1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1.10.2007.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1 OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Advertisements

Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Výběr GP Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
Seminář pro žadatele v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, červen VÝZVA GG OK.
Globální granty Olomouckého kraje na léta Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
UDRŽITELNOST v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Program konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
OPERA Č NÍ PROGRAM VZD Ě LÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Mgr. Barbora Hošková Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR září 2008.
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI globální grant OP VK Ing. Monika Čermáková Bc. Michal Hnízdo Porada ředitelů škol a školských zařízení.
VÝHLED NA ROK 2009 Prioritní osa 1 – Počáteční vzdělávání Prioritní osa 3 – Oblast podpory 3.2 Podpora nabídky dalšího vzdělávání Pavlína Mikešová
Vzdělávací projekty pro města a obce Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 7. prosince 2006.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK 2007 – 2013 FINANČNÍ ČÁST.
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Globální granty Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecné informace k finanční části seminář pro žadatele – 3. výzva
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Globální granty Jihomoravského kraje v Operačním programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Globální granty Jihomoravského kraje v Operačním programu.
Specifická pravidla VÝZVA Č. 6 IROP – REŽIJNÍ VÝDAJE MAS Mgr. Helena Kosová , Jince.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Obecné informace Projektová část Ústí nad Labem, 11. února 2009.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Využívání Evropského sociálního fondu v oblasti vzdělávání v letech Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR Schola Nova, Praha
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
OPERA Č NÍ PROGRAM VZD Ě LÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Operační program Vzdělávání.
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Globální granty Ústeckého kraje Seminář pro žadatele 2. výzva Krajský úřad Ústeckého kraje Ústí nad.
1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Podpora vzdělávání prostřednictvím OP Rozvoj lidských zdrojů a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Ing. Jan Vitula MŠMT.
Globální granty OP VK ve Středočeském kraji PhDr. Ivo Říha Praha,
Seminář pro žadatele 2. etapa globálních grantů 2. výzva oblast podpory 1.2 Seminář pro žadatele 2. etapa globálních grantů 2. výzva oblast podpory 1.2.
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Pracovní setkání v rámci připravovaného IPo s názvem „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ 1.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Pracovní workshop pro příjemce 1. výzva 2. GG oblast.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Zprostředkující subjekt.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost OBECNÉ INFORMACE (seminář pro žadatele – 2. výzva, 2. GG PO 1)
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Globální granty Ústeckého kraje Seminář pro žadatele v 1. výzvě Ústí nad Labem
Individuální projekt OP VVV
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Pracovní workshop pro příjemce 2. výzva 2. GG oblast podpory 1. 1, 1
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 3.2. Podpora nabídky dalšího vzdělávání 3.výzva Ústí n.L TATO PREZENTACE.
Výzva k předkládání žádostí
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI MONITOROVÁNÍ PROJEKTŮ SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE 5. května 2010.
Výzva k předkládání žádostí
Seminář pro žadatele o finanční podporu 6. a
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost globální granty Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor regionálního rozvoje/odd. evropských dotací.
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Seminář pro příjemce podpory z OP VK
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI
Implementace KAP v Jihočeském kraji I
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013)
Transkript prezentace:

1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Program Finanční alokace Harmonogram Oblasti podpory Výzvy Praktické informace Hodnocení a výběr projektů Křížové financování

Programové období 2007 – 2013 (resp. 2015) Finanční alokace pro Pardubický kraj ,- EUR Oblast podpory 1.1 – ,- EUR Oblast podpory 1.2 – ,- EUR Oblast podpory 1.3 – ,- EUR Oblast podpory 3.2 – ,- EUR

Limity Oblast podporyMin.Max ,-Stanoveno ve výzvě 10 – 15 mil ,-Stanoveno ve výzvě 10 – 15 mil ,-Stanoveno ve výzvě 10 – 15 mil ,-Stanoveno ve výzvě De minimis ,-

Finanční alokace pro jednotlivé oblasti podpory

Příprava vyhlášení výzev MŠMT vyhlásí výzvu krajům k tvorbě globálních grantů 10/07 Výzva pro tvorbu GG – tři měsíce (odevzdání GG 12/07) Proces hodnocení 1/08 Vyhlášení výzev k předkládání GG 2/08

Prioritní osa 1 Počáteční vzdělávání Oblasti podpory 1.1 Zvyšování kvality ve vzdělávání 1.2 Rovné příležitosti dětí a žáků, včetně dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami 1.3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení

Prioritní osa Počáteční vzdělávání Oprávněný žadatelCílová skupinaPříklady aktivit Školy a školská zařízení Města a obce Organizace působící ve vzdělávání a kariérovém poradenství NNO Žáci škol a školských zařízení Pracovníci a vedoucí škol a školských zařízení Pracovníci organizací působících v oblasti vzdělávání - Rozvoj klíčových kompetencí na školách (jazyky, ICT) - Rozvoj partnerství a síťování - Spolupráce institucí počátečního vzdělávání s aktéry na trhu práce (včetně zahraničních) - Rozvoj kariérového poradenství ve školách - Rozvoj podnikatelských, technických znalostí, vzdělávání pro udržitelný rozvoj

Prioritní osa Rovné příležitosti dětí a žáků Oprávněný žadatelCílová skupinaPříklady aktivit Školy a školská zařízení Města a obce Organizace působící ve vzdělávání a kariérovém poradenství NNO - Děti se speciálními vzdělávacími potřebami z MŠ a přípravných tříd ZŠ - Žáci ZŠ a SŠ se speciálními vzdělávacími potřebami a žáci, kteří jsou ohroženi předčasným odchodem ze vzdělávání - Rodiče dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami - Děti a žáci mimořádně nadaní - Pracovníci škol a školských zařízení a NNO - Zlepšování organizačních metod výuky a vyučovacích metod podporujících rovný přístup - Budování „záchytné sítě“ pro osoby ohrožené předčasným odchodem ze škol či osoby, které již systém opustily - Prevence rasismu a xenofobie prostřednictvím podpory multikulturní výchovy - Zvyšování kompetencí PP

Prioritní osa Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení Oprávněný žadatelCílová skupinaPříklady aktivit Školy a školská zařízení Města a obce NNO Sdružení asociace škol Pracovníci škol a školských zařízení Vedoucí pracovníci škol a školských zařízení - Další vzdělávání PP včetně odborných praxí a zahraničních stáží - Podpora výuky cizích jazyků včetně konzultační a poradenské činnosti a tvorby metodických nástrojů - Zvyšování kompetencí řídících pracovníků

Prioritní osa Podpora nabídky dalšího vzdělávání Oprávněný žadatelCílová skupinaPříklady aktivit Školy a školská zařízení Vzdělávací instituce Právnické osoby Lektoři Pracovníci vzdělávacích institucí Účastníci dalšího vzdělávání - Vytváření vzdělávacích modulů provazujících počáteční a další vzdělávání - Podpora vzdělávací nabídky v oblasti dalšího vzdělávání, rozvoj vzdělávacích programů pro vzdělávání dospělých ve školách - rozvoj sítí a partnerství institucí v oblasti DV

Globální granty Oblasti podpory 1.1, 1.2, 1.3, 3.2 Zprostředkující subjekt Pardubický kraj Žadatel

Výzvy Pk vyhlásí výzvu k předkládání projektů, uveřejněna na: v 1 regionálním deníku a v jednom s celostátní působností Výzva stanoví termín předložení projektů a další specifické náležitosti (maximální částka projektů, místo předložení, specifická hodnotící kritéria, povinné přílohy projektu apod.)

Podmínky a pravidla pro žadatele Text výzvy Příručka pro žadatele Příručka pro příjemce Prováděcí dokument k OP VK Manuál OP VK

Další informace Projektová přihláška - formulář „Žádost o přidělení finanční podpory z OP VK“, který bude k dispozici on-line (v systému Benefit 7+). - předkládá se elektronicky (on-line vyplnění a odeslání žádosti) a 1x v listinné podobě (na adresu ZS). Partnerství Partnerství - Skupina dvou a více subjektů spolupracujících při dosahování cílů projektu A) obecné (podpůrné konzultace před a při přípravě projektu) B) projektové (na smluvním základě se podílejí na přípravě a realizaci projektu) Finanční partnerství nebude v OP VK možné

Další informace Partner společná příprava a realizace projektu za předem sjednaných podmínek společná příprava a realizace projektu za předem sjednaných podmínek role je do podrobností vymezena v žádosti a ve smlouvě role je do podrobností vymezena v žádosti a ve smlouvě bez jeho přispění nemůže být projekt realizován (nenahraditelnost) bez jeho přispění nemůže být projekt realizován (nenahraditelnost) jeho role má neziskový charakter jeho role má neziskový charakter bez přímého finančního plnění (vzájemně si s žadatelem neúčtují a neposkytují peníze) bez přímého finančního plnění (vzájemně si s žadatelem neúčtují a neposkytují peníze)Dodavatel role v projektu je pouze podpůrná role v projektu je pouze podpůrná výběr se řídí zákonem č.137/06 Sb., o veřejných zakázkách výběr se řídí zákonem č.137/06 Sb., o veřejných zakázkách poskytuje žadateli službu poskytuje žadateli službu

