Sociální služby a sociální podnik praktické zkušenosti.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dobrovolnické centrum při Diecézní charitě ČB
Advertisements

Sociální služby SOZ.
TERÉNNÍ PROGRAM BABYLON
Podejte nám prst, my vám podáme celou ruku
Krok do života 1 projekt, který pomáhá mladým lidem odcházejícím z dětských domovů vstoupit do samostatného života.
Přeshraniční poskytování služeb Festival exportu, RNDr
Česká legislativa sociálních služeb – hodnoty a etická dilemata
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
PROGRAM SANACE RODINY v AMALTHEA o.s. Chrudim, 18. –
Teoretický model sociální firmy Ing.Markéta Würtherlová Fokus Praha, o.s.
Podpora jedinců s postižením při vstupu na volný trh práce v Rakousku PhDr. Lucie Procházková.
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
PREZENTACE ORGANIZACE
Komora sociálních podniků Ing. Vojtěch Miler Hlavní principy sociálního podnikání obcí a MAS.
SLEZSKÁ DIAKONIE DOBROVOLNÍCTVÍ VE SLEZSKÉ DIAKONII.
Sociální podnik sociální ekonomika. Pojetí sociální firmy Sociální firma je konkurenceschopný podnikatelský subjekt působící na běžném trhu jehož účelem.
Praha, 26. – 27. listopadu Co přispělo k nárůstu počtu lidí bez domova Restrukturalizace průmyslu a s tím spojená dlouhodobá nezaměstnanost Nezaměstnanost.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Vznik sociálního podniku
„Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Investuje do venkovských oblastí"
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary, Sabinovo n áměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. JANA KOVAŘÍKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_19_JAK.
Centrum sociálních služeb Ostrava, o. p. s
©Rytmus 2007 DVD Společenská odpovědnost firem Výstup CIP EQUAL projektu „Podporované zaměstnávání pro sociálně odpovědné firmy“ o.s. RYTMUS Projekt je.
Podpora procesu transformace pobytových sociálních služeb v MSK Úvodní konference k projektu Sanatoria Klimkovice.
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
Květen Historie sociálního podniku Vznik v červenci 2005 v sekci sociálně podnikatelských aktivit Ligy 16 pracovních míst pro cílové skupiny osob.
Náhradní rodinná péče -NRP
KONFERENCE projektu „Net ZP - Síť péče o osoby se zdravotním postižením „ j Prezentace s názvem: Proč a jak zaměstnávat OZP na volném trhu práce Tomáš.
PPSD Personální a poradenské družstvo Ing. Vojtěch Miler předseda družstva Hlavní principy sociálního podnikání obcí a MAS Informační seminář MAS Region.
SOCIÁLNÍ FIRMA. Od roku 1990 usiluje o integraci osob s postižením do běžného života Podporuje: –bezbariérovou individuální dopravu, –služby osobní asistence,
Podpora sociálního začleňování a boj proti chudobě
Centrum sociálních služeb Praha je příspěvkovou organizací Magistrátu hlavního města Prahy.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora transformace v.
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Zkušenosti s pracovním uplatněním uživatelů Domova Horizont Mgr. Lenka Kortová – sociální pracovnice Domova Horizont.
Projekt je financován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
Budoucnost ústavní výchovy z úhlu pohledu Federace dětských domovů ČR PaedDr. Jana Koubová
Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.
Transformace sociálních služeb z pohledu obce Jméno: Mgr. Alena Krušinová Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Zkušenosti a dobrá praxe MěÚSS Jirkov. Pracovní poměr Veřejně prospěšné práce Dobrovolnická činnost.
Prezentace služeb Komunitní plánování Litomyšl
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Zkušenosti s fungováním sociálního podniku 3B sociální firma s.r.o.
Koncepce Sociálního bydlení „ZKUŠENOSTI Z PRAXE“ Praha
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
Projekt Integra Tisková beseda 6. června 2007 Ostrava.
KS Osoby v krizi Mgr. Barbora Fleischerová
Lidé s mentálním postižením jako cílová skupina sociálních služeb.
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Aktivity centra v rámci práce s násilnou osobou Centrum J.J. Pestalozziho, o.p.s. Štěpánkova 108, Chrudim Mgr. Lucia Pechtorová.
LIGA o. p. s. Bruntál Vznik Poskytování registrovaných sociálních služeb Zvyšování zaměstnatelnosti Vznik a podpora vzniku pracovních míst.
Lotos Brno Psychosociální rehabilitace a podpora zaměstnanosti osob závislých na alkoholu.
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Domy na půli cesty. pobytové služby zpravidla pro osoby do 26 let věku, které po dosažení zletilosti opouštějí školská zařízení pro výkon ústavní nebo.
Šluknovsko – dopady migrace na život v obcích 09/2011 Volfová Hana, Kafková Jiřina.
 Zřizovatel: Ústecký kraj (od )  Adresa: Za Humny 580, Trmice  Vznik: 1991 (jako příspěvková organizace Statutárního města Ústí nad Labem..v.
Sociální zemědělství Venkov 2016 Litoměřice
TRANSFER Výzva 03_15_116 Ústí nad Labem,
MUDr. František Schneiberg
Sociální podnikání v Praze
Osobnost člověka SPOLEČENSKÁ VÝCHOVA 3
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
Investiční záměr Zlínského kraje Veřejné projednání obec Loučka
Sociální zemědělství Venkov 2016 Litoměřice
Festival lokální ekonomiky 2016
Terezie Mertlíková, ředitelka
SOCIÁLNÍ BYDLENÍ V ARMÁDĚ SPÁSY - a co dál?
Rodičovství biologické a pěstounské
Sociálně aktivizační služby
Transkript prezentace:

Sociální služby a sociální podnik praktické zkušenosti

Naše poslání Zaměstnat osoby nacházející se nebo ohrožené sociální inkluzí, pomoci jím dosáhnout pracovní a občanské integrace a odbourat tím bariéry, pro které jsou trhem práce i okolím obtížné nebo zcela neakceptovatelné.

Partneři Centrum sociálních služeb Ostrava, o.p.s. Kasea CZ, s.r.o. 3

Aktivity 2013 CSS - práce technického čištění a stavební práce 2013 – 2015 Kasea CZ -stavební práce (oprava a rekonstrukce bytů, čištění fasád, dlažební práce, instalace a opravy plotů, zateplování budov, výkopové práce atd.

Vlivy na úspěšnost realizace Podnikatelský záměr Legislativa – chybí podpora cílové skupiny oproti hendikepovaným, zákonná podpora sociálního podnikání s naší cílovou skupinou Vedení podniku – odbornost, schopnost práce s cílovou skupinou, empatie, přirozená autorita, předvídavost Zaměstnanci mimo cílovou skupinu – osobnostní a odborné předpoklady 5

Cílová skupina – osobnostní zátěž (závislosti, nespolehlivost, agresivita, kriminální recidiva) nastřádané problémy z minulého období (dluhy, partnerské vztahy, vztahy s rodinou apod.) Podpora sociálních služeb – vstřícnost zaměstnanců partnerské organizace, možnosti dodávek prací pro sociální služby Konkurence – černé zaměstnávání Municipality – vstřícnost, nevstřícnost

Hlavní rozdíly mezi sociální prací a prací s CS v sociálním podniku V systému sociální práce se uživatel svobodně rozhoduje, realizuje vlastní volbu za podpory sociálního pracovníka V sociálním podniku musí plně respektovat vůli nadřízeného a věci plnit k plné spokojenosti zákazníka a to stále, nepřetržitě a opakovaně

Instalace oplocení

Úprava a údržba venkovních prostor

Dlažební práce

Výkopové práce

Výkopové a přípravné práce

Odvod dešťové vody

I. Příběh Šestapadesátiletý muž z Ostravy se původně vyučil jako parketář, kvůli zdravotním problémům se ale profesi nemohl věnovat. Zkoušel různá zaměstnání, brigády, dlouho o práci nezavadil. S blížící se šedesátkou se mu naskytla možnost opět pracovat v KASEA CZ. Dlouhodobý uživatel sociálních služeb Po operaci slepého střeva se již do práce nevrátil.

II. Příběh Pětačtyřicetiletý muž, celý život pobýval ve vězení. Od malička bojoval s nástrahami života. Ještě jako nemluvně ho rodiče, matka 15 let a otec 25 let odložili do ústavu, bydlel po dětských domovech, vězení poznal už v patnácti letech, kdy s kluky z učiliště spáchal první trestní čin. Normální život poznává až ve zralém věku, kdy poprvé uzavřel pracovní smlouvu s firmou KASEA CZ. Dlouhodobý uživatel sociálních služeb Po incidentu na pracovišti (krádež), firmu KASEA opouští dobrovolně.

III. Příběh Sedmatřicetiletý bývalý podnikatel dostává druhou šanci. Žil běžný život obyčejného člověka. Pracoval na šachtě, později rozjel vlastní podnikání ve stavebnictví. Neplatící zákazníci ho však zahnali do svízelné situace a dluhové pasti, která ho dohnala k drogové závislosti. Nyní se snaží opět postavit na vlastní nohy. Žije ve svém vlastním bytě s ženou a dětmi. Dlouhodobě pracuje ve firmě KASEA CZ a patří mezi nejlepší pracovníky.

IV. Příběh Znal jen dětské domovy a vězení, teď díky firmě KASEA CZ pracuje. Od šesti let prožil čas po dětských domovech, s nástupem plnoletosti šel rovnou do vězení, kde strávil deset let. Tak vypadá život osmadvacetiletého muže. Jeho existence se ještě více zamotala, byl na pokraji konce, dlouho pobýval v nemocnici, jelikož si šáhnul na svůj vlastní život. Až na jaře roku 2014 se poprvé v životě zařadil mezi většinovou populaci. V květnu 2014 se osamostatnil a nastěhoval se se svým kamarádem do podnájmu. Prvně začal řádně pracovat a také bydlet jinde než na cele. Chtěl si udržet práci ve stavebním oboru a splácet dluhy. Po incidentu na pracovišti (krádež) již ve firmě nepracuje.

Děkuji za pozornost. Ing. Jiří Drastík