KEŇA. Vlajka Č erná – svoboda Č erná – svoboda Č ervená – boj za svobodu Č ervená – boj za svobodu Zelená – vegetace Zelená – vegetace Uprost ř ed štít.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu
Advertisements

Afrika – FGS Geografie Autor: Mgr. Jaromír Vaněk
Pica pica Straka obecná.
AFRIKA Geografická poloha.
Charakteristika kontinentu
SEVERNÍ AFRIKA.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Ověření ve výuce: Sada: 6Z6/C - 8 Třída:
Vypracovali: Němec Jakub, Domasová Martina, Seilerová Anna
IRSKO.
Program Leonardo da Vinci - projekt mobility „Evropské trendy ve slu ž bách“ Tomáš Kasárník, CR –
Martina Bradá č ová, Sázava. Základní informace Rozloha: km 2 (1. místo) Po č et obyvatel: obyvatel (4. místo) Hustota osídlení.
Zpracoval: Michaela Hrdá ZŠ A MŠ,Brno,Horníkova 1
Kanada.
ˇ (H2O).  Voda je velmi č astým nám ě tem v um ě ní. Vyskytuje se tém ěř ve všech um ě leckých sférách….a ť u ž se jedná o fotografii, obrazy, hudbu.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
KURZ PRVNÍ POMOCI Ve č tvrtek 13. února 2014 jsme navštívili Mendelovu st ř ední školu v Novém Ji č ín ě, kde si pro nás ž ákyn ě 4. ro č níku pod vedením.
KEŇA Projekt je financován z prostředků Evropské unie a spolufinancován z prostředků vládního programu zahraniční rozvojové spolupráce ČR a EU.
SRBSKO.
Prezentace patrikkrakovany.mypage.cz
Afrika, nebo také č erný kontinent, jak se druhému nejv ě tšímu sv ě tadílu planety p ř ezdívá, je domovem p ř ibližn ě miliardy lidí. Podle nejnov ě.
ČESKÁ REPUBLIKA Vlajka Znak. Obecně Hlavní město: Praha Hlavní město: Praha Počet obyvatel: Počet obyvatel: Rozloha: km².
Autor: Miroslav Přichystal Datum: Ročník: 7.ročník Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Vzdělávací obor / předmět: Zeměpis Tematický okruh: 6.
SPRÁVNÍ ORGÁNY OBCE Mgr. Michal Oblouk.
Tropická Afrika Neklidná a chudá.
1.Hlavní město 13.Kultura 2.Rozloha 15.Zeměpisné podmínky 3.Nejvyšší bod 4.Časové pásmo 5.Obyvatelstvo 6.Státní útvar 7.Mezinárodní identifikace 8.Název.
Portugalsko Pod tímto pojmem si většina návštěvníků představí prosluněné Algarve, za rekreačními středisky se však skrývá nepoznaná země nepřeberných možností.
PORTUGALSKO.
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Ukrajina.
Peru a Ekvádor.
VYSOČINA.
VÝCHODNÍ AFRIKA.
Fyziogeografická sféra
Základní údaje Oficiální název : Republic of Kenya
Etiopská federativní demokratická republika km 2 Vnitrozemský stát ve východní Africe.
Východní Afrika Autor: Mgr. Marian Solčanský
Východní Afrika SP: Vypiš jaký leží stát pod určitým číslem
Hungary Maďarsko Magyarorszag.
VELKÁ BRITÁNIE WALES. WALES - velšsky Cymru – ve staré velštině to znamená „krajan“ - jméno Wales pochází z germánského slova Walha, které znamená „cizinec“,
Janík, Rídl.  N ě mecko (oficiální název Spolková republika N ě mecko), je st ř edoevropský stát, rozd ě lený na 16 spolkových zemí. Na západ ě sousedí.
Vzdělávací materiál: Č í slo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Č í slo a n á zev š ablony kl í čov é aktivity: V/2 Inovace a zkvalitněn í výuky v oblasti.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Stran č ice, okres Praha - východ AUTOR: RNDr.Ivana Ř ehková NÁZEV:VY_32_INOVACE_ R18_ Slovní úlohy s procenty TEMA:
Asijské Rusko, Dálný Východ Sibiř. Poloha Území v Rusku Přímořská oblast Ležící mezi Uralem a Verchojanským pohořím. Sibiř zaujímá většinu rozlohy Ruské.
Monika Goldová Život Karla IV.. Kdo byl vlastně Karel IV. ? Byl 11. č eský král. Také byl 1. č eský, který se stal císa ř em. Narodil se 14. kv ě tna.
 Materiál obsahuje prezentaci jako dopln ě k k výkladu a sou č asn ě i úkoly pro samostatnou práci ž ák ů. Ur č eno 5.ro č níku.  Pilotá ž : Prezentace.
Venezuela Venezuela je federální republika sousedí s:Kolumbií, Brazílií, Guyanou.
Atmosféra.
OBYVATELSTVO A SÍDLA Ian THORPE Nikole KIDMAN Marc WEBER Simon BAKER Aboridžinové.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Zeměpis 7. ročník Název materiálu VY_52_INOVACE_15_USA Autor Vladimír Kopal.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62 AUTOR: Šárka Hájková NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_Z7_REPUBLIKA JIŽNÍ AFRIKA TÉMA: Republika Jižní Afrika.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Zeměpis 7. ročník Název materiálu VY_52_INOVACE_04_Tunisko Autor Vladimír Kopal.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice Autor: Mgr. Svatoňová Pavlína Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_52_INOVACE_1B_05_KANADA.
Afrika.
Základní údaje Název – Česká republika, Česko (spor)
ČÍNA.
Afrika – oblastní členění 4 Východní Afrika
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Šablona VY_52_INOVACE_Z
SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ
Zeměpis – podnebí Afriky
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Zeměpis 7. ročník
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
IRSKO.
JIŽNÍ ASIE Indický subkontinent.
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Světadíly Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
Pobřeží slonoviny Stát ve střední Africe, na pobřeží Guinejského zálivu Rozloha – km2 Počet obyvatel – 23,7 mil obyvatel (2016) Státní zřízení.
SEVERNÍ AFRIKA Rastislav Švec.
Melanésie
Transkript prezentace:

