Interreg CENTRAL EUROPE Výbor, Praha, 4. únor 2016 Stella Horváthová, Ministerstvo pro místní rozvoj, Odbor evropské územní spolupráce.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora meziobecní spolupráce
Advertisements

Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
Fondy EHP 2009 – 2014 (2016) Finanční mechanismy (FM) 2 Posuzování a hodnocení žádostí Programová oblast č.16 Odbor projektového řízení MK Oddělení fondů.
GRANTOVÝ SYSTÉM MČ Praha 21 ZMĚNY ŽÁDOST VYÚČTOVÁNÍ ÚJEZD NAD LESY 7. LEDNA 2012.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 7. prosince 2011, Praha Operační program Podnikání.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Statut a Jednací řád Výboru České republiky pro programy nadnárodní a meziregionální spolupráce Praha 21. ledna.
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
Oddělení Evaluační jednotky SF Předběžné hodnocení programových dokumentů: Ex-ante evaluace NRP/NSRF - zpracováno: –Ex-ante hodnocení NRP –Pracovní.
Stav příprav na SROP v krajích Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Ústí nad Orlicí, 20. – Zdeněk Semorád.
Střednědobé hodnocení Operačního programu Rybářství Ing. Kateřina Krylová.
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Mgr. Jakub Benda) 2)Změny ve 4. Výzvě (Mgr. Jakub Benda) 3)Informace o Prioritě 1 (Ing. Johana.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
Program ESPON 2013 Témata aktuální výzvy Národní informační den Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 21. února 2011.
Operační program ESPON 2013 Informační den Program ESPON 2013 Projektová partneři Mgr. Milada Hroňková Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 21. února 2011.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR NÁRODNÍ ORGÁN PRO KOORDINACI KOORDINAČNÍ SETKÁNÍ S ŘO A SEA HODNOTITELI DOHODY O PARTNERSTVÍ A PROGRAMŮ.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Lenka Kšanová (Praha, duben 2016) Výzva dodatkových aktivit- finanční část.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV – výzva Gramotnosti Praha, 9. února 2016 Mgr. Jakub Krátký.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Výzkumné infrastruktury Ing. Irena Havlová Praha, 8. února 2016.
Plzeň, 23. dubna 2007 Meziregionální spolupráce INTERREG IIIC, INTERREG IVC.
IPRM Kladno-Kročehlavy Aktuální stav realizace IPRM
OP přeshraniční spolupráce Slovensko – Česká republika 6. mezivládní Česko-slovenská komise pro přeshraniční spolupráci 14. prosince 2006 Modrá,
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Lenka Kšanová, Marta Mlejnková (Praha, duben 2016) Výzva Dodatečných aktivit.
Interreg DANUBE Transnational Programme 2. zasedání Výboru ČR pro programy nadnárodní a meziregionální spolupráce.
Program ESPON 2013 Témata aktuální výzvy
Pracovní setkání 28. června 2007
Interreg V – A Česká republika - Polsko
Individuální projekt OP VVV
Interreg CENTRAL EUROPE
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Poskytovatel Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Schválení programu 2. května 2016 Předmět podpory Projekt, který může mít charakter mezinárodní.
Místní plán inkluze + OP VVV
4. zasedání Výboru České republiky pro programy nadnárodní a meziregionální spolupráce března 2017Praha.
Interní postupy MAS Brdy
Další výzvy ve Specifickém cíli 3.3 IROP Regulační plány
Interreg DANUBE Program nadnárodní spolupráce
Praha, 14. února 2017 Alice Štollová Kovandová
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
Praha, 31. března 2016 Alice Štollová Kovandová
Praha, 23. března 2017 Alice Štollová Kovandová
OP Meziregionální spolupráce
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
Praha, 23. června 2016 Pavel Lukeš
Projekt „CzechELib" – informace od realizátora IPs
Interreg DANUBE Program nadnárodní spolupráce
Program B2B a zapojování soukromého sektoru do rozvojové spolupráce Ludmila Leškovská, Česká rozvojová agentura Praha,
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
Lenka Kšanová, Marta Mlejnková (Praha, duben 2016)
Podpora žadatelů Alice Kovandová Ministerstvo pro místní rozvoj
Datum konání: 5. února 2018 Místo konání: Velké Meziříčí, JUPITER club
Interreg DANUBE Program nadnárodní spolupráce
Výzva dodatkových aktivit- finanční část
4. výzva Pavel Lukeš Ministerstvo pro místní rozvoj
Aktuality k územním studiím krajiny z hlediska IROP
Transkript prezentace:

