNŮ SOCIÁLNĚ PRÁVNÍ OCHRANY.
Centra denních služeb. poskytují ambulantní služby osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění nebo zdravotního postižení,
Hlavní město Praha Protidrogová politika hl. m. Prahy Krajské oddělení protidrogové prevence PRM MHMP Mgr. Nina Janyšková.
Zahájení tvorby Komunitního plánu sociálních služeb pro město Žatec Mgr. Petr Antoni Dne
Evropské jazykové portfolio v praxi TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
IP Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Jihlava 25. listopadu 2014.
Ustavující zasedání Řídícího výboru MAP Tanvaldsko Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání na území ORP Tanvald.
Raná péče. terénní, popřípadě ambulantní služba poskytovaná dítěti a rodičům dítěte ve věku do 7 let, které je zdravotně postižené, nebo jehož vývoj je.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené rodiny a děti Pardubice, 25. říjen 2012 MPSV.
Sociální zabezpečení Sociální služby Mirka Wildmannová Katedra veřejné ekonomie Ekonomicko-správní fakulta MU BRNO.
Chráněné bydlení. pobytová služba poskytovaná osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu zdravotního postižení nebo chronického onemocnění, včetně.
P RACOVNÍ SKUPINA P OBYTOVÁ ZAŘÍZENÍ PRO DĚTI V L IBERECKÉM KRAJI Shrnutí činnosti za období říjen 2014 – červen 2015 Lucie Fenklová.
koncepce rodinné politiky Dipl.-Pol. Jana Maláčová
Provázanost zdravotních a sociálních služeb v péči o umírající
Vize a požadavky Karlovarského kraje SPRSS JUDr. Tatjana Kašlíková, Mgr. Ilona Čtvrtníková, Mgr. Ferdinand Raditsch Aktivita je součástí projektu ‚Podpora.
Dětský domov a Základní škola Liptál
Plánování rozvoje sociálních služeb Ústecký kraj
Svoji životní situaci pociťujete jako nepříznivou, kterou nemůžete zvládnout vlastními silami …
Vytvoření jednotného systému v oblasti finanční gramotnosti a prevence předlužení na úrovni územních samosprávných celků F I N G R A M.
Úřad práce České republiky
Koordinovaný přístup k sociálně vyloučeným lokalitám
Příprava projektů OP Z – základní informace
Centrum ÁČKO, p.o. Valašské Meziříčí
Podpůrná opatření prvního stupně
Hlavní město praha a integrace cizinců
Vize a požadavky Karlovarského kraje SPRSS JUDr. Tatjana Kašlíková, Mgr. Ilona Čtvrtníková, Aktivita je součástí projektu ‚Podpora procesu střednědobého.
Proč je důležité podpořit rozvoj KP ve škole
DĚTI VĚZNĚNÝCH RODIČŮ Zkušenosti a plány Věznice Světlá nad Sázavou
Děti odsouzených rodičů z hlediska sociálně – právní ochrany dětí
Základní informace o poskytovateli
Odbor školství mládeže a sportu Oddělení školské ekonomiky
PSY 260 – Aplikovaná vývojová psychologie ROZVOD
STŘEDISKO VÝCHOVNÉ PÉČE HELP
Služby následné péče.
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Svoji životní situaci pociťujete jako nepříznivou, kterou nemůžete zvládnout vlastními silami …
Spolupráce škol a orgánů sociálně-právní ochrany dětí
Role a možnosti spolupráce s orgány sociálně-právní ochrany dětí
Týmová práce v pěstounské péči na přechodnou dobu
Školní poradenské pracoviště
Role sociální práce ve vztahu k výkonu veřejného opatrovnictví Hradec Králové Workshop je pořádán v rámci projektu Systémová podpora sociální.
Bohumínská 152/25 Ostrava - Muglinov
SOS-Kinder- und Jugendhilfen
Role sociální práce ve vztahu k výkonu veřejného opatrovnictví ORP Chrudim Podpora sociální práce v obci Chrudim a ve správním obvodu obce s rozšířenou.
JIHOMORAVSKÝ KRAJ A INTEGRACE CIZINCŮ
Pravidla řízení o stanovení a přiznání finanční podpory Jihomoravského kraje pro rok 2018 v oblasti podpory poskytování sociálních služeb Filozofie konstrukce.
A co dál - aneb jak spolupracovat a komunikovat spolu i bez projektů
Ing. Stanislava Správková
Základní a odborné sociální poradenství
Podpora sociální práce na území Statutárního města Kladna
Klíčové aktivity projektu
Online databáze pro ohrožené rodiny a děti v ORP Chrudim SÍŤ POMOCI A PODPORY na Chrudimsku V RÁMCI PROJEKTU EFEKTIVNÍ ŘÍZENÍ SÍTĚ SLUŽEB PRO OHROŽENÉ.
Projekt „Plánování sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Vyhodnocování rodičovských kompetencí v sociálně – právní ochraně dětí
Rodičovské kompetence – silní rodiče v našem pohraničí
Centrum J. J. Pestalozziho, o. p. s.
Komunitně plánujeme na Brandýsku
Koncepce dostupného bydlení v Jablonci n/N
Digitální učební materiál
Digitální učební materiál
Podpůrná opatření Mgr. Marika Kropíková.
Transkript prezentace:

Odborné sociální poradenství Poradna KLÍČ

Historie Pilotní projekt „Klíč“, odborná práce s 21 rodinami (problémový rozvod, výchovné problémy dětí, záškoláctví, závislosti v rodině, apod.) - realizováno díky sponzorům a dárcům Registrace sociální služby SAS KLÍČ na základě potřeby města Roudnice n/L a na základě výstupů z pilotního projektu KLÍČ

Vazba služby na cíle a opatření KPSS zachování stávajících služeb, jejich rozvoj a optimalizace priorita č.1: Zajištění podpory rodiny jako prevence patologických jevů

služba přeregistrována od ze SAS Klíč na OSP – Poradna Klíč 99% klientů na doporučení OSPOD Roudnice n/L poptávka vyšší než kapacita služby

Cílová skupina klientů Rodiny s problematikou v interpersonálních vztazích, v krizových nebo nepříznivých životních situacích. Vzhledem k aktuálnímu pojetí rodiny pracujeme i s jednotlivými jejími členy, partnery a dětmi.

Cíle služby Poskytnout odborné sociální poradenství, intenzivní sociálně-terapeutickou podporu a pomoc pro rodiče a jejich děti, které se nachází v tíživé životní situaci, nebo jsou orgánem SPOD vyhodnoceny jako ohrožené.

S čím můžeme pomoci při řešení záškoláctví a závislostí v rodině při řešení rozvodových sporů při řešení výchovných problémů dětí při řešení vztahových problémů v rodině při potřebě duševní stabilizace při nebezpečí umístění dětí do ústavního zařízením při návratu dětí z ústavního zařízení do rodinného prostředí

Odborný tým Mgr. Kamila Klupáková, DiS (rodinný terapeut a sociální pracovnice) Mgr. Johana Elisová (psycholožka) Mgr. Jana Švadlenová (rodinný terapeut a sociální pracovnice rok 2014 – kapacita služby 1,5úvazku rok 2015 – kapacita služby 1 úvazek (do října 2015) Optimální zajištění služby: 2 úvazky/3 pracovnice Současné zajištění služby: 1 úvazek/2pracovnice

Spolupracujeme s kurátory s pracovníky OSPOD (oddělení sociálně právní ochrany dětí) s mediátory (Asociace mediátorů ČR) s psychology a psychiatry se školními psychology a výchovnými poradci se zástupci ZŠ, apod.

Místo, kde se služba poskytuje ulice Josefa Hory 903, Roudnice nad Labem (byt o velikosti 1+1)

Využití služby Počet nových rodin Celkový počet rodin evidovaných službou Počet intervencí celkem pilot leden – březen Pozn.: leden – květen 2015 STOP STAV – pozastaven příjem nových klientů s ohledem na zajištění financování služby.

Náklady 2014

Současná situace Finanční prostředky na službu

Naše motto: „Přístup k problému je důležitější než jeho řešení.“ Murény

Děkuji za pozornost Centrum D8 o.p.s., IČ: Neklanova Roudnice n/L Iveta Fidlerová Odborné sociální poradenství - Poradna KLÍČ Josefa Hory Roudnice n/L Tel: