Strategie pro růst a zaměstnanost EU 2020 Richard Kadlčák Útvar ministra pro evropské záležitosti Odbor koordinace evropských politik.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Vybrané otázky konkurenceschopnosti EÚ
Evropa 2020 Integrované směry
Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
Strategie Evropa 2020 ve světle krize Seminář Zastoupení EK a Informační kanceláře EP, Praha, Jan Král Odbor koordinace evropských politik.
Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Přerov.
Kohezní politika EU – současnost a perspektiva Radomír Špok Institut pro evropskou politiku EUROPEUM.
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
Evropský semestr, Evropa 2020 Jana Odehnalová FPR ZČU Plzeň 10/07/2014 Tato prezentace vyjadřuje pouze názory autora a Komise neodpovídá za použití informací,
Nástroj změny v místním prostředí
Co je nového v evropských fondech Datum: Místo: Ostrava David Sventek.
Jak podporovat malé a střední podniky při exportu Ing. Pavel Bartoš, viceprezident HK ČR Ostrava Export, jako významný pilíř ekonomického růstu.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Evropský sociální fond v ČR
Jsme v EU, buďme v obraze. Výhody a nevýhody členství v EU Jarolím Antal.
Cesta k vyšší životní úrovni obyvatelstva
Evropská regulace pracovněprávních vztahů v sociální oblasti MUDr. Milan Cabrnoch poslanec Evropského parlamentu.
Evropská strategie zaměstnanosti a problém vzdělávání pracovní síly
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ POLITIKY STABILNÍ ELEKTŘINA ZA PŘIJATELNOU CENU AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ.
KREATIVNÍ ODVĚTVÍ A EVROPSKÉ FONDY NOVÁ SCÉNA ND MARTA SMOLÍKOVÁ Proč podporovat kulturní a kreativní průmysly.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
EVROPA 2020 VLADIMÍR DLOUHÝ. Jedna okamžitá priorita Strategie pro překonání krize Reforma finančních systémů Rozpočtová konsolidace pro dlouhodobý růst.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu Průmyslová politika ve vazbě na automobilový průmysl Zasedání rady ředitelů AutoSAP.
Připravenost České republiky na zavádění opatření strategie Evropa 2020 Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek ministra průmyslu a obchodu © 2010 Ministerstvo.
PhDr. Věra Havránková odbor ekologie
Smart cities Kde vzít peníze??. Jaké aktivity lze zahrnout do Smart cities? Např IBM říká:
Ruská federace x WTO a OECD
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Daniel Braun 1. náměstek ministra Výsledky střednědobého hodnocení, návrh rozvojových cílů.
Evropský sociální fond Jana Kouřilová Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní.
Opatření na snižování emisí skleníkových plynů a plnění environmentálních cílů státní energetické koncepce Doc. Ing. Miroslav Hájek, Ph.D. Ministerstvo.
Současný stav a problematika plnění Státní energetické koncepce
Sekce digitální ekonomiky Digitální Česko v. 2.0 Cesta k digitální ekonomice Milníky cesty k digitální ekonomice Co bude dál? 1.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Kongres 2006 Pardubice Poradenské služby v evropských souvislostech Ing. Zuzana Freibergová Národní vzdělávací fond Národní informační středisko pro poradenství.
Úvod do problematiky Evropské unie. Historie Společenství průmyslová revoluce II. světová válka Schumanův plán Evropské společenství uhlí a oceli (ESUO)
10.listopadu 2003ČEA, Ing.Josef Bubeník Zákon o podpoře výroby elektřiny a tepelné energie z obnovitelných zdrojů energie.
Informace o zahájení realizace operačních programů Cíle 1 OP RLZ - Aktuální stav MV RPS, 12. ledna 2005 Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor řízení.
Chudoba jako sociální problém
1 Aktualizovaná SEK a prosazení zásad SEK do energetické legislativy ČR Česká energetika v kontextu energetiky Evropské unie Konference AEM – Poděbrady.
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
MU Brno Od Memoranda k Helsinskému komuniké Moravská zemská knihovna Mgr. Jana Nejezchlebová.
Regulace nezaměstnanosti. Stručný přehled vývoje politiky zaměstnanosti  Keynesiánský přístup  Stimulace agregátní poptávky  Regulace mezd  Měnová.
Návrh reformy SZP Evropská komise předložila návrh reformy SZP pro období po roce Účelem tohoto návrhu je posílit konkurenceschopnost, udržitelnost.
Operační program Praha - Adaptabilita odbor fondů EU, Magistrát hl. m. Prahy Operační program Praha - Adaptabilita Možnosti čerpání z ESF v.
Konference „Další profesní vzdělávání“ Pardubice 26. září 2006 Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Evropské strukturální fondy v České republice v období 2007.
Mládež v pohybu – iniciativa strategie Evropa 2020.
Mezinárodní seminář: Kvalifikovaná pracovní síla jako zdroj konkurenceschopnosti České republiky Vytvoření konkurenceschopného pracovního trhu.
2. Seminář krajských S3 manažerů Praha, 26. června 2013.
Aktualizace Strategie rozvoje Moravskoslezského kraje (SRK) Jednání pracovní skupiny č. 3 Návrh nové struktury specifických strategických cílů
Rozpočet Evropské Unie ING. DAVID SLAVATA, PH.D..
Informační setkání k přípravě Olomouckého kraje na kohezní politiku EU , Jeseník.
Strategie sociálního začleňování na období let 2012 – 2020 Příspěvek ke konferenci "Sociálně vyloučené lokality - vznik, rizika, možnosti řešení"
Příprava na programovací období východiska a přístupy.
Možnosti podpory celoživotního učení v programech financovaných Evropskou unií Ing. Marek Mora Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 10. května.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
1 Aktuální otázky budoucnosti kohezní politiky EU Ing. arch. Daniela Grabmüllerová, MBA, Ph.D. ředitelka Odboru evropských záležitostí Ministerstvo pro.
Aktualizace Strategie rozvoje Moravskoslezského kraje (SRK) Jednání pracovní skupiny č. 2 Návrh nové struktury specifických strategických cílů
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek.
Regionální politika EU v období
JUDr. Olga Letáčková, náměstkyně ministryně pro místní rozvoj
Aktuální otázky v oblasti kohezní politiky a rozvoje měst
SPP124, SPP125, SPR125, VPL124 – jaro 2012 Markéta Horáková
Nástroj změny v místním prostředí
Rozvoj inovací v EU.
Nástroj změny v místním prostředí
Nástroj změny v místním prostředí
Koordinační výbory NSRR
Výzvy digitální ekonomiky pro společnost
Transkript prezentace:

Strategie pro růst a zaměstnanost EU 2020 Richard Kadlčák Útvar ministra pro evropské záležitosti Odbor koordinace evropských politik

Strategie EU2020  Hlavní hospodářská strategie EU  Výhledem je rok 2020  Zaměřena na „inteligentní, udržitelný a začleňující růst “  Nahradí aktuální lisabonskou strategii ( )

Obecná pozice ČR  Pokud má být nová evropská strategie úspěšná, je nezbytné, aby se vyvarovala chyb Lisabonské strategie.  ČR považuje za klíčové, aby cíle, které strategie stanoví, byly zaměřeny bezprostředně na zvyšování konkurenceschopnosti a tím podpořily hospodářský růst a tvorbu pracovních míst.  Cíle musí být zároveň splnitelné, nikoli pouze proklamativní.  V současném návrhu Strategie postrádáme především důraz strukturální reformy, na zlepšování podnikatelského prostředí či podporu zvyšování produktivity práce.

Pět hlavních cílů – Cíl 1 Návrh EK Zvýšení míry zaměstnanosti populace ve věku let minimálně na 75%. Summit hlav států a vlád ( ) Schválil návrh EK. Pozice ČR Souhlas. Zvyšování míry zaměstnanosti je jedním z klíčových faktorů budoucího růstu zejména s ohledem na demografický vývoj ve většině členských států. Aktuální stav v ČR V roce ,4%, v roce ,9%.

Pět hlavních cílů – Cíl 2 Návrh EK Investice do oblasti výzkumu a vývoje na úrovni 3% HDP. Summit hlav států a vlád ( ) Schválil návrh EK s tím, že EK v této souvislosti vytvoří ukazatel, který bude vyjadřovat intenzitu výzkumu a vývoje a inovací. Pozice ČR Souhlas. Investice v této oblasti jsou jedním z klíčových faktorů pro zvyšování konkurenceschopnosti ekonomik členských států EU. ČR nicméně požaduje zajistit v této souvislosti rovněž efektivitu využití. Aktuální stav v ČR V roce ,54%.

Pět hlavních cílů – Cíl 3 Návrh EK Energetický cíl % snížení energetické náročnosti ekonomiky - 20% podíl energie z obnovitelných zdrojů na konečné spotřebě -20% redukce emisí CO 2 (oproti r. 1990). Summit hlav států a vlád ( ) Schválil návrh EK. Pozice ČR Souhlas. (Jedná se o legislativně schválené závazky.) Aktuální stav v ČR Redukce skleníkových plynů v ČR v roce 2008 činila 23,7 %. Podíl OZE na konečné spotřebě elektřiny v roce 2008 činil 5,2%, pro rok 2009 se odhaduje 6,8%.

