1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Administrace projektu (finanční část) Pracovní workshop pro příjemce – 2. výzva PO 1, 2. GG 1.8.2012.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Doporučení pro přípravu žádosti;
Advertisements

MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Financování Iniciativy Společenství Equal Ing. Václav Čermák Odbor Platební jednotky pro čerpání ESF, MPSV ČR Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství.
OPERAČNÍ PROGRAM PRAHA - ADAPTABILITA Nestátní neziskové organizace – partneři pro rozvoj PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI MMR, STAROMĚSTSKÉ.
Hradec Králové. 9:00 – 10:00 Projektová část – obecné podmínky realizace grantových projektů, monitorovací zpráva 10:00 – 11:00 Základní vymezení.
Ukončení realizace projektů
Seminář na téma Závěrečná monitorovací zpráva Oblast podpory 3.2 Informace k finanční části Krajský úřad Jihočeského kraje Martin Plucha.
PŘÍLOHY MONITOTROVACÍ ZPRÁVY Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Program švýcarsko – české spolupráce Fond na přípravu projektů Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka (NKJ)
Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK 2007 – 2013 FINANČNÍ ČÁST.
Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu.
Školení příjemců Phare 2003 RLZ Finanční zprávy Ing. Kateřina Auerveková NVF Praha.
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část finanční Praha, 15. března 2006 Ing. Kateřina Auerveková
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, vykazování činnosti, financování Ing. Jana Moravcová
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecné informace k finanční části seminář pro žadatele – 3. výzva
Způsob financování GP a způsobilé výdaje. Financování GP  Celková výše dotace: 100 % celkových způsobilých výdajů  Podíl EU: 85 %  Podíl SR: 15 % 
Seminář pro příjemce Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Finanční část 2. výzva února 2011 Ústí nad Labem.
Seminář pro příjemce OP LZZ Výzva č. B , Praha.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Finanční část projektu (seminář pro příjemce – 4. výzva, 3.2)
Monitorování projektů v realizaci Ministerstvo vnitra České republiky Odbor strukturálních fondů.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost FINANČNÍ ČÁST PROJEKTU (seminář pro příjemce – 2. výzva)
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013) Seminář pro žadatele Výzva č. 51 – Mezinárodní spolupráce Praha - Brno 2009.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) 6. dubna 2016 Ing. Michaela Stříbrná vedoucí odd.finan.nepř.nákladů
Pracovní setkání středních škol k připravovanému individuálnímu projektu z OP VK Finanční příprava projektu 1.
Lenka Kšanová (Praha, duben 2016) Výzva dodatkových aktivit- finanční část.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost FINANČNÍ ČÁST PROJEKTU (seminář pro příjemce – 2. výzva, 2. GG PO 1)
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Elektronická monitorovací zpráva BENEFIT7 část
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Administrace projektu (finanční část) Workshop pro příjemce – 3. výzva Tato prezentace je spolufinancována.
1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Operační program Vzdělávání.
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Přerov Podmínky pro dopracování projektu (problémy, rizika)
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2016 Leden 2016.
Markéta Lisová INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Finanční část monitorovací zprávy a Žádost o platbu OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
PŘÍLOHY MONITOROVACÍ ZPRÁVY 6. října OBSAH  Jednotlivé přílohy monitorovací zprávy  Elektronická žádost o platbu.
12. listopadu 2008Ing. Petra Zlámalová I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Výzva.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Pracovní workshop pro příjemce 1. výzva 2. GG oblast.
Jana Hadravová INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost OP VK Financování grantových projektů (GP) v rámci globálních.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost OBECNÉ INFORMACE (seminář pro žadatele – 2. výzva, 2. GG PO 1)
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Pracovní workshop pro příjemce 2. výzva 2. GG oblast podpory 1. 1, 1
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Seminář pro příjemce OPVK
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI MONITOROVÁNÍ PROJEKTŮ SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE 5. května 2010.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Podstatné změny projektu Bc. Jana Hrazdilová Ing. Radek Rinn
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Seminář pro příjemce podpory z OP VK
Výzvy k předkládání žádostí o podporu MAS Podhorácko - IROP
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Implementace KAP v Jihočeském kraji I
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Výzva dodatkových aktivit- finanční část
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013)
Transkript prezentace:

1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Administrace projektu (finanční část) Pracovní workshop pro příjemce – 2. výzva PO 1, 2. GG

2 OBSAH: A) Rozpočet projektu B) Financování projektu C) Partner s finančním příspěvkem – smlouva

3 A) Rozpočet projektu 1. Rozpočet ke smlouvě: - dokládají příjemci, kterým dle pokynů výběrové komise, byla položka rozpočtu: a) krácena, b) musí položku rozpočtu přesunout c) či rozpoložkovat.

4 úpravy rozpočtu provádět dle schválených doporučení výběrové komise provádět pouze změny, které nařídila VK žádné jiné zásahy do rozpočtu nejsou povoleny.