Hodnocení a výběr projektů Formální hodnocení dodržení vazeb na příslušné prioritní osy a oblasti podpory programu; oprávněnost žadatele a činností; způsobilé výdaje; přiměřenost a správnost rozpočtu Kontrola úplnosti a správnosti údajů

Hodnocení a výběr projektů Věcná kritéria 1. Zdůvodnění projektu (zdůvodnění záměru, přínos pro cílovou skupinu) 2. Cílová skupina (přiměřenost cílové skupiny a zapojení cílových skupin) 3. Realizace projektu (klíčové aktivity a stadia realizace, připravenost projektu na možná rizika, předchozí zkušenosti s řízením obdobných projektů, publicita, udržitelnost projektu) 4. Finanční řízení (přiměřenost rozpočtu, vzhledem k cílům a obsahu projektu, provázanost rozpočtu s klíčovými aktivitami, nastavení vnitřního kontrolního systému) 5. Výsledky a výstupy (kvantifikace a zajištění výsledků a výstupů, monitorování projektu) 6. Horizontální témata (rovné příležitosti, udržitelný rozvoj) 7. Specifické požadavky (specifikovány ve výzvě)

Hodnocení a výběr projektů akcePočet pracovních dnů od ukončení předchozí činnosti Počet kalendářních dnů od konečného termínu pro předkládání Vyhlášení výzvy Ukončení výzvy /uzávěrka příjmu žádostí/ Formální hodnocení (od registrace) Věcné hodnocení Výběrová komise

Hodnocení a výběr projektů akcePočet pracovních dnů od ukončení předchozí činnosti Počet kalendářních dnů od konečného termínu pro předkládání Schválení žádostí orgány kraje (na nejbližším zasedání) Zveřejnění výsledků výběru a vyrozumění úspěšných a neúspěšných žadatelů Kompletace rozhodnutí/smlouvy o poskytnutí dotace Cca 7 měsíců

Způsobilé výdaje výdaje vynaloženy za účelem dosažení cíle projektu. Jejich vynaložení musí být prokazatelné (zpravidla výpisem z účtu). výdaje, které byly uskutečněny v průběhu trvání projektu (od akceptace Rozhodnutí o poskytnutí dotace, od podpisu smlouvy) musí být doložitelné účetními doklady, např. fakturami, pokladními doklady, kupními smlouvami (s povinnými náležitostmi podle Zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví) pouze výdaje, které splňují principy hospodárnosti a efektivity. L imity budou stanoveny v Příručce pro příjemce, popř. v pokynech pro jednotlivá kola výzev.

Způsobilé výdaje osobní výdaje související s realizací projektu (zejména mzdové náklady, a to ve výši hrazené zaměstnavatelem – tj. včetně odvodů 26 % na sociální a 9 % na zdravotní pojištění) cestovní náhrady související s realizací projektu zařízení související s realizací projektu (dlouhodobý nehmotný majetek, drobný hmotný majetek, nájem, operativní leasing, daňové odpisy) náklady na provoz kanceláře (režijní výdaje, ostatní výdaje – administrativní výdaje, provoz vozidla) nákup služeb souvisejících s realizací projektu přímá podpora (mzdové příspěvky zaměstnavateli pro pracovníka v době jeho účasti na dalším vzdělávání) DPH, pokud u ní nevzniká nárok na odpočet

Křížové financování Křížové financování umožňuje financovat výdaje, které nejsou způsobilé v programech ESF, ale lze je uskutečnit v rámci pravidel způsobilosti ERDF. Křížové financování může být použito, je-li to účelné, na pořízení nábytku, vybavení, vozidel, infrastruktury, nemovitostí a pozemků, avšak pouze v situaci, kdy si příjemce nemůže uplatnit odpisové náklady Křížové financování lze uplatnit do 10% z celkových uznatelných výdajů projektu

Realizace projektu Pravidelné monitorovací zprávy (1x za tři měsíce) Sledování plnění monitorovacích indikátorů Průběžné žádosti o platbu (1. zálohová platba ve výši 25% z celkových uznatelných nákladů bez nutnosti žádat, další po vyčerpání 90% z předešlých záloh) Kontroly na místě Publicita projektu Archivace 10 let po skončení programu.

Kontakty Krajský úřad Pardubického kraje Odbor školství, mládeže a sportu Oddělení programové pomoci EU ve školství Elena Zrebená Děkuji za pozornost