Interreg CENTRAL EUROPE Výbor, Praha, 4. únor 2016 Stella Horváthová, Ministerstvo pro místní rozvoj, Odbor evropské územní spolupráce

1. Dostupnost alokací, jednání MC 2015 Priority: Spolupráce v oblasti Alokace v mil. EURŘídící orgán Geogr. vymezení 1: Inovace 2: Nízkouhlíkové strategie 3: Přírodní a kulturní zdroje 4: Doprava Pro program = 246,5 Z toho na projekty = 231,8, zbytek TA !!! pro projekty z 1. výzvy = až 90,0 Magistrát města Vídně CZ, AT, DE, IT, PL, SK, HU, SI, HR o 1. jednání MC:  leden 2015 Zřízení MC, schvalování Balíčku pro žadatele v 1. výzvě, odsouhlasení Methodology for Assessment.. (metodiky hodnocení projektů) o 2. jednání MC:  červenec 2015 Schvalování Implementačního manuálu a Komunikační strategie Revidovaný CP  odevzdaný přes SFC o 3. jednání MC:  září 2015 Po Kroku 1, Výběr projektů do Kroku 2, Schválení úprav v balíčku pro žadatele

o 1. výzva Krok 1: o Krok 1  ´light application form´ A. Shrnutí projektu, B. partneři, C. Popis projektu (relevance pro území, společná řešení, důvody nadnárodní spolupráce, cíle, výsledky, výstupy), D. Work plan o 1. výzva Krok 2: 28.9.– o Krok 2  ´full application form´ o Závaznost údajů mezi Krokem 1 a 2: -Zaměření projektu (cíle a výsledky) -Partnerství (´lead´ uchazeč musí zůstat stejný) – změny limitovány podle počtu PP -Rozpočet projektu navýšen o max. 20% o 4. jednání MC: schvalování projektů 1. výzvy a domluva na nastavení 2. výzvy 2. Harmonogram 1. výzvy o 2x Národní informační den: a v Praze o Seminář pro ´lead´ uchazeče: ve Vídni o Možnost individuálních konzultací pro ´lead´ uchazeče (JS a NCP) o 1x Národní informační den: v Praze o Annual Event+ TK v Praze o Seminář pro ´lead´ uchazeče: v Praze o Povinnost konzultací pro ´lead´ uchazeče anebo účast na LAT

3. Statistika z 1. výzvy TermínProjektůCZ PP CZ LPSchváleno projektů Krok , z toho 611- způsobilých Krok – Prodloužena do VŠB TU Ostrava (Institut environm. technologií), Jihočeská agentura pro podporu inovač.podníkání o.p.s. ?? (max. 40)

 Největší počet žádostí podán v Prioritě 1 Inovace (41%), dále v Prioritě 3 ŽP a kultura (34%)  Pořadí podaných žádostí podle SO  SO1.1 – vytváření vazeb mezi aktéry v inovačních systémech (20%)  SO1.2 – rozvoj podnikatelských dovedností a dovedností v oblasti soc.inovací (21%)  SO3.2 – kulturní dědictví (18%)  Nejmenší zájem v Prioritě 4 Doprava (6%) 4. Statistika z 1. výzvy Krok 1

Partnerství tvořeno v průměru partnery. Míra zapojení soukromých institucí v roli PP: průměr byl 22% u obou scénářů, přičemž u P1 dosahuje až 32%, u zbylých priorit se pohybovala v rozmezí 15-22%. Indikativní celkové rozpočty: - většinou v pásmu 2-3 mil. EUR; - průměrně 2,6 mil. EUR/projekt; - až do výše 4,9 mil. EUR; - 20% vázáno na soukr.instituce 5. Statistika z 1. výzvy Krok 1

6. Hodnocení Kroku 1 - scénáře Hodnocení kvality: postup podle Application Manual a Methodology for Assessment (relevance, partnerství); princip čtyř očí (JS + Top mngm. JS) Výchozím bodem pro návrhy k postupu do Kroku 2: -scénář 1 (projekty se 70 a více body) → 157 projektů; -scénář 2 (projekty se 74 a více body) → 81 projektů.