5 2. Formulář rozpočtu: formulář rozpočtu ke stažení na nadefinovat jednotlivé položky rozpočtu dle Benefitové žádosti !! - tzn. konkrétní položky rozpočtu (př Notebooky…) při přesunu nebo vyškrtnutí položky ponechat původní položku s 0,00 Kč. zachovat nadefinované vzorce ve formuláři

6 rozpočet ke kontrole zaslat na realizace projektu od 1.9. a zaslat do realizace projektu od zaslat do rozpočet zaslat včetně formuláře „Prohlášení o změnách projektu“ (do prohlášení popsat i změny rozpočtu!) musí být dodrženy stanovené % limity kapitol rozpočtu. do formuláře uvést % nepřímých nákladů.

7 B) Financování projektu Záloha ve výši 20 % způsobilých výdajů – do 30 kalendářních dnů od podpisu Smlouvy o realizaci GP Struktura zálohy: - 20 % z částky neinvestic - 20 % z částky investic (jen ti, kteří investice v rozpočtu mají)

8 Další platby: ve výši prokázaných způsobilých výdajů v jednotlivých žádostech o platbu (vždy po 3 měsících) Žádost o platbu = prokázané způsobilé výdaje v monitorovacím období (dle soupisky) – (minus) příjmy projektu (úroky) do celkové výše 90 % schváleného rozpočtu závěrečná platba až po předložení závěrečné žádosti o platbu (cca 10 % celkových nákladů dle skutečného čerpání) vratka v případě nevyúčtování poskytnutých záloh na konci projektu (nevyúčtované výdaje ani do 90%)

9 C) Smlouva o partnerství s finanční spoluúčastí Partner s finančním příspěvkem – tento typ partnera přijímá prostřednictvím příjemce část finanční podpory na realizaci věcných projektových aktivit.

10 Smlouva o partnerství s finanční spoluúčastí Smlouva: součástí smlouvy o partnerství musí být rozpočet partnera pro rozpočet použít vzor formuláře „Přepracovaný rozpočet projektu“ (nazvat Rozpočet partnera) ke smlouvě doložit rozpočet: a) pouze za příjemce a b) rozpočet partnera, = součet těchto rozpočtů musí souhlasit na celkový rozpočet!!

11 partner nemůže čerpat finance z položky, kterou nemá nadefinovanou ve svém rozpočtu v partnerské smlouvě nutné definovat způsob proplácení výdajů mezi příjemcem a partnerem A. ŽÁDOST O PLATBU B. ZÁLOHA

12 Smlouva o partnerství s finanční spoluúčastí A) ŽÁDOST O PLATBU: partner hradí náklady ze svého! ke konci monitorovacího období nebo měsíčně vystaví příjemci - žádost o platbu - a vyúčtuje, příjemce pak hradí náklady partnerovi z projektového účtu (žádost o proplacení výdajů se provádí na základě soupisky za partnera)

13 Smlouva o partnerství s finanční spoluúčastí B ) ZÁLOHA: partner obdrží z projektového účtu příjemce zálohu!! hradí náklady ze zálohy a v každém monitorovacím období provede vyúčtování (např. v podobě rekapitulace oprávněných nákladů nebo samostatnou soupiskou partnera) partner MUSÍ mít projektový účet

14 Smlouva o partnerství s finanční spoluúčastí Povinnost zřídit si projektový účet má partner, kterému se příjemce rozhodne poskytnout ZÁLOHU!! Partnerovi je poskytnuta záloha: kopii smlouvy o zřízení BÚ přiložit ke Smlouvě o partnerství ve Smlouvě o partnerství definovat výši zálohy Během projektu se způsob financování nesmí měnit!!!

15 Nepřímé náklady (stručně)  Nepřímé náklady  Nepřímé náklady projektu jsou náklady, které nejsou nebo nemohou být jednoznačně spojené s konkrétní aktivitou daného projektu.  Výše NN je dána procentem vzhledem k prokázaným způsobilým přímým nákladům projektu bez křížového financování.  Procento NN stanovené v právním aktu zůstává stejné, bez ohledu na skutečnou výši způsobilých přímých výdajů.

16 Nepřímé náklady (stručně) NN ve smlouvě o partnerství s finanční spoluúčastí: rozložení čerpání přímých a nepřímých nákladů u příjemce a partnera je na jejich uvážení, sleduje se čerpání NN ve vztahu k celému projektu. partner projektu může mít ve svém rozpočtu stanovenou vyšší/nižší částku NN než odpovídá procentu stanovenému výzvou. Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

17 nejpozději do doložit : (realizace od nejpozději do ) Bez partnera s finanční spoluúčastí: Přepracovaný rozpočet projektu,,Prohlášení o změnách projektu“ V případě partnera s finanční spoluúčastí: a) Přepracovaný rozpočet projektu b) Rozpočet příjemce c) Rozpočet partnera

18 Ing. Michaela Bošanská