Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji REALIZÁTOR: Středisko služeb školám, Plzeň, Částkova 78 ÚVODNÍ SEMINÁŘ K PROJEKTU 17.6.2010.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ZELENÝ KOMPAS VZDĚLÁVÁNÍ PRO ZÁKLADNÍ A STŘEDNÍ ŠKOLY ZAMĚŘENÉ NA ROZVOJ DOVEDNOSTÍ ŠETRNÝCH K ŽIVOTNÍMU PROSTŘEDÍ.
Advertisements

Podpora uměleckého vzdělávání CZ.1.07/1.3.42/ Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
„Přírodní vědy moderně a interaktivně“ „Natural Sciences in Modern and Interactive Way“ Město Orlová.
Projekt Nové přístupy k realizaci praktického vyučování ve Zlínském kraji Uherský Brod, Mgr. Petra Pilčíková Projektová manažerka.
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Fakulta prírodných vied Katedra environmentálneho manažérstva Klub ekologické výchovy, o.s. Praha Podmínky a.
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
Vzdělávání pro budoucnost Délka trvání – 20 měsíců Místo realizace – Olomoucký kraj projekt realizovaný v Olomouckém kraji – vpb.cepac.cz.
EVVO v Plzeňském kraji.
EVVO v Královéhradeckém kraji. Situace na KÚ KHK a strategické dokumenty pracovníci EVVO – 1 úvazek na odboru životního prostředí, spolupráce s odborem.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
Závěrečná konference k projektu
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií Institut experimentálních.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v JMK Integrovaná střední škola Sokolnice Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.00/
Místní akční skupina Rakovnicko
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Projekt: „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Občanské sdružení rodičů a přátel dětí s handicapem ORION Adresa: Centrum ORION Panská 1493 Rychnov nad Kněžnou Telefon:
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji REALIZÁTOR Středisko služeb školám, Plzeň, Částkova 78 PODPOŘENO z Evropského sociálního.
Vítejte na zápisu prvňáčků na 31.ZŠ. Gymnastika Házená Lední hokej Judo Běh na lyžích Basketbal Cvičení pro předškoláky Posilovna Aerobic Sportovní aktivity.
Projekt Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Libereckém kraji PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI Leoš Křeček.
M-HELP PROJEKT NA PODPORU MATEMATIKY V JMK. Cíl: Zvýšení úrovně matematických dovedností žáků JMK Metody: - Zvýšení kompetencí učitelů matematiky - Transfer.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Okna vědy dokořán Rostislav Miarka. Souhrnné informace OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa 7.2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj Oblast.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Úvodní konference projektu Kreativní a kompetentní učitel CZ.1.07/1.3.06/ Třeboň, 7. září 2010.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Ředitel - manažer učící se organizace KA3. Účastníci 6 ředitelů ZŠ a SŠ v Kraji Vysočina.
Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji REALIZÁTOR Středisko služeb školám, Plzeň, Částkova 78 PODPOŘENO z Evropského sociálního.
Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji REALIZÁTOR Středisko služeb školám, Plzeň, Částkova 78 PODPOŘENO 2010 a z Evropského.
ROVNÉ PŘÍLEŽITOSTI, PROBLEMATIKA PÉČE O NADANÉ ŽÁKY Projekt v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Projekt ESF Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava, Michal Uhlař 1Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality.
Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji REALIZÁTOR Středisko služeb školám, Plzeň, Částkova 78 PODPOŘENO 2015, 2014, 2013 a.
Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji
MAP – Místní akční plán ORP RK
„Okna technickým oborům dokořán“
Strategické řízení a plánování
Individuální projekt OP VVV
Práce s nadanými žáky ZŠ a SŠ ve výuce přírodovědných předmětů
Šablony OP VVV a podpora nadání
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Pracovní skupina Vzdělávání
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Dotační programy v oblasti školství v roce 2009
Polytechnické vzdělávání v praxi
Dotační programy v oblasti školství v roce 2009
Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji
Název operačního programu:
Konference primární prevence PK
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Statutární město Ostrava
Krajský akční plán vzdělávání 1 ÚK
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
Při technické univerzitě v Liberci
Vzorový projekt pro ZŠ.
Informace o projektu IKAP
Kariérové poradenství a podnikavost
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Systémové řešení - motivace a vzdělávání pedagogů (IKAP A)
Vzorový projekt pro ZŠ.
Transkript prezentace:

Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji REALIZÁTOR: Středisko služeb školám, Plzeň, Částkova 78 ÚVODNÍ SEMINÁŘ K PROJEKTU

Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji Středisko služeb školám, Plzeň, Částkova 78 1) PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1.2 Rovné příležitosti dětí a žáků, včetně dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami Projekt bude podporovat a rozvíjet znalosti a dovednosti nadaných žáků z Plzeňského kraje v oblastech přírodovědných, společenskovědních, jazykových a uměleckých.

Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji 2) ZDŮVODNĚNÍ POTŘEBNOSTI Postupující žáci z krajských kol soutěží nedosahují v celostátním měřítku očekávané výsledky (analýza z let 2002 až 2009). Vyhledávání a práce s mimořádně nadanými žáky stojí převážně na pedagogických pracovnících. Mnozí s nimi ale neumějí v rámci výuky pracovat.

Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji 3) CÍLOVÁ SKUPINA 1) Žáci mimořádně nadaní - žáci, kteří se umístí na nejvyšších místech v krajských kolech předmětových a uměleckých soutěží (matematika, fyzika, chemie, biologie, programování, český jazyk, zeměpis, dějepis, cizí jazyky - angličtina, němčina, francouzština) a soutěže pro žáky ZUŠ. 2) Pedagogičtí pracovníci, kteří připravují žáky na soutěže.

Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji 4) ČASOVÁ A MÍSTNÍ REALIZACE AKTIVIT Kempy a kurzy budou situovány do Plzně v týdnu 23. – 27. srpna Ubytování a stravování (polopenze) budou zajištěny na Vyšší odborné škole a Střední průmyslové škole elektrotechnické, Plzeň, Koterovská 85. Obědy pak v centru města nebo na výjezdech.

Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji 4) PŘÍNOS PRO CÍLOVÉ SKUPINY 1) Žáci si osvojí nové vědomosti a dovednosti z dané oblasti. Cílem klíčových aktivit je systematicky podporovat a rozvíjet odborný růst žáků, jejich tvořivé a logické myšlení. Pobyt ve skupině žáků se stejným či podobným zájem přispěje k vyšší motivaci a lepším výsledkům.

Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji 4) PŘÍNOS PRO CÍLOVÉ SKUPINY 2) Pedagogové  seznámení se s novými trendy, novými přístupy ke vzdělávání, s možnostmi individuální práce s mimořádně nadanými žáky, popř. s žáky s mimořádným zájmem o obor  načerpání nových zkušeností, odborný růst  předávání získaných poznatků ve své další pedagogické činnosti

Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji 5) PODPOŘENÉ OSOBY (2010 – 2011)  Kemp přírodovědných oborů žáků ZŠ a SŠ a 30 pedagogů, tj. v roce 2010 – 60 žáků a 15 PP  Kemp společenskovědních oborů - 42 žáků ZŠ a SŠ a 25 pedagogů, tj. v roce 2010 – 21 žáků a 12 PP  Jazykový kemp - 66 žáků ZŠ a SŠ a 25 pedagogů, tj. v roce 2010 – 33 žáků a 13 PP  Letní hudební kurzy - 60 žáků ZUŠ a 20 pedagogů (2011)

Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji 6) ROZPOČET PROJEKTU ( Kč)  Kemp přírodovědných oborů cca 1,9 mil. Kč  Kemp společenskovědních oborů cca 1,1 mil. Kč  Jazykový kemp cca 1,1 mil. Kč  Letní hudební kurzy cca 1 mil. Kč

Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji 7) Odborný kemp přírodovědných oborů  60 žáků ročně – medailistů krajských kol soutěží v matematice (4 kategorie), fyzice (5 kategorií), chemii (4 kategorie), biologii (4 kategorie) a programování (3 kategorie).  15 učitelů nadaných žáků ročně  pětidenní s intenzivní dopolední a odpolední výukou (instruktážní přednášky, praktická cvičení, měření) a večerním a odpoledním doprovodným programem zaměřeným na návštěvu zajímavých míst kraje nebo na program vedený psychology (sociologické hry, testování).

Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji 8) Odborný kemp společenskovědních oborů  21 žáků ročně – medailistů krajských kol soutěží v českém jazyce (2 kategorie), zeměpisu (4 kategorie) a dějepisu (1 kategorie).  12 – 13 učitelů nadaných žáků ročně  pětidenní s intenzivní dopolední výukou v terénu a odpoledním doprovodným programem zaměřeným na návštěvu přírodních a kulturních zajímavostí kraje (památky, muzea, archiv, ekocentra, naučné stezky, atd.) nebo na program vedený psychology (psychologické asociační hry, testování).

Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji 9) Jazykový kemp  33 žáků ročně – medailistů krajských kol jazykových soutěží v angličtině (3 kategorie), němčině (4 kategorie) a francouzštině (4 kategorie) + 12 – 13 učitelů nadaných žáků ročně  pětidenní s intenzivní dopolední a odpolední výukou a programem vedeným psychology (psychologické hry, testování).

Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji 10) Letní hudební kurzy  každého kurzu se zúčastní 15 vybraných vítězů krajských kol a 5 jejich pedagogů  Letní klavírní kurz, Letní kurz smyčcových nástrojů, Letní akordeonový kurz a Letní kytarový kurz  výběr žáků provede odborná porota krajského kola  6 denní akce  zahajovací a závěrečný koncert

Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji 11) FINANČNÍ NÁKLADY  Ubytování a celodenní stravování žáků, pedagogů  Pronájmy výukových prostor  Doprava na doprovodné akce, vstupné  Jízdné žáků a pedagogů  Mzdové příspěvky pedagogickým pracovníkům – 600 Kč/den  Profil nadaného žáka  Sborníky z kempů  Pojištění žáků

Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji PRŮBĚH POZVÁNKY ŽÁKŮM A PEDAGOGŮM ZÁVAZNÉ PŘIHLÁŠKY VĚŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU SEMINÁŘ PRO ÚČASTNÍKY WEBOVÉ STRÁNKY

Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji Středisko služeb školám, Plzeň, Částkova 78 DĚKUJI ZA POZORNOST REALIZÁTOR PROJEKTU Středisko služeb školám, Plzeň, Částkova 78, příspěvková organizace Plzeňského kraje tel.:

Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji REALIZAČNÍ TÝM Hlavní manažer – Ing. Tomáš Vlášek, ředitel SSŠP Odborný manažer přírodovědných oborů (M, F, PC) – PaedDr. Josef Kepka, CSc., ZČU v Plzni Odborný manažer přírodovědných oborů (B, CH) – RNDr. Jiří Cais, ředitel KCVJŠ Odborný manažer společenskovědních oborů (Z, D, JČ) – Mgr. Ludmila Novotná Odborný manažer cizích jazyků (AJ, NJ, FJ) – PaedDr. Ladislav Voldřich, KCVJŠ Odborný manažer uměleckých oborů (2011) a Administrativní pracovník projektu v roce Bc. Václava Zelenková Finanční manažer – Jolana Demišová, SSŠP