Přijatý scénář  Rozhodnuto o postupu všech projektů hodnocených 73 a více body: - Tj. projekty s celkovým rozpočtem 233,3 mil. EUR (průměr.rozpočet na projekt ve výši 2,5 mil. EUR). Za ČR: 77 PP + 2 LP → s celkovým rozpočtem 15,8 mil. EUR - Rozhodlo hledisko administrativní zátěže a času. - zahrnoval 56 (z celkem 91 postupujících) projektů s účastí partnerů z ČR s průměrným rozpočtem ve výši cca 200 tis. EUR na partnera 7. Hodnocení Kroku 1 – rozhodnutí MC uzavření 2. kola schválení projektů 1. výzvy otevření 2. výzvy uzavření 2. výzvy se 70 a více body (scénář 1) 12/ / /201611/2016 se 73 a více body (přijatý scénář) 11/201504/ /2016 se 74 a více body (scénář 2) 11/201503/201604/201606/2016

8. Vybrané projekty z 1. výzvy Krok 1

Application Manual, part D, str. D41-D43; Methodology for Assessment Hodnocení bude zpracováno nově, tj. nezávisle od předešlého hodnocení, za účasti externích hodnotitelů. 9. Hodnotící kriteria pro Krok 2

Klíčové dokumenty a externí služby o Vzor smlouvy s ŘO, partnerské smlouvy o Implemenatční manuál verze 1.1 o Komunikační strategie o TA manuál 1.verze  ok, prosinec 2015 o Plán evaluace programu 1. verze  ok, leden 2016 o Nastavení kontrolních systémů a formuláře dokumentů pro kontrolory (osvědčení způsobilosti výdajů, checklist)  březen 2016 o Popis národních kontrolních systémů  březen 2016 o Vývoj a údržba webové stránky  VŘ vypsáno v září 2015 o eMS úpravy aplikace a údržba  VŘ vypsáno v září 2015 o Hodnocení veřejné podpory  vybráni experti (4, 1 z ČR), dále zveřejněno o Hodnocení Kroku 2 (kvalitativní)  vybraní experti jsou již v polovině hodnocení, mají být výsledky k dispozici o Výkon průběžné kontroly u projektů  VŘ probíhá ok, září Realizace programu

10. Electronic monitoring system (eMS)

11. Reportování

12. Web, Facebook, Twitter

MilestoneTiming Vyhlášení 2. výzvyKonec dubna 2016 Výroční akce + seminář pro ´lead´uchazeče květen 2016, Zahřeb Ukončení 2. výzvy Konec června 2016 Schvalování projektů ze 2. výzvyjaro Harmonogram 2. výzvy o 1-kolová, s alokací cca 80 mil. EUR o Otevřena pro všechny priority či specifické cíle o Otevřena v trvání cca 8 až 9 týdnů o Národní infodny o Pravidla budou vycházet v zásadě z příručky pro 1. výzvu a požadavků kladených na žadatele v Kroku 2 co se týká partnerství, finančních pravidel, obsahu projektové žádosti, povinné přílohy) o Methodology for Assessment se může pozměnit, záleží od domluvy čl.států

Odbor evropské územní spolupráce, kancelář: Letenská 3, Praha Phone +42 (0) , +42 (0) Mail anebo Web Programové období / Programywww.dotaceEU.cz/ Twitter 14. Spolupráce s Výborem Návrh: Odsouhlasit následující postup o Členům bude rozesláno kvalitativní hodnocení v písemné proceduře po 22.3., (a na vyžádání i pdf verze vybraných žádostí), společně s požadavkem na: Zaslání námětů/názorů, kt. mohou být použity jako podklad pro 4. jednání MC dne  k postupu při výběru projektů ze „šedé zóny“, včetně navržení úprav v Methodology for Assessment, (viz např. návrh DE delegace) v termínu: do