Pět hlavních cílů – Cíl 4 Návrh EK Zvýšení počtu vysokoškolsky vzdělaných lidí ve věku na 40% (nyní 31%). Snížení počtu žáků předčasně opouštějících vzdělávací systém na méně než 10% (nyní 15%). Summit hlav států a vlád ( ) Dohoda na zlepšení úrovně vzdělání, zejména snížení míry předčasného ukončování školní docházky a zvýšení podílu obyvatelstva s dokončeným terciárním nebo srovnatelným vzděláním. Číselné hodnoty těchto cílů nicméně budou stanoveny na Evropské radě v červnu Pozice ČR Souhlas s tím, že ČR klade důraz na udržení a posílení kvality vysokoškolského vzdělávaní, zlepšení podmínek pro terciární vzdělávání osob již zaměstnaných a rovněž na prosazování principu celoživotního učen. Aktuální stav v ČR V roce 2009 předčasně opustilo vzdělávací systém 6% žáků. Ve věkové skupině 19-letých je v ČR 84% vysokoškoláků.

Pět hlavních cílů – Cíl 5 Návrh EK Snížení počtu obyvatel žijících pod hranicí chudoby o 25%, tedy o 20 miliónů lidí. Summit hlav států a vlád ( ) Podpořil sociálního začlenění, zejména prostřednictvím snižování chudoby s tím, že je třeba dále pracovat na vhodných ukazatelích. Otázka bude na programu Evropské rady v červnu Pozice ČR ČR nesouhlasí s návrhem EK. Ukazatel vypovídá pouze o míře diferenciace příjmů v daném ČS, nikoliv o podílu osob žijících v absolutní chudobě. Chudoba může být redukována především v důsledku úspěchu EU v globální soutěži a automaticky jí snížíme tím, že budeme úspěšní v naplňování ostatních cílů strategie. Aktuální stav v ČR V ČR v současnosti pod hranicí chudoby žije 8-9 % obyvatel. ČR je tak členským státem s nejnižším počtem osob, žijících pod hranicí chudoby v celé EU.

Sedm „Stěžejních iniciativ“ - 1 „Inovační Unie“  Cílem je přeorientovat politiku výzkumu, vývoje a inovací na výzvy, jimž naše společnost čelí, jako jsou změna klimatu, účinné nakládání se zdroji a energií, zdraví a demografické změny.  Každý článek řetězu inovací je třeba posílit, od základního výzkumu až po uvedení produktu na trh.

Sedm „Stěžejních iniciativ“ - 2 „Mládež v pohybu“ Cílem je:  zlepšit výsledky a mezinárodní atraktivitu evropských vysokoškolských institucí  zvýšit celkovou kvalitu všech úrovní vzdělávání a odborné přípravy v EU, jež by spojovala vysokou úroveň a spravedlivý přístup  podporovat mobilitu studentů a stážistů  zlepšit situaci v oblasti zaměstnanosti mladých lidí

Sedm „Stěžejních iniciativ“ - 3 „Digitální program pro Evropu“ Cílem je zajistit udržitelný hospodářský a sociální přínos jednotného digitálního trhu, založeného na rychlém a superrychlém internetu a interoperabilních aplikacích:  se širokopásmovým připojením pro všechny obyvatele do roku 2013  s přístupem k výrazně rychlejšímu internetu (nad 30 Mb/s) do roku 2020  s nejméně polovinou evropských domácností s internetovým připojením rychlejším než 100 Mb/s do roku 2020

Sedm „Stěžejních iniciativ“ - 4 „Evropa méně náročná na zdroje“ Cílem je  podpořit posun směrem ke společnosti méně náročné na zdroje a s nízkou produkcí uhlíku, jež využívá všechny zdroje účinným způsobem  oddělit hospodářský růst od využívání zdrojů a energií  snížit emise CO2  zvýšit konkurenceschopnost  podpořit větší energetickou bezpečnost

Sedm „Stěžejních iniciativ“ - 5 „Průmyslová politika pro věk globalizace“ Cílem je:  přizpůsobení se globalizaci  úprava výrobních postupů a výrobků, aby obstály v nízkouhlíkové ekonomice  vypracování rámce pro moderní průmyslovou politiku, který bude podporovat podnikání, pomáhat průmyslu vypořádat se s těmito problémy a podporovat konkurenceschopnost primárních průmyslových odvětví, výroby a služeb v Evropě

Sedm „Stěžejních iniciativ“ - 6 „Program pro nové dovednosti a pracovní místa“ Cílem je:  vytvořit podmínky pro modernizaci trhů práce se záměrem zvýšit zaměstnanost a zajistit udržitelnost sociálních modelů  zlepšit postavení občanů pomocí získávání nových dovedností, jež umožní současné i budoucí pracovní síle přizpůsobit se novým podmínkám a případným posunům profesní dráhy, sníží nezaměstnanost a zvýší produktivitu práce

Sedm „Stěžejních iniciativ“ - 7 „Evropská platforma pro boj proti chudobě“ Cílem je:  S přispěním Evropského roku boje proti chudobě a sociálnímu vyloučení zajistit hospodářskou, sociální a územní soudržnost za účelem zvyšování povědomí o základních právech osob, které se potýkají s chudobou a sociálním vyloučením, a uznávání těchto práv, aby mohly důstojně žít a aktivně se zapojovat do společnosti