INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Advertisements

1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
Regulační plán Regulační plán v řešené ploše stanoví -podrobné podmínky pro využití pozemků, -pro umístění a prostorové uspořádání staveb, -pro ochranu.
Nástroje územního plánování
Možnosti strukturálních fondů EU – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Hradec Králové, Ing. Miloš Ciniburk zástupce ředitele.
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA STRAKONICE (= IPRM)
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Nástroje územního plánování Přípravné Územně plánovací podklady územně analytické podklady územní studie Plánovací Politika územního rozvoje Územně plánovací.
1 Evidence územně plánovací činnosti, ukládání a poskytování písemností Evidence územně plánovací činnosti, ukládání a poskytování písemností Krajský úřad.
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Zlín, 8. září 2009.
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
? Územní (prostorové) plánování ÚP
Připravované grantové programy Fondu Vysočiny pro rok 2008 Garant odbor životního prostředí Krajský úřad kraje Vysočina Jihlava
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Stav příprav na SROP v krajích Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Ústí nad Orlicí, 20. – Zdeněk Semorád.
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Správní právo 3 Přednáška č. 6 JUDr. Veronika Vlčková
Představení Centra pro regionální rozvoj České republiky
PRIORITNÍ OSA 3: Dobrá správa území a zefektivnění veřejných institucí
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
Vodní hospodářství (2014–2016) Aleš Kendík náměstek pro řízení sekce vodního hospodářství
zelená linka: Dočerpání OPŽP & představení nového OPŽP Seminář OPŽP pro potenciální žadatele.
Příjem a hodnocení žádostí o podporu Ing. Michaela Brožová, Ing. Markéta Kupcová Seminář pro SC 3.3 PODPORA POŘIZOVÁNÍ A UPLATŇOVÁNÍ DOKUMENTŮ ÚZEMNÍHO.
IROP – Národní program Ing. Ilona Kunešová / Ing. Filip Novosád Odbor územního plánování Ministerstvo pro místní rozvoj 10. prosinec 2015, pracovní porada.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Představení Centra pro regionální rozvoj České republiky Ing. Ivan Palán Seminář pro SC 3.3 PODPORA POŘIZOVÁNÍ A UPLATŇOVÁNÍ DOKUMENTŮ ÚZEMNÍHO ROZVOJE.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky v období Ing. Viktor Kruml, pověřený vedením oddělení, Ústí nad Labem Ing. Marie Míšková, vedoucí.
Představení Centra pro regionální rozvoj České republiky Ing. Petr Šústal, MPA Seminář pro SC 3.3 PODPORA POŘIZOVÁNÍ A UPLATŇOVÁNÍ DOKUMENTŮ ÚZEMNÍHO ROZVOJE.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Ing. Tomáš Sklenář Územně plánovací dokumentace a její aktualizace.
Technika pro integrovaný záchranný systém plk.Mgr. Jaromír Lebeda.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
12. listopadu 2008Ing. Petra Zlámalová I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Výzva.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Integrovaný plán rozvoje města Hodonín Seminář pro žadatele
Integrovaný regionální operační program – obecný úvod, hodnocení Pardubice Ing. Markéta Kupcová Centrum pro regionální rozvoj České republiky.
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR PLÁNOVANÉ POUŽITÍ FINANČNÍHO NÁSTROJE.
Podpora kvality ve výzvách Analýza výsledků proběhlých výzev
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Územní studie Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje
Provozování vodohospodářské infrastruktury
Integrovaný regionální operační program
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Prioritní osa 3 - výzva č. 25 a 27
Nové Výzvy Národního programu životní prostředí Vazba na PZKO
Další výzvy ve Specifickém cíli 3.3 IROP Regulační plány
Aktualizace Regionálního akčního plánu Zlínského kraje Ing
odbor politiky bydlení
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2014
IROP – Národní program Ing. Ilona Kunešová / Ing. Filip Novosád
Michal Šperling - EUREDIS
Dotace obcím na zpracování územních plánů pro rok 2017
NÁRODNÍ PROGRAM – podpora územně plánovací činnosti obcí
Modelový příklad smlouvy o spolupráci - zajištění ÚSVP ORP pro Obec
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
IROP - Podpora pořizování a uplatňování dokumentů územního rozvoje
Setkání se starosty obcí Karlovarského kraje Téma: Novela stavebního zákona v oblasti územního plánování s účinností od VÝBĚR.
územního plánování na obcích v roce 2007
Program Prevence před povodněmi I. až IV. etapa
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
IROP SC VZDĚLÁVÁNÍ Centrum pro regionální rozvoj České republiky
Regenerace sídlišť Regenerace sídlišť Úprava veřejných prostranství
Aktuality k územním studiím krajiny z hlediska IROP
Transkript prezentace:

INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1

Prioritní osa 3 „Dobrá zpráva území a zefektivnění veřejných institucí“ Specifický cíl 3.3 „Podpora pořizování a uplatňování dokumentů územního rozvoje“ 90% výše dotace vs. 10 % nákladů hradí žadatel (příjemce dotace) 2

Územní zaměření podpory území celé ČR (mimo hlavního města) POUZE obce s rozšířenou působností (ORP - obce III.kategorie) KOMISE SE POSTAVILA PROTI „malým projektům“ 3

Typy podporovaných projektů územní plány (ORP), vč. změn regulační plány z podnětu nenahrazující územní rozhodnutí (ORP) územní studie (ORP - obce III. kategorie) 4

Územní plány (ÚP) – příklady projektů: PŘÍJEMCE: obce s rozšířenou působností (ORP - obec III. kategorie) navržení protipovodňových opatření (staveb a opatření) a zastavitelných ploch při zohlednění povodňových rizik navržení dopravní a technické infrastruktury při zohlednění povodňových rizik 5

Územní plány vč. změn - podmínky ÚP zpracované podle SSZ (č.50/1976 Sb.) ÚP nebyly financovány z IOP ÚP byly financovány z IOP, ale již skončilo období „udržitelnosti“ potřeba změny ÚP vyplývá z ÚS, která je registrovaná v EÚPČ 6

Regulační plány (RP) – příklady zaměření projektů: PŘÍJEMCE: ORP (obec III. kategorie) RP: zaměření na „chráněná území“ (památková zóna, národní park, CHKO, …) - RP z vlastního podnětu obce (nenahrazující územní rozhodnutí) - stanoví podrobné podmínky pro využití pozemků a podmínky pro jednotlivé stavby 7

Územní studie (ÚS) – příklady zaměření projektů: PŘÍJEMCE : obec III. kategorie veřejná technická infrastruktura (ve vazbě na TEN – E nebo na záměry z PÚR ČR) veřejná dopravní infrastruktura (ve vazbě na TEN – T nebo na záměry z PÚR ČR) (vybrané úseky dotčeného území) veřejné prostranství (v souladu s platnými ÚP) řešení krajiny (ve vazbě na Evropskou úmluvu o krajině, zelenou infrastrukturu, protipovod. ochranu … řešené území může být i celý ORP) 8

ÚS - krajina bude zpracována metodika na řešení krajiny - „Studie o krajině“ (Prof. Mackovič) 9

Výzvy, administrace a upozornění: termín vyhlášení výzvy podpory: cca 7/2015 Administrace / podání žádostí: pobočky CRR / Centrum regionálního rozvoje k žádosti musí být doložena: smlouva se zpracovatelem ÚP, RP či ÚS 10

Výše způsobilých výdajů: Minimum: ÚP - min. 450 tis. Kč Změna ÚP - min. 250 tis. Kč RP a ÚS - min. 200 tis. Kč Maximum: není stanoveno 11

Časové omezení „projektů“ Spodní hranice: zadání schváleno a později Horní hranice: cca do § 50 SZ (dokumentace ke společnému jednání) DOPORUČENÍ MMR: raději posečkat,a pak jít do § 50 12

DŮRAZ: SOUSTAVNÁ EÚPČ evidovat – zapisovat – evidovat …. 13

Kontaktní osoby - MMR odbor řízení operačních programů – odbor územního plánování: Mgr. Martina Fišerová, MMR OŘOP tel.: , Ing.Ilona Kunešová, MMR OÚP (odborný gestor za ÚP) tel.: , Mgr. Drbušek, ÚÚR, tel.: , 14

Vyhlášení dotace pro cíl 3.3 (podpora ÚP, RP a ÚS) webové stránky – OZNÁMENÍ o vyhlášení výzvy - Strukturální fondy, Centrum pro regionální rozvoj nebo Ministerstvo pro místní rozvoj zaslání informace ÚÚP umístěním informace na www – krajského úřadu 15

Doporučení: Strukturální fondy (harmonogram výzev, programový dokument IROP, v současné době příprava - „pravidel výzev a tzv. příručky pro žadatele“) Centrum pro regionální rozvoj - (vyhlášení výzvy, „pravidla výzev a příručka pro žadatele dotace“ – informace o tom, jak podat žádost o dotaci … až po ukončení celého projektu podpory) 16

Děkuji za pozornost Mgr. Adéla Falcmanová 17