KEŇA

Vlajka Č erná – svoboda Č erná – svoboda Č ervená – boj za svobodu Č ervená – boj za svobodu Zelená – vegetace Zelená – vegetace Uprost ř ed štít masajských vále č ník ů Uprost ř ed štít masajských vále č ník ů

Geografické rozložení Leží na východ ě Afriky Leží na východ ě Afriky Hlavní m ě sto je Nairobi Hlavní m ě sto je Nairobi Leží u Indického oceánu Leží u Indického oceánu Rozloha km² Rozloha km²

Obyvatelstvo 36 mil. obyvatel 36 mil. obyvatel Cca 50 r ů zných etnických skupin Cca 50 r ů zných etnických skupin ( 50 r ů zných jazyk ů ) Ú ř ední jazyk je angli č tina a svahilština Ú ř ední jazyk je angli č tina a svahilština Necelých 70% obyvatel žije ve vesnicích Necelých 70% obyvatel žije ve vesnicích Na 1km2 žije pr ů m ě rn ě 67 obyvatel Na 1km2 žije pr ů m ě rn ě 67 obyvatel Asi 85% všech Ke ň an ů je gramotných Asi 85% všech Ke ň an ů je gramotných

Školství Je velmi podobné tomu našemu ale rozdíl je hlavn ě v ČÍSLECH !! Je velmi podobné tomu našemu ale rozdíl je hlavn ě v ČÍSLECH !! 85% chodí do základních škol 24% chodí na st ř ední školu 2% na univerzitu V ě tšina žák ů nosí ve škole uniformu

Podnebí Ke ň a se nachází na rovníkovém pásmu Ke ň a se nachází na rovníkovém pásmu Na severu jsou poušt ě a polopoušt ě (35˚C) Na severu jsou poušt ě a polopoušt ě (35˚C) Na v ě tšin ě území jsou savany a stepi Na v ě tšin ě území jsou savany a stepi U pob ř eží je klima horké a vlhké (30˚C) U pob ř eží je klima horké a vlhké (30˚C) Na nejvyšších místech cca 5tis.metr ů nad mo ř em se drží sníh celý rok Na nejvyšších místech cca 5tis.metr ů nad mo ř em se drží sníh celý rok Nejteplejší m ě síc je únor a nechladn ě jší č erven a č ervenec Nejteplejší m ě síc je únor a nechladn ě jší č erven a č ervenec

Doprava V zemi je ř ídká silni č ní a železni č ní dopravní sí ť V zemi je ř ídká silni č ní a železni č ní dopravní sí ť V ě tšina cest není asfaltových V ě tšina cest není asfaltových Železnice je p ř ibližn ě v 5-ti m ě stech v Ke ň i Železnice je p ř ibližn ě v 5-ti m ě stech v Ke ň i 15 asfaltových letiš ť 15 asfaltových letiš ť

Náboženství 78% obyvatel jsou k ř es ť ané 78% obyvatel jsou k ř es ť ané Zbytek p ů vodní náboženství (kmeny – animismus – boha č i ducha vidí v r ů zných p ř edm ě tech) Zbytek p ů vodní náboženství (kmeny – animismus – boha č i ducha vidí v r ů zných p ř edm ě tech)

Státní útvar Ke ň a je státním z ř ízením REPUBL I KA Ke ň a je státním z ř ízením REPUBL I KA Název je odvozen od nejvšší hory Mount Kenya Název je odvozen od nejvšší hory Mount Kenya Prezidentem je Uhuru Kenyatta Prezidentem je Uhuru Kenyatta

Chráněná krajinná území 35 národních parků 35 národních parků

Statistiky obyvatel: 1 léka ř obyvatel: 1 léka řléka řléka ř 1000 obyvatel: 10 telefon ů 1000 obyvatel: 10 telefon ůtelefon ůtelefon ů 1000 obyvatel: 48 mobil ů (každý 20. č l) 1000 obyvatel: 48 mobil ů (každý 20. č l)mobil ůmobil ů 1000 obyvatel: 10 automobil ů (každý 100. č l) 1000 obyvatel: 10 automobil ů (každý 100. č l)automobil ůautomobil ů