Přínos projektu VIP Kariéra II – Kariérové poradenství v podmínkách kurikulární reformy Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kariérové poradenství
Advertisements

Poradenské služby podporující vzdělávání dospělých: realita nebo sen?
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Vstup absolventů středních škol na trh práce
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Z praxe do dalšího vzdělávání: aneb potřeby VP identifikované v průběhu pilotního ověřování kompetencí kariérových poradců v rámci projektu IMPROVE Mgr.
NÚV a jeho priority v oblasti celoživotního učení
PORADENSTVÍ ŠKOLA POVOLÁNÍ PŠP Zdokonalení diagnostického a poradenského systému v oblasti vzdělávání a volby povolání.
Výsledky výzkumu ve vzdělávacích institucích doc. Ing. Josef Vaculík, CSc. Ing. Petr Urbanec Univerzita Pardubice.
„Sjednocení úřadů práce podpoří spolupráci zaměstnavatelů s kariérovými poradci – realizace Dohody o spolupráci MPSV se Sdružením automobilového průmyslu.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS (OP RLZ 3.2) ( RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. PaedDr. Jiří Mezuláník, CSc. Vysoká.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. projekt CENTRA PODPORY INKLUZIVNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Individuální národní.
Střední školství a trh práce Akční program podpory odborného školství.
Kongresové dny 2010 Praha Národní vzdělávací fond, o.p.s. Středisko podpory poradenských služeb Ing. Zuzana Freibergová
Organizační struktura
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
PREZENTACE PRO ITP Ing. Miloslav ILEČEK, ITP pracoviště Jihlava , Velké Karlovice Institut Trhu Práce.
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Vzor titulní strany: Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Každý nový snímek musí mít logo a název projektu včetně čísla!!! Rozložení.
Ing. Eva Bartoňová, náměstkyně ministra, skupina finanční, právní a správy úřadu, MŠMT.
Opava Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace OP RLZ Opatření 3.2 Registrační číslo.
Aktivizační a vzdělávací centrum Masarykova univerzita.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Informační zdroje pro volbu povolání Technika a technické vzdělávání 2.
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Podporujeme zájem o odborné vzdělávání Helena Úlovcová Národní ústav odborného vzdělávání Konference Budoucnost odborného školství, Praha,
Projekt VIP Kariéra II - KP Bez bariér až na trh práce Ing. Jana Trhlíková Konference , Praha.
ZŠ Přerov, Boženy Němcové 16 Školní poradenské pracoviště Mgr. Ilona Bočinská ředitelka školy
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
Kariérové poradenství a úřad práce Současná situace a perspektivaSoučasná situace a perspektiva.
Nové možnosti ISA+ a jejich využití v kariérovém poradenství Mgr. Pavlína Šťastnová,
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
Alfa Human Service Alfa Human Service, I INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Přátelská školka CZ.1.07/1.2.00/ Výměna.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje Analýzy potřeb pro KAP Olomouc, RNDr. Bronislava Vláčilová Věcná manažerka KAP Krajský.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení Jana Bydžovská KULATÝ STŮL MŠMT – PŘEDSTAVENÍ INDIVIDUÁLNÍHO NÁRODNÍHO PROJEKTU
Národní ústav odborného vzdělávání Aktuální úkoly v příštím období Jitka Pohanková Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol Špindlerův Mlýn,
Informace pro členy oborových skupin Analýzy a informace vytvářené v NÚV k přechodu a uplatnění absolventů škol na trhu práce Ing. Jiří Vojtěch vedoucí.
INFORMACE O ČINNOSTI JEDNOTLIVÝCH PLATFOREM. POLYTECHNICKÉ VZDĚLÁVÁNÍ S DŮRAZEM NA INFRASTRUKTURU A INVESTICE  Motivace žáků ke studiu technických oborů.
Kritéria pro zvyšování nenárokových složek platu pedagogů v roce 2009 Nenárokové složky platu - osobní příplatek (§ 131 ZP) - osobní příplatek (§ 131 ZP)
ANALÝZA POTŘEB V ÚZEMÍ Návrh struktury. ANALÝZA POTŘEB V ÚZEMÍ „Analýza vývoje trhu práce a vzdělávacího systému Plzeňského kraje pro potřeby KAP“  Povinná.
Seznámení s multimediálními ukázkami na podporu vzdělávání v technických oborech Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro analýzy.
ŠPP - ŠKOLNÍ ROK 2015/2016. ČLENOVÉ ŠPP  Výchovné poradkyně Ing. Milada Chamillová, Mgr. Pavlína Chovancová  Metodičky prevence Ing. Jana Josefíková,
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Zprostředkující subjekt.
Kariérové poradenství v českém středním školství
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Seminář pro výchovné poradce SŠ
Úvodní konference projektu UNIV 2 KRAJE, PRAHA
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
IMPLEMENTACE KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNU
Metodika a koordinace kariérového poradenství v JMK
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
Organizační struktura
Kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání. kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání.
Setkání kariérových poradců
Vítejte na třetí místní konferenci
Kariérové poradenství a podnikavost
Transkript prezentace:

Přínos projektu VIP Kariéra II – Kariérové poradenství v podmínkách kurikulární reformy Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro analýzy potřeb trhu práce

CÍL PROJEKTU VIP Kariéra II - KP Rozšíření a zkvalitnění informační, vzdělávací a metodické podpory kariérového poradenství a vzdělávání ve školách a vytvoření vazby na služby celoživotního poradenství

Dílčí cíle projektu Navrhnout systém kariérového poradenství pro počáteční vzdělávání Rozšířit podporu kariérového poradenství žáků se speciálními vzdělávacími potřebami Rozvíjet informační systém o uplatnění absolventů škol na trhu práce (ISA+), Poskytovat informace o přechodu absolventů škol na trh práce a do terciárního vzdělávání Rozvinout služby informačního a poradenského pracoviště pro potřeby škol a veřejnosti Rozvíjet systém vzdělávací podpory kariérových poradců (eKariéra+)

Šetření výchovných poradců ZŠ - Do jaké míry se jednotliví pracovníci na ZŠ zabývají kariérovým poradenstvím

Šetření výchovných poradců ZŠ - Problémy v oblasti kariérového poradenství, které poradce řeší s žáky ZŠ

Přínos projektu VIP II - Kariérové poradenství Příprava analytických podkladových studií

Přínos projektu VIP II - Kariérové poradenství Rozvoj integrovaného systému kariérového poradenství „Návrh integrovaného systému kariérového poradenství“ Vymezení požadovaných funkcí a vlastností integrovaného systému Obsah služeb kariérového poradenství Možnosti využívání služeb Model centrální podpory služeb kariérového poradenství Scénáře budoucího rozvoje řízení a podpory kariérového poradenství Zpracování v týmu pracovníků MŠMT, MPSV, Úřadů práce, Asociace vysokoškolských poradců, Stálé konference asociací ve vzdělávání, poradců ZŠ i SŠ, z IPS a z neziskové organizace.

Přínos projektu VIP II - Kariérové poradenství Podpora znevýhodněných a prevence předčasných odchodů ze vzdělávání Prevence předčasných odchodů žáků ze středních škol Spolupráce škol, ÚP a neziskových organizacích Sběr příkladů dobré praxe z oblasti předčasných odchodů ze vzdělávání a podpory vstupu na trh práce absolventů se ZP. Naplňována sekce „Bez bariér až na trh práce“ – 14 statických stránek a 7 příkladů dobré praxe.

Přínos projektu VIP II - Kariérové poradenství Rozvoj informačního systému integrujícího informace z oblasti vzdělávání a trhu práce (ISA+)

Přínos projektu VIP II - Kariérové poradenství Možnost výběru oborů i školních vzdělávacích programů

Přínos projektu VIP II - Kariérové poradenství Nové videoukázky – představují práci v technických profesích i přípravu na ně

Přínos projektu VIP II - Kariérové poradenství Profitest – pomůže žákům základních škol při výběru oblasti vzdělávání

Přínos projektu VIP II - Kariérové poradenství Výběr podle obrázků – poskytuje snadnější orientaci ve vzdělávací nabídce SŠ

Přínos projektu VIP II - Kariérové poradenství Bez bariér až na trh práce – nová sekce věnovaná problematice žáků se zdravotním postižením a tématu předčasných odchodů ze vzdělávání Jak na to - rady a doporučení – nová sekce poskytující různé užitečné informace pro uživatele systému

Přínos projektu VIP II - Kariérové poradenství Filtry vzdělávací nabídky – podle zdravotního postižení, Fulltextové vyhledávání

Přínos projektu VIP II - Kariérové poradenství Nové statické stránky Nové dynamické stránky Nové publikace

Přínos projektu VIP II - Kariérové poradenství Rozvoj poradenského pracoviště pro zájemce o vzdělávání, pedagogické a poradenské pracovníky Naplnění poradenské sekce „JAK NA TO“ informačního systému ISA+ Publikace „Jak si žáci základních a středních škol vybírají svou další vzdělávací či pracovní kariéru“ VŘ „Zavedení technologického vybavení a ICT inovace poradenského pracoviště“ Poskytování informací pro pedagogické a poradenské pracovníky i veřejnost

Přínos projektu VIP II - Kariérové poradenství Vytvoření a realizace systému vzdělávací podpory (eKariéra+) pro kariérové poradenství E-learningové studium k problematice kariérového poradenství Časově nezávislé a individuální studium - doba, kdy se vzděláváte a kurzy které si vyberete Vysoká úroveň předávaných znalostí a jejich udržování Okamžitá zpětná vazba pro studenta a informace o výsledcích Ukázky a příklady - podněty k přemýšlení nad probíranými tématy – tedy aktivní zapojení

Přínos projektu VIP II - Kariérové poradenství PŘÍNOSY projektu: * Komplexní zpracování návrhu koncepce KP * Široká podpora žáků se ZP a problémových ž. * Komplexnost prezentovaných informací * Interní návaznost a logika uspořádání informací * Externí návaznost informací * Názornost - videosekvence, obrázkový vstup * Prezentace uživatelsky atraktivních informací * Snadná dostupnost pro všechny cílové skupiny * Vytvoření moderního Centra KP * Vzdělání několika tisíc poradců a vyučujících v problematice KP

Přínos projektu VIP II - Kariérové poradenství PŘÍNOS VE VZTAHU K CÍLI PROJEKTU Rozšíření a zkvalitnění informační, vzdělávací a metodické podpory kariérového poradenství a vzdělávání ve školách a vytvoření vazby na služby celoživotního poradenství To je nejen cíl, ale i přínos projektu VIP II - Kariérové poradenství

Děkuji za pozornost