Hydroponické pěstování rostlin Adriana Javůrková, Nikola Bajerová, Emílie Zárubová, Sára Bendová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Příprava rostlin a živočichů na zimu
Advertisements

Pěstujeme a pozorujeme růst luštěnin
Modalita výpovědi.
Vědecké rodové jméno Aquilegia se odvozuje od latinského „aquila“ = orel a v některých národních jazycích je také podle orla pojmenován. Stejně pravděpodobný.
Povodeň Vaše kořeny měly málo kyslíku. Proto částečně odumřely a musíte investovat do vytvoření nových. Odevzdejte do banku 5 J. (Pokud máte méně joulů,
Rostliny 1.třída.
Číslo projektu:  CZ.1.07/1.5.00/ Název VM: Ošetřování během vegetace
Číslo projektu:  CZ.1.07/1.5.00/ Název VM: Hnojiva organická Kód VM:
Soustavy pletiv Pletiva – skupiny buněk stejného tvaru, funkce.
Přechod rostlin na souš
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Česnek Allium sativum. Popis Jedná se o vytrvalé (vzácněji dvouleté) podzemní byliny, převážně s cibulemi různých vlastností. Někdy jsou jednoduché, jindy.
Vojtěška setá (Medicago sativa L.)
Rostliny - význam a jejich dělení.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Podmínky života na Zemi
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
EVVO Prvouka 3. ročník ZŠ „ŽIVÁ PŘÍRODA“
Strom po celý rok Autor: Weissová Klára.
Projekt: CZ / / „SŠHL Frýdlant
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
KOLOBĚH LÁTEK A TOK ENERGIE
Růst a vývin rostlin - rozmnožování pomocí semen
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Obor: H/01 Zemědělec – farmář.
Projekt:OP VK Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Autor:Mgr. Alena Přibíková Číslo DUM:Pě Datum ověření ve výuce: Ročník:7.
HYDROPONICKÉ PĚSTOVÁNÍ ROSTLIN Vypracovala: Bečvářová, Hudcová.
Rostliny.
Projekt Zelené profese. Obnova lesa rešerše Návštěva lesa m n.m. Toho musím mít.
Obrázek č. 1: Sea Hawk Hotel and Resort Fukuoka, Japonsko, obrázek je převzat od: C OOPER (2003) Obrázek č. 2: Sea Hawk Hotel and Resort Fukuoka, Japonsko,
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořenílistopad 2012 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka (DUM 07) Rozmanitost.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Knotková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
„JAKO RYBA VE VODĚ“ EXPERIMENT TŘÍDY KVINTA A – SKUPINA „VÁPNÍK“
Projekt:OP VK Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Autor:Mgr. Alena Přibíková Číslo DUM:Pě7 - 3 Datum ověření ve výuce: Ročník:7.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_ Rostliny Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu:
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Hydroponie Vypracoval: Lukáš Karlík.
Hrnkovky náročné na teplotu Schefflera – Šeflera Schefflera arboricola – šeflera stromovitá čeleď: Araliaceae – aralkovité stromový nebo keřový vzrůst.
Projekt do biologie a chemie. VODĚNKA - DUSÍK EXPERIMENT – JAKO RYBA VE VODĚ  DEN 1. – ZAKLÁDÁNÍ EXPERIMENTU  DEN 9. – KONTROLA  DEN 12. – KONTROLA.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Pavel Skopal Název prezentace (DUMu): Hlíznaté rostliny Název sady:Pěstování cibulovin a hlíznatých rostlin (pro 1.
Společné znaky rostlin.
Název školyZákladní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod AutorHana Krejčová Datum NázevVY_52_INOVACE_32_rostliny Ročník3. Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Stavba kvetoucí rostliny Jméno autora:Mgr. Kateřina Kačmárová Škola:ZŠ Náklo Datum vytvoření (období):04/2013 Ročník:čtvrtý Tematická oblast:Naše příroda.
Dusík a potos. = bezpůdní pěstování rostlin  Charakteristické je pěstování v lehce prostředí s lehce stravitelnými živinami – v roztoku  Půda přináší.
Název prezentace (DUMu): Hlíznaté rostliny E-G
LESNÍ KVETOUCÍ ROSTLINY
Projekt: OP VK Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
Vegetativní množení hrnkovek
AUTOR: Mgr. Václava Horniková NÁZEV: VY_32_INOVACE_112_List
Stavba rostlinného těla
Jako ryba ve vodě Kopřiva africká.
Generativní množení hrnkovek
Přirozené a umělé ekosystémy.
Škůdci hrnkovek okrasných listem
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Blanka Machovcová
Projekt: OP VK Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
HYdroponie.
AUTOR: Mgr. Václava Horniková
Základní škola a Střední škola CREDO, o. p. s. Číslo projektu: CZ. 1
VY_52_INOVACE_21_ Vlastnosti rostlin
Číslo projektu dum. Kapradiny 2.2 Název školy Předmět Květinářství
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKR LOUNY
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Rozmnožování pokojových rostlin řízkováním Vypracoval: Lukáš Karlík
Zelenina. Únorový či nejpozději březnový výsev platí pro celer bulvový, listový i řapíkatý. Drobná semena celeru klíčí dva až tři týdny při teplotě mezi.
Rostliny - význam a jejich dělení.
Živá příroda.
Název prezentace (DUMu): Hlíznaté rostliny
Nádobová hydroponie.
Podmínky života na Zemi
Transkript prezentace:

Hydroponické pěstování rostlin Adriana Javůrková, Nikola Bajerová, Emílie Zárubová, Sára Bendová

Co je to hydroponie? pěstování rostlin bez půdy v živném roztoku je možné pěstovat téměř všechny pokojové rostliny velká většina rostlin, která je pěstována hydroponicky, může růst v hydroponii i v půdě mezi výhody patří rychlejší růst rostlin, menší náchylnost k chorobám květinám, pěstovaným bez zemního substrátu, škodí studený vzduch a průvan, proto je nutné větrat jen opatrně potřebují světlo, ale je nevhodné vystavit je slunečním paprskům přímo pokud rostliny pěstujeme hydroponicky vyrostou rychleji, takže se dřív sklízí úroda ze zelené zahrádky hydroponickou rostlinou je např. voděnka

Výhody hydroponického pěstování Hydroponické zahrady jsou více přizpůsobeny k automatizaci zalévání a zahrady jsou přizpůsobeny na samostatnou jednotku Vydrží tak delší dobu bez dozoru Pomocí technologie hydroponického pěstování získáte obecně rychlejší růst a zvýšenou ráznost a sílu rostliny Čistší provoz Málokdy narazíme na některé škůdce Pěstební látka se může znovu použít, pokud je dobře ošetřena a zbaveno veškerých nežádoucích bakterií Pěstování je méně náročné na prostor Chemickou nerovnováhu v roztoku můžeme snadněji změnit, pokud zcela vyměníte živný roztok Rychlejší růst a efektivnější využití rostliny

Nevýhody hydroponického pěstování Složitost a údržba systému v provozu Musí probíhat pravidelné kontroly hodnoty pH (kyselost) a Ec (Electric Conductivity=hodnota živin) v roztoku Finančně náročnější

Popis rostliny „voděnka“ Existuje na 30 druhů této rostliny Nejlépe vynikne v závěsné nádobě Některé druhy tvoří i květy, které se objevují na konci květních stonků Nenáročná pokojová rostlina, roste poměrně rychle Daří se jí na světlém stanovišti bez přímého letního slunce Rostlina není náročná na pěstování Je možné ji množit řízkováním

Popis měření Nejprve jsme připravily živné roztoky Pozorovanou rostlinu jsme ponořily do živných roztoků Pokus jsme prováděly 1 měsíc – po týdnu jsme vždy kontrolovaly stav rostliny, fotily Zpracovaly jsme závěrečnou prezentaci

24.9.

8.10.

Bez N

Závěr V této laboratorní práci jsme pozorovaly růst rostliny Voděnky s využitím hydroponie Rostlinka, které chyběla zásobní látka dusík měla větší kořenový systém Rostlinka, která měla všechny zásobní látky byla zelenější a mohly jsme vidět i nově rostoucí listy Během pozorování vyrostly rostlince v roztoku se všemi zásobními látkami 4 nové listy, rostlince v roztoku bez dusíku pouze 3

Zdroje marihuany.cz/cs/article/68-hydroponie-vs- substrathttp:// marihuany.cz/cs/article/68-hydroponie-vs- substrat